37364
Hivatalos oldal | Magyar rajongói oldal | Fontos infók kezdőknek!| Tutoriálok | GYIK | War Thunder: Air Forces topikA másokkal való személyeskedés, a provokálás, kötekedés, illetve az alpári nyelvezet, káromkodás a fórumon nem megengedett, ezért külön figyelmeztetés nélkül büntetőpontokkal, bannal jutalmazzuk!
-
vajakos21 #7295 Ha van is ger op azt hamar orvosolják. ( abban nagyon jók ) -
Glo #7294 German BIAS! 
-
gezu1025 #7293 És mennyire igazad van. Sokkal több a német játékos, és ami ennél szomorúbb, hogy jelenleg jobbak is a német vasak. (persze vannak kivételek)
Ez a 2 tényező együtt, rohadt idegesítő ruszki oldalon... -
vajakos21 #7292 Tegnapi Berlin alter history nekem nen jött be.Amugy se szeretem az alter pályákat.
Pz f2 vel löttem il2-t ( ami azért vicc) Mondjuk olyan piotája volt akit af- en nem valószinü hogy leszednék.Láttam pár ismertebbet próbálkozni reppel,de szerintem ök is feladják amig nincs frb map,mert aa kegyetlen arcade mapon. -
vajakos21 #7291 Én pz f2- t viszem.Nagyon bejön.Tier 3 ig berak,de várni nem kell.Hogy SB-n kevesen vannak azért is lehet mert sokan nem tudják tank eventnél melyik jelölés mit jelent.Rákattint az elsöre aztán go. Nem is tudja tán sok ember melyik mód mit takar,tán félnek is.( kedvencem.mikor af-en srác írja hogy 15 perce vár majd belépéskor .Ez sim?) Egy napra fel kell cserélni az event sorrendet egybök nem lenne sorbanállás.Talán páran ott is ragadnának,ha látnák milyen is. -
Glo #7290 Azt figyeltétek, hogy Rank 2-ben PzIIIM ai-k, Rank3-ban meg PzIVH-k jönnek a német oldalon Kurskon? -
Tegnapi Best One shot 1200 Méterről T34-1941-el Pzr 3 M :D Kurskon:) Kicsit vigyorogtam csak, kb fél percig amikor egy másik köcsög kiszedett:D -
Glo #7288 Pedig milyen jó lenne egy "Kursk defense only" Event.. mindenki élvezné :)) -
Glo #7287 A jelenlegi tankos event csak egy technikai dolog. Ezzel nyitják-zárják a tankos tesztelést. Amúgy az összes pálya benne van, nem olyan mint pl a repülős event ahol ugyanazon a pályán mennek a gépek egy napig.
Ha a rendes "To battle" gombbal menne akkor is pont ugyanennyit kellene várni :) -
bgabor #7286 Nem tudom mire számítottatok, magyarországon tíz tankos játékosból kilenc és fél a német oldalon akar kezdeni, és azon belül is a TIGRISTANKal menni.
Persze hogy állnak a sorok és várakozni kell, főleg tier3on. Pláne ennél a tré event rendszernél. Menjél oroszokkal ha ésszerű időn belül akarsz csatába kerülni.
Ha lesz eszük gyorsan behozzák az amerikai ágat, talán az az orosszal együtt majd ellensúlyozni tudja majd a milliónyi németetjátszó tömegeket.
Addig is pedig jó lesz ha normál csata módban is engedélyezik a tankokat gyorsan, mert ez az eventes módszer mint kierült, nem megfelelő. -
Nem akarok felvágni, de az arcomon akkora mosoly kerekedett amikor az egyik T34 85 a dombtetőn ment végig full tempóban 1200 méterre kb., én meg eldurrantottam szegénykét...
-
Glo #7284 Sokszor az én szemem is kerekedik.. attól is ami jön, meg attól is ami megy :))
De a Tigris az mocsok egy dög. T34-57-el hátulról 3x nem bírtam átlőni, barátnőm meg ráment szemből - oneshot. Félelmetes :D -
Tegnap idegből mentem a szovjet tankokkal, mert engem is alig alig akart betenni a német oldalon a tigrinccsel. T26al kezdem ugyebár...csak tegnap, nem is sokat nyomva lazán elértem a KV1et és T34 1941et...annyira vígan lehetett írtani főleg T26al...de amin meglepődtem, az a T28....jó...közel kell menni és jó helyen kell lőni az enemyt, de egy lövés akkor :D Fun tank, de messze nem jó.
Ami egy picit elszomorított tegnap, hogy Kurskon végre betett egyszer Tigrissel, és 1600 méterről szedtem ki az ellenséges tankokat, ami jó...de 1200 méterről hogy ütött át engem egy T34 85 az rejtély marad nálam...makkos egy lövés lehetett, mert a Gunnernek kakukk volt és kb. vége is lett a csatámnak... -
Glo #7282 Nincs az az Isten, hogy árkádban menjek. Inkább megnézek egy sorozatot míg betesz. De ezek szerint jó vonalon haladok, hogyha az IS4-esre megyek. Valóban nem kellett 1 perc se míg csatába tett, és az összeszámolós módszer mindig működött orosz oldalon. -
flashpointer2 #7281 jaja, a statisztikákat érdemes fent figyelni, én sem tudtam RB-be vagy SB-be menni mert nagyon sokat kellett várni, bezzeg AB-be ergyből bedobott, azzal sokkal többen játszanak :/ -
PiciPanzer #7280 Vagy a 100e-ből 90 németekkel játszik. Orosz vonalon szinte semmit nem kellett várni tegnap. -
Most kezdték, gondolom még nincs olyan nagy tankjuk. -
Azt kell mondjam, hogy ez a 100 ezres nagyságrendű meghívás nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket, ma a Panther Ausf. A-val több, mint fél órát vártam és nem kerültem csatába, szóval annak a 100 ezernek csak a töredéke játszik szerintem.
-
Glo #7277 A PzIV F1 a HE(AT?) lőszerrel egy állat :D
Úgy pukkantak el a T50, T28, egyéb tankok.. öröm volt nézni a füstjüket :))
Ahol a sima lőszer nem vált be, ott ezzel lazán lehetett alázni. -
vajakos21 #7276 Ma leming vonatot is láttam.Egyedül voltam az egyik oldalon 2 ai val.Az érkezö 5 tank meg átment rajtam mint fokhagymás tej a kutyán..írhattam én akármit chatben -
PiciPanzer #7275 GF-ben, akárcsak WOT-ban sokaknak megvan az a szokása, hogy kilépnek a csatából, ha vesztett helyzetben vannak... gusztustalan. -
twi452 #7274 ebben tévedsz :)
a legénységpontokat a legénység slotra kapod
mindegy, hogy repülővel vagy tankkal szerezted őket az, hogy te a sloton belül a repülős legénységre vagy a tankosra költöd az már a te választásod :) -
ToMy_ #7273 Nade ha úgyis csak az army-ra tudom elkölteni azokat a pontokat, amiket most a tankokkal szerzek, akkor az miért baj? Ha nem költöm el, akkor azt is wipe-olják szerintem.
Az a céljuk, hogy OBT induláskor mindenki tiszta lappal kezdjen, beleértve az el nem költött felhalmozott skill pontokat is.
Tankos skillpontokat és repcsis skillpontokat amúgyis külön kezeli.
-
bgabor #7272 Nincs, de ugye nem is kell, mert ugye tankos crew képességekre nem szabad pontot tenni, mert minden amit kiosztasz oda elveszik majd a wipenál a Closed beta végén. Sokszor elmondtuk már ezt. -
davidbog #7271 Mint ahogy Sulouos is írta az AP, APC, APBC, APCBC lövedékekben általában van robbanó töltet is. Az űrméret alattiakban (APCR, APDS, APFSDS) nincs, mert kisebb térfogatúak és minél nehezebbnek (ezért minél nagyobb sűrűségűek a penetrátoraik) kell lenniük, hogy nagyobb távolságokon is legyen átütő erejük. Ilyen kis térfogatba már nem fér bele a robbanótöltet.
De az angol Matildád azért érdekes mert kivétel. Az angolok a teljes kaliberű páncéltörő lövedékeikben se használtak töltetet, úgy tudom egyikben se. De például az amerikai 120 mm M358 lövedékben (típusát tekintve APBC-T lövedék és az M103 nehéz harckocsiban lévő 120 mm M58 löveg és ennek a variánsai használták) sincs töltet.
Az olyan típusoknál amelyeknek a nevében szerepel valahol a HE azokban nyilván van. Ez a jelölés többnyire a nagyobb mennyiségű robbanó töltetetre vonatkozik. -
Ninju #7270 Csak és kizárólag SB.
Engem már az RB-n is zavarnak a target markerek. Megszoktam már, hogy nem látják, hogy ha egy fa mögött megyek keresztbe. -
ToMy_ #7269 Vitality, keen vision és társai nem érdekesek természetesen. -
ToMy_ #7268 Van valahol egy viszonylag részletes doksi arról, hogy a crew tulajdonságai közül melyik mit jelent pontosan, és mire van hatással?
Van pl. a commander-nél olyan, hogy leadership, amiről azt írja a buborék, hogy a crew tulajdonságaira van hatással, de semmi többet. -
sulouos #7267 Az AP, APBC, APCBC lőszerekben általában van robbanótöltet, az APCR és APFSDS lőszerekben nincs. -
bgabor #7266 Tudtommal a sima AP lőszer egyáltalán nem robban, csak átviszi a páncélt. Sok ilyen lőszer volt akkoriban, angol Matildákhoz csak ilyen volt, HEjük se volt.
Az APHE az ami robban is belül. -
Glo #7265 Németeknél messzire Pzgr40 (átütés miatt, de kisebb az okozott kár), közelre a 39-es az APHE, az nagyot szakít belül, és közelről az is átmegy. -
vajakos21 #7264 vihetsz mindböl.csak állitsd be melyikböl mennyi -
Na nekem ez a nagy bajom még, az adott lövedék átütését látom hogy hány száz méterre mennyit üt át, de maga a lövedék ha átfúródik bent mekkorát robban? Ezekben ha jól tudom a szovjet tankok a jobbak. Pontatlanabbak, de ha átütnek valamit az jó eséllyel robban is, mert van sebzése a lövedéknek, míg németeknél sok esetben átütöm, de komoly sérülést nem tudok tenni benne, hisz olyan elemi erővel megy át mindenen, hogy egyiken be másikon ki. Főleg ez Alsóbb tier PZ3 és PZIVnél vettem észre. PZ3M is még ilyen amíg nincs meg a legjobb lőszer bele....viszont akkor az félelmetes tud lenni. De sok esetben nem tudok eldönteni hogy mit vigyek magammal. Vinnék több félét, olyat ami messziről is átüt, de olyat is ami közelről üt át, de jobban sebez. -

-
Glo #7261 Hány olyan volt, hogy belőttem szemből APHE-vel, a tank nem robbant fel, de belül mindenkinek lett egy kis bőrpírja (Enemy crew knocked out).. Pegi12 :D -
Caterpillar #7260 De ahogy írtad, azt is megérzi a legénység, elvégre a nyomás kellemetlenül nagy lesz odabenn....
-
Glo #7259 Azért vannak sima AP lőszerrel "üres" átütések is. Igaz bent van egy kisebb huzat, meg némi hámsérülés a legénység között ha a küzdőtérben suhan át, de kb csak a szellőzés lesz jobb. -
Caterpillar #7258 Azt se felejtsd el, hogy míg a WoT-ban egy sebző találat, a HP-t csökkenti és nem feltétlen okoz modul / crew sebzést, addig a valóságban, ha egy lövedék átüti a páncélt, akkor odabent valamit tuti visz magával, hogy az most épp a crew vagy a motor, az már más kérdés... -
bgabor #7257 Ne felejtsed el, hogy a tank legénységének összes tagjának nullán van a vitalityje most. Persze hogy halnak mind a legyek. -
Caterpillar #7256 "Kursk, 1400m" 

60-80mm -es átütéssel nekem se menne a Tigrincs...