Prepar3D - XPlane

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Clidey

<#hawaii>

Életem a tuning: monitor 24''@26,5''; vinyó 7200rpm@9546rpm; ház: 6 hely@7,4 hely; bill 101@142 gomb, egérr?l meg a többir?l már nem is beszélek...

Hypo
😊) ja neeeem, csak segitettem egy haver gépében ennyi... én 1070 et vennék fsx hez és csak fullhd nem kell a felett nem éri meg nem is szebb fullhdben szépen elrepülgetek egy 72 es kijelzo elött . De lassan ez is megtörténik majd írok a fejleményekről,

Sziasztok!
Csak gondoltam ideszólok, hogy legyen valami új már....😊
Utoljára szerkesztette: szabeszka, 2016.06.20. 21:15:17
Clidey
Thanks for the kindly attention! <#worship><#eljen>

Életem a tuning: monitor 24''@26,5''; vinyó 7200rpm@9546rpm; ház: 6 hely@7,4 hely; bill 101@142 gomb, egérr?l meg a többir?l már nem is beszélek...

[HUN]FaTaL
Óvatosan a frissítéssel 😊

Serious ground layering bug in 3.3

http://goo.gl/gd6Zi5

Hont
Na!
Csak nem új hardver...?
Hypo
GTX 1080 nem hoz gyorsulást ugy hogy a raköltendő 240 ezer ft ot most megsporolhatjatok 😊 viszont Skyrim szét moddolva stabil 90 FPS 1080 Full HD ban 😊)

Clidey
Én azt tapasztaltam, hogy már megjelent a sötét oldalon! <#hehe>

Sziasztok!
3.3 verzióval kapcsolatban tapasztalatok....?
Hont
<#awink><#taps><#worship>
Clidey
Prepar3D v3.3 RELEASED!

Utoljára szerkesztette: Clidey, 2016.06.01. 20:09:52

Hont
Rodrigó barátunk újabb remekbe szabott braziliai pörgése! <#worship>
Clidey
Én is használom, igaz hosszú utakat nem repülök vele, legfeljebb egy-másfél órásokat. Régebben volt vele (is) OOM problémám, de megoldódott. Lásd fenti GYIK. Azóta hibátlanul teljesít.

Framsen
Csatlakozom, nálam se szokott kifagyni tőle.

Intel Core i7-10700 / 32GB DDR4 2933MHz / MSI GeForce RTX 3070 Ti VENTUS 3X 8G OC // VATSIM ATC& X-Plane Pilot

Hont
Szia!
Én szoktam vele repülni, de eddig P3D egyetlen egyszer sem fagyott ki...<#wilting>
Szervusztok!
Valaki használ-e köztetek P3D és PMDG B777 "együttest"?
Főleg hosszú távú repülésekkel.
Nekem sokszor kifagy. Tudtok-e orvosságot a gyógyításhoz?
Előre is köszönöm a válaszokat, jó leszállásokat.
Framsen
Én se látom értelmét Professionalnak.

Intel Core i7-10700 / 32GB DDR4 2933MHz / MSI GeForce RTX 3070 Ti VENTUS 3X 8G OC // VATSIM ATC& X-Plane Pilot

Hont
Szerintem a 99.9 % Académy-t használunk! AI-k vannak, de szerintem mindenki használ hozzá + csomagot!
FSX ezem már egy ideje. mivel az nagyon bejön így gondoltam beruháznék a p3d re... nektek az academy van? AI repülők vannak benne? kicsit kusza nekem hogy mi a különbség a prof és az aca között... mert hatalmas az ár különbség
Hont
Osztom... Az én véleményem is ez!
Felesleges megvenni a prof verziót...
Nem hiszem, hogy érezhető különbség lenne az élményekben. Ha kezdő szimulátoros vagy meg pláne. vásárold meg nyugodtan az Academy-t, kb 16 ezer forint. Az addonokat természetesen mindenhol külön kell telepíteni, így az FSX-ben is. Ezek lehetnek ingyenes fejlesztések, meg vásárolhatók is, és ingyen beszerezhetőek. Utóbbiakat nem ajánlom, mert törvénytelen. Ha a youtube-on beütöd, hogy 'Prepar 3D v 3.2' , akkor kidob egy csomó felvételt. A leírásukban felsorolják, hogy milyen textúra - scenerey, repülő, időjárás, satöbbi addonokat használtak a bemutatott szimulációkhoz, így a kép teljessé válhat mit tud a dolog jelenleg. Ha pénzt szándékolsz rá költeni, akkor tudnund kell, hogy a szimuláció (mi nem mondjuk játéknak, mert a játék az a lövöldözős dolog) ahogy az FSX és Preparnál is van nagyon erősen processzor függő. Nagy teljesítményű, drága procira van szükség az élményért cserébe. Ez a kezdés, ha ez megvan akkor érdemes vásárolni egy p3d-t. Üdv!
Üdv srácok. Érdeklődnék hogy az academy és a professional között mi a külömbség? csak annyi ami le van írva a honlapján? Jelenleg azon vagyok hogy egy hónapra elofizetek a professianal ra. Academy be ha jól ertelmezem nincs ai repülő meg ilyenek. Multi van a játékban? És ugyan úgy addonokat kell vásárolni hozzá mint át FSX hez? Hogy szebb meg jatszhatobb legyen?
Clidey
Az hogy hogy néz ki, ízlés dolga. Nincs oka a szégyenkezésre, semmivel sem csúnyább mint az FSX-P3D-DTG szentháromság. Sőt. Itt-ott még sokkal szebb is szerintem.
Az hogy egy szimulátor mennyire addonolható, lehet vitázni. Alapvetően kétféle út közül választanak a kiadók: vagy addonolhatóvá teszik a szoftverüket, ezzel gyakorlatilag engedélyezve azt, hogy készüljön hozzá milliónyi szemét, és elenyésző kisebbségben minőségi cucc, vagy zárttá teszik a szoftverüket, és nem- vagy csak rajtuk keresztül addonolható lesz a program. Ezzel viszont garantálják a minőségi addonokat, és nem kell a sok szemét között turkálni. 😊 Ezt az utat követi pl. a Condor Soaring Simulator is. Csak kár hogy abandoned lett, hiába a többtízezres rajongótáborának. Bár szerintem nem a "zárt" rendszerének köszönhető ez. Na de ez egy más téma.
A harmadik dolog pedig az, hogy sajnos egy szoftvernek az első időszakban meg kell küzdenie az elismerésért, és felvenni a versenyt a már évek óta piacon lévőkkel. Ez az oltári nehéz feladat. Ha teret tud magának nyerni, mert odafigyelnek a user feedback-ekre, folyamatosan fejlesztik a szimulátort, nem csak toldozgatják-foldozgatják, hanem rendszeresen kerülnek bele nagyobb, új dolgok, akkor van esély rá hogy megkapaszkodik a piacon, sőt, tán a mostani "uralkodók" babérjait is letörheti akár.
Szóval én drukkolok nekik, hisz rajtuk keresztül kapacitálva van a "szentháromság" is, hogy ne üljenek a babérjaikon, hanem folyamatosan fejlesszenek. Értem ez alatt a rendes, normális update-eket, nem azt hogy gyakorlatilag csak bugfixelnek.
Én a P3D-re messze nem mondanám hogy teljesen rendben van. Hisz ugyan arra az alapra építkezik még mindig, mint a tizenéves FSX, ami szerintem nem feltétlen előny, hisz rengeteg benne a korlát, a zsákutca. Csak hogy a legutóbbi "fixa ideámat" említsem, azokat az unrealisztik popcorn felhőket, sőt, magát az egész felhő-leképzési metódust (vannak ennél már évek óta nagyságrendekkel szebb és realisztikusabb megoldások más szimulátoroknál!), de mondhatnám még a sokszor iszonyat buta időjárás generátort (mely működése nem feltétlen az addon készítő hibája, sokkal inkább a FSX/P3D korlátai a baj), az évek alatt semmit sem változott AI forgalmat és irányítást, a sokszor korlátokba ütköző, néhol roppant buta flight dynamic leképzést, ami például totál értelmetlenné tesz pl. egy műrepülőgép add-on (habár a bátrabbak ennek ellenére bepróbálkoznak vele - kevés sikerrel) vagy helikopter készítését (mert tegyük szívünkre a kezünk: egy helikopter addonnak sincs semmi köze a valósághoz egy fikarcnyira sem, még a fizetősek közül sem!). És még sorolhatnám azokat a hibákat, amelyek évek óta végigkísérik az FSX/P3D vonalat... És gyaníthatóan ebbe a DTG sem hoz majd semmiféle változást. Szóval bőven lenne mit és hova fejlődni, de ha az alapokhoz nem nyúlnak/nem akarnak hozzá nyúlni, úgy nehéz lesz.

Csak épp semmivel sem néz ki jobban, sőt. ja, és nem igen találsz hozzá addonokat sem és ez így is lesz néhány évig. A p3d v3-al nincs komoly probléma, teljesen rendben van.
Clidey
Miért szerinted nem???
Öszefoglalva: nem egy 10-15 éves "alapot" toldozgatnak-foldozgatnak majd adják ki új néven, hanem egy teljesen más úton indultak el; más grafikai engine, teljesen más alapokra épülő fizikai modellezés, gyökeresen más felépítés. Egy "fűszál" hasonlóságot sem találsz a régmúlt idők szimulátoraival.
Nos, ezért.

Ugyan miért???
Clidey
Na ezt nevezem én egy szimulátor teljes újragondolásának, nem azt amit a Lockheed Martinék meg a DTG-ék majomkodnak... <#banplz><#mf1><#nyes>

Clidey
Nemtom, de szép hely! <#awink>

Clidey
<#nezze><#bee1>

Hont
Hol járok...?
Hont
TYú ha!
Pár napig nem vagyok is ilyen szép képekről lemaradok!<#taps>
Hypo
<#taps>

Clidey
Nagyon jól néz ki! Tartozik hozzá valami normális reptér is? <#help><#heureka>

Én tegnap Telluride-on jártam ismét - ezúttal a kis Avrómmal. Tökéletesen fekszik neki a pálya, csak nem kell teletankolva, sok utassal meg poggyásszal érkezni. <#bee1>

<#finom>
Utoljára szerkesztette: Clidey, 2016.05.05. 09:23:18

Hont
Mostanság Norvégiában kódorgok...
polluxware
tévedhetek is😉

Hont
Hát akkor ezt lehet megint elkapkodtam egy kicsit, de ez van!
A lap mostanában biztos nem fog cserélődni a 2011-be meg nagyobb cpu-t kifogni nem nagyon lehet használtba! Új, az meg tényleg horror!
Meglátjuk hoz-e valami többletet a két mag! Nálam a HT is tiltva van, mert sokkal rosszabb , ha aktív.
Hiába rakok hozzá megfelelő AM-t akkor is ..ar.
Mostanság egyébként a 3820 nál A.M.15 vált be leginkább. A 14-el recegősebb.
Amennyiben fel bírom tekerni a4930 4.6 Ghz környékére, akkor szerintem azért valamivel jobbnak kell lenni...
polluxware
lehet hogy rossul gondolom, vagy tudom.. de SB-t IB-re cserélni nem sok értelme van.. húzni se lehet úgy őket a termál resistant miatt

Haswell alapúnál +10% adott névleges órajelen a difi

de cáfoljatok meg.. másrészről ugyanaz a 130W tdp

((azért nem keveset bukik az ember ezeken a high-end dolgokon))

sztem perpill egy K-s haswell, vagy skylake I5-ön túl minden pénz kidobás... hacsak nem renderelsz is a géppel vagy egyéb meló... vagy ahogy írtad Matolcsy csókos vagy<#integet2><#eplus2>

Hont
<#confused>
Már lefoglalóztam a múlt héten...
Szerinted miért nem jó csere?
A 3820-t nem karom eladni, mert most olyan alacsonyan van az áruk, hogy akkor inkább megmarad tartalékba. (30eFt a PH-n)
Szóval ez az utolsó fejlesztésem ezen a platformon. Elkezdek szépen havi 10 ropogós matolcsi ezrest elásni a kertbe és karira meg van az új alaplap! ( az 7 szál nikotin rúd naponta...<#mf2>)
polluxware
én nem tenném...

Hypo
<#taps>

Hont
Nagyon jó képek!
Hihetetlen hangulata van Tapini-nek!
Mostanában nagyon sok időt töltök ott!
Clidey
Ismét pár száz kép - csak fanatikusoknak! <#nyes>

Hypo
ok érthető😊

Hont
Nem, nem akarok platformot váltani...
Lenne egy 4930 vadi új pont a bolti ár feléért a PH-n.
Azon gondolkodok!
Hypo
4790 picit jobb mint a 4930, gondolom nem full platformot akarsz cserelni bar a 6700K nem hulyeség a jovore nézve

Hont
Hardver guruk...!
Segítsetek dönteni! Le cserélnétek a 4,9Ghz kényelmesen menő i3820-at egy Intel Core i7 4930k ami nagy valószínűséggel csak 4.5Ghz ig rángatható?
Szerintetek?
polluxware
nincs új a nap alatt... főleg azután ,hogy elkezdték ezt az fsx steam "deluxe"-t árusítgatni😉 még egy kis hype és jobban teljesítünk

ismerős a stuktúúra?

Hypo
Látnok😊

polluxware
amit én eddig láttam, és ismerve ezt a DLC-s világot, ez így nem több mint egy orbx tájak + custom mission-ök egybe farigcsálva... 64-bit? compilerrel valami ilyesmit is lehet...

nem fikázom, mert nekem az FSX SE "atomstabily" ,de nem várok csodákat sem..

Hont
Minden esetre kíváncsian várjuk a fejleményeket!
Akit bővebben érint annak csináltam egy topikot DGFS néven!
Mindenkit szívesen látunk ott is, köszönjetek be!<#integet2>