37354
11375847381401621903.jpgHivatalos oldal | Magyar rajongói oldal | Fontos infók kezdőknek!| Tutoriálok | GYIK | War Thunder: Air Forces topik
A másokkal való személyeskedés, a provokálás, kötekedés, illetve az alpári nyelvezet, káromkodás a fórumon nem megengedett, ezért külön figyelmeztetés nélkül büntetőpontokkal, bannal jutalmazzuk!
  • twi452
    Sokkal hangulatosabb is arcade-ban fogócskázni olyan térképeken, én is azokat szerettem ott :)

HB-ben meg nincs fogócska nincsenek is ilyen extrém helyek, ott kemény munkával kell legyűrni a másikat taktikával, tudással :)
  • sulouos
    Egyébként nem tudom hogy másnak is feltűnt-e, de az arcade térképek a repülősben sokkal hegyes-völgyesebbek, mint a HB térképek. Sokan azt kritizálták a demo videóban, hogy hegyes-dombos a környezet, nagy, nyílt tereket ígértek, ez inkább olyan WoT-os tucatpálya volt. Remélem hogy HB-ban több nyílt terület lesz, ahol másfél km-ről lehet egymásra pocsékolni a lőszert.
  • Torzonborz
    "Valaki mondta is, hogy olyan a térkép mintha a nagy térképen lenne egy külön homokozó a tankoknak :) "

Egyébként ez látszik is az egyik videón , azt hiszem amikor IL2-el repül oda . Jóval részletesebben van kidolgozva az a map részlet.
  • twi452
    Akkor vehetjük úgy, hogy most ez van :D De a térkép is külön az expora készült, hogy ebben a pár percben amíg játszhatnak vele addig történjenek is dolgok :)

Valaki mondta is, hogy olyan a térkép mintha a nagy térképen lenne egy külön homokozó a tankoknak :)
  • Torzonborz
    Tudtommal nem is akartak semmit mutatni a játékból csak a community nyomásának engedtek.
  • lammaer
    "Egy órán belül kirúgták volna, mert az ilyesmi rosszat tesz az üzletnek meg a részvényárfolyamnak. "

Na itt a tévedés. És a WG az élő példa :) Nem tett rosszat az üzletnek, és nem omlott össze a cég.
  • bgabor
    Én is úgy érzem, hogy inkább volt techdemo a múltkori bemutató, mint a tényleges leendő játék. Sok minden változhat még. Tankfelborulás, arty, snipernézet hiánya, semmi sincs kőbe vésve.
  • lammaer
    Hát, ha én demózni akarok valamit, akkor azt akarom megmutatni ami van, nem azt hogy hogyan működne ha ....

Gyanús ez a kommunikáció, nekem utólagos takarózás szaga van. De legalább figyelembe veszik a visszajelzéseket, ez a fontosabb.
  • Torzonborz
    "have fun "

ez az ami erősen személyfüggő. van akinek a kihívás az , másnak nem.
  • bgabor
    Tudom, éppen miattad írtam túlnyomó többséget.
  • bgabor
    Azért azt elképzelem hogy mondjuk a néhány évvel ezelőtti Ubisoftos DRM copy protection körüli botránynál az Ubisoft vezérigazgatója feltölt egy képet magáról, amin a kritikákra válaszképpen beint a vásárlóközönségnek.

Egy órán belül kirúgták volna, mert az ilyesmi rosszat tesz az üzletnek meg a részvényárfolyamnak.
  • twi452
    Az arty hőbörgésre reagáltak is, hogy csak a rövid bemutatóra lettek feltápolva, hogy lássák az emberek mi is az de még ez is erősen fejlesztés alatt van :)
    Simán előfordulhat, hogy behoznak valamit aztán ha nem úgy sül el akkor teljesen átdolgozzák.
    Repülős résznél a sebzésmodellekben voltak már ilyen egyik nagyobb patchről a másikra kb teljesen újragondolt változtatások :)
  • lammaer
    Hehe, a másik játék topikjában épp demonstrált valaki egy esetet, ahol pont egy ilyen szellemtank jelent meg :)

Már állok is be az arcade siemanoobok közé, mert az erdőben megtalálni egy kempingező álcafestéses tankot - have fun :D
  • lammaer
    " The artillery I like as a feature, it will only catch the ignorant and the unwary as they are easy to dodge if you stay in one place only briefly, and randomly move your direction of travel, they keep things moving and stop tanks from sitting in open areas taking pott shops. Ideal for rooting out that stubborn stain. "

Jajj ne, mintha csak a WGseket olvasnám a múltból.

Amúgy amit ír hogy "érezni hogy vas van az ember alatt" azt a WOtban én egyetlen tanknál éreztem egy picit.. a T28 protoban. Az tényleg olyan volt mintha egy nagy asúlyos vastömeget használnék, amiben van anyag ha kell és oda üt ahova köll :) Az egy jó feeling, ha a WTben ez gyakoribb lesz, az remek dolog :D
  • sulouos
    Például a híd leszakadás jó ötlet, vagy a löveg manuális irányzása, ahol neked kell megsaccolni, hogy mennyivel küldd fölé a malacot, hogy jó helyre menjen, korlátozott kilátás, eltérő optikák, beragadhat az álló tank a sárba, stb.
  • Pluskast
    Ahogy olvasgattam, olyasmi lesz mint a repülősnél az FRB. Nem lesz külső nézet, nem lesz semmi infód arról, hogy a távolban lévő másik hk, milyen típusú és barát vagy ellenség. Ugyanakkor - ki indulva az frb-ből - valószínűsíthető, hogy a hk-k teljesítménye és páncélzata realisztikusabb lesz mint arcade meccsek esetén.
  • lammaer
    Odaírta hogy "túlnyomó többség", ergó te vagy az elenyésző kisebbség :)
  • twi452
    Az egyik angol "community manager"-től aki kint segédkezett az expon.

"As to the tanks, well yes, we played them, not for a massive amount of time but in total maybe a couple of hours in total, cant say too much other than to me, they feel big, not sure if you can understand, but these models actually feel like lethal lumps of metal, and the movement, suspension dipping, turning feels great and right. These things arent toys, the are lethal killing machines that have big guns with potentially explosive effect. The go up with a bang, turrets fly in the air and generally they just feel right. The trajectories all seem to work admirably with no apparent randomness thrown in. The artillery I like as a feature, it will only catch the ignorant and the unwary as they are easy to dodge if you stay in one place only briefly, and randomly move your direction of travel, they keep things moving and stop tanks from sitting in open areas taking pott shops. Ideal for rooting out that stubborn stain. The scenery is beautiful, detail on building and trees etc being superb. The tank models themselves are a joy to behold, with things like moving rangefinders (I assume) o top of the stug etc etc, exhaust gasses pump convincingly from all the right places, tracks hang realisticly across the tops of the bogeys and individual road wheel are all independantly sprung. Overall, this has the potential to be the greatest thing ever. Ill say more when Im back home in the UK, as Im still in Moscow and very tired (These Russian lunatics work 20 hour days and QN and I have had to fill their boots too."

http://forum.warthunder.com/index.php?/topic/68064-war-thunder-at-igromir-2013/page-111#entry1122270
  • Coral Springs
    "Az Arcade játékosok túlnyomó többsége azért játszik Arcadeot, mert nincs sikerélménye a komplexebb játékmódokban."

Tévedés. Én például nem azért játszok Arcade -ot is, mert nem lenne sikerélményem HB -n.
  • lammaer
    Amúgy nekem még mindíg halvány lila dunsztom sincs hogy tankok esetében a különboző realitásszintek miben nyilvánulhatnának meg úgy, hogy olyan ordenáré nagy nehézséget okozzon a kevésbé skilles játékosok számára...

Repülőknél ugye egyértelmű a repülési modell variálása... nade egy tanknál? Beszakad a tigris alatt a híd? Néha lerohada motor szimulálva a megbízhatóságot?
  • lammaer
    Ez egy pillanatig sem merült fel bennem. Én azt hittem ők egyszerűen csak jótét lelkek akik szeretnének a WOTban megfáradt/abból kiábrándult játékosoknak felüdülést biztosítani... :)
  • bgabor
    Ettől még tény marad hogy az egyszerűbb lelkű játékosok az Arcadeot választják, ahogyan most az AF-ben is. Márpedig a WoT-ból átjövő, a tankos részt kipróbáló emberkék között lesz bőven ebből a fajtából.

Az Arcade játékosok túlnyomó többsége azért játszik Arcadeot, mert nincs sikerélménye a komplexebb játékmódokban. Ezt a csoportot nevezik WoT szóhasználattal siemkanoobnak. De ha úgy véled hogy ezek majd okosabbak lesznek attól ha nekem büntetőpontot adsz meg fenyegetőzöl itt, akkor ne habozz.
  • Coral Springs
    Azt is tegyük hozzá, hogy a Gaijin hozzáállása biztos nem lenne olyan amilyen, amennyiben nem a WoT játékosait akarná elcsalogatni. Amikor pénzről van szó nincs olyan hogy jó vagy rossz, kizárólag üzleti érdekek. Van olyan monopolhelyzetben lévő cég a világon, aki nem él vissza vele ?
  • lammaer
    Én még tahónak se nevezném, sztem csak egyszerűen úgy pózol mint például Ganxta Zoli kb tükörként funkcionál arra amit a játékosbázis egy jó része produkál (hiszti, sírás, káromkodás, szarozás, fosozás).

A csajos kép pl egyértelműen csak trollkodás a részéről, aki azt komolyan veszi és emiatt kíván a játéknak bukást.. hát... hagyjuk :)
  • bgabor
    Lehetséges.
  • [NST]Cifu
    Mint siemanoob, azért megkérnélek, hogy próbálj meg normálisabban hozzáálni a témához, és nem provokálni, személyeskedni valakivel csak azért, mert esetleg AB-n játszik, és nem FRB-n...

Mert nagyon kezd remegni az ujjam a Büntetőpont gombon...
  • patchaou
    Attól hogy Serb tahó, nem veszítenek a bevételből. Szerintem a fizető játékosok több mint 99 százaléka még csak azt sem tudja kicsoda...
  • lammaer
    Sok érzelmet viszel bele, az a baj :)
  • bgabor
    Elnézegetve a #1314-ben belinkelt fotókat SerBről, én azért remélem hogy becsődölnek és SerB visszamehet kapálni. Ilyen hozzáállással az ügyfelek irányában egy rendes nyugati célgtől régen kirúgták volna már.

Tiger vs Tiger csata meg eleve csak Arcade módban lehetséges, ami úgyis a siemanoobok játszótere lesz. Másrészről WTben már jelenleg is vannak eszközök az ilyesmi ellensúlyozására(az új event módban asszimetrikus számú résztvevők a csatában stb), ami ugye a WoTban értelmezhetetlen.
  • lammaer
    Egyetértek, ahogy sokszor körbejártuk nem annak kéne örülni hogy a WGnek esetleg rossz lesz és reménykedni hogy becsődől, hanem annak hogy a konkurenciaharc miatt ők is összekapják magukat és lesz KÉT tankos játékunk :)
  • twi452
    azért azt tegyük hozzá, hogy a d-13 a következő patchben kap frissítést megint :) persze lehet, hogy még rosszabb lesz..de kitudja :D
  • lammaer
    "Ezzel szemben Gazsiék próbálnak figyelni a történelmi hitelességre"

Úgy hallottam nemcsak hogy figyelnek hanem rigolyásan ragaszkodnak a történelmi hitelességhez és ennek szoktak nem kívánatos mellékhatásai lenni, pl amikor egy repcsi nagyon OPra sikerül (vagy egy másik nagyon szarra) mert történelmileg olyan volt, akkor ők az istennek nem hajlandóak ezen a játékélmény szempontjából balanceolni.
    Ennek következtében a playerek tömegével csak az op cuccokat használják...

Tankosra lefordítva, ha a történelemhűség megmarad, akkor pl mindenki Tigrissl fogja írtani a T-34-eket :) Illetve hülyék lesznek az emberek T-34et hozni, tehát lesznek fasza kis Tiger vs Tiger csaták :)
  • sulouos
    A fő különbséget a két játék között nem is a grafika meg a játékmechanika jelenti, hanem a hozzáállás. A WG fejlesztőgárdája, élén SerB-bel, nagy ívben tesz arra, hogy mit gondolnak a játékosok, és csak az olyan nyilvánvalóan égbekiáltó esetekben engednek a "sírásnak", mint most a KV-1S szétválasztása esetében.

Ezzel szemben Gazsiék próbálnak figyelni a történelmi hitelességre, vagy pl. hallgatni az értelmesebb kezdeményezésekre, mint most a GF arty módjának megváltoztatásával. Persze, mint mindenre, erre is van ellenpélda (D-13 nerf +600kg extra súllyal).
  • bigmano
    Novemberben béta teszt?
    Public vagy zárt béta és ez mennyire hivatalos?
  • Pluskast
    Ha a ground force komoly konkurenciát jelent majd a wot-nak és ennek következtében elindul a WG-nél egy fajta változás lehet, hogy ismét érdemes lesz megnézni. Minden esetre egy vetélytárs már tényleg hiányzott neki. A monopól helyzet általában nem jó a felhasználóknak.
  • lammaer
    A próféciákat láttuk már megbukni párszor, a WOtot eddig még nem :)

A megújulásra képtelenséggel vitatkoznék, eddig nem volt miért összeszedni magukat, mostmár lesz.
    A mission rendszer (nem nagy dolog, de jó player csalogató), a hirtelen arty nerf (holott előtte évekig körömszakadtukig védték az artyt), az egyre több értelmesebb event ami képes odaragasztani a billegőket a monitor elé számomra azt mutatja, a WGnél is rájöttek hogy az aranykornak vége.

Növekedésben mondjuk én sem hiszek, de nem azért mert szarabb lett a játék mint volt: egyszerűen, akit érdekelt az ráugrott ergó természetes hogy az új playerek nem özönölnek már. Az open béta meg már több mint 3 éve volt, ergó bőven megunhatta a legtöbb ember (mint pl én is).
    Kell a vérfrissités, a WT erre pont jó.
  • bgabor
    Azt azért tegyük hozzá, hogy a WoT körül nagyon jó TS-es társaságok szerveződtek, amik kedvéért néha visszajártak az emberek. Nekem is van 10K csatám benne, de ebből legalább három olyan volt, hogy a haver századot csinált, aztán mentünk, vagy hogy hívtak, fejlesszük ki közösen platoonban ezt vagy ezt a cuccot.

De maga a játék óriási hibákkal küzdött mindig is(láthatósági rendszer, sebzési rendszer, átütés, borszasztó színvonaltalan-optimalizálatlan engine, régen arty stb.), ez tagadhatatlan. Úgyhogy néhány hét visszanézés után mindig rájön az ember, hogy haverok ide vagy oda, ennek a játéknak véres a torka és ez sosem fog változni. Kell keresni helyette egy rendesen megcsinált, igényes játékot FTPMMO kategóriában. A War Thunder teljesen megfelel ennek, és novembertől már a tankosok is élvezhetik, nemcsak a repülősök.

Őszintén szólva akár beváltja a GF a reményeket, akár nem(én őszintén szólva az AF minőségét látva nem tudom elképzelni hogy ne váltaná, vérprofik a fejlesztők), innen a láthatóan megújulásra képtelen WoT útja csak lefelé vezet majd. Nem tudom, hogyan lennének képesek Wargamingék ezek után akár csak megtartani a jelenlegi játékosszámukat, nemhogy növelni.
  • lammaer
    Na, ez igy korrektebb hozzáállás, érthető és elfogadható. A fosozás meg szarozás az olyan visszatetsző nekem....
  • Pluskast
    Nem valóban sokat játszottam vele sőt, sőt zárt bétában is benne voltam. Az oldalankénti 5 arty csak egy dolog volt. Nem tetszik a damage rendszer, a random lepattanások olyan helyeken ahol nem kellene (plusz nevetséges, hogy 170 150 és egyébb nagyobb kaliberű ágyúkkal nem lehet átszakítani 100mm-es páncélzatot vagy épp raty-ba bele lövök és semmi sebzés teszem azt egy E-100-al), nem tetszik a spoting rendszer amikor ugye 30 méterre lévő célpont eltűnik - nevetséges, hogy egy 100 tonnás tank megbújik egy bokorban és nem látod - plusz egyszer meglátod a célpontot aztán hirtelen eltűnik, nem tetszik egyes nemzetek harckocsijainak otromba tulajdonsága vagy a soha be nem teljesült historical csaták ígérete és még sorolhatnám. Van akiket ezek a dolgok nem zavarnak és van aki úgy egészében élvezi a játékot. Semmi baj ok, rendben tegye. Én valami másra vágyom, nem a WOT-ra. Mégegyszer mondom én nem istenítem a Ground force-ot. Azt sem tudom, hogy milyen lesz. Csak reménykedem, hogy nem olyan mint a wot.
  • bigmano
    Mondjuk azt hogy a Wot jó ,a WT meg talán még jobb lesz és pont.