7903
Space Engineers

Katt a képre
  • jocking
    Köszönöm a tippeket. Viszont lenne itt még valami.
    Lassan kezdem magam kiismerni az új cuccok között, mint pl. a cső, amivel elvileg lehet anyagot továbbítani (ahogy néztem). Csináltam egy olyan kis hajót, aminek az egyik felén egy hegesztő, a másikon meg egy vágókorong van. Mindkettő mögött van 1-1 medium cargo container, és a kettőt összekötöttem csővel azért, hogy amit lebontok, azt rögtön használhassa a hegesztő alapanyagként. Csak az a gond, hogy hiába van összekötve csővel a két tároló, a hegesztő mégsem használja azokat a cuccokat, amiket a vágó begyűjt. Mit rontottam el? Nem elég a cső, kell más is?
  • Carmang
    Ha ráguglizol, számtalan taktikát találhatsz, én egy kicsi, fürge hajót építettem:
    http://cloud-2.steamusercontent.com/ugc/45374978087775109/193DC2A0202DFD53CA212A1EE554716F8B5A2A82/

A két előrenyúló csáp heavy armorból van, hogy bírja a gyűrődést, minden más light. A csápok hátulján Decoy van, arra lőnek az automata fegyverek, abszolút prioritással. Ami még fontos az az 5-5 oldalra irányuló hajtómű, amivel folyamatos oldalazó mozgással kitérek a lövedékek elől. Merthát oké, hogy decoy, meg heavy armor mögé rejtve, de én igazából nem is akarom, hogy eltaláljanak :)
    És addig körözök az ellenséges hajó körül, amíg ki nem fogy a lőszere, utána rászállok, és kezdődhet a vezérlés átvétele.

Először kisméretű, kevés fegyverrel rendelkező hajón próbálkozz, pl Private Sail. Arra figyelj még, hogy a nagyméretű Military hajóknak brutálsok lőszerük van (olvastam, de tapasztalatból még nem tudom), illetve a benti folyosókon is lehetnek turretek.
  • franky79
    Na, most hogy már látod hogy festenek, járd őket körbe és nézd meg, merről kell megközelíteni őket. Azt a 3at, amit írtam, halál nélkül meg lehet szerezni bármiféle űrhajó vagy kocka nélkül :)
  • RoboKutya78
    Lehet vele szenvedni rendesen:)

Itt van ez az oldal a Tools progihoz kezdetnek innen is be lehet emelni pár hajómodellt.
    Például az enyém így sikerült
  • jocking
    Kipróbáltam ezt a taktikát. Csináltam egy Borg-kocka jellegű kis hajót heavy armorból. Az a gáz, hogy ami fegyverzet a kisebb hajókon van, úgy tűnik, hogy egész addig nem kezd rám lőni, amíg ki nem szállok a hajóból. De legalább meg tudtam állítani a hajót a rátapasztott kis hajómmal, így csak kb. 15 halál árán sikerült szereznem 2 private sail-t meg egy business shipmentet.
  • franky79
    Pár hajóhoz simán oda lehet sétálni, csak tudni kell, hogy hogyan lehet :) Private Sail, Business Shipment, Mining Carriage, ezek kevésbé vannak védve, így odalebegve, majd átvéve az irányítást és megállítva, már neki lehet állni vagy szétszedni alulról az ágyukat, vagy megszüntetni az áramforrását.
  • RoboKutya78
    Jó sok kreatív munkaórával szerkesztesz egy értelmesnek látszó vadászhajót amit talán nem lőnek szét.
    Túlélő mód elkezdése előtt be lehet állítani néhány paraméterét a játéknak Pl ne legyen aszteroida támadás stb. Itt be tudod állítani hogy ne legyen fegyverhasználat ha kihagyod nem lő az npc viszont uncsi lesz a dolog ezáltal:)
    Viszont ha jól tudom ha kikapcsolod eme fuknciót már bekapcsolni újra nem fogod tudni.
  • jocking
    Hali!
    Hosszú kihagyás után ismét elkezdtem a játékkal játszani, survival módban. Láttam, hogy jön egy hajó, gondoltam jó lesz alapanyagnak, így a karakteremmel oda "űrsétáltam", hogy begyűjtsem. Ekkor az a meglepetés ért, hogy kinyírt az üres npc hajó, mert lőttek rám a rajta lévő géppuskák. Ezt még párszor eljátszottam, aztán arra jutottam, hogy esélytelen az npc hajó közelébe kerülni, pedig csak 2-2 géppuska volt rajta.

A kérdésem az, hogyha lőnek rám ezek a nyomorult npc hajók, akkor hogy a bánatban lehet őket elfoglalni? Vagy hogy lehet egyáltalán a közelükbe kerülni, anélkül hogy kinyírnának?
  • RoboKutya78
    Fényképek használatánál tessék arra vigyázni hogy amekkora a felbontása a képnek olyan nagy lapra fogja kirajzolni
    Ha 1024*768 a felbontás akkor 1024 kocka magas és 768 kocka széles lesz a vastagsága egy kockányi.
    esetleg képi minőség javítása érdekében a kis hajó nagy hajó állomás minőségi felbontással lehet okoskodni. Png kép esetén aminek nincs háttere azt sajnos szintén kirakja fekete kockával.

Utoljára szerkesztette: RoboKutya78, 2015.04.05. 23:01:06
  • RoboKutya78
    Na skacok a mai napot Ennek az Se Toolbox progi használatának megismerésére szenteltem.
    Hát mit mondjak lehet hasznosítani :) szép kis dolgokat lehet vele kreálnia annak akinek egy kicsit is izmosabb géppel rendelkezik esetleg jártas 3ds modellezésben:)
    A progi arra képes hogy az általunk elkészített 3ds obj filet beolvassa és lefordítsa a játék nyelvezetére azaz az alap blokkok segítségével krelájon egy mintát amit mi utána ízlés szerint alakíthatunk.
    Ne várjatok azonnali szép munkát kb ilyen minőséget kreál.

Lehet vele aszteroidákat is elhelyezni a játéktéren akár csak egy bizonyos materiállból állót

A progi használata egyszerű
    Feltelepíted a tools programot
    A program megkeresi az általad megnyitott világokat amik közül te ki tudod választani melyiket szeretnéd módosítani
    Ha csak simán aszteroidát szeretnél tenni valahová a menüben kikeresed az ide vonatkozó telepítési útmutatót és ki tudod választani milyen anyagok legyenek benne.
    Ha esetleg hajót vagy állomást szeretnél kreálni
    Keress a neten 3ds hajó vagy űrállomás modelleket Mindenképp kell az obj vagy mtl kiterjesztésű file.
    Lehet még Képeket is beimportálni a játékba pl egy logot szeretnél kirakni a bázisod falára vagy egy freskót szeretnél a hangárod tetejére ezt is megteheted

Utoljára szerkesztette: RoboKutya78, 2015.04.05. 22:45:30
  • Carmang
    Igen, jó sokkal :)
  • drakulalugosi
    Jut eszembe: az urán helyettesíthető napelemmel. Jó sok napelemmel...
  • drakulalugosi
    Ha elfogy a jég, vége a játéknak? Mondjuk ez az uránra is vonatkozik. Persze lehet, hogy olyan mennyiség van ezekből, hogy ítéletnapig is kitartana. Esetleg "respawnol" idővel, amit kibányászunk?
  • Joybull
    Sziasztok!
    Szerverbeállításnál valaki meg tudja mondani mit jelent a
    Procedural Density és a Procedural Seed.
    Valamint milyen értéket érdemes beállítani hozzájuk.
    Azt szeretném elérni, ha beállítom hogy hány nagy aszteroida legyen azok ne egyből a belépésnél jelenjenek meg.
  • Carmang
    Ok, kösz. Akkor lehet bekapcsolom majd az oxigént, csak kíváncsi voltam előtte, mennyire esélyes jeget találnom a közelben. Mert az úgy nem poén, ha messzire kell mennem, és közben meghalok, mert elfogy a levegőm.
  • VanHohenheim
    én nekem az autominer max 2vel megy de ha én vezetem akkor 0.7.

DSn infinity universnél a felnem fedezett asteroidán van esély jég spawnolásra
  • Carmang
    Két kérdésem van:
    Fúróhajót mekkora sebességgel érdemes megtolni? Amitől nem tud megtelítődni a drill, meg nem romboló hatású.
    Survival-ben megnéztétek már az oxigén fícsört? Amelyik aszteroidákat felfedeztem, hogy milyen ércek vannak rajta, azokra rakhat még vajon jeget?
  • RoboKutya78
    ez vicces :) ügyes az automata követő kitalálása
  • VanHohenheim
    Kint az update :)

Features
    - space ball
    - oxygen for small ships and cockpits
    - suit’s oxygen level
    - oxygen bottle (inventory item)
    - med bay conveyors (to transfer oxygen)
    - enclosed cockpit conveyors (to transfer oxygen)
    - re-spawn screen shows level of oxygen around medical rooms
    - suit consumes less energy when helmet is off
    - character with helmet off will not die when energy is 0 (must be inside pressurized room)
    - moddable number of subparts for hangar doors
    - new features for air vents in ModAPI/Ingame programming

Fixes
    - fixed asteroid lag
    - fixed turret lag caused by lasers
    - fixed loss of grid physics
    - fixed airtight hangar doors not venting oxygen when not fully closed
    - fixed GPS staying on HUD when unchecked
    - fixed air vent venting when it is OFF
    - fixed oxygen only passing through connectors on the same grid
    - fixed incorrect oxygen level reported on projection
    - fixed ice not fall from oxygen generator
    - fixed spawn in medical room
    - fixed hanger door looping sound
  • RoboKutya78

SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    Én marha
    Alapvető játékszabályokat felejtek el!!
    Mielőtt nekiállsz valami kétséges kimenetelű akcióhoz MENTSÉL!! Ha már kikapcsoltad az autó mentést.
    Befejeztem egy ötletet nem mentettem el belevágtam egy marhaságba most kezdhetek mindent elölről:))
  • VanHohenheim
    Hátja csak mivel a drón messze van és hiába van összekötve a bázissal sensor csak azokat érzékeli ami a drónva van épitve ezért marad az ha vki jön akkor selfdestruct :)
  • VanHohenheim
    Hungarian Space Colony és te is bent vagy a csoportban
  • franky79
    VanHohenheim, milyen szerveren játszol?
  • RoboKutya78
    "bár örülnék neki ha a sensort amit rátettem össze tudnám kötni a bázissal pl ha a drón érzékeli h valaki közeledik felé akkor a hangszórót bekapcsolja a bázison h enemy detected" Na erre van egy jó ötletem használj időzítő blokkot (és az időzítőbe ismét be tudsz tenni időzítőt ami újabb eseményeket aktiválhat:
    Én ajtónyitást oldottam meg így: beérkezel a hajóval a megadott érzékelő távba a szenzorra rá van téve egy ajtónyitás parancs meg az időzítő blokk amibe több parancsot lehet futtatni ugye, oda beraktam a hang effektet meg felkapcsolja a világítást nem muszáj késleltetést állítani az időzítőnek..
    A te esetedben talán műkszik ha a lézer antennához hozzá lehet rendelni az időzítőt beteszed a hangot vagy akár egy rotorra szerelt vész világítást is igazi figyelemfelkeltő dolog lenne
    Utoljára szerkesztette: RoboKutya78, 2015.04.02. 16:29:33
  • VanHohenheim
    Másik ami most jutott eszembe tegnap csináltunk egy SpyDronet 2 laser antennaval 6 cameraval 2 solarral 2 batteryvel meg pár kis reaktor, egyik laser antennat összelőttük a bázissal másik meg talonba van amjd a 3 szögeléshez szal a lényeg ez egy megfigyelő drón lenne elküldtem előre 20km és a camera segitségével éppen megfigyeljük a pácienst :) ami sajna nem müködik bár örülnék neki ha a sensort amit rátettem össze tudnám kötni a bázissal pl ha a drón érzékeli h valaki közeledik felé akkor a hangszórót bekapcsolja a bázison h enemy detected és akkor rátudnánk nézni camera segitségével h mi történik arra, így nem kell folyamatosan nézni, most egyenlőre csak pár warhead van rajta ha közeledik vki felé önmegsemmisítő bekapcsol így nem fogja kideríteni ugyan ki is figyeli meg :)
  • VanHohenheim
    Nos azért tudnék mesélni miért is jó az a kamera :) egy két egyszerű példa, workshop sok kis vadász elől cockpit 2 lövés előről meghaltál ki esel, de ha cockpit elvan rejtve camera előre téve akkor tovább élsz repülsz. Másik camerával tudsz zoomolni ami igen jó ha 800m akarod lelőni az elennség turretjét pl.
  • RoboKutya78
    akkor viszont nem vágom annak az értelmét hogy azt a 4 részre tagolt monitort be lehet tanítani 4 kamera elérésére.
    így csak annyi a kényelme hogy nem kell beülni a szék mellé ha meg akarom nézni.
  • VanHohenheim
    akkor passz
  • franky79
    Igen, azért írtam ezt, mert ezt tapasztaltam. Azt nem tudom, hogy honnan veszi a progi, hogy melyik az objektum eleje, de van egy bázis, amit már egy ideje alakítgatok kreatív módban aztán felülíratom a régi bp-t és a rendes szerveren csak újra betöltetem. Nem ugyanarról a helyről és távolságról szoktam nyomni a ctrl+c -t, és mégis minden alkalommal ugyanoda teszi a projekciót.
  • VanHohenheim
    LCD panelnál lehet állitani hogy szöveget vagy képet mutasson de camera csak manual use vagyis nem nem lehet lcdnek beállitani azt h azt mutassa amit a camera lát beszéltek is erről vmit reditten de már nem emlékszem h mit
  • VanHohenheim
    http://steamcommunity.com/sharedfiles/filedetails/?id=319035393

Sektan Signs nem LCD Symbolsz hanem hajó oldalára tudod hegeszteni pl :P

http://cloud-4.steamusercontent.com/ugc/37486252369832099/4D88BC11DCC9C010FA625D89A299B620E4D80A29/
    Saratoga pl
  • RoboKutya78
    Ezt a Sektan Signs 2 modot be lehet állítani úgy hogy a megadott kamera képét mutassa? Mert amikor én lestem meg akkor hiába tanítottam meg neki mit mutasson az alap képek voltak láthatóak benne.
  • RoboKutya78
    Eh ha jól emlékszem frenky írta hogy nem számít a bluprint elkészítésénél hogy hova állok Elméletben ezt használnám Szinte rajta állok a blokkon és ennek ellenére messze telepít.
    Most még azon gondolkodok hogy egyetlen blokkot teszek be de szerintem az nem számítana.
    Utoljára szerkesztette: RoboKutya78, 2015.04.02. 13:02:24
  • VanHohenheim
    Hegesztéshez én laser weldert használok mert nem kell közel menni hozzá és így nem lököd fel a cuccot sajna még mindig problémás a small ship blockos téma mert elrepül a csába ha meglököd. Projector nevetni fogsz ha te lementesz vmit pl 10block távolságról hajót station etc akkor a projector is 10 block távolságra fogja betölteni ha vki közelről menti le akkor közelre teszi szal user error előfordul fejjel lefele etc, és a proector se müködik normálisan ha pl szét esik a kép akkor nem kikapcsolni kell meg be hanem remove projection és ujra betöltöd néha megoldja a kibe kapcsolás bár mi néha belaggolunk tőle sim speed 0.2re le esik, másik amivel laggot lehet kerülni a midspacenek az admin cucca /collectobjects "range" begyüjt minden repülő ore componentet rangen belül csak felkell szedni kivágni meg javaslom a floating objectek számát erősen max 50re állitani hacsak nem izomgéppel rendelkezel , de multiba kötelező különben másik szív. Meg mondtam is h van szerver van TS kérdezni meg nem bűn ezért furcsáltam h ilyen témákat fórumon megbeszélni mert hát ha az illető 2nap mulva válaszol nah .. :) itt van a lista h én miket használok ha vkit érdekel https://docs.google.com/spreadsheets/d/1MneRrl280KDLDHDHuHzWifeax1uDXSsHGbe01Rs1LA4/edit#gid=0
  • RoboKutya78
    Szórakáztam én is ezzel a Mech's Mods moddal Egy liftet akartam kreálni de valami nem akart odatapadni amit szerettem volna azt egy kicsit besokkaltam tőle és feladtam. Lehet ezt is fel kellett volna szúrni mint a gyöngyöt a cérnára.
    Hiába lesek meg másnak a megoldását töltöm le a munkáját, ha a kivitelezést nem látom akkor hiába másolom le a megoldást lehet nem mükszik majd.
    Ezt a vonatot is úgy kezdtem el hogy a talpakat simán ráfixáltam a sínre sose jutott volna eszembe hogy fel kell fűzni őket a blokra hogy működjön.
    Kísérleteztem a kerekekkel is de annak mintha több hely kéne. Meg azelőtt próbáltam ki hogy rájöttem volna arra hogy fel kell fűzni.
    ----
    A tegnapi beírásod egy kicsit lekezelő stílust sugallt azé pattant el bennem a fonal.
    ----
    Amúgy a videók amit linkeltél nekem úgy tűnt hogy a frissítésekkel jövő újításokat mutatja inkább be az a video amit én linkeltem még mindig jobban bemutatja hogy mükszik a kivetítő de ennek ellenére valami miatt még mindig túl messzire vetít és általában vagy jobbra vagy balra eszméletlen távolságba vetíti a síndarabot.Viszont az nem kóser hogy az én videómban odamegy a kivetített blokkhoz és elkezdi felépíteni
    Azt nem tudom kreatívba vagy túlélőben művelte, de mivel tudjuk hogy a két módban nem ugyanazon szabályok érvényesek így kérdő nálam kreatívba hogy működik a dolog.
    Vicces volt tegnap beállítottam a hegesztőket hogy minél közelebb legyenek a sínhez kicsit túl közel állítottam és az egész vonat a saját tengelye körül pörögni kezdett még jó hogy kikapcsoltam az automata mentést.
    Viszont lehet a blastos blokk rossz ötlet mert csináltam egy feltöltő állomást neki és amikor az összekötő alá vezetem a vonatot általában felakad rá. Lehet azé mert a blokk amit leraktam a felső és alsó talpakhoz jobban tapad és ezért dől oldalra ha fordítok rajta talán jobb lesz a dolog.
  • VanHohenheim
    Ebben az esetben inkább ajánlanám ezt http://steamcommunity.com/sharedfiles/filedetails/?id=315432320 , sajna nem mindent lehet megoldani vanillában, de a másik ötlet amit írtál landing gear helyett kerekek, mivel a landgin gear bugos elég régóta használhatatlan
  • franky79
    Mindenki más szinten játszik. Én pl. meg szoktam nézni a videókat, aztán kipróbálgatom, hogy mit hogyan, aztán vagy megy, vagy nem. Haverom csak beesik a játékba, csinál valamit és közbe van, hogy nem működik neki minden. :) Ilyenkor kell segítség után nézni, de van aki egyedül játszik, annak marad a fórum.
    Utoljára szerkesztette: franky79, 2015.04.02. 10:36:50
  • franky79
    Én is gondolkoztam már vonaton és láttam már ilyen talpas megoldást is, de annyira nem értem, hogy ez miért jó. Alapból, ha már "rajta van a sínen" a vonat, és csak előre-hátra van hajtómű, akkor nem kanyarodhat le róla és giroszkóppal fixen meg tud állni. Valami másik videóban viszont láttam egy olyan megoldást is, ahol kerekeket használnak "távtartónak". Azok ráadásul tudnak rugózni is, így nem hinném, hogy zörögnének és talán sima könnyű kocka blokk is elég sínnek.
  • VanHohenheim
    Szöveg értelmezési problémáddal nem tudok mit kezdeni de akinek nem inge nem veszi magára vissza olvastam vagy 10 oldalt ha valakinek céloznám az előbbi hozzászólásomat akkor le írnám a nevét, és én "nemszoktamkurvanyázni" így te se tedd. Mert így csak saját magad minősíted ennyi.
    Utoljára szerkesztette: VanHohenheim, 2015.04.01. 22:23:38
  • RoboKutya78
    igen mivel a blast door blokk az ilyen felemás de ha más blokkot használok akkor meg vagy összetöri vagy ugyanúgy kattog ha gyorsítok
    Vicces ahogy leül a vonat ahogy lekapcsolom:) kicsit bugos lett a vidi nem volt energia a másik kocsin azé nem tudtam visszatolatni rá:)

Utoljára szerkesztette: RoboKutya78, 2015.04.01. 21:10:14