7903
Space Engineers

Katt a képre
  • RoboKutya78
    hm nem tudom ez most jó lesz nekünk vagy kezdhetjük kukázni a játékot?
    Ez nekem kb úgy hangzik mintha lemondott volna a játékról a fejlesztői csapat?
    Csak az elejét futottam át chromos fordítóval.
  • VanHohenheim
    Space Engineers Full Source Code
    Utoljára szerkesztette: VanHohenheim, 2015.05.14. 18:54:15
  • VanHohenheim
    Ezért kell angolul tudni, a játék menetet nem befolyásolja hogy tudod-e használni a programmingblockot vagy nem, Egyébként levan írva h a workshoppos scriptek hogy működnek milyen cucc kell hozzá de minn írtad nem tudsz angolul így hiába van leírva ha nem érted. Azt hogy miért ezt a nyelvet választották jó kérdés , erre a legjobb példa minecraft java alapú és ahoz egy mod a Computercraft abba meg luába kell programozni www.computercraft.info de ez is full angol szóval 2 lehetőséged van vagy megtanulsz angolul vagy felejsd el a programozó témát attól még ugyanúgy fogsz tudni játszani és ha szerencséd van lesz olyan ember aki hasonló vagy pont olyan scriptet tesz fel workshopba ami neked kéne, és ezt nem megbántásból írom de muszáj az angol.
    Utoljára szerkesztette: VanHohenheim, 2015.05.14. 15:17:20
  • VanHohenheim
    Pontosan tudni kell C# faszául aztán tanuld meg az SE API-t ami szintén jónehány sor és neki eshetsz ingame programmingnak vagy használod azokat a scripteket amik workshopban vannak.
  • RoboKutya78
    Árulja már el nekem valaki
    Gondolom itt nincsen modder köztetek mert talán csak ő tudná erre a választ
    A liftek esetében mi a kórságnak kell különböző magasságoknak még egy blokkot készíteni amikor az alap pistonok esetében ott van a lehetősége annak hogy megadjanak egy maximális emelési magasságot és a mérnök ki tudja szuszakolni milyen magasra akar emelni.
    Bár a pistonokból is van különböző méretű de ott megértem miért. A liftek esetében nem vágom. Eme utolsó lift esetében az, üveglapra gondolok ott pl mért kell 8 blokkot csinálni az emelési magasság miatt? Ezek miatt egyre nagyobb lesz a játék és egyre átláthatatlan lesz.
    Még jó hogy a világítást nem úgy oldják meg hogy amilyen színt akarok olyan blokkot telepítek.
  • RoboKutya78
    Na akkor viszont ezen jó lenne ha változtatnának nehogy már nekem keljen megtanulnom egy programnyelvet hogy egy karika nélküli játékot ne tudjak 100% osan kihasználni. Meg lehetne ezt oldani okosabban is szerintem.
    Biggyesszenek rá egy 16 os karikát akkor.
    Pl ha már ezeket a programkódokat megosszák leírhatná hogy milyen blokkok legyenek letéve hogy a program fusson.
    Vagy csak a blokkok beállítási paneljeiket kéne egy kicsit értelmesen átgondolni és ki lehetne váltani a programozó blokkot
    Pl egy ötlet mondjuk az lcd panel esetében megoldható lenne egy kétfunkciós kijelző megoldás gondolok itt a ha parancs használatra világítson kéken ha meg bezárt az ajtó váltson pirosra. vagy az időzítő blokkoknál ha beteszem az eszközt lehetne egy kicsit több a választható parancsmenyiség.
    Tényleg sokat képzelnek a megszállott játékosok tudási szintjéről vagy ámerikában az anyanyelvük helyett már c++ ban írják a dolgozataikat a nebulók?
  • franky79
    Az ugye tiszta, hogy ez egy programozási nyelv speciális utasításokkal/paraméterekkel, ami jóval összetettebb egy bat/bash szintnél?
    Nem vagyok programozó, de annyit leszűrtem a minimális angol tudásommal, hogy alapvetően úgy kell a játékban programozni, mintha egy rendes C# kódot írnál, azt meg megtanulni/leírni nem lehet csak úgy pár mondatban. Ha meg akarod tanulni, akkor keress a neten egy magyar könyvet a C#-ról kezdőknek.
    Amúgy meg szerintem is hülyeség ez ebben a formában. Nem értem mért nem egy jóval egyszerűbb nyelv szerkezetet választottak valami basic alapokon, ahol csak annyit kellene beírni, hogy if szenzor(ajtonal)=1 then ..... Azt meg lehetett volna 1 óra alatt tanulni és nem hiszem, hogy ennél bonyolultabbra szükség lenne.
  • RoboKutya78
    rendben hogy van leírás de nékem egy magyar nyelvű kéne aki értelmesen összefoglalja a dolgokat ezzel a modullal kapcsolatban.
  • Carmang
    Ráakadtam ennek a fickónak a videóira. Eldobom az agyam miket csinál.

https://www.youtube.com/watch?v=Xm9MNov5GDA&lc=z13gfjyjkmj3hhslk22bvrg5innjfl4a104
  • VanHohenheim
    Az ismert hibák levannak írva a prioritás meg a gamebreaking ennyi és nem rád céloztam
  • kipeti
    Én ma reggel haltam meg vagy 5x az alap ajtóban. Tudom, hogy mennyire tud fájni a nagy lábujj, de azért nem kellene halálosnak lennie.
  • franky79
    tudok erről a fórumról, meg is néztem, hogy mások is panaszkodnak, hogy nem tudnak megszületni, de én ahogy írtam egy olyan listára lennék kíváncsi, ahol az ismert hibák vannak vezetve a készítők által és hogy azokkal mennyire foglalkoznak, vagy másodrangúként kezelik, mint pl. az ubuntunál
    VanHohenheim úgy nyilatkozott, mintha tudná, hogy mivel foglalkoznak magas prioritással, ezért feltételezem, hogy van ilyen oldal, bár lehet, csak tippelt :)
  • VanHohenheim
    C# a programozási nyelv és 5sec volt megtalálni http://forums.keenswh.com/forums/guides-tools.410941/
    de úgylátom senki de senki nem olvas fórumot vagy nem is keresi arról nem beszélve hogy steamen is fent van egy rakás leírás
    c:\Steam\steamapps\common\SpaceEngineers\Tools\ itt egy docu file alapból
    Bug report téma még mindig itt van http://forums.keenswh.com/forums/bug-reports.326950/
    leírás menete etc. De komolyan ez a hivatalos fórumja a játéknak illene végig nézni mert nem először linkeltem be ide de ezek szerint senkit se érdekel...
    Utoljára szerkesztette: VanHohenheim, 2015.05.08. 15:56:58
  • RoboKutya78
    Azt hiszem most jön el az a pillanat amikor sutba vágom ezt a rakat szart és megvárom hogy mikor fogják a játékban felgyülemlett bogarakat kiirtani.
    Ez a szambafejmozgás most komoly így kell kinéznie egy értelmesnek indult játék karakterének nyugalmi helyzetben sodródva az űrben?
    Ismétlem nem nem én rángatom a szerencsétlent.
  • RoboKutya78
    úgy látszott mintha az általam lerakott blokkok alá kerültem volna ki is szedtem egy kockát, de ismét a láthatatlan materiál halmaznak ütődtem.
  • drakulalugosi
    Próbáltad már kifúrni magad? Sokáig egy irányba...
  • RoboKutya78
    Előfordult már olyan veletek hogy az alkotott tereptárgy mondjuk kisbolygó belsejébe estetek és nem tudtatok kijönni belőle?
    Nekem tegnap összejött. A bolygóm furkálása közben valahogy beleestem a közepébe és esélytelen volt kijönnöm onnan
    Nem tudom ilyenkor mit lehetne tenni ha az ember nem használja ezt a tools progit, mert ennek segítségével tudtam adni egy újabb koordinátát a karakteremnek és sikerült kimásznom a buliból.
  • RoboKutya78
    Srácok kérdés
    gyors megoldást várom rá:)
    Szeretném ezt a problémát megoldani de félő hogy cc+ lesz.
    Van egy ajtó nyitó rendszerem időzítővel amin egy hang is csatlakoztatva van.
    Szeretnék ehhez egy Lcd kijelző sort csoportosítani olyan feladattal hogy amíg az ajtó nyílik egy sok képből álló mozgó redalert felirat legyen látható ez a piros villogó kb 10 kép egymásután, Ha kinyílik az ajtó ez a redalert jelzés váltson át zöld mozgó jelzésbe.
    úgy megoldható lenne a dolog ha csak egy sima piros jelzés világítana és amikor nyitva az ajtó zöldre váltana de nem lenne animált.
    Ötleteket várom vagy esetleg egy cc+ programnyelvet :)

Tényleg az se lenne rossz ha lenne egy lista a számítógép parancsokhoz. Furdalja a kíváncsiságom mit lehetne ezzel művelni, de nem ismerem a nyelvét. Jó lenne ha ezt is átgondolnák a srácok mert ne várják el egy mondjuk 15 éves gyerkőctől hogy perfekt cc+ ismerettel született.
    Utoljára én is szakközépben találkoztam napi pár órás szinten ezzel a nyelvvel mégse tudok kiíratni még egy szöveget se.
  • franky79
    azt lehet tudni, hogy milyen hibák milyen besorolással vannak?
    pl. mikor fogok tudok újra megszületni a hajómban, mert az utolsó patch óta szűkebb helyeken belehalsz a születésbe
    és mikor tudok foglalni újra szállító hajókat, mert korábban is rázkódtak, de szintén az uccsó patchben ezt megduplázták, így már a közelükbe menni is életveszélyes, nemhogy beléjük
  • VanHohenheim
    1éve se volt túl jó de sajna még mindig katasztrofálisan szar az egész és nem kapot high priot h foglalkozzanak vele :)
  • RoboKutya78
    de cssk azért mert most kezdtem vele komolyabban foglalkozni
  • franky79
    Csodálom, hogy még csak most tűnt ez fel neked. A játékban a piston és a motor rendszerek full bugosak (ahogyan még jó pár másik dolog is). Össze vissza remegnek, szétrobbannak. Lehet, hogy 1 évvel ezelőtt még jó volt, vagy kreatív módban jól működik, nem tudom.
    Amúgy olvasni nem szoktad a kommenteket? :) 650-esben írtam neked, hogy ez a helyzet.
    Utoljára szerkesztette: franky79, 2015.05.03. 11:01:39
  • RoboKutya78
    A másik gondom
    Csináltam egy napelem kinyitó rendszert egy megalkotott rendszert másoltam le a játék alap dolgaival semmi módot nem tettem fel rá.
    Tökéletesen működött a generátorokat lecseréltem a bázison akkumulátorokra simán ellátta energiával a rendszert, mentettem kiléptem.
    Másnap jelentkezek befele a játékba egy pillanatig semmi probléma nem volt, majd ahogy elkezdtem közelíteni a napelemhez elkezdett fel le rázkódni szikrázni meg mi anyám, majd egy idő után szétszakadt.
    Aztán rávettem magam a más által összerakott elemet hajóvá alakítás után csatlakoztattam a bázishoz. Ez az elem jelenleg nem csinál semmi furát, működik.
    Azt hittem azért szakad szét mert pont ott volt vége a gravitációs vonalnak. A fele grav alatt volt a másik nem, így megszüntettem a gravitációt a napelem körül, de ennek ellenére szétszakadt ismét.
    Nem értem a dolgot, pedig mindent ugyanolyan elemekkel csináltam meg mint ahogy fel lett építve az eredeti. A motorok 0-180 fordulaton maximális nyomatékkal fordulnak ki a helyükről -1 és 1 es sebességgel haladva a kicsomagolás irányának megfelelően.
    Bár vicces hogy egy ablaküveget kellett használnom a piston tetején meg egy blastdor elemet a súlyozásra és az üveg tetején sarok csatlakozással ül a motor nem teljes felületével érintkezve.
    Ezt a napelemet használtam fel

Utoljára szerkesztette: RoboKutya78, 2015.05.03. 09:53:19
  • VanHohenheim
    :D ....
  • RoboKutya78
    Ja pont ezt csinálom de ezt le kéne butítani:)
    Nincs ebbe a rohadt játékban visszalépés gomb baromi zavaró ha egy projekt végrehajtása közben egy piston tetejét lekapod és összedől a rendszer amit kreálsz és nem mentesz közben:)
    Épp egy napelem rendszert másoltam lefele amikor belecsíptem a rendszer közepében levő pistonba :(
  • franky79
    nyisd az ajtót gombbal és timer blockban hozzátársítod a hangot
  • RoboKutya78
    Nincs olyan ajtó aminek az ajtónyitójához lehet hangot rendelni ne keljen szensorokkal szopni?
  • RoboKutya78
    Még mindig nem tudom hogy lehet lekopizni egy szín árnyalatot a letett blokkról hogy a kezemben levő is olyan színű legyen. Kicsit macera A toolbox által kiválasztott színkódot nem tudom rendesen kikeverni a játékban a boxban meg elég macera megtalálni azt a blokkot amit ki akarok színezni csak úgy találom meg ha megrongálom a blokkot.
  • RoboKutya78
    hol késik a megígért nagy ragtapasz?
    Lehet arra vártak hogy a skrym féle mod-os dolgot hogy nyeli le a nagyközönség?
    Hál isten elvetették a bulit tutti hogy a space enginert is fizetős rendszerbe taszították volna.
  • franky79
    Hát igen, sok más mellett a motor is full bugos. Állomásomhoz akartam feltenni napelemeket meg oxigén farmot úgy, hogy beforgatom a nap felé a 100%os hatékonyság miatt. 2 elforgatott motorral meg is csináltam, aztán szétrobbant, újra megcsináltam kicsit máshogy, megint szétment. Kaptam egy ötletet, hogy a 2. motort, azt ne csak simán tegyem oda, hanem 2 motort fordítsak egymásnak és kössem össze őket, így most jónak tűnik, de lassulást én is tapasztalok, amikor arra nézek és közel vagyok. Jó lenne, ha egy-két frissítésben az újdonságok helyett inkább csak a javításokra koncentrálnának.
  • RoboKutya78
    A rotor szép és jó buli ükszik
    CSak két gondom van vele
    1 bármit csinálok vele sose fogja egyenesben tartani a falat amit ráteszek egy fél kockával mindig el fog mozdulni nem tudom hogy kell lefixálni a motort hogy ne forogjon.
    2. Amikor a motorhoz kapcsoltam a kis blokkot a játékom elkezdett belaggolni szaggatni meg recseg a hang is amíg nem kapcsoltam össze a rotoralkotó elemeket minden okés volt.
  • VanHohenheim
    Kicsit nagy blokkal csak trükkel lehet megcsinálni nagy hajó rotor alapba beleteszed a kishajó rotor fejét , igen az auto irányítás nem könnyű beállitás kérdése ( helyzet jelző) :)
  • RoboKutya78
    Egy kérdé
    Nem tudtok olyan speakerről amibe én tudom megmondani mit játsszon le?
    Vagy mennyire bonyolult volna egy sound effekt készletet kreálni?
  • RoboKutya78
    Srácok még mindig nem lehet kis blokkot összehegeszteni a nagy bokokkal?
    Csináltunk a kollégámmal egy bázist amire alkottunk egy járművet kis blokokkból gurul meg minden csak túlzottan pattog meg idióta módon kanyarodik. Van rajta tömeg ha azt kikapcsolom elszáll mint győzedelmi. Olyan ötletem támadt mind hogy öko kocsi és konnektorra kéne dugni:)
    Összekötővel szerettem volna a bázishoz rögzíteni.Ezt most úgy tudtam megoldani hogy leraktam a Bázisra egy kis hajó talpat arra elkezdtem blokkokból építeni egy falat hogy az összekötőt beleépítem Kiszedtem a talpat és elszállt volna ha nem állok rá a kocsival.Most megfordítottam a leszállótalpat alá álltam a kocsival majd felrögzítettem a talpra. A talpat kikapcsoltam és körbeépítettem.Így úgy néz ki mintha garázsba parkoltam volna vele De brutál nagy helyet foglal 3*5 kockát.Miközben raktam a kis kockákat és az egyik oldalánál úgy nézett ki mintha odatapadt volna de ne.

A bázisunk elég viccesre sikeredett.
    Beimportáltam egy hatalmas 3ds gömb bolygót amiről később kiderült hogy a közepe üres. Akkora volt a hely benne hogy elfér mind a 11 materiál egy 100.000 m3 es kisbolygók.

• VanHohenheim
    erre értettem én is, sajna a skyrim nem igazán fogott meg azonkivül ha vki nem akar nem vesz modot ha meg tetszik neki akkor arra még mindig ott a torrent :)
  • Carmang
    Amíg Early Access-ben van, addig nem kell félni a fizetős modoktól.
    Szerintem.
  • RoboKutya78
    skrymot elintézték
  • VanHohenheim
    semmit sem csinál vele, a többi meg max vmi mod passz, modokért meg nem kell fizetni vicces is lenne
  • RoboKutya78
    kezdek félni hogy a space enginert is eléri az a sors mint a skrymot hogy egyes mod részek fizetős hozzáférésűek lesznek?
  • RoboKutya78
    :) most csináltam egy hatalmas bolygót háttérnek bedobtam a saturnuszos hátteret:) és most a bolygót furkálom próbálkozok benne.