7903
Space Engineers

Katt a képre
  • RoboKutya78
    Taliztam megint egy jó blokott, ha minden igaz és jól sejtem hogy működik akkor hasznos egy dolog lesz
    Gravitációgenerátoros kavics begyűjtőnek kellene lennie ha jól fordítom a dolgot.
    Eddig azon gondolkodtam hogy az apró kavicsokat egy felfordított gravigenerátorral tolom ki a lyukból amit kreáltam épp megvalósítani akartam mikor jött a nagy bumm.
    http://steamcommunity.com/sharedfiles/filedetails/?id=402858936&searchtext=
  • RoboKutya78
    hm hogy én ezt mért nem taliztam meg na mid egy tanuló pénz volt:) pedig baromi sokat szenvedtem azzal a lyukkal:)
    A fegyverzet kikapcsolásra is azt hittem hogy csak a hajókon lévőket kapcsolja le de nem.
    Na nem baj ma ha lesz kedvem újra nekiállok a kibányászásnak csak valami gyorsabb drilleket kellene találnom mert ez a piston jó csak lassan megy ha egy sort tudok csak letenni, ezeket meg egymás mellé nem tudom letenni őket.
  • i robot
    Load world -nél kiválasztod a mentésedet.
    Bal oldalon, fentről lefelé 3. EDIT SETTINGS
    Aztán alulról a 2. ENVIRONMENT HOSTILITY, na ezt a fület állítsd SAFE -re. Ha ráhúzod az egeret le is írja hogy melyik beállítással milyen intenzitású a meteor eső. Aztán OK. Ha minden szép és jó, nem fogsz látni egy árva meteort sem.

Amúgy a multi engem is érdekelne, bár én csak sand box-ban szoktam, de kipróbálnám ezt a survivort.
  • RoboKutya78

Na ez már aztán egy igazán durva fúrógép.A zene se rossz mellé
  • RoboKutya78
    Vannak szerverek amin esetleg megbeszélés alapján be van állítva milyen módokat futtatnak és a két csapat hogy beszéli meg egymás között mit is akarnak csinálni. Akár egy pvp-t is ki lehet hozni belőle megfelelő mennyiségű és idővel rendelkező emberkéknek:)
    De ha egyedül építgetsz akkor igencsak minecraft jellegű bár én még nem játszottam vele.
  • lammaer
    Srácok, single playerben van vmi sztori/küldetés/feladat a játékban, vagy ez is olyan mint a minecraft hogy igazából csak kiélheti magát az ember hogy miket épít, de nincs konkrét cél... esetleg mondjuk ha olyan jellegű mint a terraria, hogy lehet kreatívkodni is, de annak célja is van a saját szórakoztatásomon kívül (pl bázist építeni hogy utána jöhessen az invázió)
    Pl ez a hajó elfoglalás amit itt előbb írtatok hogy megy? Csak mások ellen, vagy esetleg van AI....
    Utoljára szerkesztette: lammaer, 2015.03.06. 22:57:58
  • RoboKutya78
    Srácok nincs esetleg valami megoldás arra hogy ne legyenek meteorok? Mert az a megoldás tetszik hogy kikapcsolom a fegyvereket de így védtelen lesz a bázisom.
  • RoboKutya78
    Ha elfoglalsz egy hajót és azt szándékozod elvinni a fegyverekkel felszerelt bázisodra meglepő ellentámadásban fogsz részesülni ha nem szeded le az elfoglalt hajó jogokért felelős rendszereit antennát vezetőfülkét de biztos ami biztos a fegyverzetet is le kell kaparni róla nehogy ellenségnek nézzen a saját bázisod max így tudod a jogokat kiszedni.
  • Carmang
    Szóval visszabontottam őket a számítógépig (kék vonal a %-ot mutató sávban), és újraépítettem. Kevesebb macera volt vele, mint gondoltam.
    De lehet Nobody-ra állítom mindennek az owner-ét, akkor mindenki a tulajdonos (azaz én, mert egyedül játszom).

A szervizhajó megoldása pedig a nagyméretű conveyor rendszer volt... Már csak az érdekelne, hogy a kisméretű ablakon, hogy tudom kézzel berakni, és kivenni a cuccokat :)
  • Joybull
    Engem :)
  • RoboKutya78
    Kikapcsoltam a fegyvereket ennek segítségével elkaptam végre egy hajót amit szétszedtem beraktam ebbe a lukba a teljes tartalmát azt is vitte
    Kezdhetem újra.
  • RoboKutya78
    Jojbull néven kit vettem fel akkor??
  • RoboKutya78
    Na most kezd elegem lenni a játék ai jából:)
    szerintetek mekkora esélye van annak hogy egy ilyen kis lukon telibassza a meteor a bázisomat?
    és úgy hogy nyílegyenesen betalál a lámpa melletti kis lukon?

Utoljára szerkesztette: RoboKutya78, 2015.03.06. 20:39:06
  • Carmang
    Csak tipp: a játékállás betöltő panelen kiválasztod a mentésed, és a bal oldali gombok közt az Edit Settings-re nyomsz, ott beállítod a környezetet Safe-re.
  • Carmang
    Közben meghaltam (kiszálltam a hajóból, rögtön a hegesztő mellé, amit bekapcsolva hagytam, és jól széthegesztett). Medic centert pedig nem építettem.
    Hogy szerzem vissza a tulajdonjogomat a cuccaimra? Minden egyes, számítógéppel rendelkező alkatrészt bontsak vissza a számítógépig, és építsem újra?
  • Carmang
    Aha! Jó ötletnek tűnik.
  • Carmang
    sz.g
    ugyanilyen szarvasos ikonnal
  • franky79
    Én egy bontó hajót csináltam 3 flexel és 1 nagy tárolóval. Jól is működött, mert a tárolónak 3 nagy ajtaja van és azok mentek a flexekhez, de a kipakoláshoz az összekötőt már kis csövekkel kötöttem be a rendszerbe és se kipakolni a bázisra, se onnan valamit átpakolni a hajó tárolójába nem lehetett. Tippre a kis csöveken csak a bányászott ércek tudnak átmenni, a kész alkatrészek nem, Át is alakítottam kicsit és egy továbbítót beépítve már az összekötőt is nagy ajtóval kötöttem a rendszerhez és így működik.
  • RoboKutya78

http://steamcommunity.com/sharedfiles/filedetails/?id=392622070
  • RoboKutya78
    ha gondoljátok esetleg becsekolhatnánk egymást steamen
  • RoboKutya78
    őőő így végigfutva a problémát két eshetőség állhat
    ád egy, egy jókora büdös bogarat találtál:)
    ád kettő esetleg nem léphet fel olyan hogy a negyedik táskád energia nélkül cammog?
    a harmadik ötletet kizártad azzal hogy újra szerkeszteted a járgányt gondoltam volna arra hogy nem épült fel rendesen.
    Én is próbáltam egy szerelő dront összekaparni, de valami miatt csak kis szikrákat csiszoltam ahelyett hogy összerakta volna a blokkot.
    Tényleg mért nem kamerás vezérlést csinálsz rá egy rakat energiát megspórolnál.

Az én kérdésem nem lehet valahol kikapcsolni a meteor esőt? Kezd kicsit cipőm tele lenni egyedül nem bírok a bányászattal meg az újraépítéssel foglalkozni
    Lassan a finomítóm meg az összeszerelő blokkokat fogja eltalálni ez a nyomi:)
  • Carmang
    Na úgy elakadtam, hogy csak...
    Csináltam ezt a szervizhajót. A bal oldala hegesztő, a jobb oldala flexelő. Mindkét oldalon 2-2 konténer csatlakozik hozzá, úgy hogy a konténerek a nagy csatolófelületükön érintkeznek, a kis csatolófelületek jobba, illetve balra néznek, az alja, és teteje pedig ez a "szerkezeti elem", ahogy látszik is.
    Középen a thrusterek, és a giró között összekötöttem őket conveyor rendszerrel, remélem látható. A kis csatolófelületen vannak összekötve. A csövek sárgásan világítanak, vagyis aktív az összeköttetés.
    Probléma: ha berakok valamit az egyik oldali konténerbe, azt átrakhatom a mellette levőbe, illetve a hozzá kapcsolt hegesztőhöz/flexhez. De a másik oldali konténerbe nem tudom átrakni. Mikor megfogom a tárgyat, a túloldali konténerek rekeszei besötétülnek, azaz nem kijelölhetőek célnak.
    Bónusz: pedig nemrég még működött. Elkezdtem szétflexelni a kezdő hajómat (amivel az Asteroids-on kezdek), és egyszer csak azt veszem észre, hogy az alkotóelemek szétrepülnek. Nézem az inventory-t, a flex tele, a hozzákapcsolt 2 konténer tele. A túloldalon levő egyik konténer harmadig tele. És innentől kezdve nem vesz fel semelyik semmit.
    Kézzel kipakoltam az állomásba mindent, lebontottam, majd újra építettem néhány konténert, hogy megnézzem, nem rosszul forgattam-e valamit eredetileg, de nem. A conveyor csövek is épek.

Mibe futottam bele?

• RoboKutya78
    skacok van egy olyan lcd panel a játékban ami egy kamerafigyelő lenne 4 részre van osztva és elméletben 4 kamerát lehet hozzárendelni aminek elméletileg úgy kéne viselkednie hogy a beállított kamera képét mutassa de csak egy fix nem a kamera által mutatott képet kapom hanem azt amit a tervező berakott.
    Nem ismeri valamelyik ötök ennek a működési elvét?
  • RoboKutya78
    :) ma is ismét megkíséreltem persze hogy esélytelen megközelíteni nem tudom miért csinálja a hajóm azt hogy egy ideig simán meg tudom közelíteni de amikor "ugrás " közelbe kerülök mint a villám kilő a francba onnant meg esélytelen ha meg kiugrok tutkó hogy eltalál
    Ma persze megint egy olyat találtam el amin két ágyú volt rajta.
    Kitaliztam hogy átmegyek az egyik közeli urán bolygóra és befészkelem magam bele sikerült összehoznom rajta egy kis gravitációt persze abban a minutumban megtalált az aszteroida eső:) most kezdtem el befele ásni magam a kavicsomba:)
  • Carmang
    Pár napja találtam egy listát, az npc hajókról, persze most nyilván nem találom.
    Van ugye 3 típus (mining, transport, military), és mindegyikből van 3 méret. Elsőre gondolom kisméretű mining-ra, vagy a transport-ra érdemes rárepülni, kiismerni, mi hol van rajta elhelyezve, aztán jól szétflexelni a reaktorát. Onnantól kakukk neki.
  • RoboKutya78
    Nekem az első hajó megközelítése is dráma volt vagy túlrepültem rajta vagy a gravimezeje a hajónak túl erős volt és nem engedett kellő közelségbe magához.
    Így amikor rátenyereltem végre valahogy sikerült valami eszement forgásba keverednem vele véletlen kiléptem a hajóból és visszaszállni esélytelen volt mehettem haza lógó orral:)
    Vicc az egészben az hogy amikor olyat látok hogy bányász hajó azt hittem hogy nincs rajta védelem.... volt.
  • Trucker39
    Én egy Mining Ship-t vettem célba a kis bárkával. Szerencsére nem volt tűz párbaj, mert mikor rádokkoltam a hátára, akkor derült ki, hogy a lövegeinek a hossza szinte nagyobbak, mint az én egész járművem. Amúgy meg ilyen modern kalózosan kell szerintem "beszerezni" a hajót. magyarán, rárepülni, dokkolás, a leggyorsabban megkeresni a hajóhidat, átvenni a vezérlést és az elrabolt hajó hajtóműveivel eltéríteni a járművet. Szegény mai kalózokat is megenné a fene, ha a böszme nagy tengeri szállítóhajókat, kis gumi csónakjaikon kellene elvontatniuk. Fedélzetre fel, erővágó a záraknak, Kalasnyikov az élő erőnek, csúnyán nézés a maradék személyzetnek és máris van egy hajó.
    Az általam elrabolt bányászhajó feldolgozása, hetekig el fog tartani szerintem.
  • RoboKutya78
    srácok túlélő módban van valami olyan hajólista ami leírja milyen hajókra érdemes rárepülni ha megjelennek? Mert pechemre épp egy olyan csónakot szemeltem ki amin volt némi ellenállás és szétcincált. Illetve nem tudom mi módja van annak ha olyan hajóval megyek neki a járgánynak amivel be tudnám vontatni. rácsatlakozok ki is kapcsolom a befogott hajó rendszereit, de ennek ellenére eszement mozgásba kerül a hajóm és reménytelen elhúzni a platformomig. Pedig elméletben minden rendszer megvan ahhoz hogy stabilan hazavigyem a járgányt.
  • RoboKutya78
    Mivel két szeletet szeretném egyszerre kezelni egy időben ezért gondoltam a kétoldalas rotort meg egy bloktávnyi résnél többet nem akarok a két ajtó között ezt is csak azért hogy a karakter átférjen.
    Lehet brutál nehéz az ajtó és azért kaparnak egy helyben a motorok.
    alap motorból meg kettő kellene.
  • i robot
    Azok a dupla rotorok mod mi? Próbáltad alap rotorral? Nekem a hangárajtóm akkora mint a te képeden 2 ajtó együtt és azt vígan mozgatja 1 rotor egy oldalról.
  • RoboKutya78
    szerintem max csak úgy ha nem csinálsz összeköttetést köztük mert amúgy meg automatikusan berakja vagy ha ki lehet kapcsolni a csatlakozást azt hiszem ott van egy pipa valami hasonlóval ha jól emlékszem.
  • Carmang
    Azt meg lehet valahogy csinálni, hogy a feldolgozott érc ne maradjon a Refinery-ben, hanem egyből menjen egy konténerbe?
  • Carmang
    Haha! Nagyszerű.
  • RoboKutya78
    Na ez a konstrukció betette a kaput nálam pedig nincs benne semmi extra dolog csak egy kis origami
  • RoboKutya78
    Kaparnak a motorok és annyi nem vágom a dolgot:)
    Elméletben ki kellene dőlnie az ajtónak mert nincs összefogva egymással sehol se ha igaz
    ha kikapcsolom az ajtórögzítőket. másik megoldásnál meg a motorok estek ki a helyükről a rázkódás miatt.
  • i robot
    Most mi a gond? Nem nyílik az ajtó?
  • RoboKutya78
    én se vagyok annyira benne a dolgokban össz visz 180 órányi aktivitásom van jelenleg a játékban egy intel 8400 es procko ketyeg nálam gaz már ősidők óta lassan már vághatnám neki a centiszallagot a hátralévő éveit számolván.
    A legrosszabb hogy angolom sajna annyira nincs hogy bármit kikeressek valahogy értelmessen a problémáimra ezért akaszkodok a magyar fórumokra.
  • Carmang
    A CPU-ra gyanakodnék. A minimum elvárt van neked. Illetve nem tudom mennyi üresen repkedő akármid van a játékban, azok dúrván belassíthatják. VGA ugyan az nekem is. Memo 4GB. Annyi furcsaság van nálam, hogy ha hirtelen mozdítom a kamerát, akkor kb fél másodperc múlva rajzolja ki csak az éppen képbe kerülő blokkból készült objektumokat (tehát pl hajókat, de nem aszteroidákat).

Az ajtóban nem tudok segíteni, én ennyire nem vagyok pro :) Két hete, a free weekend-kor vettem meg, még csak ezzel a bányászással szüttyögök.
  • RoboKutya78
    srácok valaki segítsen:)
    Ezt a szép méretes négyajtós hangárat szeretném megmozdítani
    Kétoldalas motorokat tettem mind a 4 sarokba a szélén lévő kék csíkos elem egy hajólábhoz hasonló beállítási lehetőséget tartogat
    Annyit elértem hogy a motorok bekapcsolásnál önmagukban forognak
    Az ajtót blast door blokok alkotják.
  • RoboKutya78
    :) na csak összejön a végén neked a dolog:)
    Nekem meg nagyon nem megy a játék
    10 15 fpseim vannak nem tudom ez mennyire gáz:) nem tudom hogy lehetne feltornászni
    Új windows 8 rendszerem van gondoltam csökken a betöltési időm... tévedtem ugyanannyi:(
    Látom egyre gyarapodnak az amorf alakú blokok hál istennek:) és végre van lift kabin is aminek szintén örülök
    Sőtt hogy ha nem szeretnéd a kész hajódat roncsként viszontlátni a barlangod végén akkor van egy jó pajzs kezdemény amit sajnos egyenlőre az alkotója a gravitáció generátor blokjába alkotott meg. Még nem tudom hogy milyen sérüléseket fog fel a videó alapján a fegyver ütötte sérülést igen.