7903
-
#399 Munkásan telt a mai napom.
Először minden blokkot átraktam heavy-re, aztán még adtam hozzá, hogy nézzen is ki valahogy az űrhajó. Lényeg, hogy 21 tonnáról felment 57 tonnára a tömege. Ugyan úgy rázkódik.
Tovább gugliztam, egy helyen írták, hogy a fúrófejeket 180 fokkal el kell forgatni egymáshoz képest, hogy kioltsák egymás fordító nyomatékát. Elforgattam a 9-ből négyet. Rázkódik.
Raktam minden irányba még két giroszkópot, hátha... Jelentősen csökkent a rázkódás, de még nem az igazi. Mindenesetre elég jól lehet így már folyamatos alagutat fúrni az aszteroidákba, dől az érc dögivel. Azért lehet rakok még majd hozzá giroszkópokat.
Ja, visszaszedtem a tömegéből is, most már csak 43 tonna, a rázkódást nem befolyásolta a csökkenés. Lehet ezen is adjusztálok még, ne legyen fölöslegesen nagy tömege.
Az ércdobálódás továbbra is fennáll, de talán nem akkora mértékben, mint tegnap. Úgy néz ki a rezgéssel van összefüggésben. Az conveyor rendszer egyben van, nem marad a fúróban semmi, másodpercenként átkerül a tárolóba minden érc.
Szóval ez egy egész jó kiinduló állapot, hogy csináljak még egy kishajót, szerviznek (hegesztés, flexelés, nagy tárolóval), amivel majd építek egy nagy, bányászhajót. Arról láttam videókat, hogy nem rezegnek. -
#398 akkor utolsó ötletem ha nincs engedélyezve a kidobási effekted akkor az összekötők vagy rossz helyen vannak és pirosan világítanak vagy megsérültek út közben és azért világít pirosan.
más ötletem nincs:)
-
#397 Túlélőben. Természetesen össze vannak kötve conveyor-on keresztül 2 nagy konténerrel. -
#396 milyen módban tolod?
A fúrófejeket illendő összekötni egy konténerrel amibe lepakolja a cuccot mivel a fej tárkapacitása igencsak kicsi.
Ha túlélő módban tolod.
-
#395 Három giróm van, a koordinátarendszer 3 irányába néznek. És 9 fúróm van :)
Kidobóm nincs a hajón, nem raktam rá. A dobálást úgy értem, hogy közvetlenül a fúrófej pöccinti ki az ércet, ahelyett hogy "felvenné". Bár lehet a rezgés miatti oldalmozgás veti ki, nem tudom. Olyan, mint amikor kézzel fúrsz, és nem "gravitációs bányászást" csinálsz, és elkezdenek mindenfelé röpködni az ércek. -
#394 Én elösször megpróbálnám egynél több giroskópot rakni a gépre de lehet a tömegnövelő jobb megoldás csak azt meg pozicionálni kell hova akarod tenni. nekem 2 giroskóg megoldotta a gondot simán elvisz 3 drillt.
Csak a kavicsokat dobálja kifele valahol van egy kidobó telepítve a hajón kapcsold ki és nem dobálódzik tovább.
Utoljára szerkesztette: RoboKutya78, 2015.02.28. 20:27:04 -
#393 Csináltam egy 3x3-as profilú, kisméretű fúróhajót, ami dúrván elkezd rázkódni, mikor bekapcsolom a fúrókat. Guglival kiderítettem, hogy növelni kellene a hajó tömegét.
Milyen megoldást javasoltok, mielőtt fölöslegesen nekiesek bárminek.
Eddig próbáltam 2db mesterséges tömeget, de nem értem el számottevő javulást, ahhoz képest, hogy mennyi kobaltot (és az érc finomításába időt) belefeccöltem. Light blokkokat cseréljem heavy-re? Építsek még hozzá valamit?
Továbbá miért van az, hogy mikor elkezdek ezzel bányászni, néhány ércet nem vesz fel a fúró, és mindenfelé elkezdenek szétrepülni. Pedig nem tolom neki dúúrván. -
#392 akkor nem vágom miért kell akár egy percet is várnom két blok kollekció közt malmoznom.
Mikor jön a nagy fress?? -
#391 Nekem is csak amikor megjelenik az idézet, utána nincs semmi gond. -
#390 Nekem a legelső betöltés pár perc, de még nem zavaró. Utána semmi probléma. -
#389 Mikor lesz a nagy ráncfelvarrás tudja valaki?
Kezd a lelkesedésem alábbhagyni emiatt az istenverte nagy betöltési idő miatt.Nem tudom nektek mennyi időt vesz igénybe egy blokk kiválasztása de ami nálam folyik az eszméletlen.
-
#388 Srácok adjatok ötletet ennek a megvalósítására.
Van egy baromi naagy hangár ajtóm
A szélén a fekete pöttyök a világítás alatt egy talphoz hasonló reteszelő van berakva.
Ez lenne az elképzelésem
http://kepkezelo.com/images/07glrm55nndjx3yi0h.png
Erre a falra kéne úgy megoldanom a dolgot hogy a pistonok teljesen bele süllyedjenek a falba annyira hogy csak az ajtó lapja álljon ki
http://kepkezelo.com/images/3k3sno04enfmxbgxyuv5.png
Eme remek ajtó konfigot szeretném megoldani átültetni.
http://steamcommunity.com/sharedfiles/filedetails/?id=392930069&searchtext=hangar+ -
#387 remélem nem lesz teleszórva DLC-kkel a játék.
-
#386 Remélem kezdenek valamit ezzel a barominaagy betöltési idővel is valamit mert egyszerűen akár kávészünetet is tarthatok egy sima blok keresése közben a betöltések miatt.
Semmi más gondom nincs csak ez a nagy várakozási idő ne lenne.Ja meg nem tudom miért volt az hogy a kolléga hajóját mentem el meglátogatni és akkora dögöt csinált hogy szinte mozogni se tudtam a játékban. Nem tudom mit művelne a gépem ha egy 20 fős szerverre mennék fel egy kicsit körül leskelődni.
Tényleg ezek a szerverek hogy működnek állandóak vagy a játékosok csinálják meg őket saját gépen.Bár most jut eszembe ez hülye kérdés volt mert a múltkor valaki feltévedt a szerveremre nem tudom melyik barát lehetett mert barátoknak csináltam.
Más gondolkodok valami bányász szalag kidolgozáson Arra gondolok hogy gravi generátor segítségével utaztatni kellene a kibányászott ércet:)
Múltkor kollégával szórakoztunk egy aszteroida belsejében labdáztunk az ércekkel.
Láttam olyat is hogy egy gravigenerátor segítségével egy pajzsot kreáltak az ércekből -
laci4321 #385 Amit linkeltél videót, abban már tényleg úgy szerepel a villogó fénysor, amit csak programozható blokkal lehet kivitelezni. Egyrészt mert csak a programozható blokk képes (rajtad kívül persze) a lámpák színének megváltoztatására, az időzítő blokk nem nem. És ráadásul egy lámpaoszlopon egyszerre több fénycsík is mozog. (a második, hosszabb fénycsíknál)
A szenzorokkal és időzítő blokkokkal aztán már nem nehéz megoldani a többit. Csak annyi plusz tudást kell ismerni hozzá, hogy hogyan néz ki az a parancssor a programozható blokkban, ami a lámpák színét változtatja. (meg persze a villogási üzemmódjukat)
A programozható blokkokat ha kiismered, akkor szinte bármit megvalósíthatsz a játékban. Csináltak már velük automata dokkolót!, amit ha ráraksz egy kis hajóra, akkor: Neked csak közel kell repülni a hajóhoz. A szkript szenzorokkal vízszintbe állítja a dokkolandó hajót, megkeresi a csatlakoztató blokkot, közel repül hozzá és automatikusan csatlakozik is rá. Nem semmi.
https://vimeo.com/115796138
termelés szkript: Ha ismered a programozási nyelvet, akkor valószínűleg könnyen fogsz tudni írni egy ilyen szkriptet. Átfutottam most a Steam-et, hogy csinált-e már valaki ilyet, de sajnos nem találtam. Ha elérkezik a nyári szünetem (augusztustól-szeptemberig) akkor tervezem megtanulni. (Csak ugye nehéz lesz, mert nincs magyar nyelvű segédanyag hozzá.) De addigra legalább hátha kijön a nagy frissítés a Space Engineers-hez.
Nem tudom olvastátok-e a hírt: tervezik a játékot áttenni DirektX11-be. Hogy képes legyen több magot is kihasználni a prociból a játék. (Mondjuk hihetetlennek tartom, hogy csak most jutottak el idáig :D ) Plusz írnak egy oxigén algoritmust is, és tesznek bele a játékba bolygókat, és növényzetet. (Átemelik a Medieval Engineers-ből)
Még valószínűleg elég sok időbe fog telni mire kész lesznek vele, de már legalább elkezdték :D -
#384 Valamivel meg lehet könnyíteni a termelés skript ami ha beállítom hogy x típusú dologból y menyiséget dolgozzon ki ha elfogyott? -
#383 Néha olyan alkotásokat találok amiben már kételkedek hogy egy emberke csinálta meg hogy azt egyáltalán saját kezűleg csinálta e Nem tudom van e valami random generátor az építkezéshez, de remélem ezt a játékot a cheat készítők nehezen bevehető játéknak minősítik majd. -
#382 Ehhez kész műszerész mérnöknek kell lennie az embernek:)
Ez egy kicsit bonyolultabb eset amit kiszemeltem megpróbáltam átültetni a saját leszállómba de amint te is mondtad a lámpasor elnevezése meg csoportosítása kifogott rajtam már.Az én esetemben majdhogynem ennek a sornak a 2 szerese kéne
De a te leírásod alapján megkísérlem újra a feladatot.
Utoljára szerkesztette: RoboKutya78, 2015.02.23. 09:30:57 -
#381 Nálam se kóser az épületet forgató rotor (motor) nem mozdítja meg az központi állomást csak ha rápiszkálok egy kicsit. -
laci4321 #380 Hónapok óta bugos a space engineersem. A motorok nem tartják be a limiteket.
A hiba akkor jött elő még hónapokkal ezelőtt, amikor letöröltem 1 blokkot, ami a motor forgó részéhez csatlakozott közvetlenül. Közvetlenül az után, miután kijött az a frissítés a játékhoz, amiben bevezették, hogy le lehessen csatlakoztatni a rotorok forgó részét, majd újracsatlakoztatni. (Attach, Detach) És azóta az egész játékban bugos az összes motor. Már letöröltem, majd újratelepítettem a játékot, bugos maradt. Hiába kezdek új térképet, az új térképen is minden motor bugos lesz. Visszamenőlegesen az összes meglévő motorom is a játékban bugos lett. Egyszerűen hihetetlennek tartom ezt. Nálatok is fent áll ez? Ezzel konkrétan használhatatlan az összes motor a játékban! Pedig mennyi szép dolgot tudnék csinálni velük :(
Utoljára szerkesztette: laci4321, 2015.02.22. 15:32:35 -
laci4321 #379 Köszi hogy belinkelted ezt a videót, így már én is meg tudom csinálni.
És el is mondom mi a titok :)
Javaslat: Úgy rakd le párhuzamosan 2 oszlopba a lámpákat, hogy soronként haladsz nem oszloponként. Így egymás után lesznek a K menüben az 1 sorban lévő lámpák. (Persze miután kilépsz majd a játékból és visszalépsz, úgy is össze lesz keverve... Azt várom már hogy mikor jön be a space engineers-ben a K menüs listában az a lehetőség, hogy egyénileg állíts be sorrendet, vagy mondjuk rakja ABC sorrendbe a dolgokat mindig. Így sokkal könnyebb lenne megtalálni a modulokat. Mert most hogy rendezi őket? Az azonos blokkokat egymás után a letevésük sorrendjében. Ami jó meg minden, de mi van, ha valaki inkább ABC-ben szeretné?)
Össze is dobtam gyorsan egy állomást.
Hogyan állítsd be:
Villogási késleltetés:
Én 14 sor lámpát raktam le. Az egyes lámpasoroknak növeld folyamatosan ugyan annyival a "villogás késleltetését".
Nálam ez hogy nézett ki:
- az első kettő lámpa (első sor) késleltetése 7%
- 2. sor: 14% (+7%)
- 3. sor: 21% (+7%)
- 4. sor: 28% (+7%)
.....
13. sor: 91%
14. sor: 98%
Természetesen máshogy is beállíthatod. És azért döntöttem emellett, mert így kb. akkor indul újra a villogás, amikorra végig és a soron. (A villogási idő 2%-a kihasználatlan) Tehát nincs olyan időpillanat, amikor ne égne lámpa. Ha mondjuk úgy állítod be a késleltetést, hogy 3%, 6%, 9%, 12% ... 39%, 42%, akkor a rendelkezésre álló villogási idő több, mint felében (58% (100-42)) nem fog semmilyen lámpa sem égni.
Eltérhetsz úgy is a sortól, hogy mondjuk: (kettesével haladsz)
1. és 2. sor: 7%
3. és 4. sor: 21% (+14%)
5. és 6. sor: 35% (+14%)
...
13. és 14. sor: 91%
Ilyenkor a világítás sokkal "szaggatottabb" lesz.
Villogási időköz:
Az én esetemben ez 0,4s-on volt. Ez az az idő, ami alatt a teljes lámpasor végigvillog. Tehát minél kisebb, annál gyorsabb a jelzőfényed. (Ehhez van viszonyítva a villogás késleltetése.)
Villogás hossza:
Az éppen látott fénycsík hosszával tudsz babrálni. Ebben az esetben a jelentése kb.: a lámpáknak hány százaléka égjen egy adott csík végigfutásakor.
A hatósugár, fényvisszaverődés és intenzitás már ismerős, valamint a szín beállítása is. Miután megvannak a beállítások, és össze-vissza villog a jelzőfény, akkor nyomj egy ki-be kapcsot az összes lámpára egyszerre. (rakd őket csoportba) Az után jó lesz. Remélem sokat segítettem :) -
Petko #378 http://steamcommunity.com/groups/spehun -
Globuska #377 Sziasztok!
Van magyar közösség ahova lehetne csatlakozni? -
#376 Na végre ezt a leszálló effektet akarom megoldani a kifutómra hogy kell configurálin a lámpákat ehhez?
-
#375 Ezekkel az új kerekded blokkokkal valami nem kóser
Ha a félkör alakú blokkokból összerakok egy félkört és azt az alap kockára építem különálló blokk csoportként fogja fel ha ctrl+c nyomok neki akkor látszik hogy külön másolja ki.
-
#374 Köszi a segítséget! -
#373 Hm ez az LCD panel okos dolognak tűnik lehet inkább ez lesz a lámpa helyett
A világításnál meg gondoltam hogy az lesz hogy időzítőt kéne csekkolnom rá.
Kicsit macerásabb
Kár hogy nem találom azt a hajót amin ilyen ledsort láttam világítani legalább onnan kimásolhatnám a megvalósítást.
már átnyálaztam 450 oldalt a műhelyelemek közt de nem találom.:( -
laci4321 #372 Itt van a Keen videója az LCD panel használatáról. Szerintem egész jó :)
A villogó ledsor az Programozható Blokk trükközés. Sajnos nem ismerem a programozási nyelvet a játékban, tervezem kitanulni, de egyenlőre nem hiányzik. És elég nehéz is első ránézésre :(
Esetleg amit meg tudsz oldani: minden újabb sor lámpát egy saját Időzítő Blokkal aktiválsz, és a következő időzítő blokkot is a sorban az előzővel aktiválsz a Trigger Now paranccsal. (magyarul asszem "aktiválás most", vagy "aktiválás". Nem a START!! A start parancs a számlálót indítja el, míg a Trigger Now a számláló kihagyása nélkül azonnal aktiválja az időzítő parancssorában lévő utasításokat.) Persze mivel a trigger now parancs azonnal aktivál, lehet hogy a lámpák olyan gyorsan fognak aktiválódni, hogy nem is látod. Ha le lehetne vinni az időzítő blokkok számlálóját 1 másodperc alá, akkor minden megoldódna :D (A START paranccsal könnyű lenne megoldani) De 1-nél kevesebb másodpercet sajnos csak a programozható blokk tud számolni :(
Hogy 2 ember is jogosult legyen egy hajóhoz azt úgy tudod megoldani, hogy csinálsz egy frakciót, aminek mind a 2 ember a tagja. És a hajó tulajdonosa beállítja, hogy "Megosztás frakcióval". (A hajó K menüjében lehet) -
#371 Üdv urak! LCD panelen hogyan lehet szöveget kiírni?
-
#370 Na sikeresen szétlőttem egy szállítóhajót, de ahogy a darabjaira dokkoltam irányíthatatlanná vált az egész pörögtem mit macska a farka után nem tudtam mit kezdeni. Szenvedésem közben ráadásul kiléptem a hajóablakán innentől kezdve fuccs az egésznek mert nem tudtam vissza szállni elveszett a zsákmány meg a hajó amivel odaszánkáztam.
Volna még itt mit finomítani:)
A külső hajó irányítás bevált sikerült összehoznom. Ha most ketten játszanak és mondjuk egy hajó van azt hogy lehet megoldani hogy mind a ketten jogosultak legyenek a hajóhoz? -
#369 február 23.ig 14 Eu a játék steamen akinek még nem lenne meg.
http://store.steampowered.com/app/244850/
-
#368 Hű ha ezer hála a terjedelmes leírásnak most már tudom mi hiányzik a távirányítót felejtettem el azt hittem a jeladó bőven elég lesz :)
A kamerákkal megszívtam párszor :) úgyhogy a felirattal vigyázok az antennákat még ellenőriznem kell a távolságot de azt hiszem azokat maxra húztam fel.
Viszont akkor a távirányító teljesen felesleges a bázisom tetején hisz azt nem akarom irányítani.
Akkor ezek szerint a jeladónak más szerepe nincs mint hogy tudd hogy hol van az a bizonyos tárgy az űrben.
A hajóval kinyitható hangárajtó elméletben 90% ra működik .
Van egy segéd vonal ami piros vagy zöld ha berepülök a területére ami 50 m. Ebbe a sugárban sikerült beállítanom egy érzékelőt ami egy időzítő blokkot irányít amiben van az ajtó és egy hangeffektet szolgáltató hangszóró
Elméletben ha behajtok a bázisra utána életbe lép egy másik időzítő ami x idő elteltével bezárja az ajtót hangjelzés kíséretében.
bázison meg van egy érzékelő ami egy bizonyos távon belül kinyitja az ajtót.
A projekt ami még izgat az az hogyan tudom megoldani azt hogy amikor kívülről hajtok befele és az érzékelő érzi a hajót kinyitja az ajtót hang effekttel eközben míg nyílik az ajtó egy led sor világítson addig míg kinyílik majd amikor becsukódik egy más színnel virítson. -
laci4321 #367 A hajók távirányításához kell:
A távirányítani kívánt hajó esetén:
- antenna legyen rajta, aminek a hatótávja elér odáig ahol te vagy éppen (szóval ha 5000m a hatótávja, az irányító hajó antennája is ezen belül kell legyen)
- egy "remote controll" blokk (magyarul asszem "távirányítás") legyen a hajón
- az irányítani kívánt hajó minden egyes blokkjának a tulajdonosa te legyél
- a kamera nem létszükséglet, de nagyon hasznos hogy láss a hajóval amit irányítasz :D
A távirányító hajó esetén:
- kell legyen rajta antenna (aminek a hatótávja elér az irányítani kívánt hajóig)
- egy irányító ülés, amibe beülsz
Hogy hogyan kapcsolj át a másik hajóra, ha irányítani akarod:
1. Ülj be az ülésbe az irányító hajón és nyomj K betűt.
2. A jobb felső listában válaszd ki az irányítani kívánt hajó nevét. (az én esetemben ezt a hajót úgy hívják, hogy Arrow - a képen. Én magam a Battlewing-ben ülök.)
3. A hajó listájában keresd meg a távirányítás blokkot és kattints az irányítás feliratra.
4. Ekkor már te irányítod a hajót. Bármit nyomsz is, az fog reagálni. Olyan mintha egy székben ülnél az irányítani kívánt hajón. A szék ebben az esetben a távirányító blokk. A kamerát úgy tudod használni, hogy ilyenkor előhozod a G menüt, és a kamerát beállítod valamelyik slot-ba, hogy valamelyik szám megnyomására nézhess vele. Nyomd is le a számot ahova beállítottad és kész is vagy. De vigyázz, hogy ne menj ki egyik antenna hatótávjából sem! Se a távirányító, sem a távirányított antenna hatótávjából.
Nagyon fontos, hogy a távirányító blokkot megfelelően helyezd el az irányítani kívánt hajón! Különben a lehetetlennel határos lesz irányítani.
Az Előre irány az, amikor a W-vel akarsz mozogni, a felfelé irány pedig amikor az F-el vagy a Space-szel. Ha nem így teszed le a távirányító blokkot, akkor másfelé lesz az előre és felfelé irány.
A kamerát sem mindegy, hogy hogy helyezed el, arra is figyelj. A CAMERA felirat balról jobbra legyen olvasható és ne fejjel lefelé álljon.
Utoljára szerkesztette: laci4321, 2015.02.20. 11:15:55 -
#366 A sima tányér antenna ami a Nasa módban van az nem jó a sima oszlop antenna kell?Vagy ide kéne tennem a jeladót is?
Elvileg mindenből van egy darab az irányító központ tetején:) Lehet ebbe a kaszliba kéne bedobnom a repülő üllést elvileg az is van benne nem emlékszem:)
Utoljára szerkesztette: RoboKutya78, 2015.02.17. 10:51:49 -
Auror95 #365 Arra a bázisra (vagy hajóra) is kell antenna amiről irányítani akarsz. -
#364 Srácok mi kell egy távírányításó hajóhoz
kell egy jeladó
kell egy antenna
kell egy kamera
Ennek ellenére ha lerakom a bázisomra a repülő ülést vagy a vezérlő pultot és az elérhetőhajókat nézem akkor csak a főbázisomat látom ahova letettem a vezérlőt.
Mi kell ahhoz még hogy lássam a hajóimat a választható hajó listában?
-
#363 Na ez jó kis videó volt, sokat segített. Köszi. -
#362 Nagyon sok magyar nyelvű oktató videó már elérhető. persze a játékban is találkozni magyar nyelvvel.
-
#361 Hali. Tegnap megnéztem a játékot, de eléggé el vagyok benne veszve. nincs valami magyar leírás az alapokról? Konkrétan azt sem tudom hogy kell lőni a hajóval... Bányászni már sikerült... -
#360 Egy másik kérdés
amióta bekapcsoltam a tükrözést azóta minden építkezés kezdeténél a kék fal megjelenik
hogy tudom erről leszoktatni a játékot?
Nem figyelek rá elkezdi a térkép másik felén is építeni amibe belekezdek:)
Utoljára szerkesztette: RoboKutya78, 2015.02.14. 00:00:59