7906
Space Engineers

Katt a képre
  • VanHohenheim
    semmit sem csinál vele, a többi meg max vmi mod passz, modokért meg nem kell fizetni vicces is lenne
  • RoboKutya78
    kezdek félni hogy a space enginert is eléri az a sors mint a skrymot hogy egyes mod részek fizetős hozzáférésűek lesznek?
  • RoboKutya78
    :) most csináltam egy hatalmas bolygót háttérnek bedobtam a saturnuszos hátteret:) és most a bolygót furkálom próbálkozok benne.
  • franky79
    Én is így gondoltam :)
    Azért kíváncsi leszek, hogyha beteszik a bolygókat, ahogy olvastam, akkor ezen viszont változtatniuk kell, hisz ha már van bolygó meg légköre és gravitációja, ami fokozatosan csökken a távolsággal, akkor tuti a meteor esőre is hatással kell lennie, ill. el kell hogy égjen a légkörbe érve, különben nincs értelme a felszíni növényzetnek.
    Utoljára szerkesztette: franky79, 2015.04.23. 16:16:00
  • RoboKutya78
    De lassítani csak lassítja ha negatív gravitációba rakom nem? Mert akkor nem vágom azokat a videókat meg block kezdeményeket amiket úgy reklámoznak hogy hajó pajzs generátor.
  • VanHohenheim
    Aszteroida foltozásra ott van kreativban a voxel hand és te döntöd el milyen anyaggal akarod kitömni, a szenzor hatótávja csak 50méter, és nem fogja a grav gen megfogni a meteort felesleges is próbálni anno is megmondták teljesen más objektumként van bejegyezve és nem hat rá.
  • Carmang
    Nem rakja át másik konténerbe. A probléma az, hogy bele tud kerülni akármilyen cucc egy olyan konténerbe, amibe nem szabadna.
  • RoboKutya78

Na így fest a "kisméretű" Műhódom. :)
    Annyi a problémám vele hogy aktiválni aktiválja a rendszert a kavicszápor sőt az érzékelőkön belül eldobott kavicsokat is eltalálja a rendszer.Viszont nem tudom rávenni hogy a támadás után elmenjen alukálni és a következő záporig fel se ébredjen.
    Az aktívállás úgy történik hogy az 50 m ers körben eldobom a kavicsom akkor a generátorok elvileg felébrednek majd a helyzetjelző világítás is, viszont miután eltalálja a golyó a kis aszteroidát vagy sodródó tárgyat nem tudom megmondani a gépnek hogy kapcsoljon le.
    Beraktam két időzítő rendszert egyet aktíválláshoz amit a szenzorokhoz kötöttem, egyet a deaktiváláshoz amit időeltolással betettem az aktiváló időzítőbe. de az istennek nem akar kikapcsolni.
  • RoboKutya78
    Most raktam még csak össze megoldottam úgy hogy a platformról lehessen irányítani kicsit nagyobb lett a kelleténél mert ugye csak nagy hajóba lehet gravigent rakni. Kezdetnek beleraktam két generátort, giroszkópot, 2 antennát, jeladót, távirányítót, mind a négy oldalára érzékelőt, egy kamerát, két gépágyút, 4 napkollektort meg amennyi akkumulátor elfért a meghajtás mellé. Most már csak ki kellene próbálni:)
    Megyek vissza berakom egy olyan terepre ahol mükszik az aszteroida hullás.

• franky79
    Ez működik, tesztelted? Érdekes lenne, ha seggel állok ki a nap felé fullra állított grav generátor távolsággal, akkor nem trafálják szét a meteorok a hajómat?
  • RoboKutya78
    Srácok kérdés
    Nem tudom van e olyan mód amivel asteroidát lehetne esetleg foltozgatni ha mondjuk egy kicsit több anyagot kaparok le valahonnan azt vissza tudnám e építeni bele.
    Csináltam egy eléggé hatalmas bolygó méretű asteroidát és annak a belsejében ügyködök valami labirintusos járatszerű cuccra gondoltam benne.
    és a falak burkolása közben óhatatlanul többet kapartam ki néhány helyen.
    illetve gondolkodok valami a meteor elhárító gravitációs háló megalkotásán.
    Mondjuk arra gondoltam hogy megoldás lehet e rá az ha felfordított gravitációgenerátorokat telepítek a bolygó köré úgy hogy csak kifelé hasson a gravitációjuk a bolygó felé ne. Csak azon gondolkodom hogy a szenzoroknak elég lenne e a 150 méteres alap hatótáv vagy szedjek le valami messzebbre érzékelő szenzort. Mondjuk úgy gondoltam az érzékelőt hogy gravigenerátor időzítő blokk egy lámpa esetleg hogy dizájnos legyen napkollektorok szolgáltatnák az energiát.
  • RoboKutya78
    Nem továbbítja át egy másik konténerbe a korlátozott konténeren keresztül? Mondván hogy a korlátozottba nem férek bele akkor megyek a következő szabad helyre?
  • Carmang
    Találtam egy hibát, nem tudom ismert-e.
    Át akartam rakni a szervizhajómból az összes cuccomat az állomáson levő egyik konténerek, de pont egy olyanba, ami sorter-rel le van korlátozva, hogy csak alkatrészek mehetnek be/ki.
    Az inventory panelen kiválasztottam név szerint ezt az egy konténert, és a szervizhajóból duplaklikkel dobáltam át az alkatrészeket. Viszont volt a hajóban némi érc is, azokat is átdobtam reflexből. És bevette a konténer. A sorter-ek hatása nem lett figyelembe véve.
    Ha nem szűröm ki a panelen névre a konténert, akkor nem tudom átrakni az ércet, mert akkor már -helyesen- figyelembe veszi, hogy korlátoz a sorter.
  • VanHohenheim
    900 óra játékkal mögöttem már van egy kevés fogalmam miről is szól ez a játék :)
  • Carmang
    És, ha nem tudod milyen szövegösszefüggésben/helyzetben leledzik az angol mondat, akkor még az sem biztos, hogy a te fordításod jó :)
    A többiek meg nem is értem mit akarnak...
  • VanHohenheim
    Ingyen sör és pizza?:)
  • VanHohenheim
    Íme a remek példa miért hagytam abba anno a fordítást http://puu.sh/hlxiJ/ddb1b0d83f.png
  • Exi
    Üdv, új magyar szerver üzemel, max 20 játékos survival 10-10-10, 200 km világ, sok aszteroida (egyelőre).
    Oxigén, PVP van + néhány kisebb mod. Igyekszem 24 órában online tartani.
    3-4 játékos már szokott lenni esténként, gyertek többen :)

Szerver keresőben Makoslecso néven találjátok.
  • franky79
    nem tudom, pedig addig jól írogatta a feladatokat sorban
    közben néztem róla egy videót is, ott sem történik semmi, szal úgy fest még nem csináltak a végére valami záró eseményt
  • VanHohenheim
    még nem szórakoztam vele lehet hogy még csak ilyen demo lenne? :)
  • franky79
    ha már a scenarioról esett szó, csak nálam romlott el valami, vagy tényleg nincs happy end? :)
    az utolsó utasítás szerint odaértem a második kis napkollektoros hajóhoz, lenyomtam a 3 őrt és nem történt semmi, próbáltam elhagyni a rendszert, hogy írta, de akkor sem változott a kiírás
  • VanHohenheim
    Meglévő hajót kilehet menteni sbc formátumba amit be lehet tenni bármikor bármilyen mapra de mióta van blueprint senki se használja már, a 3d object meg sose fog úgy kinézni mint ahogy te elgondolod ez csak egy "nézegető" max más játékokba lehetne beimportálni moddolni.
  • VanHohenheim
    Én csinálom a fordítást amikor van kedvem de hogy mikor fognak bekerülni az nem rajtam múlik
  • Carmang
    A Scenario-ra gondolsz? Küldetést kell végrehajtani. Az elsőben (ami létezik egyáltalán, ugye) a hajódat kell megjavítani, mielőtt valami katasztrófa történik. Nem próbáltam, csak a kiválasztó képernyőjén elolvastam.
    A fordítást önkéntesek csinálják, nyilván lesz előbb-utóbb.
  • RoboKutya78
    Nem tudja valaki hogy ez az új játék mód micsoda?
    És le lesz e fordítva magyarra?
  • RoboKutya78
    De én most az engineres mappádból toltam befele a Trainspark modelt
    Viszont azt nem tudom hogy lehet ennél a maszlagnál beazonosítani a blokkokat elvileg kellene látnom a lekreállt kész elemet hogy hogy fest a cucc mert így nehéz kibökni melyik kocka micsoda akar lenni.
    A karakter importálásánál a calkuláció nem tudom mi akar lenni.
    Nem kell valahogy a játékba telepíteni ezt a progit hogy megtalálja az alap elemeket?

Utoljára szerkesztette: RoboKutya78, 2015.04.17. 21:14:32
  • VanHohenheim
    pontosan mivel külső belső vázat épit fel, nincs megadva konténer meg ilyenek meg amúgysem volt a homeworldos hajókban :D én minecraftos mappot is importáltam már be a fa kicsit furán nézett ki nah de örüljünk h ez van meg innen már viszonylag könnyű is átalakítani, amúgy a se toolboxot a kezdetektől használom :)
  • RoboKutya78
    Beolvastam az egyik hajódat

a jobb oldalon az alkotó elemek látszanak elvileg fell kellene tudnia építeni a hajót a programban található alap elemekből de csak és kizárólag kockát meg háromszögeket használ.
  • VanHohenheim
    csak alap blokkok anyagokat nem fog beletenni
  • VanHohenheim

Ezt a Srácot találtam még https://sketchfab.com/angryfly3d
    Utoljára szerkesztette: VanHohenheim, 2015.04.17. 20:35:35
  • RoboKutya78
    Na azt még nem fejtettem meg hogy hogyan lehet ezzel a tools progival úgy dolgozni hogy ne csak az alap kockákból építse meg a hajót mondjuk tegye be a rakétákat vagy egyéb alkatrészeket is
    nem tudom alkalmas e erre Hamár asteriodákat lehet vele kreálni úgy hogy megmondod hány százaléka miből épüljön fel.
  • VanHohenheim
    Igen a régi homeworld2 ből szedtem ki a hajókat 3dbe és tettem fel ide :)
  • RoboKutya78
    Milyen kritériumok alapján keresel? mert nekem max ugye a 3d re ezek a szürke alakzatok jönnek lefele amiknek pl a méreteiről se nagyon szokott infó lenni.
    Ezek a modelleid úgy néznek ki mintha már magából a játékból kerültek volna ki:)
    Van pár érdekes közte:)
  • VanHohenheim
    https://sketchfab.com/mrhohenheim/folders

Én pár munkát ide tettem fel, de igen nehéz olyat találni ami nem fizetős.

Utoljára szerkesztette: VanHohenheim, 2015.04.17. 11:03:24
  • RoboKutya78
    Srácok nem tudtok valami értelmes 3d modelleket tartalmazó oldalt?
    Amiket találtam többnyire fizetős modelleket tartanak.
    Baromi egyszerű ez a tools progi csak értelmes méretű 3d-s modell kellene
    Sajna belefutottam pár olyan modellbe amit állomásnak akartam lekreálni de baromira nem bírta lefordítani a pár millió szám feletti kockából álló alkotást:) A vicces az amikor sikeresen megoldja a dolgot le is menti viszont a játék nem tudja betölteni a pályát mert nem bírja a gépem.
  • VanHohenheim
    http://forums.keenswh.com/threads/attention-bugs-that-you-do-not-need-to-report-aka-known-issues.7288650/

Nem akarom megint részletezni de ez nem új bug már ezer éves akit érdekel h mi nem jó az nézze meg a hivatalos oldalon. Azon kívül van még jópár amiről nem tudtok azoknak egy része már kivan postolva.
  • RoboKutya78
    őő esetleg kreálj egy leszállótalpat a hangár aljába is és arra lokkolj rá úgy nem jó?
    Ez meg lehet új bogarat találtál
    Mert nekem kreatívban semmi gondom nem volt a talpakkal bár nem oxigéndús környezetben próbálkoztam.
    igaz olyan hajót kreáltam aminek nem volt talpa csak a dokkoló egységen
    Múltkor a vonattal találtam olyan hibát hogy ütközőt akartam kreálni és az ütköző és a vonatra szerelt talpak egyszerűen hol belokkoltak hol meg késszenlétbe váltottak sárga zöld villódzást kreáltak valszínű azé mert a vonat ugye fel volt fűzve és az állandóan mozgott bár a talpaknak akkor is be kellett volna akadniuk

Utoljára szerkesztette: RoboKutya78, 2015.04.08. 22:46:41
  • jocking
    Ami még fura (és amivel jelenleg szívok) az az, hogy csináltam egy űrállomást, hermetikusan záródó hangárral. Csináltam még egy építő/bontó hajót, meg egy bányászóst is. Az velük a fura, hogyha beállok velük a hangárba, leállok velük a földre, és lockolom a leszálló talpakat, akkor van egy olyan gond, hogy legközelebb, amikor beszállok, és unlockolom a talpakat, akkor nagyon gyakran szétdurran a leszálló talp és sérül a hangár padlója is...
  • RoboKutya78
    Valszínű az oxigén betelepítése közben kreáltak ottan valami bugot :) jól láttam elég sok pluszt kellett átépíteniük ezeken a berakott hajókon
    Ajtókat telepítettek oda ahol eddig a szét esett roncs volt meg betették az o palackokat is.

• jocking
    Megoldottam, átléptem creative módba és vissza, és attól eltűnt.