121274
status.playstation.comgamefaqs ps4PSN IDs
NEM JELÖLT JÁTÉK SPOILER-ES HOZZÁSZÓLÁS, KÉP KITILTÁST EREDMÉNYEZ!
A warezzal kapcsolatos minden hozzászólás törölve lesz!
SG.hu Discord
-
#108774 Milyen interaktivitás? Nem egy játékot játszottunk.
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
Nem választhattál, hogy Ellie milyen legyen. Egy filmet néztél, egy butuska, manipulatív filmet, csak közben néha nyomogattad a négyzet gombot, amikor a játék kiírta, hogy meg kell nyomni. Nem volt benne semmi döntésed: nem kímélhetted meg Nora-t a kórházban vagy a terhes Meg-et vagy a kutyát a akváriumban. Nem dönthettél úgy, hogy mégis megölöd Abbyt vagy Abbyként, hogy megölöd Dinát. Ezeket a döntéseket kivették a kezedből.
Annyi döntésed volt, hogy pisztollya vagy késsel ölöd meg az ellenfelet, oszt' kész. Ne vicceljünk már.
Ha meg szerinted ez jobb dráma, mint a világ legjobb drámái, akkor itt én most ebből a beszélgetésből kiszállok. :) Enjoy your game. -
#108773 Nem nagyon lesz, mi lehetne végülis? :( CP2077 max, de nem vagyok benne biztos :D
Csucsima meg nem ez a kaliber lesz.. -
Evoluti0N #108772 Nekem is GOTY. Nem tudom, h lesz-e idén bármi is, ami letaszíthatja a trónról. A Cyberpunk 2077 esetleg, ha sikerül Witcher 3 minőségű, vagy afeletti játékot összehozniuk a CDPR-nek. Habár sztori szempontjából erősen kétlem, h a CP, vagy bármi más a közeljövőben ilyen hatással lesz rám.
Utoljára szerkesztette: Evoluti0N, 2020.06.24. 01:35:39 -
#108771 Na akkor lepörgött a tLoU 2. (27 óra lett. Normàlon.)
A múltkor írtam, hogy 3 óra van hàtra kb..hàt lett belőle 6 óra. Azért a végét megtoltàk még rendesen, nem gondoltam volna, hogy ennyi minden lesz még.
Nem írom le mi a jó mi a rossz a jàtékban (relatív kinek mi tetszik) Nem tökéletes, de jobb mint a legtöbb hasonló jàték.
Nekem eddig ez simàn év jàtéka. Sőt ha ez tavaly jelent volna meg, ott is nyert volna részemről.
-
Evoluti0N #108769 A spoileres részre. SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Ludonarratív disszonancia. Sok játéknak hibája ez. Például Unchartedben ez már első rész óta így van, ahol Nathan Drake egy vicces, jó kedélyű, szimpatikus fickó, aki átvezetőben soha nem öl meg senkit és el se tudnád képzelni róla, h megteszi, de játékmenet alatt emberek százait mészárolja le. A 2013-as Tomb Raider is ugyanebbe a hibába esik. Meg rengeteg más akciójáték, ahol ember tucatjait kell megölnünk. A legtöbb játék sztorijában nem egy őrült, kegyetlen tömeggyilkost alakítunk, ezért a sztori, vagy a karakter jelleme sokszor nem passzol azzal, amit játékmenetben csinálunk. Fel lehet hozni ezt a TLOU 2 hibájának, de akkor ezt fel lehet hozni játékok százainál hibának. -
Newfronter #108768 Igen, ezeknél a műveknél jobb dráma a TLOU 1-2. Azért is, mert egy film önmaga nem tud olyan hatást gyakorolni rád, ráadásul ezzel éltek is. Nem mint a többi játéknál, ahol csak elvétve jelenik meg az, hogy hogyan adják át a játékosnak a történteket. Itt a te érzelmeidet is bevonják a történetbe az interaktivitás révén. -
#108767 Ízlésről nem vitatkozunk, de gyerekek, tényleg ez jobb dráma mint bármi más filmen vagy tévében? Ez tényleg hatásosabb, mint egy Schindler listája? Vagy egy Forrest Gump? Vagy egy Remény rabjai? Jobban összerakott, mint egy Közönséges bűnözők? Ütősebb, mint Apokalipszis most? Ne vicceljünk már. Én megértem a fanboyságot, meg az ízlésbeliséget is, de (és innentől spoiler)
egy játék, amiben 265834 embert KELL megölnöm, mert a készítők így csinálták meg. Nincs választásom, muszáj, vagy ők ölnek meg. Konkrétan sok helyütt még kikerülni sem tudom őket, mert akkor enged tovább, ha mindenkit kiírtottam Aztán ugyanez a játék meg elkezd nekem prédikálni, hogy az erőszak rossz meg a bosszú rossz, m'okay? Ez jobb, mint egy Keresztapa vagy egy Nagymenők?
Aki őszintén így gondolja, hát nem tudom, ott valami kurva nagy generációs rés lesz közöttünk, az tuti.
Jim Sterling, akit aztán tényleg mindennel lehet vádolni, de bigottsággal meg anti-LGBTQ-sággal aztán nem, ő faszán elmondta, hogy mi a véleménye az ilyen összehasonlításokról. Egyébként még Neil Druckmann is szerénységet gyakorolt, amikor valami kékpipás twitter fanboy a Schindler lisátjához hasonlította a játékot. -
#108766 "A kritikusok nagy része is mellettem van"
Bizonytalan vagy, hogy kell az önigazolás folyton?
Nem azt mondtam, hogy nem nézel filmeket hanem hogy nem a megfelelőeket.
A történeten, eseményeken mit nem lehet érteni? Hozzáteszem, hogy a 2/3-nál járok és lehet még változik felfelé picit a véleményem. De eddig nem volt olyan nagy dolog a sztoriban. A mondanivalója egy axióma. Az első részé nem az volt.
Utoljára szerkesztette: yesname, 2020.06.23. 21:11:22 -
#108765 Itt-ott kicsit too much volt néha. Ettől még simán lehetett volna 9/10, ha csak ennyi van benne. Legalábbis nálam, mások meg mást gondolnak. -
Newfronter #108764 Lehet nem értetted a 2. rész eseményeit. Nálam kérdés sem volt, hogy minden filmen túlmutat a sztori, de nem választanám külön az első résztől, mert ez tényleg egy történet. így kerek az egész.
"Akkor nem jó filmeket nézel..." - Pedig a legtöbbet próbálom megnézni, mégsem volt közöttük ilyen erős darab, mint a TLOU 1-2.
Lehet ez inkább egyéni álláspont, bár a kritikusok nagy része is mellettem van. Nem egy 90 metascore alatti címről beszélünk. -
Evoluti0N #108763 Redditen is vicces, h ahogy az emberek fejezik be, úgy lassan változik meg a közvélemény. Egyre több olyan agyon lájkolt véleményt olvasok, h tetszik az embereknek a játék, ellentétben a circle jerkkel, ami az elején ment, h milyen szar a játék. -
#108762 Akkor nem jó filmeket nézel... Ez lába nyomába sem ér az első résznek. Majdhogynem mexikói szappan opera. De ha akarod nézhetjük egyben a kettőt: az egészet majdnem azzá degradálta ezzel a sablonos axióma történettel amire kifuttatták. És ebből hiányzik minden apró részlet is ami megérintett lépten-nyomon.
Nem azt mondom, hogy rossz a játék, de ez nincs ott ahol az első rész. Elég távol áll tőle.
Utoljára szerkesztette: yesname, 2020.06.23. 20:55:22 -
Newfronter #108761 Nem feleannyira jó, mivel egy történet az egész. Az is volt ennyire jó. Itt más aspektusból mutatják meg a sztorit, és azt mesteri módon, ahogy más játék, de film se tudja azt megtenni. Már az a félelmem, hogy nem is lehet ezt a történetet meglépni, ami nagyobb érzelmi hatást váltana ki belőlünk. Ezt az egész szórakoztatóiparra nézve látom így.
-
#108760 Akkor az első mi? Mert ez kb. fele annyira jó csak, mint az első rész volt. -
Evoluti0N #108759 Akkor csak kiderül, h egyeseknek a játék "woke" részeivel (is) volt baja és nem csak a sztori többi részével, ahogy azt mindenhol mindenki állítja. :O -
Newfronter #108758 Nálam is lepörgött a TLOU2 credits. Úgy tökéletes, ahogy van. -
#108757 A számmal nem, a szöveges értékeléssel egyetértek. -
#108756 Azzal a ponttal egyetértek, hogy leírva az első rész története sem valami bonyolult. Pont ezért nem is lehetett volna szerintem elspoilerezni, mert tökmindegy, hogy tudod, hogy mi lesz a vége, ha kimaradsz az apró jelenetekből. Pl. törött óra, beszélgetés a farmon, zsiráf-jelent, egész tél. Meg a millió kis elszólás, a hangsúly változása. Hogyan kezd Joel egyre többet beszélni Sarahról, amikor a játék elején az említésétől is kb felrobbant stb. Ezt nem lehet semennyi spoilerrel elrontani, ehhez végig kell vinni a játékot.
A második részből hiányoznak ezek az elemek szerintem. Ezért vittem én is végig a spoilerek után, hátha ott vannak ezek a jelenetek. Nincsenek.
De mindegy, hagyjuk, neked tetszett. Most még friss az élmény, ezért 10/10, jövőre visszatérünk rá és addigra már neked sem lesz 10/10, ebben biztos vagyok. -
#108755 PS5 release - 20 November
Price: 499/399 EUR
by Amazon -
hvitya #108754 Tegnap én is végére értem 39 óra Hard fokozaton.
Legnagyobb sérelmem nekem is a történetvezetés és az azzal járó logikai inkonzisztencia.
Szubjektív kinek mi jön be, mindenkinek nem lehet megfelelni, de itt a megfelelni akarás az alkotók részéről lett túltolva. Ez a játék egy tipikus esete a kevesebb néha többnek.
Nem az a baj ami Joel-lel történt, hanem hogy a tapasztalt túlélő csak úgy megbízik egy idegenben és besétál az oroszlán barlangjába.
Másik ez az LMBTQ dolog. Ellie és Dina kapcsolata még ok, de itt megint megálljt kellett volna az alkotóknak mondani. Dina biszexuális ráadásul terhes is plusz ott van Lev/ Lily, ő meg transszexuális, és ezt még megfejeli Abby külseje számomra az egész túl "out of context" a játék témájához, de mondom nincs bajom azzal, ha játékba van ilyen mert van ilyen, de itt túl van tolva.
Másik a végkimenet. Ellie most vagy marad a Farmon és "happy end" vagy megy és bevégzi amit elkezdett. Itt is feleslegesen túltolt volt a cselekmény, ráadásul ment és nem végezte be.
Ez kb olyan, mintha a Kill Billben Uma leszámolt mindenkivel, de Bill-t életben hagyja..
Legalább a szereplők közötti dramaturgia nem ment át túl színpadiasba a tálalása megfelelő volt, nem voltak idegesítők emiatt nem tudom azt mondani, hogy katasztrófa, de nem is tökéletes.
Abby: A külsejét én sem értem miért kellett ilyenre. Kiváncsi lennék ki volt az aki erre rámondta, hogy jó lesz. Pláne úgy, hogy állítólag ő egy nő. Vicces volt az Owennel való szexjelenet, Owennek nagyobb volt a mellizma, Abbynek meg vastagabb a válla és a karja..
Naughty dog jól eltalálta Nadine Ross karakterét (maszkulin, erős, de azért nőies is) hasonló kellett volna.
Sztori nekem : 7.5/10
Audiovizualitás: Erre simán 10/10 nem kérdés. Legszebb játék jelenleg, jó darabig az is marad.
Játékmenet: 9/10. Itt csak azért vontam le 1-et mert sok helyen zavart, hogy full sötét és szűkös terekre pakolták a legnagyobb összecsapásokat, el se lehetett menekülni, gondolok itt főleg arra a Nemezis copy-ra. Illetve mondom nekem kicsit túl hosszú volt már, egy két helyen megvághatták volna. Korábban viszont valaki itt írta és szerintem is hatalmas plusz a balansz az open world és a csőjáték között. Így kell single player-t tervezni, néha kinyílik a világ néha vezet egy ösvényen. Tökéletes mert úgy tölti meg tartalommal a játékot hogy nem töri meg a történetvezetést.
Összpont nekem így 8.8/10
Mindenképp megérte, de semmiképp nem maradandó alkotás.
Naughty dog játékainál korábban két dologban biztos voltam: Jó történet/Látvány. Most a történet részét nem sikerült annyira megugrani.
-
Evoluti0N #108753 Így a témához hozzászólva, amit mondjuk azért érdekes megfigyelni, h amint elmúlt néhány nap és a trollok és azok, akik otthagyták a játékot után azok is elkezdték értékelni, akik végig is játszották, elkezdett lassan felfelé kúszni a játék értékelése. Az utóbbi pár napban felment majdnem 1 teljes pontot. Persze így is lehetetlen lesz visszahozni a játékot a review bombingból. Majdnem 40k negatív szavazata van. Az első résznek és Remasterednek lett 20k szavazata együtt 7, illetve 6 év alatt. Nem negatív, hanem összes szavazat.
Utoljára szerkesztette: Evoluti0N, 2020.06.23. 13:56:12 -
#108752 "Ő talàlta ezt ki..joga van ilyet írni. Oda vinni a storyt ahová akarja..mivel ő teremtette." Abszolút
"Te csak egy fogyasztó vagy aki megkapja az ő termékét/alkotàsàt.."
Igen, de nem "csak". Te vagy A fogyasztó. A termék neked készült, nem az íróasztalnak, a múzeumnak, vagy a filozófia disputa-körnek. A fogyasztóknak készült, akik révén a befektetett pénz megtérülését és hasznot remélnek. A fogyasztó az ügyfél.
"Ha nem tetszik valakinek azt le kell nyelni. Nem 1/10 adni rà, meg savazni. Max nem veszed meg többet a jàtékukat."
Ez egy rémesen káros hozzáállás. A fogyasztónak minden joga megvan hozzá, hogy tiltakozzon, ha nem tetszik neki a termék. Persze nem kötelező. Ahogy az sem, hogy mindenképp le kell nyelnie a véleményét. Még csak az kéne. Joga van 1/10-et adni, ami ugyanúgy marhaság, mint a 10/10 -
ppista #108751 Egy rakás olyan embert ismerek, akik nem szeretik az Orosz krémtortát, sőt van olyan is, aki egyenesen rühelli. Ilyen fura dolog ez az ízlés. Van akinek bejön, másnak kevésbé, vagy egyáltalán.
Én imádom, 10/10, akárcsak a TLOU2. -
CptFlint #108750 Rengeteget számít, hogy odaül elé az ember és hagyja, hogy elmesélje a játék a történetet, hogy hagyja az alkotók által megalkotottan átélni az élményt. Előre ellőve a kulcsmomentumokat elvész az elmesélés élménye. Ettől fosztották meg magukat, másokat akik fossá spoilerezték. Az első részben sem az számított, hogy elmentek a-ból b-be. Ott is 2-3 mondattal össze lehet foglalni a történteket, el lehet lőni a kulcsmomentumokat. Egy sima horror / thrillert is hazavág, ha mondjuk úgy kezdi az ember, hogy tudja a buszvezető a ludas, mert akaratlanul is más szemmel nézi, éli át a már ismertek tekintetében. Amúgy nagyon nem mindegy a vége, de ha elrontja valaki magának az élményt, akkor persze kár is várni, hogy megértse, mert az elmesélés úgy már nem működik.
Igen is sajnálom a készítőket. Ilyen produktumot csak szenvedéllyel lehet letenni az asztalra. Nagyon nem minden a pénz. Nem lehet annyival elintézni. Kritikát persze lehet megfogalmazni és alkotónak tudnia is kell kezelni. De ez ma már egy teljesen más szituáció ezzel a totálisan magából kifordult játékosközösséggel.
És ez az egész kialakult helyzet csak rontani fog a jövőbeli játékokon is. Nem is lehet elvárni egy fejlesztőtől sem, hogy hosszú évekig robotoljon minden rovására, hogy valami egyedit alkosson, majd szinte már meghurcolják netszerte és persze viselje el, mert megfizetik. Nem hiszem, hogy sokan hajlandóak ezen átmenni. Nem csodálkozok, hogy egyre többen inkább a gyors, könnyű pénzszerzést választják és elárasztják foshalommal a piacot aka br, cod, mikrótranzakciókkal és társaikkal. Ebben a közegben nekem sem lenne kedvem próbálkozni bármi maradandóval, mert konkrétan felesleges úgy néz ki. -
#108749 Druckmannt sokan azért küldik el a picsába, amit a leakek megjelenésekor csinált ő, a Sony meg az általuk felbérelt szerzői jogi irodák. Nézz utána, olyan oldalakat, csatornákat, streameket vetettek le a nekik kérdés nélkül lefekvő youtube-bal, twitterrel meg a többiekkel, akik egyetlen spoilert sem tettek közzé, legfeljebb a cirkuszról beszélgettek spoilermentesen egy podcastban. Ez az őrjöngés, amit a sony és a ND csinált egy hónapig az interneten pontosan ezt a reakciót szüli.
"Ő talàlta ezt ki..joga van ilyet írni. Oda vinni a storyt ahová akarja..mivel ő teremtette. Te csak egy fogyasztó vagy aki megkapja az ő termékét/alkotàsàt..Ha nem tetszik valakinek azt le kell nyelni. Nem 1/10 adni rà, meg savazni. Max nem veszed meg többet a jàtékukat."
Ez nem igaz. Jogod van neked akár 1/10-et is adni rá, ha ez az őszinte véleményed a játékról. Szerintem pont annyira nem reális, mint a 10/10, de valahogy a 10/10-et mindenki megbocsátja, míg az 1/10 az óriási bűn. Attól, hogy ő csinálta, attól még neked, mint fogyasztónak jogod van kritizálni és értékelni. Neki kell lenyelnie, nem neked. Ne legyünk már ennyire szervilis fogyasztók!
"Nem szar a jàték, csak a story miatt huzzàk le.."
Ez teljesen igaz. 7/10 nekem. -
#108748 Én elhiszem, hogy neked tetszett, örülök neki. Személyes véleményem, hogy elég könnyű téged lenyűgözni, de lelked rajta. Egy rakás ember van hasonló véleményen, mint én, hogy a történet egy közepes, mehh, semmi extra. Szemben az előző résszel. Van átmenet a 10/10 szemellenzős fanboyság (ez vagy te) és az 1/10 nem is játszott vele, csak review bombolja vélemények között. A spoilernek ehhez semmi köze nem volt. Annak idején a mátrixot vagy a hatodik érzéket is elspoilerkedték nekem, mégis tetszett mindkét film,többször megnéztem azóta is. Amúgy nagyon nincs is mit ezen spoilerkedni, a legnagyobb wtf az első órában megtörténik, a másik meg a játék felénél. A vége meg már tökmindegy, egyébként a végkicsengéssel nem is találkoztam a spoilerek között.
"Sajnálom a fejlesztőket"
Hagyd már ezt a hülyeséget. Rekordmennyiségben adták el a játékot, hülyére keresik magukat. Mit sajnálsz rajtuk? 7 év munkájáért bőségesen megfizetik őket. Nem kell őket sajnálni, semmi tragédia nem történt velük, dolgoztak, pénzt kaptak érte, ennyi. A kritikát meg tudni kell viselni minden alkotónak. Aki nem tudja viselni, az rossz szakmában van. -
#108747 Mert a mai társadalomba mindenki mindent jobban tud a màsiknàl. Ha valami nem tetszik neki akkor lesavazza a készítőket.
Nem érzem azt jogosnak, hogy pàran elküldik Neil Druckmann-t a picsàba mert ezt írta.
Ő talàlta ezt ki..joga van ilyet írni. Oda vinni a storyt ahová akarja..mivel ő teremtette. Te csak egy fogyasztó vagy aki megkapja az ő termékét/alkotàsàt..
Ha nem tetszik valakinek azt le kell nyelni. Nem 1/10 adni rà, meg savazni. Max nem veszed meg többet a jàtékukat.
Nem szar a jàték, csak a story miatt huzzàk le..
Nem is 10/10 adnék rà...
De 9/10 minimum..ha màs jàtékokhoz hasonlítom. -
CptFlint #108746 Végig vittem tegnap én is a Last of Us 2-t. Számomra abszolút 10/10 év játéka. Zseniális volt. Szinte már művészi alkotás. A történet mesélés a játékmenet egybeolvasztásával együtt, az érzelmi hullámvasút végig, mind felejthetetlen. Az egész atmoszféra, a világ bemutatása, az a zsigeri energia, ami átöleli. Ezt így filmen vagy könyvben nem lehet átadni.
Elhiszem, hogy aki fossá spoilerezte magának ott nem ütött akkorát, de már az első részből is tudhatták volna, hogy nem csak maga a történet, hanem annak elmesélése az, ami kiteljesíti az élményt. Kulcsmomentumok előre elsütésével az elmesélés nem tudja adni a kívánt hatást.
A mai játékosok, amit képesek leművelni internetszerte az szörnyű. Sajnálom a fejlesztőket, akik még ennek a közönségnek is megpróbáltak egy maradandó élményt letenni 7 év kemény munkával, és ezt a fogadtatást kapják borzasztó. Leshetjük ezután, hogy bárki megpróbálkozik majd tényleg érzelmileg felborzoló, felnőtteknek szóló, elgondolkodtató és abszolút interaktív történetmesélést játékon keresztül. Ebben a pc társadalomban amúgy sem könnyű. Ilyen közönséggel - még ha ők talán csak a hangos kisebbség is - meg talán lehetetlen is lesz.
Szomorú, hogy ma már minden játéknál, ami érdekli az embert ki kell kötni a netet, ha normálisan akarja átélni a sok éve várt játékot. A mai közönség talán meg sem érdemli, hogy egyáltalán probálkozzanak a fejlesztők bármi komolyabbal. Nem is csodálkozom, hogy leginkább a battle royale, cod, fifa, meg a mikrótranzakciók mennek fosásig. -
#108745 Igazad van, elvileg a Sony-nál vannak a jogok. -
#108744 Náluk van az IP is? -
#108743 Áh bazz, ugrott a a The Order 1886 folytatás :( -
#108742 A Ready at Dawn-t megvette a facebook :(( Ezt eléggé ellámáskodta a sony. -
Evoluti0N #108741 Akkor most, h már tuti a megjelenési dátum és már nem kell a TLOU 2-t reklámozni, tessék szépen elkezdeni nyomni a gameplay videókat és infókat ezerrel, h eldöntsem kell-e nekem ez megjelenés napjától. :) -
#108740 Nem tudom, nem vagyok író. Valahogy úgy, ahogy mondjuk az Uncharted 4 története is jó lett, pedig volt előtte 3 másik játék. Valami más, ami képes ha nem is megismételni, de legalább felidézni az első rész erősségeit. -
#108739 -
#108738 én azt se tudtam, hogy létezik ez a szar, ezt kapd ki :DD egy újabb MS-fiaskó... -
#108737 Életemben nem hasznàltam a Mixert. Max a konyhàban.
Szóval nekem eddig is olyan volt mintha nem lenne. -
#108736 Stadiának max 2 évet adok. Egyébként az ilyen szarságok megint meghozzák a kedvem hogy lemezen vegyem a játékokat. Az olcsó psn salek kényelmessé tettek
Utoljára szerkesztette: shaddam, 2020.06.22. 21:16:26 -
#108735 VÁHÁHÁHÁHÁHÁ :D
Én isten bizony nem ástam a sírját, csak beszámoltam az agóniáról. Hát...és ennyivót :D
Bezár a MIXER.. De olyan tipikus microsoftosan. Mostazonnal, kádba savat, mintha soha nem is létezett volna.
Ninját, Shroudot és a többieket szélnek eresztik, mehetnek vissza a twitchre. Egy halom pénzzel a zsebükben.
Izgatottan várom "Giga Epik Fails" következő epizódját, főszerepben a gémingjövője cloudgaming-el :DD
/Sokat ezen sem segített a zilliárdos bevétel. Kicsit aggódom, nehogy egyszer majd ugyanígy megelégeljék a pénzégetést az xbox divizióval, és egy hétfő este bedobják azt is a savaskádba.
Utoljára szerkesztette: Moby, 2020.06.22. 21:02:04 -
#108734 Pontosan, csak egy fekete van, assenő. Nagy balhé lesz ebből.