7903
-
#519 A lista alatt a Remove gombbal törölheted a kijelölt, nemkívánatos bejegyzést. -
#518 Pár hozzászólással ezelőtt nekem is ez volt a bajom :) Aztán valaki súgott innen a fórumról, és le is írtam, hogy tényleg úgy működik: a komponensek csak a nagyméretű conveyor-on/ajtón keresztül képesek mozogni.
Az értelmét ne kérdezd, én sem tudom. -
#517 srácok mutassatok már ötletet mi a francé nem megy az amit akarok?
Van egy hegesztő kis konténer meg egy nagy konténerem
A hegesztő előtt van a kis konténer majd a fülke és utána a nagy konténer
a hegesztő és a kis konténer között tökéletes átjárás van, a kis konténer össze van kötve a nagy konténerrel mind a két oldalon
Ennek ellenére a kis konténer és a nagy konténer között semmilyen átjárás nem lehetséges.
Ha jól kalibráltam a dobozt akkor a nagy konténer nagy ajtaja az a hajó alján van.
Valakinek volt hasonló problémája ha jól emlékszek. -
#516 ezzel a szortírozóval egy gond van nem veszi ki az eredeti listából azokat amiket már betettél a szortírozáshoz.
-
#515 A sorter nyilazása a nagy konténerről mutasson a kicsi felé (amerre akarod mozgatni a kavicsot ugyebár. Mondjuk én a kicsit kihagynám, és a sorter-re egyből a kidobót raknám (de Te tudod, hogy mire lesz jó amit csinálsz).
Aztán a sorter beállításaiban kiválasztod, hogy Whitelist módban (engedélyezett elemek) működjön (a Blacklist, a tiltott elemek). Ez alatt van egy üres lista, itt lesznek felsorolva azok a dolgok, amiket átenged/visszatart a sorter. Meg egy másik lista, amiben minden szállítható egyedi elem szerepel (meg vannak általános csoportok csillaggal jelölve, pl ércek, alkatrészek, bugák, gondolom eddig véletlenül a érceket választottad ki, azért ment át minden). Itt kiválasztod a Stone-t, nyomsz az Add gombra, így az bekerül az előző listába, innentől kezdve a sorter üzemel.
-
#514 Srácok dolgozom ezzel az új szortírozó begyűjtővel
Hogy a túróban kell beállítani hogy csak a kavicsot továbbítsa?
Az a gondom van egy nagy konténerem abból el van vezetve a bázis aljára egy kis konténer ennek a tetejére raktam egy kidobót,
a kis konténer és a nagy konténer között van ez a szelektáló azt akarom hogy a szelektáló kiszedje a nagy konténerből a kavicsot át tegye a kis konténerbe és onnan kerüljön kidobásra. Ötleteket várom:)
Mi ez a fekete meg fehér lista most a fehér listára kellene beemelnem a kavicsot? De ugyanúgy bedobált mást is.
eddig csak nemesfémet sikerült kitennem vele:) veszteséges a próbálkozás:) -
#513 O2
-
#512 Jó kis videók, a szervizhajó megvalósítása kifejezetten tetszik. -
bzsoli #511 Ajánlom figyelmetekbe az alábbi videót, hihetetlen jó ötletekkel van tele:
-
bzsoli #510 Gondolom az a dokkoló gyűrű az egy mod, a többi egyéb megoldás lehet érdekes, amivel a hajó oda manőverez, ha az egyáltalán automatikus. Amúgy a legtöbb ilyen megoldás szerintem gravitációs mezővel és mesterséges súllyal van megépítve. Szerintem. -
#509 Az a jószág nekem is tetszett jó lenne ráakadni a hajólistában közelebbről szemrevételezni hogy is mükszik
Ha kedvem lesz megpróbálom megfejteni ezt az auto docking dolgot.
Utoljára szerkesztette: RoboKutya78, 2015.03.20. 09:12:06 -
bzsoli #508 Sziasztok!
Nagyon érdekes ez a videó. Rengeteg érdekes megoldás látható benne. Nekem a forgó szerelvényes szerelőhajó a kedvencem, ami 3:55-nél jelenik meg. Ha kell hegeszt, ha kell szétszed, amire szükség van azt a szerszámot veszi maga elé, és ahogy beáll a szerszám a megfelelő pozícióba, úgy csatlakoznak a connector-ok, és akkor a szétszerelésnél az alkatrészek egyből a konténerbe kerülnek, valamint ugye a mágneses hatásuk miatt egyben a forgó részt is rögzítik a megfelelő pozícióban. Tökéletes. -
-
#506 Tessék egy hasonló a probélma megoldására:)
http://steamcommunity.com/sharedfiles/filedetails/?id=403545212&searchtext=Dock
-
#505 Van valahol fent egy über faszán megcsinált automatikus dokkolást segítő rendszer marha módon nem raktam a kedvencek közé:) most nem tudom megmutatni:) de brutál volt
A srác a konnektor közelébe manőverezett kiszállt a hajóból érzékelő átvette az irányítást megfordította a hajót a konnektor állásra, pislogott villogott meg mi anyám majd simán ráemelte a konnektorra a hajót és eközben a csóka kint állt a hajó előtt és integetett neki:)
Többnyire szenvedés a rátolatás Főleg egy ekkora aszteroida zabálóval amit kreáltam:)
-
#504 Kérdés: ti hogyan oldjátok meg a hajók állomásra dokkolását?
Van egy konnektor amire rátolattok? Vagy máshogy? Kisegítő berendezéseket (pl kamera, érzékelő, lámpa) használtok? Minden verzió érdekel :) -
#503 Köszönöm! :) -
Kisponyi #502 franky
Enis szoktam egyutt jatszani haverokkal a masik szerveremen es ott valoban erezheto nemi lassulas, de inkabb csak a sajat gepem korlatai, mintsem a szerver hibaja, de ha nagyon problemassa valik a dolog akkor valtoztatok majd szerver konfigon es talalunk arany kozeputat. Ezen nemfogok fennakadni. :D
-
#501 Este megnézem, de ha tényleg 20km a látótáv, akkor félek tőle, lassú lesz.
Te amúgy nem tapasztaltál ilyet, vagy milyen géped van? 4en szoktunk együtt játszani, de mindegyikünk ugyanúgy érzi a lassulást és egyenlőre csak a nagy látótávval tudtam összefüggésbe hozni. -
bzsoli #500 Köszönjük!
Csatlakoztam a csoporthoz. Én esténként, 8 óra után szoktam játszani, majd ma benézek.
Zsolt -
Kisponyi #499 Elfelejtettem megvalamit, mar csak ilyen vagyok, oregszem na :D
TS3 Szerver : Fekete Sereg Pub - 87.117.203.55:9995 -
Kisponyi #498 franky79
Jogos a 2 pontos eszrevetel, a szerver FFA (gyk. Free For All), szoval mehet a pvp, de sertegetes, kultura mellozese es egymas sertegetese termeszetesen itt sem toleralt es repul akirol kiderul.
Szerver adatai:
WorldSizeKm : 150
AsteroidAmount: 128
ViewDistance: Valoszinu, hogy 20km, de perpill a konfigban sehol se talalom.
Modok nincsenek fent, mivel nemtudom, ki melyiket kedveli, szeretne hasznalni, igy inkabb nem raktam fel, de ha kapok listat es per vagy 5letet melyik lenne nektek jo, akkor felkerul.
Steam group-t javitottam, Steam SE Szerver Csoport - Ezuttal Publikus :D -
#497 Az én kis fagyási gondom
Most arra jöttem rá hogy nem fagy meg a játékom ami alatt ez a betöltési hibám van mert volt egy vicces esetem
Nem néztem meg az energiaszintemet amikor rányomtam és mire betöltötte volna a blokokat fogta magát a karakterem és megpusztult
Nem áll meg a játék ezek szerint eme idő alatt csak lassan éri el a blokkokat.Lehet megpróbálom áttelepíteni a másik winyóra a játékot.
-
bzsoli #496 Nem a G, hanem a K gomb volt a megoldás. Fura, azt hittem, hogy az ugyan az, mint az I mert az F1 help oldalon is azt írja, hogy I/K, de ezek szerint van különbség a kettő között.
Zsolt -
#495 Egy nagyon fontos kérdés, mekkorára van állítva a View Distance?
Tapasztalataink alapján 10-12k körül van egy határ, ami alatt tök jó gyorsan mozog minden, felette mintha 10* nehezebbek lennének a dolgok. Lehet hogy gép függő, de hiába vettem le mindent minimumra nem lett jobb a 20k szerverek, a 7-8-10k -sok, meg nagyon pöpecek.
Mekkora a terület, egymásra lehet e találni? :) És van e pvp, milyen szabályokkal? :) (mert ezt is jártuk már meg úgy is, hogy nem tetszett a készítőknek, hogy betámadtuk, aztán meg ő csak akkor jött, mikor mi nem voltunk online)
Csoportod csak meghívóval enged be. -
Kisponyi #494 Akit erdekel, van egy berelt szerverem 42 fos, tulelo modos, most inditottam, igazi tuleles, mivel nincs semmi felgyorsitva szoval batrake a szerencse. Barki johet, de maradjunk a kulturalt egyutteles mellett.
Jo Jatekot Mindenkinek
Jatek Neve "Sandbox", Szerver nev amire rakereshettek jatekban "Hungarian Space Colony"
Ohh jut eszembe, van egy Steames csoportom amibe ha akartok belephettek, ha keres ohaj-sohaj van szerverrel. Steam Nevem "yulaw", csoport "BSG SE"
Utoljára szerkesztette: Kisponyi, 2015.03.19. 00:35:17 -
#493 Megváltoztatták az urán felhasználódási idejét? Eddig a kisebb hajóim alapjáraton 60-70 nap üzemidőt írt ki. Ha elkezdtem előre gyorsítani (amiben a legtöbb hajtómű dolgozik egyszerre), akkor 2-3 napot írt ki. Most a fúróhajónál ez 160+ és 1 nap, a szervizhajónál 260+ és 1 nap.
Illetve, miért gyorsítom fel a fúróhajómat 10 hajtóművel, a W-vel legnagyobb sebességre 2km alatt, miközben 4 hajtóművel megáll 500m-en, ha bekapcsolom a dampenert. -
#492 Srácok egy kérdés
A modokat hova tölti le a játék?
A steam mappába a space enginer könyvtárába valahová vagy a windows apdatta mappájába a spaceenginers save mappájába?
Mert akkor elképzelhető hogy a játék megpróbálja kezelni a két winyomat és valamelyik lassabb fordulatú és ezért nem tudja értelmesen letölteni az alkatrész könyvtárakat és ezért várok rengeteget?
-
#491 Mondjuk jó lenne ha egy nagyobb valaki esetleg beüzemelne nékünk egy magyar szervert.
mert amit taliztam mind offline.
Rá kéne beszélni a fejlesztőket egy állandó magyar szerver futtatására:)
Utoljára szerkesztette: RoboKutya78, 2015.03.18. 16:30:33 -
#490 ja csak ugye a lusta forumos nem képes letekerni akár még egy oldalnyit is az információért : ) és gondoltam egy kis desingelés a forumra se lenne rossz hatással ha az ilyen infók valahogy bekerülnének.
-
#489 Itt kedvedre válogathatsz: http://space-engineers.com/
Minden infó ott van a szerverekről, a nemzetiségtől a napi szintre lebontott online időig és a napi max játékosig.
(de én már korábban is linkeltem szerókat)
Utoljára szerkesztette: franky79, 2015.03.18. 16:14:05 -
#488 Ha esetleg tudtok egy olyan servert ami Német és elég nagy létszámot tud befogadni és esetleg tudni lehet mennyire látogatott és a lagg is elhanyagolható akkor azt a szervert meg lehetne kockáztatni hogy elfoglaljuk.
Megkértem a fórumtulajt hogy ha nem akar a fórummal foglalkozni akkor átveszem és kiírnám a szerverek neveit.
-
#487 Gondolkodtam már azon hogy ki kellene sajátítani egy be nem lakott szervert és azon tudnánk esetleg ökörködni
Sajna az én esetemben éppen hogy elfut a játék minimális követelmények mellett a betöltéssel van némi gondom problémám meg az alap 30 40 fpssel amin próbálok életben maradni rajta. Nagyobb alkotások befogadásával is szenvedek sajna:(
-
bzsoli #486 Köszönöm! Ott a panelnél, a G billentyűt sosem próbáltam! :) Most majd kipróbálom.
Szoktatok esténként játszani? Csatlakoznék kezdő játékhoz, ha nem zavarok.
Zsolt -
#485 Ha a 2 szélső gombra kattansz g betűvel (ha jól emlékszem) akkor ott be tudod állítani hogy mit csináljon a gomb beállíthatod a csoportba rakott tárgyakat vagy az egyéni indítási lehetőségeket. A kék panel középen meg a konfiguráló panel itt csinálhatsz beállításokat a tereptárgyaknak vagy csinálhatsz csoportokat.
-
bzsoli #484 Sziasztok!
Kérhetem a segítségetek?
Ha a kezdő platformra helyezek egy control panelt (a négy gomb meg középen a terminál), akkor azt pontosan hogyan tudom használni? Ha oda megyek hozzá, se a T, se az I gombbal nem boldogulok. Ha viszont egy hajóra teszek antennát, és abban ülök, akkor a platformra kapcsolódva elérem a panelt és tudom is "programozni", de a platformról nem. Utána már működnek a gombok is, de hogy ezért miért kell egy külön hajó, hogy ezt onnan végezhessem el nem értem. Én nem értem valaminek a lényegét, vagy valamit nem tudom, hogy kell csinálni?
Előre is köszönöm.
Zsolt -
#483 Vaohh gyünyörű. sírok
-
Joybull #482 van még itt is és itt is szerverlehetőség -
#481 Billentyűk között keresgéltem más valamit, de találtam egy ilyet, próbáld ki, hátha pont a szín másolást csinálja :)
Color eyedropper Shift-P -
#480 Skacok egy nagyon alap kérdés hogyan tudom a festést úgy csinálni hogy ha egy egyszer lerakott sort át szeretnék színezni vagy csak a lerakni kívánt block színét szeretném pontosan lemásolni a már lerakott blokról azt hogy tudom megoldani:)