5360
| Magyar fejlesztések | Prepar3D | Ultimate Realism Pack | Rendszerkövetelmények | PTA | CFG Tuning | AffinityMask Kalkulátor | Gyakran Ismételt Kérdések | X-Plane.Org
OOM Hiba
Helyes Library sorrend!
Ideális ORBX sorrend!
Miket kell még telepíteni esetleg?!
Sok gondot tud még okozni az Ö hiánya is!
Ez is fontos!
Elmentett Libraryból eltűnnek a scenery-k!
Megoldás a C:\ProgramData\Lockheed Martin\Prepar3D v3 mappában lévő "scenery cfg" fájl törlése!
Csinál egy újat és aztán be kellett olvastatni vele újra a sceneryket!
Szimulátor hardver-szoftver biblia
LOWW FlayTampa v2.7 csápok beállítása
-
#2034 Mármint hogy uninstallom? Vagy a WOAi honlapjáról a légitársaságokat és azokat hogy rakom be a szimulátorba?
Az uninstall egyszerű. A Airplanes mappából törölni az összes WoA_ kezdetű repcsimappát, majd ugyan ezt tenni a scenery/world/scenery mappában is azokkal a bgl-ekkel, aminek a nevében az van hogy _WoA_. Fog maradni pár megabájt szemét a textures mappában, de azokat csak úgy tudod kitörölni, ha tudod melyikek azok. Én például az én forgalmamnál tudom. :) Mert anno amikor telepítettem, csináltam egy backup zippet pontos könyvtárszerkezettel, amiből tudom, mi-hova lett települve. :) -
#2033 Igen, a FAV még amikor belekerült a menetrendbe, még itthon volt. Hogy érted hogy kicserélted az aktuálisakra a textúrákat? Azokat teljesen aktuálisakra csináltam. :) Vagy a bmp formátummal volt gondod? Azt meg akkor teljesen felesleges volt átraknod dds-be, mert a tömörítési eljárás így is úgy is DXT5 amit az FSX/P3D szeret, ráadásul az átalakításod során alighanem a textúra minősége is romlott valamelyest, mert már egy eleve tömörített textúrát tömörítettél be újra dds-be.
Az érkezési hibából tudtam, sikitozott is érte az AIFP amikor csináltam, de megfigyelésem szerint túl nagy fordulóközi idővel számol (asszem' valami 1 óra körül) ami kicsit felesleges, jóval rövidebb idő alatt is meg tud fordulni egy járat, még ha azt vesszük hogy az indulásuk sem percre pontos, de akkor is bőven belefért volna az időintervallumba.
Az AI modell úgy emlékszem teljesen FSX/P3D komfort, és formailag, LOD modellileg meg textúra minőséfileg ezt találtam a legszebbnek.
De akkor mindjárt meglesem mit alkottál ebben az 5.1-ben. :) -
#2032 Természetesen nem úgy gondoltam, hogy minden egyes Wizz géphez külön festés van, hisz az tényleg értelmetlen és felesleges volna! Persze az ASL-nek az a 5db egyedi festése más tészta, az nem mennyiség, de ugye a Wizz-nek van már 75 gépe... :)))
Úgy értettem, hogy minden egyes lajstromhoz tartozó heti menetrend szerepel-e a bgl-ben? Aminek ugye nem követelménye hogy minden egyes lajstromhoz tartozzon külön textúra is.
Az én Wizz forgalmam is úgy van megcsinálva, hogy van a 4 féle festés (A320 régi festés sharklettel, régi festés winglettel, új festés winglettel, A321 új festés winglettel), és ehhez vannak kapcsolva az egyéni lajstromjelek és azok heti menetrendjei. -
#2031 Így megy!
Köszi előre is!
Jelentkezek a teszt után! -
#2030 Remélem így már működni fog a link: Letöltés -
#2029 Kettő kérdés!
Tibi! Te hogy szeded le a Woa -t ?
SPMD! Képtelen vagyok letölteni! Vagy nagyon fáradt vagyok vagy nem tudom, de nálam csak a PDF jelenik meg...:( -
#2028 A HA-FAV már nincs meg, így kivettem ezt a FP-ből és a textúrákat is cseréltem aktuálisakra (2016 06.), és a modellt is, mert ez régi AI modell volt, amik lassulást és problémákat okoznak. Volt egy érkezési hiba is, de már javítottam azt is. Remélem még így is megfelelő lesz. -
#2027 Köszönöm.
2db. 321 és 2db. sima, illetve 2db winglet-es 320 van benne. Lajstromra lebontva nem látom értelmét, hisz az csak közelről látszik és feleslegesen nagyobbá tenné a csomagot és nőne az amúgy sem kicsi terhelés a szimulátorra. Festésre és modifikációra így is mind benne van. Volt. pl. olyan AI csomaggal is dolgom, ami több mint 15GB-os volt és tele volt azonos festésekkel (ráadásul nagy felbontásúval és rosszul konvertálva) amiken csak a pici lajstromszám volt más. -
#2026 Igen tudom, valóban jó kis cucc. Bár a kezelőfelülete lehetne kissé átláthatóbb, néha jól bele lehet bonyolódni... :)
És mennyi A321 van? Az összes? LXA-LXP-ig? Meg az összes A320 is?
Ment a privi. :) -
#2025 Minden traffic bgl fájlt át kell konvertálni vele FSX/P3D kompatibilissé és akkor megjelenik. Érdekes jelenség ez is, de egy a lényeg, mindet át kell konvertálni. Egyébként nagyon jó kis program az, sok hibát automatikusan kijavít, illetve figyelmeztet. Mióta ezt használom, azóta nincs földön közlekedő járat és egyéb érdekes hibajelenség sincs. Az FSX de főleg a P3D kicsit másként kezeli a forgalmat, ezért a FP formátuma is kicsit másmilyen. Kész lettem a Wizz 2016-os forgalmával is. Van már A321 is. -
#2024 Hát ha ilyen mélységekben foglalkozol a témával, akkor lehet nem is összeférülés lesz ebből, hanem inkább egy uninstall, aztán egy install... :)))
Ezt a bugot nem igazán értem ahogy írod. Hisz pont az ellenkezője áll fenn: csak akkor jelenik meg a forgalom, ha FS9-es bgl-ként konvertálom. Ha FSX vagy P3D v3 kompatibilisként, akkor egyszerűen nem jelenik meg a forgalom. A többi forgalom természetesen ugyan úgy működik tovább, mint addig is tette.
Az ASL forgalmat becsomizom, és küldöm privibe. Próbáld majd ki, nálad mit mutat. -
#2023 Nálam mindegyik bgl FSX/P3D kompatibilis. A lényeg, hogy ha egy FS9-es bgl is van a scenery mappában, akkor csak azt jeleníti meg a szimulátor és az újabbakat figyelmen kívül hagyja. Ez is egy bug.
Nagyon szépen megköszönném az ASL pakkot, akkor beteszem azt is.
Jelenleg a modellek fizikáját javítom. Nem lesz többet olyan gép, amelyik szinte leesik a pályára. A lehetőségekhez képest próbálom a legélethűbb leszállást beállítani szép kilebegtetéssel és megfelelő siklószöggel. Némely gép lassulása is brutális, így azokat is kijavítom, hogy ne álljanak meg 5m-en belül. -
#2022 Akkor azt hiszem megvárom a következő frissítést ezzel az összefésüléssel. :)
Az én saját irományú Wizz forgalmam 2015 év végi, ráadásul a lelkesedésem is alább hagyott, így csak az első két 321-es repül benne, a legfrissebb meg már ugye az LXP, ami alig egy hetes. Szóval vannak hiányosságok nálam is. :)
Olimpiai festéseket szerintem is tényleg értelmetlen már belerakni, hamarosan úgyis vissza lesznek alakítva. Jól kidobták a dollárokat az ablakon Wizzék e tekintetben...
Érdekes ez a FlyTampa dolog, hogy egy AI bele tud kavarni a scenery-be...de ha ők írják akkor biztos úgy van. Pörgő épületet ugyan én is tapasztaltam Wiennába, de én valami scenery hibára gyanakodtam. Ezek szerint akkor mégse.
Ha esetleg igényt tartasz az ASL forgalomra, mind a hat festés variációval, szívesen odaadom. A KAD menetrendje a mai napig bezárólag a legfrissebb, a többi pedig 2016 év végi.
Hja mégvalami. Érdekes dolog ez az AIFP; fennen hírdeti hogy tökre kompatibilis a P3D v2 és v3-al, meg FSX-el meg mindennel, mégis ha nem FS9-ként konvertálom a bgl-t hanem mondjuk v3-ként, akkor egyszerűen nem jelenik meg a forgalom...érdekes a jelenség. -
#2021 Az 5.1 verzió linkje, ha valaki akarja a hangcsomagot és a kisgépes forgalmat is: Google Drive letöltés -
#2020 Megoldottam egyszerűen. Az AI hangok csak külső nézetben hallhatók, belső nézetben el lett némítva. Általában amúgy is jól hangszigeteltek és zajosak belűlről a légijárművek és a valóságban sem nagyon halljuk a másik gép hangját. -
#2019 A Wizz mernetrendje 2015-ös és nem én írtam (AIG). Sajnos még A321 forgalom nincs, de a következő frissítésben benne lesz az is. Az olimpiai festést nem teszem bele, mert szerintem nem lesz hosszú életű.
A FlyTampa és némely scenery-nél titokzatos okokból a régebbi modellek (FS9) bekavartak bizonyos objektumoknak, pl. elrepülő táblák, vibráló talajtextúrák, pörgő házak stb. Tudnak a hibáról a készítők és Ők írták, hogy át kell alakítani csak FSX/P3D kompatibilissé az MDL fájlokat. Ez megtörtént és most már nincs semmi probléma, illetve a régebbi modellek betöltési ideje is drasztikusan gyorsabb lett. A lényeg, hogy amelyik modell nem tudja fogadni az árnyékokat, az érdekes módon bekavar sok mindenbe. -
#2018 Én még nem próbáltam, de gondolkodom rajta, hogy összefésüljem a saját AI pakkommal.
Pár kérdésem azért volna: a Wizz menetrendet Te írtad az alapoktól kezdve, vagy valahonnan letöltötted? Csak azért kérdem mert ahogy írod a ridmiben 2016-os menetrend szerint közlekednek, abban meg már elég sok 321 is szerepel. Mi a helyzet a festésükkel? Van már új 320-asban is?
A FlyTampa érdekesen viselkedő objektumok alatt mit értesz? Hogy van hatással az AI egy addon scenery objektumra? -
#2017 Szimulátor bugokat a legritkább esetben lehet "házilag" rendbehozni. -
#2016 Aki kipróbálta az AI csomagot, kérem írja le a véleményét, észrevételét. Előre is köszönöm. -
#2015 -
crodgok3 #2014 Sziasztok! Olyan problémám van, hogy az orbx nagykiterjedésű régióinál (open LC, norway) vibrálnak a talaj-textúrái. Tudtok rá valami megoldást? -
#2013 Ez a csomag már teljesen kompatibilis az FSX-el és a P3D-vel. Nincsenek a FlyTampa reptereken érdekesen viselkedő objektumok és sokkal kevésbé lett gépigényes. Sok-sok minden változott az előző verziókhoz képest. Bekerült az ASL egyik Magyar gépe is (jobb mint a semmi).
-
#2012 Esetleg valaki nem tud megoldást az AI hang problémára? Sajnos egyenként jó a realisztikus hang, de ha több gép indul egyszerre, akkor az összes hang egy kis ideig teljes hangerőn hallható. Elméletileg ez a szimulátor bug-ja, de hátha valaki megoldotta vagy tudja a megoldást a problémára. -
saca79 #2011 Dolgozik rendesen..
-
#2010 Nem rossz ez szerintem!
-
#2009 Igen valami olyasmire, nekem ilyet sikerült kihozni belőle, nem tudom mennyire valós. -
#2008 És még -
#2007 Valami ilyesmire gondolsz? -
#2006 Ez az FS grafics endzsinjének egy "szemet gyönyörködtető" bugja. A lemenő napocskád fénye verődik vissza a földről. Nem tudsz vele mit kezdeni, max beletörődni. Én is találkozom vele rendszeresen. -
#2005 Thessalonikibe (LGTS) ma valamiért ilyen furcsa volt a reggel...
-
#2004 Sziasztok! :)
Aki használ PTA-t, nálatok hogy van beállítva a Fog, Haze és a Rayleight effectek? Mindig nézem, hogy a valóságban fentről nézve kékesebb a talaj (ilyen) és/vagy a távolban beleolvad a táj egy ilyen fehéres fényes rétegbe (ilyen). Van akinek sikerült megközelítenie? Mert ugye alapbeállításokkal utazón ellátni több száz kilométerre és a talaj teljesen kontrasztos, túl színes és ahogy próbálkoztam állítgatni ezekkel lehetne játszani, de valahogy nem sikeredik a legjobbra. Tudom időjárástól is nagyban függ. -
saca79 #2003 egy ÚR vagy !!! :) -
#2002 Google Drive letöltés. -
saca79 #2001 Nagyon jó lenne de sajnos nekem erről az oldalról nem tölti le :/ esetleg Google drive-ra vagy dropboxra nem tudod felrakni ? :) -
#2000 Köszönöm, jó ötlet. -
#1999 Hát nálam pedig reális menetrend szerint közlekednek...
.
.
.
.
.
Ez ügyben most nem a gugli, hanem a flightradar24 a te barátod... -
#1998 Gondolkoztam a magyar ASL gépeken, de sajnos nincs menetrend/útirány információm a közlekedésükről, így nem tudok élethű FP-t írni. -
#1997 Sajnos ez kimaradt, pedig a "ferihegyi" forgalomra eléggé figyeltem. Világviszonylatban itt a legpontosabb és realisztikusabb az AI forgalom. -
#1996 Na jó, de pont a hazai vonatkozású AI forgalomnál húzod meg a határt?
De hát magyarok vagyunk, nem? (Király Linda után szabadon)
Amúgy szerintem ez az 3-4 festésvariáció ami az ASL-nek van, már nem ÷ nem × a gigabájtok tekintetében... de hát te tudod. -
#1995 Sajnos Magyar lajstromú ASL festés nincs benne. Meg kellett húzni valahol egy határt, hogy ne legyen óriási méretű és gépigényű az AI csomag, így légitársaságonként nincs benne az összes lajstrom és festési variáció, tehát aki 100%-ig realisztikus AI forgalmat akar, annak ez nem jó választás. Itt csakis a kis erőforrásigény és a hibamentes működés volt az elsődleges szempont.