37354
11375847381401621903.jpgHivatalos oldal | Magyar rajongói oldal | Fontos infók kezdőknek!| Tutoriálok | GYIK | War Thunder: Air Forces topik
A másokkal való személyeskedés, a provokálás, kötekedés, illetve az alpári nyelvezet, káromkodás a fórumon nem megengedett, ezért külön figyelmeztetés nélkül büntetőpontokkal, bannal jutalmazzuk!
  • Jacek
    Vissza kell menni lőszerért faszányos:) Remélem nyálért is:DDDD
  • setchoo
    Köszi szépen az infókat.
    Elgondolkodva egy picit a játékmechanikus részeken. Jó kis alapokat raknak le a GF-hez. Nekem nagyon szimpatikus pl. a könnyű harckocsikra ráhúzott szerepkör. Arty is ilyen formában teljesen elfogadható. Sőt én örülnék is annak, ha megerősítést nyerne az az elgondolás, hogy lennének tüzérségi pontok a fronton. Akkor azt elfoglalva és megvédve (pl. légvédelmi egységek meghatározó szerepköre) lehetne tüzérségi csapást kérni.
    Egy csepp kétségem sincs afelől, hogy nagyon hamar kiforrja magát a jó GF játék mechanika.
    Ezt gondolom afelől, hogy az AF-et próbálgatva hatalmas + a fejlesztőknek. Mert pl. én, aki azt sem tudja mi az a propeller, nagyon, de nagyon szórakoztat a repcsis játékuk.
    :)
  • bigmano
    Neked is Cifu a fordításért természetesen!
  • bigmano
    Ment a +
  • Fenrir
    -A WT(N) 2014-ben érkezik.

• Susarc
  • [NST]Cifu
    Még nem volt. A főbb pontok:

-40 játékos induláskor, később lehet, hogy felemelik 60-ra. A 64 játékost tesztelték, de túl kaotikus volt (én ezt pozitív jelnek fognám fel, nem negatívnak, de ők tudják - Cifu)
    -Hamarosan zárt béta, majd még idén nyílt béta.
    -Mintegy 60 féle harcjármű lesz választható a WT(G)-ben induláskor
    -Megerősítve, hogy a két nemzet Szovjetunió és Németország. KÉsőbb jönnek a többi nemzetek, mint Anglia és az Egyesült Államok.
    -Induláskor választható harcjármű-osztályok: Könnyű Harckocsi, Közepes Harckocsi, Nehéz Harckocsi, Rohamlöveg/Páncélvadász. Később érkeznek a játszható légvédelmi járművek.
    -Az irányításból lesz itt is több féle, FRB-n, ahogy Nazarov is írja, lesz kuplung, sebváltó, stb. Ez amúgy engem kicsit zavar, mert nehéz lesz elképzelni, hogy ilyen összetett irányítással hogy fog egyetlen ember jól játszani. De majd meglátjuk...
    -A lánctalp és egyébb javítások benne lesz valamilyen módon a játékban, de a végleges megoldás kiválasztása még döntés előtt áll. Az eddigi tapasztalatok szerint egy leszakadt lánctalpú, mozgásképtelen harckocsi túlélési esélyei a zéróhoz konvergálnak.
    -A járműtípusok (fejlesztési fa?) várhatóan pár... napon vagy heten belül várható (kivehetettlen az eredeti interjúból, de a "pár" szó még érthető).
    -A WT(N) 2014-ben érkezik.
    -Lőszertípusok: AP, HE és APCR. AB-n automatikus lőszertöltés (? ha kifogy a lőszer, akkor ahogy a WT(A)-ban az összes lőszert újratölti?), ha jól értelmezem, akkor HB-n és FRB-n ilyenkor viszont vissza kell menni a Spawn-pontra.
    -A könnyű harckocsik gyorsak, de fegyverzetük és páncélzatuk legfeljebb az ellenséges könnyű harckocsik ellen hatásos. Arra jók, hogy megkerüljék a frontvonalat, a mögé kerülve eltekerjék a stratégiai pontokat. Továbbá ők tudnak majd tüzérségi csapást kérni. Szintén az ő feladatuk, hogy "tageljék" a célpontokat, így a WT(A) játékosok számára is megjelennek. Ebből nekem az jön le, hogy szemben a mostani WT(A) állapotokkal, sokkal nehezebb lesz az erdőben, fedett terepen mozgó harckocsik észlelése.
    -Lesz bizonyos szintű beavatkozás abba, hogy ki mit választhat ki a járművei között, tehát például nem engedi majd meg a játék, hogy mindenki bombázóval induljon.
    -A pályák mérete 30x30 vagy 35x35km, de nem akarnak 50x50km-nél nagyobbat a játékba.
    -Jelenleg a két földi spawnpoint egymástól olyan 2km-re van, de lehet, hogy ez pályáról pályára változni fog, függően attól, hogy mennyire gyorsan lehet átszelni a kettő közötti távolságot.
  • Nazarov77
    Hátha még nem volt:
    link

Itt van egy kis google fordítós kérdezz felelek a tankos részről.
    Tankok full controllja a nem arcade csatákban jól hangzik, tényleg annyira részletesre meg lesz csinálva és annyira fog különbözni mint a repülőknél a játékmódok. Nem csak sebességváltás lesz hanem kuplungozni is kell stb. Már látom, hogy amíg nem jövök bele és nem érzek rá kb 20 méterenként le fogok fulladni a tankkal :D
  • Fenrir
    Meg van a maláj tigris is, Sandokan fedőnéven :D
  • bigmano
    Van egy ilyen mozifilm is fehér tigris néven fut ha jól emlékszem.
    Megtekintését nem ajánlom :-)
  • twi452
    Rövid az idő ahhoz, hogy nagy zárt béta meghívós butaságokkal pöcsöljenek :)

Majd egyszercsak a test szerveren megjelenik egy jó nagy update tankos árkád játékmóddal pár órára 1-1 nap aztán le lesz tudva a korai tesztelés :)

Majd a nagy teszt meg utána novembertől szabadon :D
  • Darun
    ha figyelembe vesszük a mű történelem hűségét, akkor ezt inkább a WoT topicba kellett volna.
  • mijki
    Örülök hogy tetszett. :)
  • lammaer
    Mi ez a scifi? A Tigris LEGYŐZHETETLEN, ez meg van írva. El innen a komunista propagadával :)

• setchoo
    Hát ezt köszi!!!
  • mijki
    OFF:

Írtam pár sort, remélem tetszeni fog. Építőjellegű kritikát is szívesen veszek. :)
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!

Meleg volt a szovjet nyár s a sztyeppe szinte izzott. A Citadella hadművelet ma reggel indult s a föld is beleremegett. A hajnali szovjet tüzérségi támadás csekély veszteségeket okozott a német csapatok között s órákkal később, a 212-es számmal ellátott Tiger IE harckocsi rótta a füves pusztát, maga előtt látva célját, áttörni a szovjet védvonalakat mindenáron. S hogy ezt képes-e véghezvinni, ő maga se tudta.
    Hans Kammerling százados és tankparancsnok legénységével az előbb említett 212-es számú Tigrisben foglalt helyet. A német páncélos ék, jobb oldalán, a 3. tank helyét foglalta el. A fémszörnyetegek V alakú formációját úgy tűnt semmi se tudja megállítani. A szovjet tüzérségi gránátok detonációinak kíséretében értek a tankelhárító ágyúk lőtávolságába. Ekkor a kiépített védművekből is záporozott az áldás a tankokra. Hans fülsiketítő „klang” hangot hallott, mikor egy orosz lövedék gellert kapva a frontpáncélról a földbe csapódott. De nem tétovázhatott és tovább kereste a periszkópban az ellenséges ágyúk helyét, majd kis idő múlva meg is látott egyet. Ekkor kiadta a parancsot a lövésznek, ki ráfordult a célra, majd a Tigris megállt és várt. A 88-as eldördült s az egész tank porfelhőbe burkolódzott, hála a lövés pillanatában létrejövő lökéshullámnak. A Maybach felbőgött és a Tigris tovább haladt, egyenesen ki a porfelhőből. Mikor kiértek, Kammerling százados csak egy égő roncsot látott az egykori löveg helyén. A Tigris felzárkózott az alakzathoz. A szovjet vonal egyre csak közeledett és így vert egyre hevesebben a személyzet minden tagjának a szíve. 1500m, 1300m, 1000m, 700m…s így tovább. Hirtelen, a bal szárnyon leghátul haladó tank jobb lánctalpa alatt akna robbant, mely szétszakította azt, így a jobb oldali görgőkről lefutott a lánc és a monstrum éles kanyarral jobbra fordult majd megállt. A legénység fejvesztve menekült a tankból, mielőtt az orosz ZiS-2 és ZiS-3 lövegek sortüze megsemmisíti tankjukat velük együtt. A szovjet össztűzre nem is kellett sokat várni. Lövedékek csapódtak a Tigris oldalába, könnyedén átütve azt. Az első pár találat után, hatalmas robbanás rázta meg a közel 60 tonnás acél szörnyeteget, mely tüzet okádott magából és a tornyot felrepítette 10-15 méter magasra. Szerencsére legénysége, már hátrébb húzódott, a tankok mögött haladó gyalogságra várva. A maradék német páncélos tovább haladt kitűzött céljuk felé, a gyalogság és műszakiak támogatásával áttörve az első védvonalat. Ekkor jelentek meg fejük felett az első IL-2-es csatarepülő kötelékek…

ON:
  • Glo
    Ne aggódj, ha lehet jelentkezni azt twi kolléga 20 másodpercen belül kiposztolja ide :))
  • bigmano
    Zárt bétára lehet jelentkezni esetleg?
  • Glo
    Az. Az OBT meg az Open Beta Test.
  • stork13
    Closed beta test, szerintem.
  • bigmano
    Zárt béta !?
  • Pluskast
    CBT az mit is takar?
  • Glo
    Tudtam, hogy a Te kezed lesz a dologban :))
  • twi452
    :P
  • Glo
    Ok, látom már voltak..
  • Glo
    Nem tudom ezek az infók voltak-e már, de biztos érdekel benneteket :)

Szovjet és Német harckocsik kezdetben, összesen 60 járművel. USA ág következő.
    Lesznek könnyű, közepes, nehéz harckocsik és péncélvadászok. Légvédelmi járművek később kicsit.
    40-60 játékos egy csatában ( eredetileg 32 tank+32 repülőt terveztek)
    Lesznek csak repülő-repülő, és tank-tank csaták is. Hogyan még nincs eldöntve.
    Tervezik a haladó irányítást is mint például a kézi sebességváltó használata stb..., illetve lesz egy egyszerűsített irányítás is.
    Lehetséges lesz csata közben lánctalpat javítani, de kicsi az esély, hogy túlélsz addig míg befejeződik.
    Tankok közelebb kezdenek a célokhoz mint a repülők.
    Jövő héten jönnek az első release treekről a képek.
    CBT nagyon hamar kezdődik, OBT és megjelenés még idén.
    Hajók 2014-ben jönnek. Van már prototípus, de nagyon hardcore volt így fejlesztés súlypontja áttevődött a repülőgépekre és tankokra.
  • setchoo
    Itt van egy kis összefoglaló a már meglévő GF egységekről.
    Majd gondolom ezek variánsai lesznek, majd később új egységek + variánsai. stb stb
  • bgabor
    Kezdetnek mehetne 15-ösbe a D12 barátja mellé.
  • vajakos21
    Lehetne tier 11 is mint a Yak3p...ha már hitellesség...ja hogy az orosz....
    Close betáig felesleges tippelgetni.(csak mert megszólnak hogy ez a tankos topik :) )
  • vass17
    Az F8F -nél semmiképpen sem magasabbra, addig meg nem zavar, mert most is ellenük kell harcolni.. És ajánlom, hogy ne felejtsék el megint azt a szerencsétlen D-12-őt, ami mindig alulteljesíti a 13-at, még ebben a rossz formájában is..
  • sulouos
    14-esnél magasabb szintre hova tegyék még? A Volksjaeger mellé? :)
  • [NST]Cifu
    Meg tudod nekem magyarázni, miért az a legkézenfekvőbb megoldás, hogy +600kg-ot pakolnak úgy, hogy közben igyekeznek mindenhol hangsúyozni, hogy a realitásra és a minél élethűbb modellezésre törekednek? Ezt a hivatalos fórumban is feltettem, azzal, hogy a legkézenfekvőbb megoldás az, hogy magasabb tier-be pakolják. Ott biztos nem lesz olyan űber, és így a rend többé-kevésbé helyre áll a nélkül, hogy a realitás sérülne... A Bf-109-esek úgy ugrálnak a tier-ekben, hogy győzze valaki követni... :D

Szerk.: Utána látom már te is ezt a megoldást említed...
  • Amaymon
    "azért azt tegyük hozzá, hogy a d-13 a következő patchben kap frissítést megint :)"

A 600 kg túl sok lett, használhatatlanná vált a wwii egyik legjobb propelleres fightere. Szerintem csökkentik a súlyát és tier emelést kap vagy ki tudja.
  • Amaymon
    "Persze, mint mindenre, erre is van ellenpélda (D-13 nerf +600kg extra súllyal)."

Az szerintem teljesen jogos volt. Nem pay to win a játék. A Dora szinte azzá tette, mindenki látta, aki germánokkal ment, hogy nem egyszer kizárólag d13-ak voltak a teamben. Muszáj volt a nerf.
  • Amaymon
    "A próféciákat láttuk már megbukni párszor"

Nem prófécia ez. A repülőgépeket nagyságrendekkel kevesebben kedvelik, mint a monstre tankokat. Egy évvel ezelőtt jó ha 10k volt a szerver pop, mára tegnap este csúcson elérte az 52k-t. A játékot nem hirdetik kifejezetten, mostanában kezd pénzük lenni a kampányolásra. Valami ezt a növekedést kiváltotta...nem az hogy a babérjaikon ültek :)
  • Amaymon
    "Nekem a Wotban is az xp a szűk keresztmetszet nem a lovetta,veszek valami prém vasat (ha lesz) és annyi..."

AF-ben az XP elfogadhatóan jön, a lovetta is ha jól teljesít valaki. Hibákat a repair billel büntetik. Prémnek ha betelik az XP csíkja (elég gyorsan) onnantól kezdve csak a lovettát adja jól.
  • bgabor
    Monndták hogy egy-két héten belül kapunk tech treet. Szerintem a német és orosz tree minden jelentősebb tankját megkapjuk.
  • bigmano
    De lehetne már nyálat csorgatni komám xD
  • twi452
    a tech tree legyen a legnagyobb baj vele..:)

később úgyis ideoda fogják majd rakosgatni a dolgokat, a repülőknél is ez volt ahogy jöttek a patchek :)
  • bigmano
    Én egy tech tree-nek nagyon örülnék mert a stugos videónál látott kép elég vegyes volt.
    Lehet hogy csak azért mert csak azokat lehetett kipróbálni,de a PzlVf-ből lehetett a Stug-ot kifejeszteni ha jól emléxem.