Space Engineers

Katt a képre
  • laci4321
    Ma kb. 4 órát játszottam a játékkal, és semmi olyasmi fagyás nem jelentkezett, mint amit leírtam délelőtt. Lehet volt valami kis hibajavítás :)
    De attól még nem árthat + 8GB RAM :D Főleg ha nagyobb objektumokkal is dolgozni szeretnék.

Építettem egy platformot, ami 3500m-en lebeg. Ahogy sejtettem, óriási az energiaigény, még a légköri hajtóművekkel is :/
    A platform tömege 10,2 millió tonna körül mozgott. 1000 Urániumot tettem a reaktorába, és amikor minden hajtómű megy (függőlegesen mozgok, vagy növelem a tömegét építkezéssel, stb.), akkor 2 órára elegendő csupán ez az uránium mennyiség. Ha egy helyben lebegek, akkor 7 órára.
    Márpedig 1000 urániumot rohadt sok idő összeszedni és finomítani survivalban :/

Mintha lenne valami bug a játékban, vagy nem tudom, de egy idő után, ha nem mozog semmi a platformon, akkor nem vesznek fel energiát a légköri hajtóművek, és az energiamennyiség 14 napig elég, azt írja. De ez csak akkor van, ha beülök szépen a pilótaszékbe, tehát én is részévé válok a platformnak. Amikor mozgok rajta, addig 7 óra van kiírva az üzemanyagidő.

A gravitációs generátorok 1,00G természetes gravitáció mellett egyáltalán nem képesek mesterséges gravitációt előállítani. Így aztán semmilyen szinten nem lehetséges csökkenteni velük az energiaigényt.

De van is egy olyan érzésem, hogy még ha működnének is, akkor is bajban lennék, mert amikor lekapcsolnak a hajtóművek (14 napos energiaidő jelenik meg), gyanítom akkor takarékosságból a játék nem számol természetes gravitációt (hogy ne kelljen hajtómű energiát/erőt számolgatni), és mivel a mesterséges gravitáció akkor is folyamatosan menne, elindulna a platform felfelé.
    Plusz még az is, hogy a mesterséges gravitáció egy koncentrált erő, így még valahogy azt is meg kéne oldjam, hogy mindig egyensúlyban legyen a platform. :D