5360
10823671771495363213.png

| Magyar fejlesztések | Prepar3D | Ultimate Realism Pack | Rendszerkövetelmények | PTA | CFG Tuning | AffinityMask Kalkulátor | Gyakran Ismételt Kérdések | X-Plane.Org

• OOM Hiba

• Helyes Library sorrend!

• Ideális ORBX sorrend!

• Miket kell még telepíteni esetleg?!

• Sok gondot tud még okozni az Ö hiánya is!

• Ez is fontos!

• Elmentett Libraryból eltűnnek a scenery-k!

Megoldás a C:\ProgramData\Lockheed Martin\Prepar3D v3 mappában lévő "scenery cfg" fájl törlése!
    Csinál egy újat és aztán be kellett olvastatni vele újra a sceneryket!

• Szimulátor hardver-szoftver biblia

• LOWW FlayTampa v2.7 csápok beállítása

• bankii
    Tulképpen érthető is, mert a valós (szim) forgalmat hogyan is venné figyelembe az AI?
  • bankii
    Az egyszerűen lehetetlen, mert az AI forgalmat a kommunikációs applikáció(k) letiltják az FS-ben is és a P3D-ben is.
  • spmd
    Lenn egy kérdésem. Nem tud valaki segíteni abban, hogy pl. a VATSIM-en is látszódjon az AI forgalom? Sajnos az online repüléshez nem értek. A VMRGenerator-al lehetne elméletileg elkészíteni, de nem értem a működését. Az SPAI csomagot nem látja, így nem tudom generálni a szükséges VMR fájlt.
  • spmd
    Még egy észrevétel. Senki ne lepődjön meg, ha a szim indítása után nem sokkal egy AI gép fog magasan elhúzni a reptér felett, ugyanis indításkor a legelső érkező gépet utazómagasságon teszi a final elejére a szimulátor de most már nem tudnak bezuhanni a pályára a gépek, így az magasan áthúz, azaz "go-around" és a következő körben rendben leszáll. Régebben volt ellentéte is, mégpedig a földön gurulva érkezett az első AI gép (túl jól tudott zuhanni).
    Utoljára szerkesztette: spmd, 2017.03.30. 23:40:33
  • spmd
    Mindenképpen uninstallálni kell a régi verziót.
    A többi AI csomag nem csak azért rossz, mert rengeteg helyet foglal, de temérdek a hiba is benne. Azok tényleg csak összeszedegetett dolgok, próba és optimalizáció nélkül. Régóta foglalkozom az AI kérdésével és ki is próbáltam az összes ingyenes és fizetős verziót is. Mondanom sem kell, hogy egyikkel sem elégedtem meg.
  • saca79
    Le a kalappal! És köszönjük. Én nagyon szeretem.... pont annyi forgalom ott ahol és ahogy kell. Eddig en is magamnak szedegettem össze WOAI ból ade SkY Ai meg kurv@ nagy helyet foglal (15gb) az ezer evig tart egyesével bepakolni. És ebben végre van GA is.
  • Hont
    Köszi! Már szedem is!
    Mi a véleményed? Elég felül írni az előző verziót?

Utoljára szerkesztette: Hont, 2017.03.30. 21:54:08
  • spmd
    Végre elkészültem az AI csomaggal. Nem volt egyszerű, de sok mindent javítottam. Sajnos kompromisszumokat kellett kötni sok mindenben. Soha nem lesz tökéletes AI forgalom amilyet szeretnék, de nem az én hibámból, hanem a szimulátor bug-jai miatt. Nem mellesleg azért a scenery készítők sem reménykedtek abban, hogy valaki rendbe teszi pl. a leszállásokat/lassításokat, így csak az első kijáraton lehet elhagyni a leszállót, ha túlfut, akkor visszafordul a pálya közepén. A behelyezkedéssel is gondok vannak, a final kezdőpontja néhol elég közelre esik a reptérhez.
    INFO
    LETÖLTÉS
  • Clidey
  • perko
    Crosswind landing?
  • spmd
    Figyeltem arra is. Pl. a B747 nem jár kis reptereken, így az sokkal tovább lassul, mint pl. egy A320. St. Maarten-nél is megáll a Jumbo.
  • Clidey
    Azért ezzel a túlontúl smooth landinggal vigyázni kell, mert könnyen előfordulhat hogy így pedig majd a rövidebb reptereken nem fog tudni leszállni az AI.
  • eyecandy
    Tudsz több könyvtárat is létrehozni vele, és csak azt használod, amire szükséged van
  • Hont
    Csodás!
    Nagy különbség!
    Ügyes vagy!
  • spmd
    Jó sok szívás van ezzel a repülési dinamika módosítással. Nem is gondoltam, hogy mibe vágtam bele. Már kész vagyok a gépek 80%-ával. Készítettem egy szemléltető videót is (SPAI Traffic V5.2):
  • Clidey
    Hát, ez sem kissebb ökörség mint az O-runway!
  • Papirzacsi
    Az ember azzal fogllakozik, amiért fizetnek. :-D
  • Hont
    Köszi!
    Kipróbáltam! Ezzel legalább egyszerre fel tudom vinni az összest, nem kell egyenként cseszegetni...
  • eyecandy
    Scenery Config Editort próbáltad?
  • Hont
    A #2042 nincs ötlete valakinek?
    Kicsit kezd dühíteni, hogy repülés előtt húzkodnom kell a sceneryket...
  • Clidey
    Ennél irgalmatlanabb f*sszágot rég hallottam már az aviatika terén...
    Azért kiváncsi lennék, a Tanár urunk mit szól ehhez az ideához...!
  • Clidey
    Ki van ez már találva...

• Clidey
  • Nyiri

Utoljára szerkesztette: Nyiri, 2017.03.26. 18:56:56
  • eyecandy
    Ez hasznos lenne a szimulátorban is
  • Hont
    LOWW 34 megközelítésénél beálltam a sorba...
    Előttem hárman, mögöttem is egy gép. Legelső leszáll, előttem menő és én is Go around! Gondoltam meglesem merre fog vissza kavircolni pályairányra! Először elindult párhuzamosan 160' vissza felé, majd a fertőtó vonalában, mikor jobb fordulóba kellett volna kezdeni, Ö bal fordulót csinált! Elindult Pápa irányába majd Celldömölk -Sárvár felett vissza fordult pályairányra és előttem leszállt. :D
    Nem valami költség hatékony megoldás volt...:)
  • spmd
    Több napi munkával módosítottam az összes nagyobb légitársaság FP-t, hogy paraméterezhető legyen. a sorok minden második értéke 51%, illetve a másik fele 1%. Így ha valaki nem akar valóshoz közeli, zsúfolt forgalmat, az be tudja állítani az 50%-os értéket. Ez főleg nagy reptereknél hasznos, hogy ne kelljen hosszú perceket várni a sorban a felszállásra. 52% felett már a teljes forgalom látható. A GA forgalom meg úgysem valós, így ott főleg érdemes az 50%-os értéket állítani, de ha valaki él-hal a bizjetekért, illetve elég jó számítógépe van, akkor lehet 100%. Kinek hogy tetszik.
  • Clidey
    Ja, akkor így már érthető... :)
    Bocs, lehet talán félreérthetően fogalmaztam, nem a reptéren van sok Cessna hanem a levegőben! Kár hogy nem csináltam róla screenshotot tegnap. :(
    Közeledvén LaGuardiához, kíváncsiságból nyomtam egy klikket az AI Aircraft listára, és hát picit meglepődtem, mikor harmincnyolc perc húsz másodpercig csak görgettem az AI gépek listáját lefelé...annyian voltak... :)))) És volt több mint egy konkrét oldal ami csak a 182-es Cessnákat sorolta.
    Azt hozzáteszem gyorsan, nálam a légiforgalom mindig 100%-on van, két elgondolásból. Az egyik, hogy csakis így fogom azt a forgalmat látni, amit a forgalom készítője elgondolt. Ha már lejjebb venném, kimaradnának járatok, már nem látnám azt a forgalmat, ami pedig - elvileg, nagy vonalakban - a valóságban létezik. A másik ok, hogy sok AI forgalom készítő rosszul, vagy hanyagul paraméterezi a menetrendet, és nem törődik azzal, hogy hány %-os értéknél jelenjen meg egy adott forgalom. Épp ezért én a saját készítésű forgalomjaimnál direkt mindig 1%-ra állítom ezt az értéket, hogy a szimulátorba bárhova is van álítva a csúszka, a forgalmam minden esetben jelenjen meg.

Hja, mégvalami. Néztem ezeket a Wizz-es A320-asokat. A hangjuk tök jó, de a textúráik...eléggé csúnyák és pontatlanok sajnos. :(
    Utoljára szerkesztette: Clidey, 2017.03.26. 12:26:46
  • Hont
    Most egy órája kb LOWW 34-en nézelődök...
    Jönnek sorban a gépek!
    Az előbb egy 777 OE-LPA érkezett!
    Ez tényleg nagyon szépen hosszan kilebegve ért földet! élmény volt nézni!
    Előtte egy TVR jött, az sem volt csúnya, de nagyon rövidre érkezett és baromi hamar megállt! Aztán majd két percig poroszkált, mire az első kijáratot elérte! Közben ketten átstartoltak...Aztán jött egy kis AirBus, na az is szinte le esett a B777-hez képest!
    De a forgalom változatosnak tűnik...
    Most egy Fokker érkezett, ez is szépen lebegett, de nagyon hamar lelassul...
    Utoljára szerkesztette: Hont, 2017.03.26. 12:16:18
  • Hont
    Így már értem!
    Köszönöm szépen!
  • spmd
    Pontosabban fogalmazok, ha nem 50%-ra hanem mondjuk 52-re állítod, akkor már nem a fele forgalomhoz leszel közelebb, hanem a teljes látható lesz, tehát ezért kell pontos értéket beállítani a csúszkán.
  • spmd
    Itt megtalálod az ajánlott beállításokat.
  • Hont
    Egy kérdés a nagyérdeműhöz...!
    Nálatok ha az FTX centrált futtatjátok nem rendezi át a Library-t?
    P3D settings ben a Library-ban feltolom a airportokat a tetejére. Aztán ha valami miatt az FTX Centralt elíndítom, az összes ORBX cuccot feltolja és a repterek megint alulra kerülnek...
  • Hont
    Húha!
    Akkor nálam valami nem ok, ezek szerint vagy elbeszélünk egymás mellett!
    Az igazat megvallva egyáltalán nem szoktam cseszegetni a forgalmat!
    Nálam ezek vannak:
    Airline traffic density. 0-100%
    General aviation traffic density. 0-100%
    Airport vehicle density. 0-6 lehetőség.
    Vagy nem jó helyen járok?
  • spmd
    A Traffic Density csak 3 pontos értéken szabályozható: 0% kikapcsolva, 50% normál (ajánlott a legtöbb esetben), 100% pedig az összes AI gép közlekedik. Kisebb reptereken nyugodtan lehet a 100%-os beállítás, de nagy és forgalmas reptereken a valós AI forgalom, főleg a szimulátor hibájából, betöltéskor rengeteg gépet akar egyszerre leszállítani. Igazából a szim. indítása után kb. 30 perc, mire normalizálódik a forgalom. Jelenleg egyenként tesztelem a leszállási jellemzőket, így egy gép sem marad ki a javításból. Mostantól nem lesz nagyon ronda leszállás és satufékkel történő megállás. A pakkból kikerül a Cessna 182, mert nem is annyira szép a modell, illetve feleslegesen lassít. A bizjetes forgalom tényleg fiktív, hisz másként lehetetlen kivitelezni. A GA beállítását is célszerű 50%-ra állítani.
  • Hont
    Köszi Tibi!
    Közben már én is így megcsináltam, csak már nem igazán emlékeztem, hogy mi hogy volt ...
    Aztán maradtam a törölgetésnél!
  • Hont
    Én eddig LHBP, LOWW, LOWI, LHDC,-n jártam.
    A Traffic 30% ra van húzva.
    Pl WIZZ gépekkel egyáltalán nem találkoztam.
    Igaz Cessnaval sem találkoztam...
    egyébként el tudnék képzelni valami helikopter IA forgalmat is amibe akár egy biznisz kisgépes szekció is lenne.
    Vissza térve a SPAI-ra!
    Említetted, hogy a gépek landolásán is próbálsz alakítani!
    Az előbb LOWW -n a 34 pályára jött egy kis AIRBUS, ami elég rövidre és meredekre érkezett! Nagyon szívesen segítek a tesztelésben, csak mond el, hogy mit hol figyeljünk és akkor talán könnyebb lesz az optimalizálás!
  • spmd
    Az 5.1 verzió régebbi, még nincs benne, most készítem az új verziót, abban lesz az ASL és a Wizz. A Cessna-ra ránézek. Elméletileg nemzetközi reptérre nem kellene egynek sem közlekednie. Amerre én repülök, még egy Cessna-val sem találkoztam.
  • Clidey
    Akkor valahol homok került a gépezetbe, mert nálam nincs meg az összes Wizz repcsi - egy darab A321 sincs - és az ASL-ből is csak négy külföldi (francia) lajstromú szerepel. Van viszont csomó fiktív magyar lajstromjelű private jet... :(
    Mivel jelenleg épp megérkeztem az Egybesült Államokba, így az ottani viszonyokról is tudok írni - legalábbis KLGA körzetében a légtér *urván zsúfolt, lehet beállni a sor végére... :) Ha nem kezel vagy 300db AI gépet akkor egyet se... ebből van vagy 100db 182-es Cessna... Szóval emiatt van ám fps esés is, pedig csak egy egyszerű freeware KLGA-t tettem fel, pont erre számítva.
    A textúráknál mindegy hogy bmp vagy dds, a lényeg a tömörítési (DXT) formátum. A driver úgyis átrakja a saját "nyelvére" a bmp-t vagy a dds-t. Legalábbis ezt olvastam régebben valami nvidia fórumon.
  • spmd
    Igen, elméletileg a Wizz összes járata szerepel benne a festések logikus csoportosításával. Az ASL-nél FAIB modellt használtam és a legújabb festéseket hozzá: https://jcai.dk/tag/asl-airlines-hungary/
    A mellékelt AI modell sajnos nem FSX/P3D kompatibilis. Fut-fut rajta, de apró hibákat és lassulást okoz.
    A P3D-hez és a későbbi frissítéseihez már mindenképpen ajánlatos a DXT5 tömörítésű DDS fájlok használata (ezt írja is a Lockheed Martin valamelyik SDK manuáljában).