status.playstation.comgamefaqs ps4PSN IDs
NEM JELÖLT JÁTÉK SPOILER-ES HOZZÁSZÓLÁS, KÉP KITILTÁST EREDMÉNYEZ!
A warezzal kapcsolatos minden hozzászólás törölve lesz!
SG.hu Discord
-
Zóanagyvarázsló #108949 Én is szoktam ezt emlegetni, de pontosan tudom és tapasztalom, hogy ez nem minden esetben áll meg, akár úgy is ki lehet forgatni, hogy profitálni lehessen belőle.
Az Uncharted valóban jó példa rá, nem véletlenül hoztam fel én is, de ott a többnyire komolytalanabb hangvétel enyhít rajta, és eleve könnyedebb a műfaj a filmes analógiákat tekintve is. Ráadásul ami engem zavar, az más játékost lehet, hogy jóval kevésbé, cserébe kap több immerziót. Nehéz ezt az egyén nélkül belőni. A 2013-as Tomb Raider egyébként szerintem rosszabb volt: ott a 16 éves 40 kilós kislány és a komolykodósabb drámázás és a túl hirtelen végbe vitt lélektani fejlődés megmosolyogtató. (Az UC1-ben viszont csak akkor jöhet ki 50%-ra lövöldözés, ha végigszaladásról van szó átvezetőkkel együtt. A gyakorlatban amikor irányítod, és esetleg néha meg is halsz, mert nem kisdedeknek való szinten játszol, akkor a túlnyomó része dara. Az az aspektusa van a legmélyebben kidolgozva és abban van a kihívás is. A többi jópofa kellék, de ujjgyakorlat, hogy ne legyen Gears of War. Legalábbis platinázás közben ezt mondták a hangok.)
Más TPS-ek ugyanakkor éppen a videojátékos szintű erőszakot is beépítették a sztoriba, vagy konkrétan arra építettek. Legyen az a Spec: The Line (persze a Conrad-kisregény és a Coppola-film is jobb, az előbbi nálam ajánlott darab, az utóbbi kedvenc), a Kane & Lynch 2 (igen, kb. fuckolás a sztori, de a maga módján zseniális antivideojáték, ahogy görbe tükörként értelmezhető az egész akcióorgiának) vagy a Max Payne 3, ami a fentebbiekben kínos, az ezeknél erény. A Gears of Warok nem ide tartoznak, de abban sem annyira karakteridegen a mértéktelen gyilkolászás - de ettől nem lesz jobb a dráma benne, és valahogy sokkal kevésbé emlékszem a sztorira, mint az UC-k esetében.
És ezek csak a lövöldék, nem csak interaktív filmek relatív erőszakmentességre vagy óvatosan adagolt mechanikájára (pl. a Blade Runner nem interaktív film, kevés és nagyrészt opcionális a harc, puzzle-ök szinte nincsenek - erénye, hogy a regényből is hoz a film világához, hátránya, hogy nem tudtak eléggé elszakadni a filmtől; és még egyebek is, de jóféle).
A nem filmes, hanem eleve játékos eszközökkel mesélésről nem is beszélve, de nyilván nem ezekre gondoltál a témáknál.