5360
| Magyar fejlesztések | Prepar3D | Ultimate Realism Pack | Rendszerkövetelmények | PTA | CFG Tuning | AffinityMask Kalkulátor | Gyakran Ismételt Kérdések | X-Plane.Org
OOM Hiba
Helyes Library sorrend!
Ideális ORBX sorrend!
Miket kell még telepíteni esetleg?!
Sok gondot tud még okozni az Ö hiánya is!
Ez is fontos!
Elmentett Libraryból eltűnnek a scenery-k!
Megoldás a C:\ProgramData\Lockheed Martin\Prepar3D v3 mappában lévő "scenery cfg" fájl törlése!
Csinál egy újat és aztán be kellett olvastatni vele újra a sceneryket!
Szimulátor hardver-szoftver biblia
LOWW FlayTampa v2.7 csápok beállítása
-
saca79 #2354 Szeretném én is megosztani eddigi tapasztalataimat Xplane 11 el kapcsolatban, hátha valaki kiragadja belőle pár kérdésére a választ.
Először is összehasonlítva FSX el vagy P3D vel en meglepődve tapasztaltam hogy ugyanazon a gépen sokkal simabban fut és itt nem feltétlenül a magas fps számra kell gondolni sőt inkabb valahol a 30-40 között van de köszöni jol érzi magát teljesen akadásmentes, FSX hez viszonyitva ahol hiaba akar a 30 feletti fps akkor se tűnik folyamatosnak. Nalam a beallitasban minden high ra húzva viszont a reflections az off. Olvastam forumon hogy ez igazabol nem ad hozza annyit és érezhető hogy fogja a vasat. Ugyanigy az AI gépek, összesen 3 van belőle semmi értelme ugyhogy ez is off. Még lehetne mokolni valamit a VGA beállításokban is biztosan de ennyire még nem volt időm elmerülni a dologban. De ezekkel a beállításokkal nalam tökéletesen fut. Én ugy tapasztaltam hogy a gép árnyékait mind a belső mind a terepre vetülőket nem lehet kikapcsolni csak a scenery árnyékokat, tereptargyakét stb. Talán valahol mélyebbre ásva meg lehet tenni, bár nem hiszem hogy itt az árnyék túlságosan kihatna a teljesítményre, mint a masik két szim esetében.
Az alap gépek meglepően jol kidolgozottak elég sok aktiv kapcsolo,műszer van benne ( sok addon gépben nincs ennyi) az ingyenes scenery dlc- ket érdemes felpakolni nélküle nagyon buta az egész.Pár rövidke repülés utan nekem nagyon bejött, városok felett repülve itt tényleg lehet tájékozódni... Éjszaka a közvilágítás az utak csomopontok épületek fényei össze se hasonlithatoak barmilyen agyon pakolt FSX el vagy P3D vel. Később rakok fel par képet Budapest illetve Balaton környékéről...
Van par erdekes dolog ugyan a vezérlő beallitasoknal amit szokni kell az előző szimekhez képest de nem nehéz " átszokni". Annak aki esetleg TrackIRt használ szembesülni kell hogy a regebbi progik FreeTrack stb nem működnek vele ugye 64bit miatt itt mas szoftver kell. En a HATtrack et használom pofon egyszerű es tökéletesen tamogatja XPlane 11.P3D hez képest teljesen mashogy mozog benne a buksi.. Valahogy simabb es lasabban is forog nem kapkodja a fejét mint mondjuk FSX nel ahol hiaba alitottam mar minimumra az érzékenységet akkor is sok volt. Illetve az egyéni nézetek mentesehez vagy valtasahoz a TrackIR funkciot ki kell kapcsolni csak ugy működik 3D kabin nézetben. ( de egy gyorsgomb hozzáadása meg is oldja a problémát) egyébként ha valaki esetleg komolyabban szimezik es valamilyen panelje van, vagy egyedi kapcsolokat rak hozzá örülhet hiszen a személyre szabhatosága is borzalmasan sok oldalú, Fsuipc t meghazudtoló módon rendelhetőek az adott muszerhez a funkció kapcsolók. Ilyen téren le a kalappal, nem nagyon van szükség külső programra se.
Sajnos egyenlőre addon gépekre várni kell nem sok akad ami fut is rajta. Nekem 10 eshez készült carenado vagy alabeo gépek az istennek nem akartak működni ami szerintem elég nagy érvágás mivel ezek szerint ehhez meg kéne venni újra szinte az összest. Egy szó mint száz ez egy nagyon nagyon jo alap a masik két szim alapjához képest. Ha erre lesz aki készít megfelelően optimalizalt scenery pakkot addon gépeket akkor simán az élen lehet. De már igy önmagában is élvezhető az egész... Kivancsi leszek P3D v4 re, mit hoz össze az LHM csapata.
Egyenlőre nem mondanám hogy leváltja nálam a P3D- t márcsak a kedvenc gépeim miatt se, de mellette VFR re bámészkodásra csodálkozására tökéletes. -
Matth3w #2353 abszolút támogatom az ötletet, a magyar szimulátoros közösség javarészt így vagy úgy megfordul mind a 3 helyen. akkor miért ne lehetne egy összevont fórum, ráadásul az XPL-nek nincs külön szekció ( nem is értem hogy lehet) -
#2352 Szerintem nincs azzal baj, ha valaki bármilyen szimulátorral kapcsolatban itt teszi fel a kérdéseit. Úgyis nagyjából ugyanazok járnak mindegyik ilyen topikba. Meg merném kockáztatni, hogy nincs értelme annak sem hogy van külön FS2004, FSX meg P3D topik, inkább össze kéne vonni őket, és akkor nem kellene az embernek négy felé "rohangálnia", ott lenne minden egy helyen, egy topikban. -
saca79 #2351 Jó páran ide írnak Xpl- el kapcsolatban ( köztük en is) mivel sokan tesztelgetik próbálgatják innen is. Ugy indult hogy össze lett hasonlitva P3D vel.. Ennyi erővel hardverrel kapcsolatban se irjunk ide semmit... -
endy papp #2350 Akkor bocs hogy ide mertem írni a kérdésem......
Mivel nincs külön 11 topik...
A 10-meg 5 éve halott.
-
#2349 Ideje lenne átnevezni a topikot.... -
endy papp #2348 Üdv Uraim.
Pici segítséget kérnék.
X-Palne 11
A leírásban írják hogy a (Com1) hangját lehet úgy szabályozni hogy ritkábban mondja a "mondókáját a rádió" ,nem lehalkítani és nem is kikapcsolni szeretném ,az meg van ,csak hogy nem mondja olyan sűrűn, egymás után.
Nem jövök rá hol és mit kell beállítani.??
Vagy talán ez ilyen?
Előre is THX. -
nibron #2347 elvileg csak be kell másolni az "xplane11\aircraft" mappa alá. többnyire. de mivel fizetős valszeg van rajta "licenszkezelés" is. esetleg tartalmaz plugint is, azt a "xplane11\resources\plugins" mappába szokás másolni. az aircraft mappában az xpl10 alá készített gépek általában működnek, a gond csak a plugin-al van. van amelyik csak simán lefagy. egyébként minden repcsihez van telepítőleírás, azt kell végrehajtani. -
#2346 Ezt sajnos passzolom, nekem nincs X-Plane-em. -
nagyi981 #2345 Köszi a segítseget ALERT! Élek is majd vele, de ideiglenesen jegeltem a kérdest, mert próbalkozok az Xpl 11 el. Láttam a youtube on hogy xpl11-ben airbusszal repülnek (méghozzá profin kidolgozott(JARDESIGN)). Hogyan tudok egy airbust beleapplikálni az xpl 11 be? Ja jól láttam 11 re még nincs airbus kiegészítő. Esetleg a regeditbe adok egy újabb bejegyzés xpl 10 néven, és karakterláncnak megadom az xpl 11 telepítőmappáját? -
nibron #2344 lehet kicsit félreértettél. nem arról van szó, hogy ki lehessen választani a szimulátort hanem arról, hogy ha meg kell adnom az útvonalat, mert nem a felkínálton van, akkor ne biggyessze be automatikusan utána még a "prepar3d" mappát. mert ha így nem figyelek (márpedig nem:)), a szimulátor mappába létrehoz egy újabb prepar3d mappát és oda telepít. és az ugye nem a szimulátor mappája, ergo nem működik. ilyenkor az a logikus, hogy amit kiválasztok oda kell telepíteni. ha nem lehet megoldani (bár szerintem meglehet), akkor inkább csak kérje be a szim mappáját, és ne legyen alapértelmezett. de mindenképpen oda telepítsen amit megadok. -
saca79 #2343 Üdv! Par új kérdés xpl kapcsolatban. lhSim LHSM nel nekem van egy pár felesleges bokor a guruló utakon illetve a pálya küszöb környékén belog pár fa a leszálló fényekbe. Valahogy ki lehet ezeket iktatni, van mod itt a scenery retegek pakolasra vagy ilyesmi? Illetve masik TracIR t hasznal valaki Xplane11 ben? Lenne par kérdésem.... -
#2342 Köszönöm észrevételed.
- Módosítom a leírást a hangcsomag tekintetében. A teljesítményre gyakorolt hatása elenyésző. Én nem vettem észre FPS csökkenést.
- Sajnos az exe készítő programommal nem tudom máshogy kivitelezni, pedig szerettem volna, hogy a telepítés elején ki lehessen választani, hogy milyen szimulátorhoz telepítse, illetve a két "gyári" fájlt, amit lecserél, azt uninstall után állítsa vissza, hogy ne kézzel kelljen visszamásolni.
- Adományozásos alapon működik már régóta a project, de ez csak a külföldi felhasználókat érinti. A YouTube videó alatt van a PayPal link az adományozáshoz. A következő nagyobb frissítés két verziót fog tartalmazni (SPAI BASIC és SPAI V6). A BASIC a V6 verzió cargo és GA forgalom nélküli változata lesz, illetve kicsit kevesebb repülőgép fog benne szerepelni. Ez mindenki számára ingyenesen elérhető lesz. A V6 csak támogatóknak lesz elérhető. -
#2341 -
nibron #2340
azért amikor 0:04-nél kinéztél 1sec-re balra, rögtön levágtam, hogy budapest, azután néztem csak az nd-re, hogy tényleg.:) és ez a jó az xpl alap sceneryben. ha ismered a helyet ahol repülsz, rögtön levágod, hol jársz. és ez igaz az összes olyan területre ahol eddig jártam. azért, hogy a münster melletti lakóparkok is ott vannak, az nagyon durva.:) rohadtul gondolkodom egy route66-on, kíváncsi lennék, az végig jó-e.:) -
nibron #2339 hát én alapvetően nem látványra szoktam válogatni, nálam a funkció előrébb való. a látványhoz utólag is hozzá lehet szokni.:))
viszont csak olyat ajánlanék amit ki is próbáltam. amúgy nagyon jó árban vannak, engem pölö a javelin nagyon is megfogott. azt kell mondjam, hogy az a kar sokkal jobb mint a g940-es joystick-ja, pedig az nem gyenge darab. -
#2338 Nem tudom hol van magyar leírás, de kérdezz. -
#2337 Youtube-on rengeteg oktató videó van mindenről, szóval szerintem keresgélj, mert az nagy segítség lehet. Ha nem is érted kommentet igazából látszik, hogy miket kapcsolgatnak és mi történik :) -
No, itt a legújabb videóm, érdemes megfigyelni a szeles-turbulens időjárásban a gép mozgását - ilyet sosem látsz P3D-ben, az biztos! :) -
#2335 Hát igen, a házak elhelyezésén lenne mit csiszolni ez tény. Valszem Emerikébe ahol dívik ez a fajta építkezési mód, ott nem annyira feltünő, de itt Európában egy kissé...khmm...kirívó... :)
Ellenben a default scenery színvilágában, légkörében toronymagasan veri a P3D-t, ezt szerintem nyugodtan állíthatjuk tényként. Lásd alábbi kép jó példa. :) -
#2334 Hát nem tudom, nekem ezek közül egyik se tetszik igazán.
Legnagyobb bánatomra pont a Thrustmaster T.16000-el kötelezném el magam, ám azt meg sehol sem kapni itthon polcról, csak x napos átvétellel. Én meg jobb szeretem az ilyen cuccokat először megtapizni, tényleg olyan-e amit szeretnék... -
saca79 #2333 Én is rendkívül elfogult voltam P3D vel illezve FSX el. Agyon addonozva sokkal mutatósabbnak hittem mint az XP-t de most azt mondom utobbi a latvanyosabb. Bár azt észrevettem hogy FL 2000 alatt a scenery borzalmas.. Ahhogy mondják jol all neki a távolság :D -
#2332 Nekem sem volt alkalmam túl sok Carenado/Alabeo cuccot kipróbálni XPL alatt, de nagyjából én is azt mondom amit te: máshogyan szarok. :) De talán realisztikára sokkal jobbak még így is mint bármelyik P3D-s cuccuk. -
#2331 Azt hiszem nem túl sportszerű egy maximálisan felpimpelt P3D-t hasonlítani az XPL-hez... Hol itt az egyenlő pályák egyenlő esélyek?
Tegyél be egy default scenery-s videót, ahol semmi reshade meg ilyesmi, aztán arra mond hogy sokkal szebb mint az XPL11...
Addig ezt csak úgy itthagyom szemrevételezésre...default cucc...
-
#2330 Igen! Ezt én is jó ötletnek tartom!
Itt a helye ! -
nibron #2329 belenéztem a cessna yoke profiljába, az jól néz ki, elvileg jónak kellene lennie. a resources\joystick configs mappában kell lennie két képnek: "cessna_yoke.png" és "cessna_yoke_back.png". ezeket kellene megjelenítenie a profilnak. a profil nevét amelyikkel éppen dolgozol, kiírja a képernyőre. -
nibron #2328 áh jó, hogy jöttél. lenne pár észrevételem.
- szóval jó ez a "kis" project, személy szerint nagyon örülök neki.
- a leírásban a sound pack-ról ejthetnél pár szót: mire jó (mi a célja), mennyire fogja meg a gépet, ilyenek...
- az installerben van egy pici "hiba". mindenképpen elvárja a "prepar3d v3" mappát, külön oda kell figyelni rá (én pl. 4 gépre raktam már fel és mindegyiken megszívtam). ha meg lehet csinálni át kellene paraméterezni, hogy ha átállítottam a mappát, ne biggyessze már be a "prepar3d v3" megnevezést. mert ilyenkor mindig a p3d mappa alá csinál egy "prepar3d v3" mappát és így ugye nem jó.
- a munkám miatt egy csomó közösségi oldaltól el vagyok tiltva. ilyenek többek között a Facebook, youtube és társai. ezért pl. a Facebookon csak a kezdő oldaladat tudom megnyitni, azt is csak korlátozottan mivel ugye nincs profilom, nem jelentkezhetek be. a változásokat ott kellene feltüntetni az elérhetőséggel egyetemben. és ha már itt tartunk, mivel nagyon tetszik amit csináltál, szívesen dobnék egy kis manét, gondolom vagyunk ezzel még páran, ezzel is növelve a lelkesedésedet. egy ilyen elérhetőséget is csinálhatnál. tudom, hogy felhasználtál külső elemeket, de szerintem megoldható lenne a dolog. a lényeg, hogy teljesen önkéntes lenne a dolog, és csak a te általad elvégzett munkára vonatkozna.
- ha megvannak az elérhetőségek, hont bácsit meg kellene kérni, hogy ide a bannerba építse már be. -
saca79 #2327 Pedál az nincs. En azt kézzel a hotas gáz kar hátulján lévő vezérlővel "taposom". De megköszönném.... Lehet amugy hogy letörlöm az osszes drivert mindent ami a yokkal kapcsolatos aztan ujra rakom ujra kalibralom. Az is esélyes mivel kellett a hely, masik usb portra raktam fel mint mikor P3D vel FSX el használtam és valami bezavar. Illetve ami meg erdekes hogy XP ben általában ugye van egy előnézeti kep az adott vezerlőről. Most ennel az sincs. -
#2326 Nyugodtan felrakhatod az SPAI Sound pakkot kipróbálni. Könnyű uninstallálni ha nem tetszik. -
nibron #2325 hát saitekből van yoke-om. majd feldugom megnézem, hogy konfigolja fel magát. még az is lehet, hogy a típusnál van elrontva (az xpl-ben egy rakás profil van típusonként). mondjuk a pedált nem írtad, gondolom az is saitek.
Utoljára szerkesztette: nibron, 2017.04.25. 17:06:43 -
nibron #2324 az xpl11-ben alapból benn lévő gépek kidolgozottsága, kicsit jobb mint a p3d-ben. kezdő repülésre ált. a cessna javasolt, de én inkább azt mondanám, hogy inkább a b58-al próbálkozz, a cessnában elég sok a hiba, ami kezdőnek nem biztos, hogy jó. -
saca79 #2323 Saitek Pro Cessna Yoke. Teljesen alap beállítás az XP ben nem allitgattam semmit rajta. Csak default c172 nél vettem észre hogy rudderrel az istennek nem akar elfordulni gurulas kozben. Külső nézetben lattam hogy a csűrővel forog az orrfutó is. Az axis beallitasokban semmi kombinalt beallitast nem találtam simán egy egy funkció rendelhető az adott mozgatasra.Yaw Roll Pitch ennyi.. ugy gondolom ez valahol a programban van akkor elásva.... -
endy papp #2322 Nagyon köszönöm a kimerítő választ.
Igen jól érteted a p3d ,még gondolkodom,de ahogy írtad is biztos megvárom a 4. mert annyira nem sürgős.
Az XPL-el el leszek simán egy darabig ,főleg hogy 0 angollal jó lesz mire kitanulom a nav és egyéb beállítások alapjait.
Eddig csak fsx-nél beállítottam a két pontra a gps és totál manuálba toltam.
Muszáj lenne megtanulnom az utopilot kezelését is a többivel együtt, de nem egyszerű ,nekem legalább is nem,a nav már úgy ahogy aljaiban meneget ami a lényeg A pontból B-be, azt tolom manuálba a többit,míg rá nem jövök mi merre meddig.
Elég későn fogtam bele ebbe az egészbe de lelkes amatőrként majd rájövök arra ami szükséges.
A rádió totál hidegen hagy úgy sem értem ......
A navot még jobban elsajátítom ,meg a robot pilótát valahogy kitanulom idővel...
Igazából elrekedek így is a nagyvilágba.....nyilván van akinek ez így nevetséges de ez van egyenlőre.... -
nibron #2321 milyen vezérlőd van? -
saca79 #2320 Hát igen pont az a gond hogy a joy beállításokba sincs kombinalva a kettő.. Valamiert alapból igy van nálam. Nálam a
" pedál "csak az oldalkormanyt mozgatja. -
nibron #2319 elsőre is értettem a problémád, arra is válaszoltam.:)
nálam ilyen nincs. guruláskor is a pedállal fordul és a csűrő sincs hatással az orrfutóra. és ilyen már gyárilag. azért írtam, hogy nézd meg a joy beállításokat lehet, hogy a csűrőre lehet tenni ilyen kombinált szarságot. külön beállításról nem tudok, habár csak most tanulom az xpl-t.
Utoljára szerkesztette: nibron, 2017.04.25. 16:29:39 -
saca79 #2318 Xp 11.De lehet nem jol írtam akkor le. Nem a csűressel van gondom. Hanem hogy a csűrovel egyutt forgatja az orrfutót taxi közben. ( alap beallitas) ezt is ugye csak bizonyos sebességig. Mert peldaul takeoff nal 20 csomo körül mar a rudder veszi át az irányítást... Ha nem stickel hanem mondjuk yoke al iranyitok azért elég fura.. Főleg mondjuk egy landing szélnyírásban ahol dolgozni kéne az oldalkormannyal is meg a csűrővel is. Kényelmesebb lenne nekem legalabb is hogy a rudder kezelje. Illetve esetleg ki bekapcsolni ezt a funkciot lehet e? Valami bill kombo mint az FSX ben az autorudderre?? -
nibron #2317 attól függ melyik sim-re kérdezed.
p3d: options-realism panelen az autorudder ne legyen bepipálva.
xpl11: nem tudok olyan beállításról mint p3d-ben, a joystick beállításoknál nekem a csűrésre a "roll" van beállítva és úgy jó. -
saca79 #2316 Illetve... Ehhez kapcsolódik. Saitek cessna yoke ot használok. Hogyan lehet kikapcsolni azt hogy a steering ne a yoke kal forduljon hanem a rudderr el? Ugye alapesetben a joystick vagy yoke roll axis val együtt fordul el az orrfutó.. Csak ez igy nálam nagyon bugyuta... -
saca79 #2315 Kipróbáltam kivancsisagbol pár 10 esre készült addon repcsit alabeo carenado de egyetlen 1 működik rajta.. Assszem talan a saratoga a többi kuka. Fájdalmas D szóval egyenlőre meg kell barátkozni a stock gépekkel vagy van par ingyenes cucc hozza.. De némelyik sokkal rosszabb mint a már meglévő alap... Erre úgy tűnik várni
kel.