121274

status.playstation.comgamefaqs ps4PSN IDs

NEM JELÖLT JÁTÉK SPOILER-ES HOZZÁSZÓLÁS, KÉP KITILTÁST EREDMÉNYEZ!
A warezzal kapcsolatos minden hozzászólás törölve lesz!

SG.hu Discord
  • Myselor
    mennyit tudtok vitatkozni egy játékon xd tejóég amúgy érdekes hogy mire sokan a végére értek a játéknak megváltozott a véleményük és azért vannak hibái a játéknak és közel sem tökéletes.persze vannak elfogult 10/10es emberek még mindig de azért tényleg nem minden idők legjobb játéka.főleg a story miatt :)
  • Zóanagyvarázsló
    Ezt csak azért mondod, mert nem készült mozifilm a McGyverből.
  • darkSectorxxx #108812
    A sza erős kifejezés, ha a játék első fele tetszett akkor meglepetés nem fog érni a végén se.

Nem szar a story csak rajongóként nem erre vágytak sokan.
  • mucsácsó
    Én már nagyon-nagyon "várom" a játék végét, hogy tudjam, hogy mitől olyan "szar" az a story... :D eddig szerintem lebilincselő volt az egész (és igen, a story és annak a vezetése, felépítése és prezentálása is 10-es) - de gondolom akkor a végefele/végén lesz valami move, ami nem tetszett sokaknak, vagy nemtom, de nagyon várom már a szart :)
  • lwb
    De hát nem lett szar ember! A sztori lett szar. Egy játék több,mint a története, van játékmenet, grafika, hangok miegymás. Ezek összessége adja a 7/10-et, a játékot. A történet, na az szar lett szerintem. Kevered a kettőt, illetve egyenlőséget teszel a kettő közzé.

Mindettől független,hogy a ND, a Sony és a megbízottaik hogyan őrjöngtek és őrjöngenek még mindig a közösségi hálón. Hogyan élnek vissza, jogellenesen az amerikai szerzői jogi törvény hibáival. Téged ez nem érdekel, engem meg igen. Ez nem befolyásolja a játék minőségét, de befolyásolja a készítők és az ebben résztvevők emberi minőségét.

End of story.
  • Ulthanito
    Nem tudom, hogy hallottal-e arrol, hogy mikor mondjak a kommunikaciorol azt, hogy kongruens. Akkor, amikor az AMIT mondok az osszhangban van azzal, AHOGY mondom.

Na, nalad ez pont nem stimmel. Hiaba mutogatsz a 7/10-es pontozasodra, ha mindaz, amit az utobbi hetekben itt muveltel agyonuti az egeszet. Te kezdetektol fogva nem akartad szeretni a jatekot, leirtad uton utfelen, hogy a naughty dog egetnivalo banda, mindent megtettel azert, higy bizonyitsd, senkinek sem tetszhet a jatek, hisz neked sem fog. Mert szar lesz.

End of story.
  • lwb
    A lövöldözést helyettesíthetjük más játékmenettel. Monkey Island-ek esetéb a puzzle-kkel pl. Gumicsirke, tekerővel a közepén. Hülyén nézne ki egy filmben.
  • lwb
    WTF? Miért lenne "alsóbbrendű művészeti forma"? A játék egy interaktív szórakozási forma. A filmegy passzív szórakozási forma. A könyv is egy passzív szórakozási forma. Amikor egy film, könyv történetét, narratíváját hasonlítjuk egy játékéhoz, akkor a film/könyv helyzeti előnyből indul, mert neki nem kell az interaktivitással foglalkoznia, nem kell szórakoztatnia órákon keresztül a játékost. Ha olyan játékot akarsz csinálni, aminek a története veri a legjobb filmekét, akkor készülj fel arra, hogy 0 játékmeneted lesz, walking simulatornak meg interactive regénynek fogják nevezni a játékodat és okkal. Mert a két szórakozási formának más a célja. Az egyik egy dologra fókuszál, a másik meg másra.

A Schindler listájának 0/10 a játékélménye, miután nincs benne semmi interaktivitás. Max annyi, hogy kikapcsolod és nem nézed tovább.
    Egy regényírót, filmkészítőt nem kötnek olyan korlátok, mint a játékkészítőt. Neki nem kell játékélményt is beletennie a történet mellé. Ha játszottál asztali rpg-kkel, akkor tudod, hogy akármilyen szuper mesélőd, dm-ed van, soha nem fogtok Gyűrűk Ura szintű történetet eljátszani. Nem is lehet. Mert végig csörög a kocka és mert mindenki egyenlő, mindenki Aragorn vagy Frodó vagy Gandalf vagy Legolas akar lenni és senki nem akar Boromir vagy Trufa lenni. De a könyv azért jó, mert van benne Boromir meg Trufa meg Pippin és nélkülük szar lenne. De az asztalnál ülve a mesélőnek pártatlannak kell lennie minden játékossal, míg a regényíró megteheti, hogy nem az. Levághatja Ned Stark fejét az első könyv végén és nem fog a haverod ezért az asztal másik felén mérgesen felpattanni, a képedbe vágni a pizzát és hazamenni.

Almát hasonlítunk a körtéhez. A játékok jó történeteket tudnak elmondani. Néha nagyon jókat. De mindezeket a saját médiumukon belül kell értékelni és nem szabad világhíres és díjazott regények, filmek mellé emelni. Az nem lenne őszinte. És itt nincs szerepe az ízlésnek, mert vannak objektív mércék a világon. Tetszhet neked a hatéves kislányod zsírkréta rajza jobban, mint bármi, amit a Louvre-ben láthatsz, ettől még a Mona Lisa JOBB festmény marad.
  • ppista
    Ez nekem is fura. Az is alapszabály, hogy ízlésen nem vitatkozunk, pláne nem nézzük le a másikét. Persze lehet rosszul látom.
  • Evoluti0N
    Sosem gondoltam volna, h egy játékokkal foglalkozó fórumon fogok olyanokkal találkozni, akik a játékokat alsóbbrendű művészeti formának tartják. ¯\_(ツ)_/¯
  • yesname #108804
    Ez pont a te "ízlésedet" tükrözi.
    Utoljára szerkesztette: yesname, 2020.06.24. 23:51:10
  • Zóanagyvarázsló
    Egy az egyben hasonlítani necces, de hogy mi okoz nagyobb élményt vagy érzelmi hatást szubjektíven, az azért megmondható. Így a Tom és Jerry is összevethető Resident Evillel. Amúgy

Attól viszont az Uncharted előadhat egy Indiana Jones-os karakterívet, hogy több akcióval töltik ki. Persze abban pont hülyén néz kil, hogy egy pszichopata tömeggyilkos, ha ettől nem sikerül elvonatkoztatni. És ugye vannak interaktív filmek, kalandjátékok is minimális akcióval vagy attól is kevesebbel. A Pirates of the Caribbeanben mennyivel többet vívnak, mint a Monkey Islandben! És mennyivel kevésbé szellemesebben.

És persze könyvekben is van dara, az Aeneis vagy a Zalán futása néhol akkora a darálás, hogy szétunom magam rajta.
  • lwb
    Utolsó mondatoddal teljesen egyetértek.

Azzal meg semmi baj nincs, hogy egy videójáték nem film. Pont ez a lényeg és pont ezért butuskák az összehasonlítások, hogy XY a Schindler Listáját veri vagy Oscar-díjas történet stb stb. Nem, nem veri és nem, nem az. Mert a Schindler listájának alkotása közben Spielbergnek nem kellett 20 órányi interaktivitással, puzzle-kkel, épületmászással lekötnie a fogyasztó közönség figyelmét. Ehelyett csak a sztorira kellett koncentrálnia. Mert a film (és a könyv is) ilyen műfaj. Képzeljük el kedvenc filmünket játékként. Hihetetlenül unalmas lenne. Indiana Jones az összes filmben nem lövöldöz annyit, mint Nathan Drake bármelyik Uncharted játék egyetlen akciójelenetében. Mert más a két médium. Vissza is értünk oda, hogy mennyire nincs értelme az ilyen összehasonlításoknak.
  • Zóanagyvarázsló
    Nyilván, bár ebből sok minden relatív. Csak arra céloztam, hogy maga a toplista nem zsinórmérték, éppen van köztük egy csomó "videojátékos" dráma is.

Mindenesetre az Unchartedeket nem éreztem nagyon kilógónak a kalandfilmek közül, a Walking Dead pedig interaktív filmként verte nálam a képregényt és a sorozatot (ez utóbbiak persze nem médiumok csúcsai). Többnyire persze a játékmenet érdekel, mert a sztoriért vagy a drámáért játszani általában csalódás, egy komolykodósabb játék ezért hátrányból.

És szarok a filmek is, a könyvek a jók .
  • lwb
    Hagyom, hogy Jim Sterling elmondja helyettem, hogy mire gondolok.

• lwb
    Nyilván van olyan film, ami azért került oda, mert szeretik az emberek és beszavazták. Pl. Batman. De van ott egy rakás olyan film is, ami megérdemelten került oda. Elég jól le lehet szűrni pl. az első tízből, hogy melyik film, melyik csoportba tartozik.
  • AntiHero
    Lesz 3. rész szerintem. Van még mit mesélni erről a vilàgról.
  • Zóanagyvarázsló
    Nekem a játékról még nincs véleményem, az IMDb-toplistára min tekintélyre hivatkozást éreztem erősnek. A Return of the Jedi is 84. helyen áll jelenleg, szeretem is, de nem érinthetetlen a legjobb SW-játékok számára, véletlenül sem.

Az már egy más kérdés, hogy a médium eltéréséből mi minden következik, nyilván átélhető élményként lehetnek előnyei egy játéknak.

Általánosságban én is azt gondolom, hogy az agyonhájpolt játékok messze szoktak járni az igazán jó filmektől.
  • Evoluti0N
    Az, h számodra művészetileg egy játék sem fog sosem felérni egy jó filmhez, az a te egyéni ízlésedet tükrözi. Számomra rengeteg játék túllépett az IMDB bármelyik toplistás filmjén.
  • lwb
    Akkor szövegértés mégegyszer. 7/10 az mióta szar? Attól, hogy egy játék -a sok fanboy butuskasága ellenére- nem Schindler listája*, attól miért lenne szar? Nüansz? Árnyalatok? Végletek közti átmenet? Ha valami nem 10/10, akkor az szar? A játék OK. Ennyi.

* Segítek: egyik játék sem Schindler listája. Vagy Apokalipszis most. Nem is lesz. Akkor sem, ha a TLOU3-ban (ami nem lesz) már Alice kutya kölykét is alakíthatjuk, amint megbosszulja a meggyilkolt anyukáját.
  • lwb
    Szándékosan nem a Marvel filmeket mondtam példának pont ezért. De egy Keresztapa, egy Remény rabjai azért eléggé általánosan elismert filmek.
    Mondom, komolytalan ez a beszélgetés, hogy egy Citizen Kane-t hasonlítunk manbun-os hipszter Neil lövöldözős játékához. Hagyjuk.
  • Ulthanito
    Azert is teljesen hiteltelen a velemenyed, mert te mar a jatek megjelenese elott hetekkel eldontotted, hogy a jatek szar, anelkul, hogy lattal volna belole barmit is.

Az igazsagszolgaltatasban ezt, amikor elore eldontik, hogy a vadlott bunos, anelkul, hogy targyalas lett volna, koncepcios pernek nevezik. Annak pedig meg soha nem lett az a vege, hogy a vadlottat felmentettek.
  • Zóanagyvarázsló
    Az IMDb-toplista nem egy megkérdőjelezhetetlen mérce, pláne a Marvel-filmekkel. És az általad említett legjobb drámák között is vannak, melyek szerintem túltolják az Oscarra hajtást.
  • lwb
    Akar téged a halál meggyőzni. Egyébként a 7/10 az "nem jó"? Wtf?

"Biztos van az a tábor is, de az szerencsére nem fossa tele a topikot :)"

:))) Nem, csak épp konkrétan ott tartunk, hogy jobb ez az izé lövölde, mint az imdb toplistás filmek. :) Oké. Te egyébként írás mellett olvasod is a topikot? Pl. mindjárt a saját hozzászólásaid? Hogy klasszikust idézzek: olvasod is amit írsz?
  • zorrobomber
  • Voyager5
    FYI:

Van megint 65-ös C9 a Mediaban, viszonylag jó áron:

Link
    Utoljára szerkesztette: Voyager5, 2020.06.24. 14:10:39
  • shaddam
    A terminátor sorozatot nem számítva ez a legjobb dolog ami a T2 óta a szériával történt.Első végigjátszás után majdnem platina is lett, pedig semmi elborult dolgot nem csináltam benne. Volt egy chapter visszatöltésben 15 percem 2 trófea miatt és platina lett.
  • Voltan
    Alátámasztom :) A Terminator: Resistance valóban nagyon jó, de tényleg hozzá kell tenni, hogy elsősorban a fanoknak. Senki ne várjon AAA szintet, picit fapados, picit sufni tuning a játék a mai elvárások tükrében, viszont minden ízében érződik, hogy igazi rajongók csinálták, a hangulat hihetetlenül ott van, ez az a T-játék, aminek már évekkel ezelőtt ki kellett volna jönnie. Hiánypótló alkotás. Én nagyon élveztem, és alighanem elő is veszem még.
  • n000rbi
    Kösz a tippet, engem érdekel, a deals & offers alatt még véletlenül sincs listázva sehol.
  • AntiHero
    Én hagyom hagy mondja az akinek nem tetszik..ő dolga. Nem is bizonygatok semmit màr inkàbb.

Részemről..szerintem..utoljàra..
    Ez a jàték, ami még nem volt a piacon (hasonló sem) ezért is megosztó.

Kàr az első részhez is viszonyítani. Max jàtékmenetet lehet összehasonlítani.
    Minden màsban egy teljesen màs szintü jàték.

• zorrobomber
  • darkSectorxxx #108783
    Tudtam én, hogy bitang jó lesz ez!

"A szóban forgó bejegyzésben Chris Zimmerman, a Sucker Punch társalapítója részletesen mesélt a játék harcrendszeréről. Elárulta, hogy főhősünk, Jin rendelkezik lassabb, ugyanakkor nagyobb erejű támadásokkal, viszont ezeket bármikor megszakíthatjuk. Erre szükségünk is lehet, ha mondjuk épp rohamot indít felénk egy mongol katona. Nem "ragadunk" bele tehát sosem a támadási animációba, ami remek hír. Az ellenfelek támadásának kezdetén elegendő időt akarnak adni a játékosnak arra, hogy reagálni tudjon, később viszont felgyorsulnak az események - szóval az első csapásra még bőven lesz időnk kontrázni, később azonban gyorsabb reflexek kellenek, hiszen ekkor már készen várjuk a támadást. Kiderült az is, hogy amíg az egyik mongol felénk lendíti fegyverét, a többiek már készülnek is saját támadásaikra.

A blokkolás és hárítás rendszere nem okoz túlzottan sok meglepetést: az L1 gomb nyomva tartása mellett fogunk blokkolni, ha pedig az ellenfél támadásával egyszerre nyomjuk meg, akkor összejön egy sikeres hárítás, amit ellentámadás követhet - ha ez összejön, akkor hozzáadódik egy kevés a Resolve névre keresztelt mércénkhez - ez arra szolgál majd, hogy minél több sérülést képesek legyünk átvészelni. A megfelelő fejlesztések segítségével a játék későbbi szakaszában feloldható lesz a "tökéletes hárítás" is, ami még pontosabb időzítést igényel, viszont amennyiben sikerül összehozni, rövid ideig elkábíthatjuk vele az ellenfeleket, és egy speciális, pusztító erejű ellentámadással jutalmazhatjuk meg őket, valamint egy nagy adag Resolve is a markunkat üti.

Az harci állások különféle ellenféltípusokkal szemben lesznek hatásosak, a "kő harci állás" például a kardforgató mongolok ellen a legjobb, míg a "víz állás" a pajzzsal felszerel rosszfiúk esetében lesz a legjobb döntés. Az alábbi videó ezt mutatja be a gyakorlatban."

• shaddam
    Nem tudom vannak-e rajtam kívül itt terminátor buzik. Akinek az első 2 filmbeli háborús részek bejöttek annak ez is bejön Terminator: Resistance. Megvettem még az ősemberes far cry-t, egy ideje kíváncsi voltam milyen
    Utoljára szerkesztette: shaddam, 2020.06.24. 09:46:52
  • ppista
    Detto.
    Tényleg nagyot fejlődött az előző részhez képest a játszhatóság. Sokkal jobban belesimulnak a "logikai" feladatok a környezetbe, az akció részek meg teljesen más szint itt. Elképesztő helyzetekbe lehet belekerülni.
  • j0nNyKa
    ooooooooooo
    akkor jo
  • n000rbi
    Biztos van az a tábor is, de az szerencsére nem fossa tele a topikot :)
    Utoljára szerkesztette: n000rbi, 2020.06.24. 08:17:09
  • j0nNyKa
    (egyebkent van az a szemszog hogy az ellentabor probal gyozkodni mindenkit hogy a jatek 10/10 meg tokeletes meg mifaszom)
    (es pl en aki nem vagyok erzelmileg erintett a jatekban [mert #pontleszarom] ezt a fentit latom nagyon erosen)
  • n000rbi
    Nem tudom miért, de lwb vért izzadva meg akar győzni mindenkit arról, hogy a Tlou2 nem jó játék, de legalábbis maximum annyit ér, mint amennyinek ő tartja. Mondjuk nem tudom mennyire lehet hitelesen ítélkezni pl. a drámaiságról, ha megjelenés előtt 2 héttel már minden fontos momentumot elspoilerezett magának, majd normálon végigsétált a játékon, mert "a gameplay itt nem számít, csak a történet".

Most 14-15 óra után azt mondom a gameplay rohadt jó és alig várom, hogy folytathassam. Nem untat a történetvezetés sem, de biztosan csak igénytelen vagyok. :)
  • ppista
    "Schindler listája? Vagy egy Forrest Gump"
    Nem lettek volna rosszak, ha a rendezők fel tudtak volna nőni afeladathoz, de mind Spielberg, mind Zemeckis leverte a lécet, és egy giccsparádét csináltak. Főleg az előbbi.
    TLOU2 10/10.
  • lwb
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!

Ez így igaz. Viszont ezeknek a játékoknak egyike sem ERRE építi fel a történetét. Az Uncharted és a Tomb Raider egy kalandjáték, ahol a videojátékos részek a műfajjal jönnek. Senki nem tolja a képedbe, hogy borzalmas vagy, meg erőszakos meg embertelen. A TLOU2 viszont csak erről szól. Hogy az erőszak meg a bosszú rossz. Közben rákényszerít, hogy erőszakos meg bosszúszomjas legyél. Nem dönthetsz úgy, hogy Ellie-vel ott maradj a farmon. Menni fogsz. Semmi értelme nincs az egész jelenetnek, mert egész addig a játékban Tommy végig azt magyarázta nekünk, KÖZVETLENÜL AZ ELŐZŐ JELENETBEN IS, hogy menjünk haza, hagyjuk Abbyt, nem ér ennyit, eleget csináltunk már. Aztán hirtelen ő lett a legnagyobb szószólója a bosszúnak. Hogyan? Miért? Mitől? Ez kimaradt a játékból.

Az lenne hasonló példa, ha az Uncharted 4 egy prédikálós játék lenne, ami arról szól, hogy milyen rossz is már az, hogy nyugatiak elmennek keleti országokban és kincseket vadásznak. De nem erről szól. Egy kalandfilmes történetet mond el, halottnak hitt rokon, kalózkincs, gonosz milliárdos stb mellett. Nem próbál olcsó manipulációval sokkolni. Emlékszel még az újságcikkekre a megjelenés előtt, ahol a Sony prominensei (a ND inhouse stúdió ugyebár) azt mondták (hazudták), hogy pl. nem leszel kényszerítve arra, hogy kutyákat ölj és hogy Ellie az egyetlen játszható szereplő. Vagy ahogy kicserélték Joelt karakterét a trailerekben. Ott szándékosan az öreg Joelt tették be olyan jelenetekbe, ahol a játékban fiatalabb Joel szerepelt, ezzel takarva, hogy az csak flashback. Ezek olcsó trükkök, amikkel Joel halálának sokkhatását akarták felturbózni.
    Utálom, ha manipulálni próbálnak. De ha mégis teszik, legalább ügyesen csinálják.