37354
Hivatalos oldal | Magyar rajongói oldal | Fontos infók kezdőknek!| Tutoriálok | GYIK | War Thunder: Air Forces topik
A másokkal való személyeskedés, a provokálás, kötekedés, illetve az alpári nyelvezet, káromkodás a fórumon nem megengedett, ezért külön figyelmeztetés nélkül büntetőpontokkal, bannal jutalmazzuk!
A másokkal való személyeskedés, a provokálás, kötekedés, illetve az alpári nyelvezet, káromkodás a fórumon nem megengedett, ezért külön figyelmeztetés nélkül büntetőpontokkal, bannal jutalmazzuk!
-
#34108 Bár én elég rég nem játszom már a játékot, talán ez nem változott. Én úgy tudom, neked a legánység az alap, nem a tank. Tehát van egy legénységed, kezelőid amik alatt váltogatod a tankot. Nem a tank a lényeg, hanem a kezelők. Persze eldöntheted, hogy új legénységet veszel az új tankhoz, de alapvetően úgy érdemes játszani, hogy 1-2-3 legénységed van (jól kiképzett irányzó, töltő stb.), és azok alatt váltogatod a tankokat, tier szinttől függetlenül. Ha jól emlékszem maga az új tank ingyen van ha már kifejlesztetted, pénzbe az kerül hogy a meglévő legénységed kiképezd az adott új tankra. HA egy legénység, kezelő egy adott tankra ki van képezve, azt bármikor beültetheted, visszaültetheted, tierben oda vissza, ingyen van már nem felejti el amit tudott. Nem hülyül el, mint pl a WOT-ban. Persze van amelyik járgány 2 fős személyzettel elmegy, van ahova 4 fő kell, emiatt van átfedés eleinte, de utólérik nagyjából egymást idővel. Szal valahogy így van, de vagy 2 éve nemigen játszom a játékkal, mostanában szeretnék visszatérni. Új gép, új remények :)
Utoljára szerkesztette: Normen76, 2017.07.11. 09:25:54 -
asolyom #34107 Egyébként azt néztem pl. a replők fejlesztési fáján, hogy a Rank I-es He 112 B-0-ának 2.3 a BR, miközben a Rank II-es Me-109 B-1-nek meg csak 1.3. Ez így nem szívás? -
asolyom #34106 BT-7 kifejlesztve, viszont nem tudom, hogy megvegyem-e, amíg nincs másik 1.3 BR-es tankom, mert ha jól értem a csatára "benevezett" legnagyobb BR mindig a mérvadó. A másik dolog, ha jól szűrtem le egy korábbi hozzászólásból, akkor itt hozzárendelhetem mondjuk a BT-5 legénységéhez a BT-7-et anélkül, hogy át kellene őket képezni? -
ikarus44 #34105 Az egy funkció. A parancsnoki kupola felől (mintha a parancsnok szemével néznél) megjelenik egy távcső alakú nézet ami sokkal jobban zoomol, mint a sima célzókészülék, és mivel a harckocsid felett néz el, így több teret is beláthatsz. RB, és SB-ben elengedhetetlen, de én (mivel 90% ebben játszok) az AB-ben is jó hasznát veszem mindig dombharcnál. -
asolyom #34104 Melyik távcső? A célra közelítés LSHIFT-el? Ez működik. -
#34103 Csak egy közbevetett tipp: amikor néhány hete gép-reinstall miatt újrahúztam a WT-t, alapból a billentyűzetkiosztásnál nem volt definiálva a távcső. Mielőtt RB-be mennél harckocsival, mindenképp nézz rá erre! -
asolyom #34102 Érdekes valami, hogy a játékban úgy vettem észre, hogy az orosz tankok tornya gyorsabban forog, mint a németeké, holott ha jól emlékszem a német tankok a valóságban már rendelkeztek elektromos toronyforgató berendezéssel, míg az korai orosz tankonkál még kézzel "kurblizták" a tornyot. -
Kissssss0 #34101 mindenki ab-vel kezd de némi idő elteltével szinte mindenki belekóstol minimum legalább az rb modba, a különbség a két játékmód között annyi hogy ab-ban ugye lehet látni az ellenfeleket és 1km távolságon belül az átütést jelző célkereszt is segít, továbbá mindegyik tanknak megnövelték a motor teljesítményét legalább 50 lóerővel és a toronyforgatási sebesség is jóval gyorsabb. -
asolyom #34100 Nyilván kezdőként az AB javasolt, de engem baromira idegesít a járművek mozgása árkád módban.
Másik, ami pillanatnyilag nem világos, hogy a RP-okat hogy osztja el a játék, ha éppen több tankot, modult fejlesztek. -
Kissssss0 #34099 AB, RB és SB módot különkezeli a játék, ez alatt azt kell érteni hogy pl AB modban a vadásztigris lehet hogy 7.0 szinten van de RB modban már 7.3 a br szintje, és ez jó pár tanknál előfordul a br változás játékmódonként tömbnyire "balace" okokból. -
asolyom #34098 A WoT-ban most sem lehet egynél több ágyút használni. -
#34097 WT -ben általában az összes ágyú használható, nem úgy mint a gagyi WoT -ban. (Legalább is amikor még játszottam azzal a xarral az M3 Lee csak TD módban ment.)
Van pár több ágyús tank bent, például ami hirtelen eszembe jut:
M3 Lee
Grant I
Churchill Mk. I
Nb.Fz.
T-35
SMK
M6A1
M15 CGMC (ez egy ultra szar légvédelmi löveg)
Vannak prémium tankok, melyek rakétavetőkkel is el vannak látva, általában pontatlanok, kivéve az ATGM -el szereltek.
#34095: A Launcher -ben lehet a nyelvet átállítani, jobb felül. -
asolyom #34096 Köszi, megnéztem. -
Plata #34095 Nem tudom tudod-e,de a WT-t is lehet magyarul játszani,hogy pontosan hogyan is arra már nem emlékszem. -
asolyom #34094 Látom ezt a borzalmas T-35-öt. A WT-ban az összes ágyúja használható? -
#34093 Külön-külön van az AB/RB/SB kezelve.
És sok mindenben különböznek egymástól. :D:D:D:D:D -
asolyom #34092 Azt hiszem, hogy elkövetek még egy-két baromságot, mire mindenre rájövök.
Még egy fontos dolog jutott eszembe. Számomra acrcade módban roppant idegesítő a tankok mozgása, így most mentem "teszt vezetést" realistic módban, és így sokkal jobban tetszik, noha kevesebb segítség van. Ezzel kapcsolatban érdekelne, hogy a MM külön kezeli az arcade és realistic módokat? Vagyis ha arcade módban vagyok, akkor csak arcade játékosokkal rak össze? Gyanítom, hogy nem, de azért megkérdeztem. -
#34091 Nem a tankba pakolgatod a legénységet, hanem a legénységhez rendelsz járművet. :D
Sok-sok apró dologban eltér egymástól a két játék. ;)
Például a kijelölt legénység alatt megjelenő ikonra kattintva:
Vagy kicsit bonyolultabban, a kijelölt legénység fölé vitt kurzor miatt megjelenő menüben:
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
Ekkor megjelenik ez a menü:
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
Mivel épp Tank Arcade Battles -re van állítva a gém, így arra van szűrve a lista, illetve, hogy a legénység legalább Mastered szintű legyen.
Ugyanis itt a legénység szintje is teljesen másképp működik, csak hogy "egyszerű" legyen a váltás. :D:D
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!A legénységgel kapcsolatos dolgokat szintén a már említett előugró menüben találod:
Van a Basic (ki lett fizetve ezüstből, hogy mehess a bizonyos járművel az aktuális legénységgel).
Illetve a Mastered két fokozata:
Expert
Ezt ezüstért lehet, és érdemes kiváltani, mer elsősorban egy rakás skill -re ad +3 extra pontot, másodsorban kell és segít a következő szinthez.
Az összeg mindig az adott jármű (nem akciós) megvételi költsége.
Ace
Az Ace színt nem +3 -at, hanem +5 -öt ad a skillekre!!
Ezt aranyért tudod megvenni, vagy sok-sok-sok csatával ki is farmolhatod, ha már megvetted az Expert -et:
[spoiler]
Az ára járművenként változó, minél komolyabb jármű, annyival drágább.
Most nem térek ki a legénysék farmolható skilljeire, de ajánlom, hogy a Vitality -vel kezd, mert pl. 1.0 alatt egy sima ütközéstől is meghalsz.
:D:D
Nem írja sehol, hogy miért mennyit, de az elosztható crew xp pontokat a csaták után kapod.[/spoiler] -
asolyom #34090 Ezt jó tudni. Mellesleg még azt sem néztem meg, hogy hogyan kell egyik tankból a másikba átpakolni a legénységet. Mondjuk a prémium T-26-ba új legénységet vettem, magam sem tudom, hogy minek. -
#34089 Itt mindent külön járművenként ki kell fejleszteni.
Cserébe nem felejti el instant a legénység egy jármű használatának mikéntjét, ha a legénységet másik járműre állítod.
Utoljára szerkesztette: PLaci, 2017.07.09. 18:40:26 -
asolyom #34088 Pl. azt sem értem, hogy ha a T-26-on kifejlesztettem a "horizontal drive"-ot, akkor a prémium T-26-on miért kell újra kifejleszteni. Ha pl. most kifejlesztem a nagyobb átütésű lőszert a T-26-on, akkor majd újra meg kell ezt csinálni a BT-5-ön, meg a prémium T-26-on, noha ezeknek ugyanaz az ágyújuk, és lőszerük? -
asolyom #34087 Megvolt az első csata, amiben sikerült is kilőni két ellenséges tankot, de még elég sok homályos dolog van. -
fighter_hu #34086 Egyszerre. -
asolyom #34085 Köszi. És az oroszok közül melyikkel érdemes nekifogni? T-26, vagy BT-5? Vagy egyszerre húzni mindkettőt? -
Kissssss0 #34084 egyértelműen oroszokkal... néhány hónap alatt tier5 tankok fejlesztésébe kezdhettem bele prém fiók nélkül, ugyanakkor a többi nemzettel már közel se volt ilyen gyors a fejlődés nekem, többi nemzettel is lehet játszani de közel se lesznek olyan jó sikerélményeid mint a ruszkikkal.
Utoljára szerkesztette: Kissssss0, 2017.07.09. 11:52:36 -
#34083 Gyakorlatilag egész, 1/3 és 2/3 számokkal dolgozik.
1.0-1.3-1.7-2.0-stb.
A GF jelenleg BR 8.3 -ig, az AF BR 9.0 -ig van felosztva.
Sok jármű BR szintje faszság, de az oroszoknak hiába magyaráz az ember.
pl.: US Sherman:
M4 BR 3.7
M4A1 BR 3.3
M4A2 BR 4.3 (neki adtak T45 APCR -t)
Mi a különbség az M4, M4A1, M4A2, M4A3 és M4A5 között? Azt leszámítva, hogy az A1 öntött, a többi pedig hegesztett páncélzattal rendelkezett, legfőképpen az, hogy mely motort építették beléjük! A sima és az A1 ugyanazon motort kapta.
Egyszerre gyártották és használták őket, a különböző elnevezések azért voltak, hogy tudják melyikhez mely alkatrész kell!
Utoljára szerkesztette: PLaci, 2017.07.09. 10:00:26 -
asolyom #34082 Köszi. Ennek a BR rendszernek még utána kell nézzek. -
fighter_hu #34081 Hajtépés nélkül szerintem német, orosz ág.Pz4ek (f2 mindent visz) t34ek se rosszak. -
#34080 A kezdeti tankok minden nemzetnél papír páncélzattal rendelkeznek, és általában tűrhető ágyúik vannak. BR 1.x-2.x környékén az angol és a japán tankok az átlagnál jobbak szoktak lenni (a legtöbb nagyon jó agyúval van felszerelve), de később már változik a képlet.
Ezt a játékot is oroszok csinálják, így nem meglepően az oroszok mágikusan mindig jobban teljesítenek, mint kéne.
A GAYjin nem sokkal jobb a WarGAYming -nél, de érezhetően jobb bagázs mégis.
Itt nem a tier számít, hogy milyen ellenfelekkel kerülsz szembe, hanem a BR (Battle Rating), ami a GF -ben (tankoknál) +/-1.0 BR, az AF -ben (repülőknél) +/- 1.3 BR.
Az MM mindig a legmagasabb BR értékű jármű alapján rak csatába.
AB (árkád) GF -ben 3x spawnolhatsz, AB AF -ben ameddig el nem fogynak a járműveid.
RB -ben (realistic) már más a helyzet.
Utoljára szerkesztette: PLaci, 2017.07.09. 08:20:22 -
asolyom #34079 Üdv Mindenkinek!
Tegnap töltöttem le a játékot, és azt kérdezném, hogy melyik nemzet, melyik ágán érdemes menni kezdőként. Ebben a játékban ugyan új vagyok, de van egy 9000 csatás múltam a WoT-ban, ha ez egyáltalán jelent valamit. -
CHaooSS #34078 Azt teljes mértékben megértem mert T95 egy rakás szar ilyen állapotban.. olyan kupolának kéne lennie mint ami a T32-nek van. Minek a 300mm-es front és a lassú tempó, ha könnyen kilőnek kupolán keresztül? -
#34077 Illetve szintén RB-ben volt, hogy a bokrokkal takarták az érzékenyebb részeket. Pl a nagyvas amcsi T95-nél a kupolákat takarta el vele valaki. -
CHaooSS #34076 Optikával lehet játszani. Hát RB-ben szerintem azért sokat ér mert volt elég sokszor, hogy észre sem vettem, hogy kukucskál mert teljesen beleolvadt a környezetbe.. -
#34075 Nekem egy fajtából van 6, de kb semmi értelmét nem látom. Szimulátorban kitakarja optikát, RB-ben meg ha szerencséd van és hasonló terepre dob be akkor sem sokat ér. De ez az én véleményem. -
CHaooSS #34074 brit buff miatt lehetetlen rendes csatát menni.. 20% a winratem az amcsikkal -
robi3 #34073 mára elég 2:30 percenként végzek egy csatával az utolsó 3-ban senkit nem lőttem ki, 400-500 pontokat kapok, ha lövök az is pattan, nem értem egész héten jókat mentünk 2-3 killes átlag volt, most meg semmi. De ideges lettem!!! -
robi3 #34072 mi történik hétvégén?! örülök ha egyet ki tudok lőni, 16 perc alatt végeztem 6 realistic csatával T25-el. -
CHaooSS #34071 Vége rászántam magam, hogy vegyek bokrot mert sok embernél láttam.. előtte kicsit olvasgattam fórumon és mit látok... 1 fajtából nem lehet többet venni? most komolyan addig a kis ideig lehetett venni 6-os packot és akkor aki nem vette meg az kapja be? mekkora cigányság már... randa mint a fene, de az elsőből rádobtam volna hármat mert azért hatékony elég sok gépnél, de így, hogy nem lehet.. kapják be...
Amúgy fórumokon olvasgatom egyre többet sőőt már youtubeosok is egyre többet panaszkodnak, hogy BR system lassan már elviselhetetlen... nagyon várom már, hogy mi lesz a kimenetele.. vagy nagyot bukik a játék és GF részt hamarosan temetjük vagy végre ezek az orosz gcik a tökük vakargatása helyett valami jót is csinálnak -
#34070 Warbonds -hoz küldi: AI földi célpontok megölése Attacker -el. Úgy is húznom kell az IL-2 -ket, elsőre természetesen AirDom.
Utoljára szerkesztette: PLaci, 2017.07.06. 21:40:29 -
#34069 Na gájdzsin megint nerfölte a bázisbombázásért járó pénzjutalmat 10%-al(?) fak