7903
Space Engineers

Katt a képre
  • Carmang
    Mintha a Landing Gear, és a sín közt lenne egy kis hézag, és azon dobálódzna a vonat.
  • Carmang
    Tegnap elfoglaltam egy Private Sail-t a vadásszal (első kalózkodásom), errefel ma nekimentem egy Commercial Freighter-nek. Felülről-hátulról közelítettem meg, mindkét ágyúja pillanatok alatt szétszedte a 6 decoy-t, aztán következett a hajó, és én.
    Még gyakorolni kell ezt...
  • RoboKutya78
    Jelenleg így fest a vonat elvileg látni a videón milyen messze esik a kivetülés amit a sin elé akarok tenni

ez a kattogás meg tényleg zavaró

Utoljára szerkesztette: RoboKutya78, 2015.04.01. 20:52:13
  • Carmang
    Szerintem arra használjuk a fórumot, amire való. Baj?
  • RoboKutya78
    Már megbocsáss én belinkeltem a videot ami alapján próbáltam kifejteni a dogokat de ezért ideszemetelni hogy le kurva anyázz ez azé kicsit dühítő.
  • VanHohenheim
    Elolvastam az az utobbi pár oldalt és borzalmas mennyi itt a tudatlan ember , ha ennyire érdekel a játék akkor alap hogy utánna olvasok a témának vagy legalább egy szerencsétlen videót megnézek ---> https://www.youtube.com/user/SpaceEngineersGame/videos <--- ez az OFFICAL SE videói ha ezekből nem tanulod meg projector sorter block használatát akkor nemtudom mit mondhatnék, azonkívül mély tiszteletem annak aki bírja idegzettel a sok hülyét és próbál segíteni rajtuk.
    Utoljára szerkesztette: VanHohenheim, 2015.04.01. 17:25:56
  • RoboKutya78
    Akkor azt mondod hogy a vonal nézzen a sín irányába a kereszt meg ahova éppen tud? A pozíció okés azt vágom csak épp kevés a mozgás terem még így is túl messze van a kivetülés.
    Betettem a két hegesztő elé a megdönthető conveyort hogy minél közelebb legyen a hegesztő a sínhez.
    Lehet napolom a kivetítőt és inkább a forgató zsámolyt találom fel attól félek hogy az összekötő nem fogja kibírni a vonat súlyát az meg kétséges hogy egy üres lyukon minden talp át tud menni.

Utoljára szerkesztette: RoboKutya78, 2015.04.01. 11:37:07
  • franky79
    a kivetítő teteje a kereszt az eleje meg a vonal
    amúgy a vezérlő felületén tudod a projekciót tolni minden irányba és forgatni is, szal nem a bp készítésénél kell máshogy csinálni, hanem a beállításokat kell úgy állítani, hogy jó legyen
  • RoboKutya78
    Na kezdem kapiskálni ezt a kivetítő rendszert. Csináltam magamnak egy blueprint mentést egy hosszú síndarabról sikeresen meg is taníttattam a kivetítővel csak egy a bibi sehogy se tudom elérni hogy a síndarabot a vonat elé vetítse. Mindig a vonat jobb vagy bal oldalához emeli legalább olyan távolságra hogy a megadott csúszkák segítségével még esélyem se legyen bekalibrálni a kivetülést. Nem tudom mennyire van hatással az hogy milyen pozícióban csinálom a printet már ráálltam a blokk elejére hogy minél közelebb legyen a kamera.
    Ezt a videjót vettem alapul itt a kereszt felül van kirakva viszont a vonalnak nem tudom milyen funkciója lehet a kivetítőn.

Utoljára szerkesztette: RoboKutya78, 2015.04.01. 10:30:44
  • RoboKutya78
    Srácok egy kis segítséget kérek
    Csináltam egy vonatot ami "fütyül" majd meg tökéletesem gurul is.Egy bajom van ha egy bizonyos sebességnél nagyobbat hajtok ki rajta elkezd dübörögni a rendszer, hiába tettem robbanásbiztos blokkokra a síneket.
    Hogy lehet megoldani azt hogy semmiképpen ne lehessen 2 Km/h nál többel hajtani a rendszert?

Az a szándékom hogy készítek egy automata építő rendszert a vonat elejébe ami felépíti a sínt. A forgatást meg egy zsámoly segítségével oldom meg ami megfogja a vonatot és a sínnel együtt 45 fokban megforgatja.Sajna ezt tutti nem fogom tudni automata építéssel megoldani.Még ez az egy blokk lerakása is fejfájást okoz majd.
    Hogy kell ezeket az automata építő szerkezetek megvalósítani?
  • franky79
    Nagyon sok mindent meg kellene csinálniuk, kezdve azzal, hogy játszhatóvá teszik multiban, mert jelenleg játszhatatlan. Utóbbi időben kb. 10-15 szerveren próbálkoztam. Vagy már alapból lassú a mozgás, esetleg simán ha egy aszteroidához megyek oda, hogy bányásszak, akkor lassul be, esetleg ha itt még jó, akkor betöltöm a kb. 15x8x8 kockányi alap bázisom egy projektorba és a fele felépítésénél már szétakad az egész szerver és nem csak nálam. :( Szal így jó dolog építkezni, de minek?
  • RoboKutya78
    Megcsinálhatnák rendesen a módok beemelését is miért csak a bal oldali listát lehet szűkíteni a típus kijelöléssel?
    ŐŐ van rá valami lehetőség hogy játék közben meg tudjam nézni egy pályán milyen blokkok módok futnak( miből van egy blokk is lerakva)? Mert ugye a mód oldalon csak a hozzáadott kiegészítőket lehet szortírozni azt viszont nem látom hogy ténylegesen melyiket használja.
    Elvileg ha feltöltöm alkotásnak akkor teszi be csak azokat az alkotókat amiket tényleg használ ez meg macera.
  • Carmang
    Utánagugliztam a dolognak. A modok kavarnak be. Bármilyen mod.
    Letiltottam az egyetlen modot, amit eddig használtam, és működik minden.
  • franky79
    Nem értem ezeket a conveyoros problémáitokat, én bármit összekötök, akár kreatív, akár túlélő módban, az remekül továbbít.
    Ha gondoljátok, küldjétek át a blueprint fáljt, szívesen ránézek, vagy vegyetek fel steamen és ha tudunk egyeztetni időpontot, akkor beugrok a szerveretekre és ránézek ott.
    http://steamcommunity.com/id/yknarf
  • Carmang
    Csináltam egy vadászrepcsit (űrhajót), gondoltam nekiállok kalózkodni. Hajó elején gépágyú, két oldalán kisméretű ablakkal, úgy forgatva, hogy lefelé, illetve felfelé néznek. Hajó végén közepes konténer, úgy forgatva, hogy az egyik kisméretű ablaka lefelé nézzen. A két cucc összekötve tökegyenes conveyor csövekkel, illetve az ablakokba conveyor blokkal csatlakozik be, mert ugye kis méretben nincs L-idom. És nem működik. A csövek is pirosak, pedig végignéztem őket, 100%-ra fel vannak építve.
    Szerintem az utóbbi peccsekkel valamit elrontottak.
  • RoboKutya78
    Az meg külön szemét buli ha
    Kreatívban meggyártok egy hajót esetleg van benne olyan block ami nem gyári és át akarom vinni egy általam nyitott új világba mi a francé nem másolja be úgy hogy ne roppanjon szét a dolog a nem gyári blokok miatt.
    Külön pályára akartam tenni az általam készített hajóimat egy gyűjtő pályára és megrökönyödve láttam hogy miután leraktam szétrobbant a cuccom.
    Oké azt el tudom fogadni hogy ha más hajóját copizom be és nincs meg a mod amiből készült a hajó akkor szétesik de ha a saját gépemen alkotott hajóval mért szúr ki.

Utoljára szerkesztette: RoboKutya78, 2015.03.29. 14:21:38
  • RoboKutya78
    :)) Én is szopikáztam vele és feladtam :)Jó lenne rá egy ragtapasz már.
    Vicces hogy túlélőben nem mükszik viszont kreatívban összevissza dobálom a cuccokat benne.
    Utoljára szerkesztette: RoboKutya78, 2015.03.29. 14:16:11
  • Carmang
    Elképesztő ez a conveyor rendszer. Akarok csinálni egy új szervizhajót, középen convey-or-ral, két oldalán egy nagyméretű tárolóval.
    Körültekintően beforgattam minden blokkot, hogy a nagy ajtóval csatlakozzanak egymáshoz, de nem tudom átrakni a cuccokat az egyik tárolóból a másikba. Szét is szedtem, újra összeraktam, de nem működik.
  • Eardog
    megvan a hiba, megtaláltam külföldi fórumon, Tv-re is rá van kötve a gépem, és az miatt nem volt jó valamiért, mert mindkét képernyőre kiment a kép, most csak a monitorra toltam ki és semmi gond!
  • Eardog
    Sziasztok SpaceEngineers rajongók. Segítséggel fordulok hozzátok. A játékot jó pár hónapja megvettem, akkor kicsit játszogattam vele, de aztán nem volt rá sok időm. A napokba újra elővettem, feltett jó pár frissítést, el is indult. Kiléptem belőle megnézni valamit internetet, majd ezután nem tudtam visszalépni. Fekete képrernyő után egyből visszafob windows-ba, és kapom ezt az üzenetet, ami így kezdődik:
    space engineers - application error occurred.....(ez egy kis OK-zható ablak, ami mondja, hogy nézzem meg a log fájlt, meg elküldthetem a hibát a készítőknek, akik igyekeznek megoldani a problémát.)
    Rákerestem erre a hibára neten, másnál is volt ilyen, de nem találtam rá megoldást. A játékot újra letöltöttem, frissítettem c++-t, elvileg a legfrissebb .NET keretrendszer van fent(4.5.2), de ezek nem segítetettek. Tudnátok segíteni, ötletet adni? Amúgy Win7 64 bitem van, i3-3220, HD4890, 8 GB RAM, de ugye pár hónapja ment gond nélkül, most meg csak 1x indult el, aztán semmi, pedig nagyon lenne kedvem játszani vele:(
  • Carmang
    Szerintem az a logikus, hogy nem továbbít semmit, mert ugye "kihúztad a 220-ból" az eszközt.
  • franky79
    :) igen, de a kérdés inkább arra vonatkozott, hogy a nem működés közben hogyan "működik" :)
    Elfelejtettem tegnap kipróbálni, de számomra logikus lenne az is, ha kikapcsolt állapotban csak az intelligens részét, az irányító szerepét vesztené el, azaz visszaminősülne sima továbbító csővé, meg az is, ha egyáltalán nem lehetne rajta áttolni a cuccokat.
  • Carmang
    Ha a mod kiválasztós panelen vagy, és az egeret a mod neve fölé viszed, akkor kiírja hova mentette. Nekem a C:\users\"nevem"\appdata\roaming\spaceengineers\mods -ba. A fájlnevet is kiírja.
  • Carmang
    Úgy értettem, hogy ha összekapcsolod a hajódat, az állomással, akkor a cuccok nem kerülnek át egyik tárolóból a másikba automatikusan.
  • Carmang
    Ha kikapcsolsz egy blokkot, akkor értelemszerűen az nem működik :)
  • Carmang
    Pont a hétvégén szórakoztam ezzel a rotorral, a nagyméretű fúróhajómon. Nem akartam a hátuljára konnektort, hogy majd azzal rátolatok az állomás konnektorára, mert ekkora méretnél már macerás. Hanem azt akartam, hogy a hajó az állomás mellett áll, kb ahogy a vonat áll peron mellett, és akkor elegánsan ki/be tudok szállni a hajóból az állomásra a jetpack használata nélkül. A csatlakozást pedig úgy akartam, hogy a hajó végére egy rotort rakok "hátrfelé" irányba, arra egy kis tárolót, a tároló aljára "lefelé" irányba pedig egy pistont, és annak a végére a konnektort. Mintha a hajó egy tehén lenne, a piston pedig a lógó farka :) És ezt a farkat ki tudnám forgatni jobbra, balra vízszintesbe, hogy kapcsolódjon az állomáshoz.
    A próbák során viszont kiderült, hogy ez is fölöslegesen bonyolult. A fordulatszám léptetése egyesével történik, és ez ilyen 90 fokos forgatásoknál csak bénázáshoz vezet. Először felgyorsul, majd ha leveszed a nyomatékot, akkor lassul, és várod, hogy valahol majd megálljon.
    Meg miért kellene forgató, és fékező nyomaték külön? A rotor bírjon el egy adott tömeget, és kész. Vagy bírjon el akármekkora tömeget, csak a tömegtől függően változzon az energiafelvétele. A fordítást szögsebesség beadásával kellene vezérelni, és ha nullára rakom a szögsebességet, akkor azonnal álljon meg, és maradjon is abban a pozícióban örökre.
    Végül azért dobtam, mert ha kicsit megmozdítom a hajót lefelé, vagy felfelé, akkor vízszintes állapotból elkezdte visszafordítani függőlegesbe a lendület. Pedig a fékező nyomatékot a maximumra raktam. Aztán ez csatlakozóra manőverezés közben nem olyan jó móka.
  • RoboKutya78
    Igen ezt én is láttam már
    Véletlenül nem tolattam rá a konnektorra teljesen kinyitottam és a két konnektor közé beesett egy tárgy majd pirosra váltott a konnekktorom mázli mert dobálta volna kifele a jó cuccami
  • bzsoli
    Rosszul olvastad a leírást. A connector akkor nem pakol ki cuccokat automatikusan a szabad űrbe, ha valami az útjában áll, amit a piros szín jelez:

The indicator on the side of the block will display a red 'x' when the space in front of the connector is blocked by items. When this is the case, the Connector will not throw any more items out.

Egyéb esetekben működik a begyűjtés vagy kiürítés:

the "x" will turn green and the connection is established. The connected systems then share electricity, control and inventory. Blocks within either conveyor system can then make push and pull requests as though they were one ship.

Zsolt
  • franky79
    Carmang, köszi a felajánlást, de úgy is wipe volt a szerveren, és most hogy újra építettem, kicsit máshogy raktam össze. Egyenlőre úgy fest, hogy így már jó lesz. Sorba kötöttem a nagy konténerből sorter (ore, ignots, hulladéklemez), Arc Furnace, sorter (ignots és az Arc Furnace-nek nem jó orék), Refinery, Assembler, sorter (alapanyagok) és vissza a konténerbe. Ezzel már csak akkor van gond, ha valamit szét akarok szedni, de erre meg csinálok egy vissza irányt majd, amit vagy megszakítok, amikor nem kell, vagy nem tudom, ha kikapcsolok egy sortert, akkor azon se erre, se arra nem megy semmi? Mert akkor egy kapcsoló táblával a raktár mellett szépen lehetne váltogatni, hogy kell.
  • RoboKutya78
    Azon ötletem támadt hogy ezt a hajómat átalakítom szétszedő hajóvá
    Tökéletesen okés a dolog mindaddig míg kisebb darabjaim nem lesznek most azon gondolkodtam hogy valami robot kart kéne tennem a tetejére és arra lábakat hogy megfogjam vele a céltárgyat de a rotorokkal motorokkal hadi lábon állok hogy kéne őket beállítanom hogy kb 45˙-ban mozgassa a karokat? és a hirtelen rángásokat hogy lehet kikerülni?
  • Carmang
    Ha két konnektor összekapcsolásából van kapcsolatod (juj, de szép mondat), pl hajó és állomás közt, akkor nem rak semmit át sehonnan automatikusan. A leírás szerint.
  • RoboKutya78
    Akkor ezt a kirakodást nem lehet automatizálni neked kell kidobálni a cuccot?
    Most nem vagyok tuttkó benne de mintha az érceket kipakolná automatán.
  • Carmang
    Dobj már néhány képet a rendszeredről, illetve a sorterek beállításairól.
    Nem bonyolult dolog, csak fölöslegesen macerás az egész. A Steam fórumon is olvastam, meg én is írtam itt, hogy ezeknek a dolgoknak magában a tárolóban/finomítóban kellene alaptulajdonságként szerepelnie, a plusz blokkokkal bohóckodás helyett.
  • Carmang
    Ha nagyméretű conveyor rendszert használsz, illetve a flexet/hegesztőt, és a tárolót a nagy ajtóval passzintod egymáshoz, akkor automatikusan beveszi a flexből a cuccokat, illetve adagolja a hegesztőnek. Ettől király a szervizhajó, hogy annyi tárolót építesz hozzá, amennyit akarsz, és nem vagy bekorlátozva az űrruha 400 literjére.
    Ehhez semmilyen sorter nem kell.
    A sorter arra kell, hogy bizonyos anyagokat kitilts/engedélyezz bizonyos helyekről. Pl: ki akarsz jelölni egy Refinery-t, ami csak uránt dolgoz fel. Vagy egy tárolót, amiben csak vasércet akarsz tárolni. Na erre való a sorter.
    A konnektoros dolgot nem teljesen értem. A hajóból akarsz az állomás tárolóiba anyagot átrakni? Kell egy konnektor a hajóra, egy másik az állomásra, egymáshoz kapcsolod őket, és ennyi. A pilótafülkéből sem kell kiszállnod, a K panelen keresztül pakolhatsz egyikből a másikba.
  • RoboKutya78

Ehh ez az egész konténeres marhaság túlélő módban nem működik viszont kreatívban tökéletes WTF? :(
  • RoboKutya78
    Skacok hol találok skybox készítő progit amit le is lehet tölteni?
  • franky79
    Robo, egyszerűen nem használja a továbbító rendszert, csak azt az anyagot, ami a saját raktárában van.

Ezekkel a sorter részekkel most én is vacakolok, szépen beállítgattam mindent, hogy mi mehet az ívkemencébe meg a finomítóba, aztán meg az összeszerelőbe, és hiába van letiltva a vas érc a finomítónak, mégis berántja magába. Néha úgy vagyok vele, hogy amennyire megbonyolítja az egész továbbító rendszert már több a probléma vele, mint amennyi haszna lenne. :(
  • RoboKutya78
    Az én esetemben a hegesztő elé betett kis tárolót a hegesztő eléri ezek között van átjárás. (ha lecserélem vágóra akkor szintén jó teli rakja a vágó tartályát majd a tárolót)
    Ahogy írta a kolléga úgy kell összekötni őket hogy a nagy ajtajuk legyen kapcsolatban egymással.
    Még mindig nem vágom nálam a szépen megtervezett átjárókkal mi a kórságért nem kommunikál a kis tároló a nagy tárolóval.
    Úgy emlékszem ezeknek a bontó hegesztő egységeknek van egy összekötő használata vagy milyen kapcsoló ha azt kikapcsolom mi történik? Ezt még meglesem.
  • bzsoli
    Sziasztok!

Olvasom, hogy azért ezekkel a tárolókkal, rendezőkkel másoknál is sok a kérdés. Ki is próbálhatnám, de most nem vagyok gépközelben így a segítségeteket kérném.
    Ha van egy flex, és egy tárolóval, amit összekötök továbbító csövekkel, akkor bontáskor a flexből magától átkerül a tárolóba a kinyert alapanyag vagy már ide is kell sorter? Ugyan ez érdekelne úgymond visszafelé is, ha mondjuk nem flex, hanem hegesztő van a gépen, akkor mondjuk a steel plate oda kerül a hegesztőhöz és folyamatosan tudod dolgozni? Valamint érdekelne hasonló felállásban a connector is, amin keresztül anyagot próbálnék tárolókba helyezni flexes bontóhajóból. Vagy ide is kell sorter a megfelelő irányba állítva?

Előre is köszönöm a válaszokat.

Zsolt
  • Carmang
    Most nézem, hogy alul teleraktad kisméretű tárolóval. Na azt is felejtheted.