121274

status.playstation.comgamefaqs ps4PSN IDs

NEM JELÖLT JÁTÉK SPOILER-ES HOZZÁSZÓLÁS, KÉP KITILTÁST EREDMÉNYEZ!
A warezzal kapcsolatos minden hozzászólás törölve lesz!

SG.hu Discord
  • Kandurex
    Yes, oke!
  • shaddam
    Ajaj anita már ravaszolódik hogy nem elég diverz a csapat
  • TBTPumpa
  • n000rbi
    Nabasszameg, elgépeltem :)
  • Evoluti0N
    Én próbálok ott beszélgetni róla és támogattam is Moby ötletét, h ott legyen a téma kivesézve, de úgy tűnik, h a többség szarik rá. Válaszolni meg nem tudok ott egy itt feltett hozzászólásra. :D
  • j0nNyKa
    azt csak te tudhatod hogy miért itt beszélgetsz róla
  • n000rbi
    Amúgy minek a Tlou2 topik, ha itt beszélgetek róla?
  • AntiHero
    Te ötleted is jó meg a Shaddam ötlete is.

SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    Tényleg azt veszem észre, hogy sokan màr csak azért se akarjàl megkedvelni Abbyt amit tett. Szóval lehet ha úgy adjàk elő ahogy ti írjàtok akkor többen befogadjàk. Engem így is meggyőzött. De kezdem megérteni ki-miért nem fogja szeretni soha.
    Mondjuk én is bele magyaràzàsnak érezném Abby storyjàt, ha előtte el spoilereztem volna magamnak.

A mellék karaktereknek meg szerintem elég volt az amit tudunk róluk. (Max dlcben elő lehet venni azokat akik túlélték)

Az első részben se tudtunk meg többet a fekete csàvórol, meg a fiàrol aki ugye àtvàltozik.

Azon is gondolkoztam, hogy milyen lett volna ha a jàték 2. felét majd később kapjuk meg..dlcben. Simàn működhetett volna úgy is. Igaz akkor az alap jàték lett volna rövid.
  • AntiHero
    Te ötleted is jó meg a Shaddam ötlete is.

Tényleg azt veszem észre, hogy sokan màr csak azért se akarjàl megkedvelni Abbyt amit tett. Szóval lehet ha úgy adjàk elő ahogy ti írjàtok akkor többen befogadjàk. Engem így is meggyőzött. De kezdem megérteni ki-miért nem fogja szeretni soha.
    Mondjuk én is bele magyaràzàsnak érezném Abby storyjàt, ha előtte el spoilereztem volna magamnak.

• Evoluti0N
    Nekem is az az egyik legnagyobb bajom a sztorival, annak ellenére, h nagyrészt tetszett, h
    a legtöbb karakter nem kap elég időt kibontakozni és a játékos eléggé semleges nagy részükkel és a halálukkal kapcsolatban. Nekem így is sikerült néhányat a mellékszereplők közül megkedvelnem. Többek között Dinát is és örülök, h nem halt meg, mert végig az volt a félelmem, h meg fog halni. Már a játék elejétől ettől féltem, mert amikor arról beszéltek a 20 perces gameplay videóban, h Ellie-nek több társa is lesz a sztori alatt és lesznek olyan részek, ahol maga van, azt hittem, h azért nem lesz végig Dinával, mert a sztori egy pontján, relatív az elején, meghal. Manny, Mel, többség eléggé érdektelen. Jessie is. Dina mellett egyedül az ázsiai testvérpár az, akikhez éreztem bármilyen kötődést.
  • Evoluti0N
    Nekem tetszett a játék és a sztori nagy része. Van pár dolog, amit másképp csináltam volna. Szerintem jobb let volna, ha valahogy úgy írják meg, h
    sokáig, mondjuk majdnem a játék végéig a játékos nem tudja, vagy akár Ellie sem pontosan, h ki ölte meg Joelt és valami indokot kitalálnak a sztoriban, h miért irányítjuk a játék egy részétől kezdve Abbyt. Aztán mikor kiderül, h ő ölte meg, addigra a játékos megkedveli és konfliktus alakul ki benne. Így sokaknak úgy jött át, h ezt a szörnyeteget kell irányítani, aki megölte Joelt és a játék erőlködve próbálja megkedveltetni a karaktert a játékossal. Én személy szerint megkedveltem és értem a motivációit, de sokan nem adtak neki esélyt vagy a végére se kedvelték meg, mert már úgy álltak hozzá a karakterhez.

Utoljára szerkesztette: Evoluti0N, 2020.06.22. 18:04:48
  • shaddam
    Nekem lett volna egy ötletem hogy lehetett volna ütősebb, azt mondjuk nem tudom jobb lett-e volna
    Abby-val kezdünk, megismerjük őt meg a haverjait aztán jön a Joeles rész. Ha igazán tökösek nem is mutatják Joe-t meg Ellie-t a trailerekben mintha ez full más sztori lenne. Aztán DURR
  • AntiHero
    Hàt nem vagyunk egyformàk az tuti.

De akkor felteszem a kérdést amit amúgy nem akartam. De azért érdekel az àllàspontod mert nem egyezik az enyémmel. :D

Hogy lett volna a story jobb? Mit szerettél volna làtni ebbe a 30 óràban? Vagy, hogy tàlaltad volna azt ami itt történt?
  • lwb
    Egyébként nyilván nem azt vártam, hogy ugyanarról szóljon, mint az első rész. De azért talán ennél többre is telhetett volna tőlük.

Van egy jó angol szó erre a játékra: "pretentious". Öntelt, sznob. Ez írja le a legjobban. Neil Druckmann kibaszott Spielbergnek képzelte magát, közben meg legfeljebb egy Michael Bay.
  • lwb

"Minden egyes karaktert akit leírtàl kb kibontottak..megismertük a hàtterüket, indítékaikat, vívódàsukat, hogy szemlélik az adott vilàgot..hogy alkalmazkodna"
    Hát, akkor nem egy játékot játszottunk. Jesse, aki egyike volt a fő szereplőknek, összesen ha szerepelt 30-40 percet a képernyőn. Egy fél közös küldetés és pár percnyi cutscene, ennyi. A 20 órás játékból. A játék 90%-ában ott sincs. Még Dina is többet szerepel, pedig ahogy beérünk a hub-helyszínre ő lényegében ki is száll, mert terhes. Mintha az 5 hetes terhesség az olyan állapot lenne, amitől egész nap járásképtelen lennél. Ez mekkora baromság egyébként, de ez mellékvágány és nyilván ez csak azért kellett, mert a történet megkívánta. Mit tudunk Jesseről? Hogy Dina exe? Kb ennyit. Valamit még mond az anyjáról és kb ennyi, de fogalmam sincs, hogyan szemléli a világot meg mi a háttere és mik az indítékai.

Dináról se tudok semmit. Zsidó, ezt ő mondja, Jesse az exe és szerelmes Ellie-be. Ennyi. Semmi mást nem tudok róla. Volt egy nővére, aki meghalt. Nincs is idő rá, hogy megismerjük, mert alig van a képernyőn. Mondjuk nem is kell, mert ő legalább túléli, de a többiek, akikkel sokkolni akartak, azok még ennyire sincsenek kidolgozva.

Manny? Szereti a nőket? Kb. ennyi. Mel? Terhes. Owen? Abby exe, kiábrándult a WLF-ből. Danny? Nora? Leah? Még ennyi sem. Minden karaktert egy szóval le lehet írni. Abby sem sokkal jobb: apuci pici lánya, szeret fekvenyomni és szívesebben volt firefly, mint WLF.

Joel egyetlen pillantása a törött órájára az első részben ezerszer kifejezőbb volt, mint ez a féltucat szereplő a folytatásban.

"Tökéletesen van vezetve a történet is."
    Mondom, hogy nem egy játékot játszottunk.

"mert szépen lassan megváltozik bennünk a karakterek irànt érzett empàtia. Nem tudjuk mi se eldönteni..mi is a jó/rossz cselekedet..mert megértjük mindenkinek az àllàspontjàt."
    Ez rád talán igaz, rám biztosan nem. Semmi nem változott meg bennem, egyáltalán nem éreztem szánalmat Abby iránt. A végén csak azért nem érdekelt, hogy mit csinált Ellie, mert már annyira nyújtották a történetet, hogy azt kívántam, legyen végre vége.
  • Tatyla
    26 óra után a végére értem én is a lasszófasznak, jó volt de nem az év játéka
  • AntiHero
    Azért az, hogy nincs karakter dràma az elég erős kifejezés. Mivel az egész jàték kb az. Az első is az volt.
    Minden egyes karaktert akit leírtàl kb kibontottak..megismertük a hàtterüket, indítékaikat, vívódàsukat, hogy szemlélik az adott vilàgot..hogy alkalmazkodnak.

Egy nagy dràma kb minden karakter meg ami történik velük.

Nincs beàllítva senki jónak vagy gonosznak.
    Valakinek egy személy az isten..valakinek ugyan ez a személy a sàtàn. Egy éremnek 2 oldala van..(vicces, hogy Abby pl. érméket gyűjt)

Tökéletesen van vezetve a történet is..mert szépen lassan megváltozik bennünk a karakterek irànt érzett empàtia. Nem tudjuk mi se eldönteni..mi is a jó/rossz cselekedet..mert megértjük mindenkinek az àllàspontjàt.

Vannak karakterek akik meg, rosszkor
    voltak rossz helyen..vagy tàrsasàgban..ezért a sajàt tàrsai hibàjàból lett az a sorsuk ami. (Owen és a Mel pl. vagy a csaj aki a psp-vel jàtszott).

Bőven jobb story ez mint az első rész storyja. Azért kaptunk a vilàgrol is bőven infót.
    Az első csak azért ütött akkoràt mert új volt a vilàg meg a szitu.

Meg az apa "lànya" kapcsolat..
    Amit itt is megkapunk.(múzeumba pl)
    De ugyan ezt mint az első részben 30 óràig..nem néztem volna. Elég volt a múzeumos cukiskodàs is.

• darkSectorxxx #108716
    nem volt unalmas. :)
  • lwb
    Ebben egyetértünk, hogy a kettejük kapcsolata volt a nagy szám, de a kettőben nincs a sztori mellett semmi más. Nincs az a karakterdráma, miután
    Ellie vagy egyedül van végig, vagy variálgatja a társait a játékban egyfolytában. Pl. flahsbackben Joel és Tommy, amúgy Dina és Jesse.
    Abby dettó. Mel, Alice, Owen, Lev, Yara, Manny, Nora... uh. Leírni is sok.

Egyébként Children of Men elég más szerintem. Nemcsak nyilván az alapsztori, hanem a vége is és a végkicsengése is. A mondanivalója, az üzenete a történetnek. Clive Owen ott mintha meghalna a film végén, ha jól emlékszem és a "kiválasztott" betölti a szerepét, megszüli a gyereket. Ellie ugyebár ...
    Utoljára szerkesztette: lwb, 2020.06.22. 14:23:51
  • Tikal #108714
    Az elsőben se a sztori volt nagy szám, hanem a kettejük kapcsolatának bemutatása, és ebben jó az ND... a sztorit már láttuk, Children of Men :)
  • Tikal #108713
    és téged ez fogott meg? nem az ami Joel-el történt? Az a menekülés az elején se volt egy hu de nagy valami...
  • lwb
    Az még nagyon az eleje.
  • lwb
    A másikat ne is olvasd el, az utolsó mondat spoiler.

Játéktechnikailag igazad van. Új fegyverek, technikák stb. Mondom, a játéktechnikát nézve a játék nagyon jó, a bajom csak a történetvezetéssel van. Úgy érzem, lett volna ebben a témában több is. Csalódás. Nem borzasztó, csak csalódás picit.
  • n000rbi
    Jó, hogy ennyi időtök van, én még csak a
    jangás Eugene-barlangban
    járok...
  • AntiHero
    Csak ezt a hozzaszólàsod olvastam a màsikat nem. Mivel még nem értem a jàték végére. Van vagy 3 óra még hàtra.
    Az a baj, hogy a jàték 2. Fele az konkrétan olyan mint egy DLC. Ahogy írtad. Kihagyhattàk volna. De akkor kapunk egy 15 óràs jàtékot amiben kb annyi történés volt mint az első részben.
    De e helyett megkapjuk a teljes màsik oldalt is. Ami nekem ebbe a formàban bejön. Új fegyverek, új helyszínek, új storyk/történetek.

Abby karaktere nekem max azért nem tetszik mert olyan mint egy csàvó (kinézetre). Minden màs szempontból szimpatikus. De majd jobban belemegyek a storyba, ha végeztem a jàtékkal. Nem tudom, hogy zàrjàk le. Csak sejtem.
  • lwb
    A sztoriban három lényegi elem volt, amit a leakek elspoilereztek:

Az első, hogy Joel meghal. Ez a játék első órájában történt. A második, hogy Abby-vel játszunk a játék második felében, ez a játék felénél megtörtént, a harmadik pedig, hogy Abby az első rész végéről az orvos lánya, ami szintén az első Abbys flashbackben megtörténik a játék felénél.
    Mindezek mellett a játék első fele, ami ugye el lett spoilerezve, jobb, mint a második fele, ami meg nem. Ezt az egész vonalat Yarával meg Lev-vel pl sehol nem olvastam, de utólag simán kihagyhatták volna a játékból, semmi szerepe nem volt azon túl, hogy bemutassák, hogy Abby milyen jó amúgy ám. Nincs erre szüksége egy normális embernek, pontosan tudjuj, hogy a "rosszfiúk", akik ellen harcolunk is ugyanolyan emberek, van családjuk, barátaik, kutyájuk stb. Semmilyen hatást nem váltott ki a cukiskodás a kutyussal meg a gyerekekkel meg a sípolós lila kutyajáték.

Ez a történet egyszerűen nem annyira érdekes. Szimpla bosszútörténet egy kis közhellyel megspékelve, hogy az erőszak rosz, m'okay. Mindezt összevetve azzal a komplex és lépésenként alakuló kapcsolattal, ahogy Joel és Ellie viszonya alakul az első részben, óriási a kontraszt.
  • lwb
    Nincs seggfájás, 7/10 -re értékeltem, az azért nem seggfájás. Van átmenet a 10/10 legjobb dolog sliced bread óta és az 1/10 borzalmas között. A játék nem borzalmas, de végigjátszás után tessék elolvasni az IGN meg a többi 10/10 értékelést és mindezt úgy, hogy nem röhögöd halálra magad rajta. Na, ez a kihívás.

A történet ennyi: az erőszak rossz, értem? A bosszú rossz, értem? Az erőszak erőszakot szül, értem? Coelho katgóriás közhelyek egy rakáson. Mindezt úgy, hogy közben az erőszak és a történetmenet a játékosra van erőltetve. Nem választhatsz, ezért felelősséget sem fogsz érezni a döntésedért, miután nincs is igazi döntésed, csak utas vagy, aki nyomogatja a gombot, különben game over. Ezzel a trükkel próbálkozott már - sokkal jobban - a Spec Ops: The Line is, de azt felejtik el ezek a játékgyártók, hogy ahhoz, hogy a játékos személyesen is rosszul érezze magát a döntései miatt, nos, ahhoz kellenek döntések is. Itt pont ugyanúgy nem volt döntéshelyzetben a játékos, amikor Ellievel pl megölte a terhes Melt, mint ahogy az első részben Joelnél sem voltunk, amikor megöltük a sebészt, aki szikével leszúrt volna amúgy minket.
    Csakhogy amíg az első rész nem erről, hanem a két főszereplő kapcsolatáról, annak alakulásáról szólt, addig a második részt csak erre tették fel.

Plusz: a vége értelmetlen. 100%, hogy Dina Jacksonba ment vissza, hova máshová ment volna? Senki mást nem ismer. Az is 100%, hogy Ellie is Jacksonba megy vissza a farmról, ami nem lehet túl messze, ha Tommy is át tudott ugrani egy látogatásra. Magyarán a kettő még találkozni fog, csak azt már nem mutatták meg nekünk.
  • Evoluti0N
    Sokaknak nem tetszik a vége, meg az, h
    Joel gyilkosát irányítjuk a második felében, meg a játék "ráerőltetni próbálja" az embert, h megkedvelje Abby-t, meg egyáltalán az, h Joel meghal. Meg sokak szerint erőltetett a mondanivaló.

Én az előbb vittem végig. Nekem tetszett. Sztori nem lett olyan jó, mint az elsőben és értem, h miért megosztó, de szerintem kicsit túltolták egyesek a hate-et, ami körülötte forog. Sztori ide vagy oda minden más szempontból sokat fejlődött és minden szempontból egy minőségi, fantasztikusan összerakott ND játék és remélem, h kapni fogunk 3. részt.
    Utoljára szerkesztette: Evoluti0N, 2020.06.22. 03:28:28
  • shaddam
    Pár perce vittem végig. Nem tudom ki hol jár benne én péntek délután óta toltam ezerrel. Igaz hardon dölgöttem is sokszor. Most végre kapott egy uninstallt a spoiler addon. Nem vágom mire fel ez a seggfájás a játék körül. Az első rész után gondolom nem egy lájtos marvel film kaliberű valamire számított senki
  • AntiHero
    De te előre el spoilerezted magadnak a storyt.
    Úgy nyilvàn nem tud meglepni/sokkolni/elgondolkoztatni.

Mivel tudtàl kb mindent előre..ezért nem volt olyan, hogy gondolkodtàl jàték közben miért történik valami. Mert tudtad hova futnak ki a dolgok.

Legalább is én így gondolom..ezért nem tetszik neked a story.

De nem vitatkozom. Ha neked nem tetszik akkor, nem tetszik.
  • lwb
    Srácok, vigyétek előbb végig a játékot, aztán értékeljétek 10/10-re vagy amire akarjátok. Sőt, aludjatok rá egyet, aztán gyertek vissza és őszintén mondjatok véleményt majd.
    Ezt a játékot (ahogy az előző részt is) senki sem a jó gunplay vagy csak a szép grafika miatt játssza, hanem mert érdekli a történet, a karakterek, hogy mi lesz a vége. Ez a játék lényege. Grafika, újszerű megoldások és az első részhez képest feljavított játékmenet alapján értékelve akár még helyénvaló is lehet az a 10/10.
    A történet viszont egyszerűen és szimplán kimondva sekélyes. Lapos. Értem, hogy mit akart Druckmann, azt gondolom egy kétszámjegyű IQ-val rendelkező szobanövény is értené, mert úgy tolják bele a képébe a játék egész második felével, csak épp nem sikerült neki. Semmit nem éreztem a játék végén. Semmit. Gyenge történet, eröltetett üzenettel (nem, nem LGBTQ vagy SJW üzenet, tök másról van szó). Az egy-két jól eltalált flashback emeli a szintet, de ez édeskevés.
    Mindez csak azért fájdalmas, mert az első rész ehhez képest tizenpár órán át feszesen és következetesen mondott el egy érdekes történetet, jó karakterekkel, meglepő, nem várt befejezéssel. Egyszer végig lehet vinni, de kizárt, hogy újrajátsszam. Igazából csak az első részhez csinált kedvet inkább.
  • darkSectorxxx #108702
    Ha jol összerakott Origins akkor nagyon is jó.
  • mucsácsó
    jaja, abszolúte egyetértek... tudom-tudom, tök sablon, hogy mindig az exeknél megy a nagy fényezés meg szuperlatívuszokban beszélés, de úgy gondolom itt totál helytálló minden dícséret... én tényleg nem tudok egy rossz szót szólni, hihetetlen módon játszatja magát a játék. és magábaszippant, engem tényleg eddig minden percig lekötött (sztem egy olyan 6-7 órám lehet benne)

utóljára a GoW volt talán ilyen nekem, ahol minden perc arany volt...
  • CptFlint
    Igen szerintem is. Totálisan ott érzi magát az ember a szituációkban. Nagyon át lehet élni. Félelmetes, hogy mennyire eltalálták az összes ilyen aprósággal a hangulatot, az atmoszférát. Az az energikusság, ami a harcokban van az lenyűgöző. Annyira jól sikerült átadniuk, ahogy tényleg az életükért harcolnak. Mennyit fejlődtek a játékok te jó ég a lövöm lövöm elfogy a hp összeesik szokásos metódustól. Nekem eddig így 10+ óra után abszolút 10/10.
  • mucsácsó
    úhhhh jah, ez nekem is feltűnt... emberidegen, és még az elején nem értettem, hogy miért mondják, hogy ez a játék _OLYAN_ durva (sőt, tulajdonképpen még most sem értem), és hogy miért van több kritikában is negatívumként felsorolva, hogy "túlzottan erőszakos" - egy ilyen játéktól mit vár, aki játszik vele, de most őszintén? a story és a hangulat része, hogy ez ilyen legyen.. :D jó is, hogy nem finomkodtak semmivel, ettől is olyan realisztikus véleményem szerint
  • CptFlint
    Meg, amikor a neveiken szólítják egymást, mikor megölsz egyet és a másik hangján érezni a fájdalmat. Nagyon brutális lett. Le a kalappal. Abszolút ver mindent, amit eddig bárki is kiadott.
  • mucsácsó
    igen-igen :D zseniális, ilyet egy játékban sem láthattunk eddig fixen... ráadásul a gunplay is 11/10-es, olyan erő van egy szaros kispiszolyban is - depláne a forgótárasban, vagy a többi nagyobb kaliberben -, hogy embertelen... (mondjuk lőni már UC4-ben is jó volt, de ott legjobban a gránát ereje tetszett)

végre nem vízipisztollyal kell súlytalan papírlapokra lövöldözni, mint ahogy a többi játék nagyjából 95+%-ában... :D
    Utoljára szerkesztette: mucsácsó, 2020.06.21. 21:55:29
  • Kongy
    A harcok brutálisak, rendesen sajnálom az ellenfeleket, olyan életszerűen vannak kidolgozva minden téren, hogy beszarás. Többféle halálhörgés pl elég beteg, és attól is függ, hogy épp melyik testrészét kapod telibe. Brutál.
  • Evoluti0N
    Csucsima sztem ok lesz, de én se várok többet, mint egy jól összerakott japán AC-t.
  • Kandurex
    Én a harcokat szeretem. Kurva jó, alig várom, h jöjjön egy.