37354
11375847381401621903.jpgHivatalos oldal | Magyar rajongói oldal | Fontos infók kezdőknek!| Tutoriálok | GYIK | War Thunder: Air Forces topik
A másokkal való személyeskedés, a provokálás, kötekedés, illetve az alpári nyelvezet, káromkodás a fórumon nem megengedett, ezért külön figyelmeztetés nélkül büntetőpontokkal, bannal jutalmazzuk!
  • Jeffjohnson
    "A szárazföldieknél, hogy tudnád elképzelni a lánctalp sérülés javítását?"
    Itt talán egy egészen más probléma jön majd elő mégpedig a játék életkori besorolása. Tehát nem valószínű, hogy a tankból elkezd majd a személyzet kimászni és láncot javítani, amiket te majd jól legéppuskázhatsz mert ezzel egyből 18-as "karika" kellene (ha jól tudom 13+ os a játék de javítsatok ki ha nem). Ezért én arra számítok, hogy mint WoT-ban magától felkerül a lánc. HB-ban valószínűleg több idő lesz ez vagy ha kritikus a sérülés akkor lehetetlen.

Más:
    FRB lesz egyáltalán GF-ben?
    Mert mintha valaki azt írta volna, hogy a HB olyan lesz mint az FRB a repülőknél. Igazából nem tudom mit lehetne még nehezíteni, hogy ténylegesen FRB legyen és akkora lépcső legyen mint a repcsiknél.
  • bgabor
    Úgy érti, hogy a WoT/WoWP-ban egy darab életerő csík van a tank/repülő felett, rálősz, elfogy a csík és leesik. Míg szerinte a WT:AFben az egyes részegységeknek(pl:motor,elevator) van egy életerőcsíkja, ami ha lemegy az adott cucc nem fog működni. Én ezt az elméletet nem látom alátámasztottnak, HB-n nagyon szépen ha eltalálod valahol, akkor ott sebződik, ha nagy a sérülés akkor meg tönkremegy az adott részegység, teljesen realisztikusan. Bugok és hibák persze vannak(hogyne lennének, béta az egész) a rendszerben, de én nem hinnm hogy életerő alapű lenne a sebzésrendszer a részegységeknél.
  • Beaver70
    Cifu! A tied is egy véleményem. Amivel más véleményekhez hasonlóan egyet lehet érteni, vagy sem. Ez a szépsége a véleménykülönbségeknek. Lehet rájuk érvelni és ellenérvelni.
    Mivel megtiszteltél véleményeddel és szinte minden külön álló mondatomra reagáltál, néhányra megteszem én is.

Ha ezt a topicot azért hozták létre, hogy a War Thunder-t a WOt-tal hasonlítsák össze, akkor talán WT vs WOT topicra lenne célszerű átnevezni. :)

Az, hogy a BF játékosok egy része korábban CS-zet, nem vitatom. Bár a "kérdés" szempontjából nem releváns. Nem vagyok benne biztos, hogy aki manapság AION-t, Guild Wars 2, Rift... játékokat játszik az elötte WOW-ozott. Bár biztos találsz olyan játékokat, amivel a Te gondolat menetedet tudod alátámasztani. Szóval ez akár nyitott kérdés is maradhat.

Mit értesz globális HP-n? Ezzel a kifejezéssel még nem találkoztam. Nem tudom, hogy mire gondoltál. Így érdemben nem tudok hozzászólni a felvetésedre.

Igazad van, hogy a sérült repülő visszatér a repülőtérre és megjavítják. Ez a valóságban is így volt. A szárazföldieknél, hogy tudnád elképzelni a lánctalp sérülés javítását? Szerintem ez szintén egy érdekes kérdés a játék alakulása szempontjából.

Valóban az arcade repülős módban összevissza repülés megy. Meg is lehet nézni sok csata hatékonyságát. Ha squadron-ban repülünk, mi támogatjuk egymást. Egyébként én azt fejtegettem ki, hogy véleményem szerint a játék szárazföldi, később tengeri módjainak becsatolásával nagyobb kooperációra lesz szükség, ha szakaszok, századok hatékonyabbak, sikeresebbek akarnak lenni a játékban.

Szintén igazad van. Ahogy írtad: A WOT-ban egy OP járművet vezető veterán, aki jól ismeri a WOT játékot és azok tankjait, akár 1 lövéssel kiszedi az ellenfelet.
    Így van. A különböző WOT statisztikák szerint - állítólag - ez a játékosok talán kevesebb, mint 10%-a. Gondolok arra, aki az átlagos játékos felett van. Ha jól tudom ezeket a besorolásokat a statisztikát összeállítók a hatékonysági mutatók szerint vizsgálják. De ez a kérdés szintén megér egy misét a WOT-tal kapcsolatban. De az nem ebben a topicban téma.

Szintén igazat kell adjak. A Gaijin valóban azt írja, hogy béta állapotú játék. Bár úgy gondolom, hogy a béta állapot definíciójának egy megerőszakolása ez.
    A WOT-ra is csak béta alapotot mondanak.

És végezetül egy régebbi bejegyzésedre is reagálnék.

"Nem kell radar hozzá, csak egy megfigyelő, aki látja, hogy honnan indultak a rakéták / lövedékek. Egy "katyusa" esetében pedig erre adott a lehetőség. A megfigyelő látta a pozíciót, honnan indultak, rádiózott egyből a tüzérségnek, hogy mondjuk HT42-es térképkoordinátákról katyusa, a tüzér gyorsan kiszámolta a lőelemeket, és máris indulhat az ellencsapás..."

Ez szintén igaz. Látható célok esetében.
    A tábori tüzérség a nagy lőtávolsága végett az első lépcsőben lévő zászlóaljak mögött a dandárok - II. világháborúban az ezredek - hátsó peremvonalához közel foglaltak tüzelőállásokat. A tüzelőállások kijelölése tekintetében kritérium a "fedettség", azaz valamilyen takarást biztosító fedezőgerinc, tereptárgy. Éppen ezért ezeket csak a mélységi felderítők észlelhették, ha eljutottak addig. Szóval ezen ütegek/osztályok felderítése nem olyan egyszerű.
    A HT42 megadása, mint koordináta egy tüzérnek elég sovány. A térkép méretarányától függően az 333x333 méteres területtől akár ennél lényegesebb nagyobb terület is lehet. A tüzérségnek pontos, ötszámjegyű x és y koordinátára és a cél tengerszint feletti magasságára van szükség. Meg még sok minden másra is a pontos célzás érdekében. Ennél pontatlanabb célmeghatározás és arra tűzvezetés lőszerpocsékolás.
  • bgabor
    "A WT:G egyértelműen a WOTban lévő tömegeket akarja/fogja megszerezni, ezért NEM összehasonlítani a WOTtal teljesen rossz hozzáállás... ketten hajtanak ugyanarra a tortára, pont úgy mint a repülősnél."

Aztán miután a jövevények kiárkádozták magukat, szép számuk szépen tovább fog lépni HB meg FRB módra, meg történelemhű járműves csatákra, amire a WoTban soha sem volt lehetőség, hiába ígérte meg többször is a Wargaming sok éve már. Ez NEM teljesen ugyanaz a torta.

Az arcade meg ugyanúgy siemkanoob gyűktőhelyként fog funkcionálni mint most a WT:AF-ben, és kiszűri a növények zömét a komolyabb játékmódokból.
  • Amaymon
    "Ennél egy kicsit összetettebb a dolog, ugyanis ha tudásom nem csal, a WT-ben is van HP, legalábbis a WT(A)-ban biztos. A gép részegységeinek van állapota, amit a bal oldalon lévő állapotjelző ikon mutat."

Ehhez hozzá jön hogy hol és milyen szögben lövöd meg a HP-val rendelkező elemet. Külső nézetben nem látszik jól Realistic módban igen. 45 mm-es ha betalál az letör valamit biztosan. Valójában mégse, ha pontatlan valaki és csak karcolgat.
  • Amaymon
    "ezért NEM összehasonlítani a WOTtal teljesen rossz hozzáállás"

Pláne hogy amit linkeltem a WT-s arc abban WoT-hoz hasonlítja #1264
  • patchaou
    Szerintem a WT egyik nagy előnye, hogy nem csak arcade játékmód lesz. Ezzel már meg is szűrődnek a növények. A WOT-ot az egyre híguló játékosállomány vágja szép lassan tönkre (Nekem sokszor azért nincs kedvem elindítani sem a játékot, mert agyfaszt kapok a sok retardálttól) és nem úgy tűnik hogy tennének ellene valamit. Kiadnak pár akciót amit az értelmesebbek hamarabb el tudnak végezni és jobban tudnak farmolni, de itt meg is állt az egész. Azzal hogy WT-ben ott lesz az arcade a csak szórakozni, puffogtatni, a tankjaikban gyönyörködni vágyó játékosoknak és a gyengébbeknek esetleg túl nehéz lesz a másik két mód engem máris megnyertek.
  • lammaer
    "S kérdem, egy lelőtt láncot a kezelőszemélyzet elkezdett megjavítani a harc hevében?"

Más szemében a szálkát, sajátban a gerendát nem? :)

A WT:G egyértelműen a WOTban lévő tömegeket akarja/fogja megszerezni, ezért NEM összehasonlítani a WOTtal teljesen rossz hozzáállás... ketten hajtanak ugyanarra a tortára, pont úgy mint a repülősnél.
  • vajakos21
    "Magyarul belátták, hogy iszonyú rossz tényleg a PR-jük eddig..."...hivhatnának embert a WG-töl...ott most felszabadul némi munkaerõ:-)
    A bemutatokon sem értem, miért ugyanazokat a demokat nyomják.Rengeteg kiváló video készült játékosok álltal,elég a külõnbözö pályázati videokra gondolni(pl;The great dictator) de vannak jó gameplayek is
  • sulouos
    Cifu, tudod nagyon jól hogy mit ért HP alatt, felesleges sokadszorra is belekötni, itt szimplán nincs megadva a "6 lövés után meghalsz" szabály, lehet 1 és 10 is.

A WG-sek utóbb visszakoztak a "World War mode" bevezetésétől, mert szerintük nem tudnák megfelelően balanszolni a dolgot. Ebben mondjuk lehet valami, de majd kiderül.

Az arcade csatában a lángoló/zuhanó (esetenként már szó szerint darabokra lőtt) ellenfél után lohol a legtöbb játékos, hogy megkapják az assistért a 40 xp-t meg a 150 oroszlánjukat, míg például őket is üldözik... HB-ban sokkal "jobb a társaság", hajlamosabbak segíteni az emberen, ha kell, sokszor van egy-egy csapattársnak annyi esze, hogy amíg 6 km-ről lemegyünk BnZ-zni németekkel pár ellenségre, addig ő a gépével odafent marad, hátha valami kóborangyal befut leszedni minket, vagy bombázókkal csapatban repülni, remélhetőleg így lesz tankkal is.
  • [NST]Cifu
    Huhh, hol is kezdjem...

A WT GF játékot a WOT-tal kezdik összehasonlítani.

Ezt a topicot is ezért hozták életre... :)

Véleményem szerint nem is ugyanazt a réteget célozza meg a Gaijin. A fejlesztők egy realisztikusabb játék mód irányba mentek el az arcade típusban is.

Nem értek egyett. Az Arcade pont ugyan azt a játékosréteget célozza meg, az AB noha tényleg realisztikusabb, de ugyanarra épül, mégpedig hogy egy szórakoztató lövöldözésre adjon módot a játékosoknak. Ez kb. olyan szintű különbség, mint a Counter-Strike és a Battlefield. Hiába sokkal összetettebb a Battlefield, a BF játékosok igen jelentős része korábban CS-zet...

A II. világháborúban a szárazföldi ütközetek során az esetek többségében a harckocsikat tüzérség is és légierő is támogatta. Esetenként a haditengerészet is. A WT GF egy ilyen játék. A WOT mást képvisel.

Noha a WoT eredetileg tényleg "Counter-Strike tankokkal" elképzelésre épült, azt már elég korán kinyilatkozták, hogy akarnak World Wide War-t, vagyis hogy repülőgépek és haditengerészet is legyen a játékban, cross-battle stílusban. Amiben a WT jelentős előnyben volt, hogy amíg a WoT eredendően csak harckocsi-csatákra készült, így utólag kell a többi hadnemet beleépíteni. A WT ellenben egy olyan játékra (IL2:BoP) épül, amelyik eleve tartalmazta mindhárom hadnemet...

A WOT HP-val operál, a WT GF nem. Szintén hiba lenne kierőszakolni a HP-t.

Ennél egy kicsit összetettebb a dolog, ugyanis ha tudásom nem csal, a WT-ben is van HP, legalábbis a WT(A)-ban biztos. A gép részegységeinek van állapota, amit a bal oldalon lévő állapotjelző ikon mutat. Persze eltér az AB, HB és FRB sérülésmodellje, de ezek alapján szerintem nem beszélhetünk arról, hogy nem HP alapú lenne a rendszer. Legfeljebb nem globális HP alapú...

S kérdem, egy lelőtt láncot a kezelőszemélyzet elkezdett megjavítani a harc hevében?

Nem egészen azonos jellegű dolog, de AB-ben repülés közben újratöltődő bomba- és lőszerkészletünk van, sőt, leszállva egy reptérre egy roncsból is vadonatúj gépet varázsolnak 2 perc alatt...

A WT GF-ban valószínűleg az ilyen típusú játékosok nem élnek meg sokáig, sőt hamar ott is fogják hagyni, mert már kellene az eszüket használni.

Hát én nagyon ritkán látok komolyabb teamplayt AB-n. Az is ritka, hogy egy bombázó azt kéri, hogy valaki kísérje, vagy esetleg arra bátorítja a többi bombázót, hogy repüljenek alakzatban, és bombázzák az ellenfél repterét. Ellenben volt, hogy lazán szitává lőttek, a csapattársak, mert útban voltam nekik, hogy a "zsíros" bombázóba ők is belelőhessenek. Az is általános jelenség, hogy miközben egy lassú, és könnyű célpontot jelentő He-111-est hatan kergettek, a repteret védtelenül hagyták, és simán átforgatta az ellenfél. Miért lenne akkor tehát más a WT AB csatája, mint a WoT csatái?

Pillanatok alatt kiszedi vagy a tüzérség vagy a légierő.

WoT-ban ugyanúgy kiszedi őket a pályát és játékot jól ismerő, csúcsra kifejlesztett OP járművet vezető veterán játékos...

Majd béta alatt ki lehet próbálni, megtapasztalni dolgokat, s akkor lehet korrekt véleményt formálni.

Szabadjon megjegyeznem, hogy a WT(A) is béta állapotban van még mindig...
  • joe38
    Teljesen egyetértek az előbb leírtakkal:)
  • Beaver70
    Olvasva a sok hozzászólást, alapvető problémát látok. A WT GF játékot a WOT-tal kezdik összehasonlítani. Úgy gondolom nagy hiba. Véleményem szerint nem is ugyanazt a réteget célozza meg a Gaijin. A fejlesztők egy realisztikusabb játék mód irányba mentek el az arcade típusban is.

A II. világháborúban a szárazföldi ütközetek során az esetek többségében a harckocsikat tüzérség is és légierő is támogatta. Esetenként a haditengerészet is. A WT GF egy ilyen játék. A WOT mást képvisel. Amivel érzésem szerint semmi probléma nincs. Lesz, aki az egyikben, s lesz aki a másikban találja meg a számára nagyobb játékélményt. Az más kérdés, hogy egy "call for fire" esetén milyen gyorsan lő a tüzérség. Ezen esetleg lehet változtatni, de kivenni a játék módból kár lenne.

A WOT HP-val operál, a WT GF nem. Szintén hiba lenne kierőszakolni a HP-t. Aki azt preferálja, játszon a WOT-tal. Ha belegondoltok, a valóságban is előfordult, hogy egy lövéssel kiiktatták a tankot. S kérdem, egy lelőtt láncot a kezelőszemélyzet elkezdett megjavítani a harc hevében? Hát nem. Lőttek, amíg tudtak. S vagy túlélték, vagy nem.

Úgy gondolom, hogy a Gaijin fejlesztése abba az irányba megy el, hogy komoly kooperációra, összefogásra és kommunikációra lesz szükség egy-egy csata során. Oda kell figyelni egymásra. Szükség esetén védeni, támogatni kell a másikat. Akár szárazföldről, akár levegőből. S igen, felmerül ebben az esetben, hogy random csapatokkal ezt nem lehet korrektül megcsinálni. Akkor kérni kell a fejlesztőket, hogy engedjenek szakaszokat és századokat csinálni. De ez a cél szerintem el is érhető.

A WOT-ozok legnagyobb sérelme az utóbbi időben, hogy a játékot ellepték a vérpistikék, akik nem törődnek a csapattársakkal, nem segítenek, taktikázás nélkül rárontanak az ellenfélre, mint macska a gombolyagra, campelnek... A WT GF-ban valószínűleg az ilyen típusú játékosok nem élnek meg sokáig, sőt hamar ott is fogják hagyni, mert már kellene az eszüket használni. Próbáljon meg valaki campelni. Pillanatok alatt kiszedi vagy a tüzérség vagy a légierő.

Egy szó, mint száz. Láttunk 20 percsi tankos videót egy kiadás előtti fázisból, arcade módban, szép grafikával és szép hangeffektusokkal. Ebből messzemenő következtetéseket kár levonni. Heteken belül biztos elkezdik csepegtetni a játék további részleteit. De még az is kevés lesz. Majd béta alatt ki lehet próbálni, megtapasztalni dolgokat, s akkor lehet korrekt véleményt formálni.
  • Amaymon
    Abszolút..
  • [NST]Cifu
    Magyarul belátták, hogy iszonyú rossz tényleg a PR-jük eddig...
  • Amaymon
    Néhány dev reakció a fórumon:

"There are lots of ppl queueing up to play ground forces, and they play like 6 on 6 maximum with a very short time limit. So we deliberately buffed artillery so it can make be seen.
    Heavy tanks can't use it, lots of players prefer just to go in their tanks never trying artillery feature, so artillery kills are very rare."

"Tanks won't be an easy target at all. Believe me." - Repülőgépekkel

"Guys, Scarper and I are at IgroMir, working and watching tanks gameplay 8 hours per day. l find it amusing how people already "know" everything about game and how game will function. Believe me, game is nothing like WoT, which I played for years, WT is much, much better. Do not forget this is very early release tuned, as Senio said for people to try it at IgroMir.

It is impossible to write about game just by watching short demo. You have to try it, and then you can make conclusions. I tried it, and conclusion is that WT tanks are going to be awesome :)

What cannot be seen from stream is feeling you have when you play game. All technical issues can be solved as long as game feels good to play, and playing tanks in WT feels really, really good."

Készíteni fognak egy FAQ-t a sok kérdés és félreértelmezés miatt.

• [NST]Cifu
    Bal oldalt alul van egy kis szürke visszajelző, bár nehéz megmondani, hogy mit is ábrázol.
  • sulouos
    Na jó, persze, csak most tűnt fel. Még az is lehet, hogy volt jelzés, csak vak vagyok hozzá, vagy a sarokban az élő kép kitakarta.
  • Glo
    3 hét alatt még bele tehetik azt is. Nyilván lesz rá jelzés, ahogy a gépeken is van.
  • sulouos
    Most nézem, hogy a tankos gameplaynál nem láttam hogy mutatná a tankunk sérüléseit, az pedig nem lenne hátrány.
  • Coral Springs
    Értem én ám mi volt a lényeg, magamból indultam ki. Amire én rálövök az leesik.
  • [NST]Cifu
    Mindenkit szépen kérek utoljára, hogy az ilyen stílust mellőzze a topicban, a következőnél már büntipontot osztok...
  • [NST]Cifu
    Nem kell radar hozzá, csak egy megfigyelő, aki látja, hogy honnan indultak a rakéták / lövedékek. Egy "katyusa" esetében pedig erre adott a lehetőség. A megfigyelő látta a pozíciót, honnan indultak, rádiózott egyből a tüzérségnek, hogy mondjuk HT42-es térképkoordinátákról katyusa, a tüzér gyorsan kiszámolta a lőelemeket, és máris indulhat az ellencsapás...
  • Glo
    Pedig nem mindig szakad százfelé :))

Épp ezért jó, mert le van modellezve, hogy milyen sérülésed legyen attól függően, hogy milyen lőszerrel és hol találnak el.
  • Coral Springs
    Szét is basznám a klaviatúrát, mikor rálőnék a Yak-9K 45mm -es ágyújával egy bombázóra, és nem szakadna egyből százfelé.
  • setchoo
    +1
  • Glo
    Hát ja, meglepő, hogy egy kiállítási spéci pályán látottak alapján mindenki milyen messze menő következtetéseket tud levonni. De majd meglátják milyen lesz a valóságban.

Ez még csak nem is béta állapot, hanem alfa, még van minimum 3 hét az első megjelenésig. Emlékszek milyen volt a repcsis rész az elején, aztán hogy kinőtte magát :) Ugyan ez lesz a tankokkal is. Fasza kis játék lesz, én azt mondom :)
  • vajakos21
    Glo lassan jöhet a mondatod :-)
    Nekem mindegy milyen arty lesz...és a Stukámat se érdekli
  • Renegade
    remélem az élesben majd csak a scoutok fognak tudni artyt hívni, az nagy jóság lenne, ha ez dedikáltan az ő dolguk lenne, ha már van kváziarty a játékban
  • twi452
    Jövő héten tutira lesz már valami hivatalos HD videó erről az egészről, hogy hogyan tervezik :) Ez csak bohóckodás :)
  • sulouos
    Hát igen, végülis arra kíváncsi a nép, nem Il-4-esre. Az van nekem is. :D
  • joe38
    bizzunk benne,hogy lesz tankos gameplay-
  • twi452
    oroszoknál 5kor, az meg itt 3

de még bármi lehet, úgyis morgás lesz megint, hogy miért nem volt tankos gameplay :D
  • joe38
    Nem 5-kor lesz majd még live?
  • twi452
    Ez nem tankos játék :)
  • sulouos
    Ennyi volt a beharangozott live stream? 15 perc?
  • flashpointer
    háttő, tankos játék úgy reklámozni hogy 15 percig lőtték őket repülővel ami ellen semmit nem tudtak tenni aztán szevasz O_o welcome to russia
  • joe38
    Szerintem majd lehet,csak ez egy tényleg a bemutatók idejére készített pálya lehet.
  • Pares
    Gondoltam, hogy az egész térképen lehet majd tankozni, de hát akkor mindegy...
  • twi452
    Mondjuk erre tényleg kár volt várni :D