Space Engineers

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Master91
Hát ez kurva jó! 😮
TasManXT
Én azt várom, hogy a rotor-ral elválasztott modulok a hajón mûködjenek együtt a hajó többi részével. Tehát lehessen összekötni õket. Van pár tervem ezzel kapcsolatban, és egy prototípus hajót össze is dobtam, ami a workshopban elérhetõ. Sajnos a fegyverek így nem mûködnek, de az elv érthetõ.

Link: Stinger

psn: TasManHUN

Óriási potenciált látok ebben a játékban. Le a kalappal a cseh kollégák elõtt, mert nagyon szép ütemben haladnak és mûszakilag elég komoly teljesítmény amit eddig is összehoztak.

Amit még mondani akarok, hogy nekem már most kedvem van valami kis magyar csapatot szervezgetni, hogy elkezdjük együtt az építkezést multiban, együtt próbálgassuk. Érdekel valakit? Teamspeak is van hozzá.
(Normál játék, nem hamachis etc. warez verzió)
Master91
Kellene nekem is 😛
V43 1105
Link?

ASUS P8Z68-V PRO || Intel i7 2600k @ 4.8Ghz || Corsair Vengeance LP 8GB 1600mhz || XFX HD7970 Black Edition || Cooler Master HAF 932 || Noctua NH-D14 || DELL U2311h

Master91
Master91
Már csak meg kéne tudni hogy hamachin jó e 😛PP

Space Engineers
Update 01.015.013 has been released. Multiplayer. Multiplayer. MULTI-PLAYER!!!

Full list of new Features and Fixes: http://forums.keenswh.com/post/update-01-015-013-6717328

Most jó lesz:

Világítás:

\"A pessimist sees the difficulty in every opportunity; an optimist sees the opportunity in every difficulty.\" \\Sir Winston Churchill\\

Ugyanmár, nemrég még az összes ajtó nyitva volt😊 Látványosan és gyorsan fejlõdik a játék, szerintem egy szavunk se lehet, remélem így is folytatódik.

Ma ezt építettem, habár belül még nem igazán mondható késznek:

A világítást sajnos távolról nem rendereli:

\"A pessimist sees the difficulty in every opportunity; an optimist sees the opportunity in every difficulty.\" \\Sir Winston Churchill\\

Jó, csak vigyázz, nehogy Te is belezuhanj abba a csapdába, hogy rajongóvá válsz még idõ elõtt. Ha közzétesznek valamit, akkor az nyilván azért van, hogy értékeljük és nem azért, hogy mindent dalolva befogadjunk, akár jó, akár tré.
Engem pl. érdekel, hogyan nyílik az ajtó, mert ha olyan hajót vagy állomást építek amiben rengeteg ajtó van, akkor elég idegesítõ lesz minden alkalommal egy menüben kotorászni, hogy ki lehessen nyitni. Értem, hogy Alpha verzió, ezt kár elmondani ötvenszer, mert nem ez a lényeg. A lényeg az, hogy betesznek dolgokat a játékba és arról videót dobnak fel a közösségnek. A közzésg pedig értékeli a látottakat. Ennyi.
Master91
"Space Engineers is in its alpha stage of development "

Ezt akár ki is lehetne rakni fejlécbe...

Ahhoz képest hogy még alfa, majdnem hetente jönnek olyan újítások, amik HASZNOSAK is. Látni hogy dolgoznak, látni hogy ügyesek.

baromira leszarom hogy nyílik az a buzi ajtó....majd ha béta/full verzió lesz akkor meg értem a morgást..
Meglátjuk...
TasManXT
Ez még mindig nagyon az eleje. 😊 A legtöbb megoldás még bõven átmeneti.

psn: TasManHUN

Az ajtónyitási megoldás nagyon gáz...Minden egyes ajtó kinyitásnál/becsukásnál feljön egy menü, ahol gombokra kell klikkelni?? Ez így szörnyû. Miért nem lehet az FPS-ekben megszokott, halál egyszerû megoldást használni (jobb klikk és kész)?
Az a baj ezzel a játékkal, hogy tele van potenciállal és jó ötlettel, de néhol borzasztóan gyatra kivitelezési megoldások miatt egyelõre a kezelése nem túl felhasználóbarát.

tutituti

A Sólyom Végveszélyben a férfiak Titanic-ja. Posztapok/zombie addict

Elnézést a dupla postért! Elõször hibát írt ki...

Megtaláltam a problémámra a megoldást, "Z"-vel lehet be-ki kapcsolni a jatpack egy helyben maradását, vagy sodródást.
Nagy hajóban maradni: én mindig leszállok "P"-t nyomok a dokkoláshoz, majd "y" a hajtómûvek lekapcsolásához, így rögzítve marad a hajó és nem akar az "ûrhöz" képest egyhelyben maradni hajtómûvek segítségével.

Az én problémám olyan, hogy a jetpackkal megyek és valamitõl nem akar lefékezni és egy helyben állni, ha nem nyomok semmit. Erre tudja valaki a megoldást, vagy hogy mitõl lehet?

Azóta új frissítés 1.012:
Nagy hajóban maradni: én mindig leszállok "P"-t nyomok a dokkoláshoz, majd "y" a hajtómûvek lekapcsolásához, így rögzítve marad a hajó és nem akar az "ûrhöz" képest egyhelyben maradni hajtómûvek segítségével.

Az én problémám olyan, hogy a jetpackkal megyek és valamitõl nem akar lefékezni és egy helyben állni, ha nem nyomok semmit. Erre tudja valaki a megoldást, vagy hogy mitõl lehet?

Azóta új frissítés 1.012:
Master91
Es vagy kapcsold le a reaktort, vagy csak az inertia dampenert, mert kulonben igy is megprobal helyben mardni, es kart tesz valamiben.

Stikkes majom. A BC2 tonkretetelenek elinditoja. A Rövid Szöveges Üzenet küldők klub

Köszi, így már tényleg mûködik, azt hittem, hogy a sárga már azt jelzi, de ezek szerint zöld kell legyen.

Master91
P betût kell megnyomni azt hiszem, akkor bekapcsol a talp
Arra van lehetõség, hogy a kis hajó a nagyban maradjon, amikor mozgatom? Azt hittem, hogy a talpak azért is vannak, hogy dokkolás után a helyén maradjon, de ahogy elindulok a naggyal, a kicsi azonnal elcsúszik.😊

Alakulgat...
A forgás jó, de még finomítanak remélem, mert a leglassabb is túl gyprs még.
Hogy építek így Agamemnon-t? :-)
Master91
Caliph
egyetértek😊 biztosan változni fog,majd szólunk ha megtörtént,aztán adsz neki még egy esélyt

CefreTeam™ A valóság olyan illúzió, amelyet az alkohol tartós megvonása idéz el?.

én viszont nem bírok várni!! rohadt jó, nem bírom ki hogy ne építkezzek!!! 😄 csak tartok tõle, hogy egyszer más mentési formátumot fognak kitalálni és így nem fogom tudni átrakni az újabb patchre...
0-ával van az üres kéz, ott van a slot sor végén, direkt erre... te nagyon nem nézted meg... 😊 nincs nagy türelmed, viszont ez az elem berakása magad elé nagy hajónál tényleg idegesítõ, de szerintem ez is csak az alfa mivoltának tudható be még!!! neked egyszerûen csak várni kell 😊
Pl. görgõvel nem választhatók ki az elemek, csak az 1-9 key-ekkel. Idegesítõ, ha már minecraft az ûrben. A jól bevált megoldást amit milliók szeretnek, nem tudom, miért kell lecserélni. Aztán, a kiválasztott elemet már lerakás elõtt is mutatja, folyamatosan a "kézben van". Nagyon idegesítõ, nagyobb tárgyaktól semmit nem látni. Ha felveszek egy tárgyat és közben úgy döntök, odébb kívánok menni, akkor folyamatosan pakolgatja a kezemben lévõ tárgyat az éppen aktuális blockra, nekem meg kifolyik a szemem és zavar. Vagyis rá vagyok kényszerítve, hogy egy üres slotot tartsak, amit kiválasztva végre nincs zavaró tényezõ a képben. Ezzel így nem lehet gyorsan dolgozni, legalább is, engem nagyon idegesít. Valójában, emiatt lett végül delete...nem volt hozzá idegem.

Master91
mi a gondod az irányítással?
Igen, ezt levettem...az is világos, hogy alpha ver. De a kezelése alapvetõen rossz, ha ezt így hagyják, nem lesz élvezhetõ.
Caliph
honlap-features alatt ott van mit terveznek még bele. minecraft ûrben,kb igy képzeld el

CefreTeam™ A valóság olyan illúzió, amelyet az alkohol tartós megvonása idéz el?.

Ez alpha... meg kéne érteni... A minecraft ennél sokkal kezdetlegesebben jött ki... legalább is az építõelemekben sokkal kevésbé sokszínû volt. Egyenlõre az építés ami tesztelhetõ kreatív módban. Lehet találgatni, de evidens, hogy idõ kell amíg kirajzolódik. Amúgy meg vannak olyan elõzetes bemutató videók, ahol az ûrhajó építõkockáinak oldalait is egyesévvel lehet majd felhegeszteni stb.. építéshez meg nyilván kreatív módon kívül nyersanyag kell... én is már várom a végleges verziót ami sajnos nem holnap lesz, de addig már elég sokan sokmindent kihoztak ebbõl a kevésbõl is, ha körülnéztek youtubeon!
Én kipróbáltam, de az irányítás egyelõre nagyon rossz. Így még azzal sem élvezetes építeni, ami már mûködik vagy benne van a játékban. Még minimum 1-2év, mire ebbõl lesz valami értelems. Inkább az a gondom, hogy már az alap koncepciót sem értem, de majd megnézem mit írnak a fejlesztõk a terveiknél...
Master91
Zsír új játék, csoda hogy hetente szarják az újításokat, amik azért nem is olyan kicsik.

Minecraft szerû lesz, biztos lesz majd mondjuk vas érc termelés, mert egyenlõre ugye creatív módba építkezhetsz, k

Tudományosság talán olyan lehet hogy mondjuk jobb hajtómûvet fejlessz ki vagy ilyesmi.

Lövésem sincs.

Szerintem ha már multit raknának bele 5x ekkora sikere lenne

De roppant örülök már az elõzõ patcheknek is ,habár nem játszok vele ( várok a multira :3 )
Jópofa ez a game, de egyelõre az értelmét nem látom. Ha az építés a cél, akkor jóval több elemet kéne beletenni, mert így nem sok eszköz van a kreativitáshoz. E za új feautre is érdekes, csak ennek sem látom értelmét. Lehet fûrni szép lyukat aszteroidába, de minek? Bányászni is lehet egyúttal? Nem látok kereskedelmet, tudományos kutatást a játékban, még kezdetleges szinten sem. Akkor mihez kellene érc? Ha nem kell érc, akkor minek fúrunk aszteroidát?
Master91
De ha jól láttam csak komplett ûrhajókat lehet vele, részegységeket nem... Pedig pont annak lenne értelme, elég szopás volt megcsinálni szimmetrikusra a Tie Interceptorom szárnyait 😄
Master91
áááá, az is lééényegteeeleeen...
Caliph
copy /paste része a fontosabb

Hûha, egy új építõelemért aztán volt értelme frissítést kiadni...

tutituti
feldobtak egy új videót:

A Sólyom Végveszélyben a férfiak Titanic-ja. Posztapok/zombie addict

Ez még nagyon pre-alpha game. Jó két éve, mire játszható lesz. Nekem tetszik az alapötlet, de egyelõre kínszenvedés az irányítás, akad, nehézkes, eleve nem szeretem, ha az ilyen mindecraft style játékokban eleve mutatja a tárgyat folyamatosan mintha le akarnám tenni, mert idegesít, hogy kitakarja képet.Meg azt sem értem, miért nem lehet a megszokott módon görgõvel választani a tárgyak között, szóval ez még nagyon gyerekcipõben jár.
megtaláltam az összes kérdésre a válaszom 😄

1. a legújabb patch amit használok az 1.006-os, ebben már van dokkolás, de nekem megtelt memóriával nem engedett tovább építkezni, majd ki-be lépés után törölt pár pici hajómat... 😞

2. a mentések a sajátfelhasználóneved/appdata/roaming/spaceengineers/saves-ben van
mentést hiába másoltam, hibásnak érzékelte, nem lehet olyan egyszerûen kiszúrni vele és néha rosszul is tölti be a mentést (újbóli betöltés orvosolja a dolgot)

Jó játékot! 😊

lenne 2 kérdésem

1. ezt a landing gear-t hanyas patchbe rakták bele?

2. hova menti a játék a mentéseket?
Caliph
na meg olyan hajókat építeni ami bombázni képes ellenséges stationokat😄

Caliph
na faja igy legalább lehet dokkolni😊

Master91

Master91