121274

status.playstation.comgamefaqs ps4PSN IDs

NEM JELÖLT JÁTÉK SPOILER-ES HOZZÁSZÓLÁS, KÉP KITILTÁST EREDMÉNYEZ!
A warezzal kapcsolatos minden hozzászólás törölve lesz!

SG.hu Discord
  • vg
    Te biztosan örömmel dolgozol minimálbérélt, és speciális területre szakosodott, minimum egyetemi végzettséggel, vagy akár phd-s it/mérnöki tudásod is fillérekért adod el. Aha. Ott kint úgy látszik hülyék, hogy nem így tesznek. Nem is értem miért nem lehet ócsón jó játékot csinálni. Esetleg te abban a hitben élsz, hogy a játékokat érettségizett tinik készítik?
  • SlickAdam
    horgasszal ES igyal :)
  • Moby
    Éppen ezért bizakodom benne. Vagy elvennéd tőlem ezt is? Mit csináljak helyette? Horgásszak? Vagy igyak? :D
  • Omlás
    Erre utaltam én is, hogy nem azért drága egy mostani AAA cím lefejlesztése mert a technika ennyibe kerül hanem mert ilyen lehúzós pénznyelő ipar épült köré... :/
  • Ulthane
    Én meg azt mondom, hogy ez a "nem olcsó játékokat fejleszteni" dolog ez részben csak egy pénzügyi trükk, könyvelési hókuszpók.

Tény, hogy nem olcsó, de azért nem is annyiba kerül, mint állítják, ez biztos. 20 millió dolláros büdzsével már nagyon szép címeket lehet alkotni, ami 1 millió eladott kópiánál már 2-szeres profitot hoz.

Amelyik játékból nem megy el 1 millió ma a piacon, az SZAR játék. Ha valaki ad a minőségre, és tartalomra, 2-3 milliót lazán elad.

A több 100 millió dolláros projektetk meg kiadói babrálások és szemfényvesztés.
  • Omlás
  • Ulthane
    Úgy van! Le a ratyadék szar FPS-ekkel! Le a lineáris játékokkal! Le a rommá szkriptelt szarokkal! Le a bughalmazokkal, garanciát a játékok minőségére! Ez is egy termék, s mint minden árura, erre is jár garancia.

Ha szar a minősége? Visszafizeted az árát! Ha nem azt adtad, amit a csilivili trailerekben ígértél? Kurva anyád, visszafizeted az árát! Ha olyanokat ígértél szlogenekben, amik hazugságok, visszafizeted az árát, és kártérítést fizetsz! Illetve a nyakadba varrunk több millió dolláros fogyasztóvédelmi bírságokat!
  • Omlás
    Az más kérdés, hogy ilyen lehúzós pénznyelő ipar épült a játékok köré :)
    De hidd el régen sem volt olcsó AAA kategóriás játékot csinálni. Most sem az. A kettő között annyi a különbség, hogy most több 100 misi befektetése után is többnyire egy erős jó vagy közepes kategóriába sorolható rókabőrt kapunk. A pénzügyi részét értem én is mi miért megy de mint játékos akkor sem tetszik, hogy ebben az irányban haladnak a dolgok és nemigazán tűnik úgy, hogy változna a dolog :/.
  • DanielT
    Gameplay fejlődés? Ne viccelj, huszadrangú szempont manapság. Nongém, szétbutított szarokkal tartják lélegeztetőgépen a válságban vergődő gaming iparágat.
  • ModernT
    Srácok több kérdésem is van

1) Tudtok valami jó oldalt ahol ócó a digitális vagy sima játék ? Vagy csak a néha megjelenő akciókat lehet szemezgetni?

2) Mivel tudnám összekötni úgy a ps4-et és a pc-t hogy mindkettő egyszerre 1 fejhallgatóból szóljon? Valami külső hangkártya vagy van valami speckó dolog?
  • shaddam

Berendelem, de azért figyelem mi a helyzet, mert a kutyák említették hogy lehet olcsóbban kapja aki ps3-on is tlou tulaj volt. Hetek múlva leveszik psn-ről a season pass-t, lehet lesz ebből valami olcsóbb alternatíva
  • arty
    TLOU remastered

10OFFPO kuponkóddal 35font
  • samsung123
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    Jó Ok értem én, de FullHD 200xAA meg milliárdnyi poligon nélkül hozható lehetne, elég számomra minden fény, fényerősségnek megfelelő erősségű árnyékot/fényt vessen, ne legyen kamu. Meg a tárgyakról visszaverődő fény is másodlagos fényforrás legyen. Tudom ez a sok erőforrást zabáló, de nem kell CGI minőségbe. Ezek mind megvannak már vagy csak részben vagy kamuval.
  • arty
    De, nagyságrendekkel olcsóbb volt - az AAA játékok embertelen büdzséből készülnek, ekkora pénzeket senki nem fog kockáztatni "újításokkal", amit eseteg az átlag nem kajál és akkor uszott a 100+ millió $ :)
  • Omlás
    Régen sem volt olcsó a fejlesztés az akkori viszonyokhoz képest azért ezt ne felejtsük el.
    Nem egy esetben amit úgy érzek megéri arra költök pl kickstarteren is. Nem fog földhöz vágni 40-50$ szóval számomra azon nem múlik.

Az indie műfaj engem nem tud lekötni sajnos így jöhet vele nekem akárki, hogy így kreatív meg úgy de számomra nem elég tartalmas. Van egy két cím amivel el pöcsmögök mert tényleg szórakoztató de nekem ez kevés. Nekem történet kell kidolgozott karakterek egy jól összerakott univerzum ami be tudja húzni az embert mint egy jó mozi.
  • Ulthane
    Ott annyira nem, de azért ott is van ám néhány érdekes elhullás! :)
  • arty
    Az nem úgy van ám, hogy "tegnap" még scriptelt béna anom, ma pedig perfekt fizika... pár év még eltelik, mire minden játékban korrekt lesz a ronygbaba fizika.

GTA4/5 már nagyon lépett a jó irányba, máshol viszont még valóban vannak gondok.
  • Omlás
    Pl ragdoll már van ám azért egy pár éve 10+ biztos :) persze az nem vitás, hogy technikailag fejlődtek a dolgok elég szépen. Csak épp anno amíg nem volt meg a technikai oldal készültek remek alkotások mert relatíve kötött volt mit tudnak megvalósítani így a játékmeneten volt a hangsúly. Most meg pont fordítva kiélhetik minden képzeletüket :D a látvány megvan csak a többi meg elmarad ehhez mérten és kb kong az ürességtől az egész.
  • n000rbi
    GTA V-ben is bajod volt vele? Szerintem ott (és az összes euphoria-t használó játékban: SW: Force Unleashed 1-2, Red Dead Redemption, Max Payne 3) nagyon is rendben volt, ahogy a karakterek estek-keltek.
  • Ulthane
    Nem szerintem nem jól néz ki, hanem minden normális gémernek (5% ;) ) zavarja a szemét, illetve értetlenkedve áll előtte.

Tök mindegy, hogy kimegy alóla a fizika, vagy pont akkor jön meg a fizika, köszönőviszonyban sincs azzal, ahogy annak lennie kéne.
  • Ulthane
    Akkor ezen még nagyon dolgozniuk kellene. Lara is ahogy a sziklákról lezuhan, vagy bármelyik játékban ahogy összeesnek a "bábuk", az röhejesen szar, egyáltalán nem hasonlít egy valódi emberi test zuhanására.
  • arty
    "bevállalós fejlesztők kihaltak vagy nem engedik őket érvényesülni"

Ódehogynem. Csak a játékfejlesztés közben nagyon drága móka lett, hiszen te is elvárod a szép grafikát, jó minőségű hangot, körítést.
    A bevállalás megvan - az olcsóbban készülő indie címekben. Ezekből te pl mennyit vettél az elmult évben? ;)

Ott a kickstarter is - mennyi induló ötletbe raktad a pénzed, kockáztatva egy kicsit?
  • arty
    10-15 éve ótvar scriptelt halálokkal halt az ellenfél, ami egyrészt minden alkalommal ugyanugy nézett ki, másrészt általában tök irreálisan is videlkedett a test az animáció során - a környezetet se vette figyelembe, stb

méghogy nem fejlődünk...

(irreleváns, hogy szerinted ez se néz ki jól - ettől még jobb, mint a korábbi)
  • n000rbi
    >kreatív ötleteket bevállalós fejlesztők kihaltak

Játsszatok Nintendo játékokkal :) (egyébként egyetértek, nem csak a grafra kéne rágyúrni, nagyon nem)
  • Omlás
    10-15 éve még azért több értelmes kreatív ötlet volt játékok terén manapság mindenki a "tutira" megy évente ha 1 vagy 2 olyan cím van amire azt mondja az ember, hogy "ez igen ez megérte az árát" akkor lehet, hogy sokat mondok.

Tényleg az a baj, hogy évek óta mindenki az újítást annyiban látja, hogy egyre szebb és részletesebb legyen a játék a tartalom meg konvergál a 0-hoz vagy egy erős közepeshez tisztelet pár kivételnek. Igazi kreatív ötleteket bevállalós fejlesztők kihaltak vagy nem engedik őket érvényesülni :(
  • Moby
    >Olyan, mintha a halál pillanatában megszűnne a karakter fizikája

Pedig olyankor jön meg :D Odáig főleg mocap-script-az ügyesebbeknél némi kalkulált cucc kombója vezérli a modell. Addig is van csontváza, meg izületek, de a mozdulataira minimális szinten/egyáltalán nem hat a fizika. Amikor meghal, akkor meg oda van lökve az egész modell fizikamocinak, vagyishát ki van húzva alóla a script.
  • Moby
    >A full dinamikus fények/árnyékok jönnek be, nem a poligon és a felbontás. Ezt várom, nem CGI mozi minőséget

Hát izé...pont ez a CGI :D Bár a cgi is tolódik bele a raszterbe, de alapvetően RT alapúak, ott meg minden fény és árnyék dinamikus, ezt viszont teljesen felesleges várnod raszter alapú cucctól, mindegy melyik generációról beszélünk. Nem lesz bőséges grafikai fejlődés, majd jön a ND, és az áncsártid százhuszonnyóccal megmutatja jövőre mit lehet kihozni egy jól megkomponált csőcuccal grafban, és tessen megelégedni ennyivel. Ettől nem lesz valós tükröződés infamousban. Máskor sem.
  • Ulthane
    Ahhh, még egy kérdésem a szakértelmed felé:

Miért van az, hogy minden, hangsúlyozom MINDEN játékban, ha egy karakter meghal, akkor az rongybaba lesz? Mint egy zselékupac, úgy zuhan össze, a végtagok irreálisan szanaszét állnak, és a tetem gyakorlatilag csak egy torzó? Olyan, mintha a halál pillanatában megszűnne a karakter fizikája. Írtó hülyén néz ki. Nem tudnak leprogramozni egy normális összeesést?
  • Ulthane
    Na, pont erről beszélek én is.

A videojáték-ipar megrekedt a 10-15 évvel ezelőtti szinten, ami a játékmenetet, játékmechanikát illeti (tekintsünk el a grafikai fejlődéstől). Gyakorlatilag egy helyben toporog, egymás után köpi magából a sabloncímeket, a ratyadék-szotyadék FPS-eket, pedig ezek felett eljárt az idő.

A nextgen ne csupán grafikai fejlődést hozzon, hanem valóban újgenerációs gameplayt és játékmechanikát, melyre sajnos egyelőre egyetlen példát SEM láttunk még.

Új receptek, új ötletek kellenek. Hogy cska egy példát említsek: GTA V karakterváltós mechanizmus. Na, ez valóban újdonság volt, amit még SOHA nem láttunk korábban. Ettől kap egy játék friss és új érzetet, ettől fejlődik a játékipar, nem a filmszerű prezentációtól, meg a rommá szkriptelt lineáris játékoktól.

• samsung123
    Fizikát és Ai-t várok! felőlem lehet minden 720p is AA-val 40-50Fremmel, legyen jó fizika/komplexitás és persze olyan AI-ami túlmutat a mostaniakon, számomra ezt jeleneti a Next-gen, a grafika is fejlődni fog bőven, ne legyünk borulátók. A full dinamikus fények/árnyékok jönnek be, nem a poligon és a felbontás. Ezt várom, nem CGI mozi minőséget, biztos vannak akik abban is hisznek, cső null fizika/Ai, alacsony FPS játékoknál biztos rámennek majd arra. Nem akarok én mindnnel játszani, lesz ami hozza a számra elvárt minőséget akkor megveszem, ha az évi 2db játék akkor annyi lesz.
  • Moby
    sharefactory működésben:

• Moby
    Azzal én is élek. Bizakodom, hogy a gémpléj ÓRIÁSIT fog fejlődni ebben a generációban a jelenlegi állapotokhoz mérve, avval ugyanis lényegesen nagyobb bajok vannak, mint a grafikával.
  • Moby
    Miért, érti?
    Te érted? Vagy csak jöttél kötekedni jószokás szerint?
  • Kongy
    Ha már valaki nem ért veled egyet, akkor az már nem érti a mondatot, amit leírtál. Ez a Te logikád. Nice.
  • samsung123
    Akkor szomorú leszek, de bizakodok.
  • Moby
    Én nem is kértelek semmire

Mindenesetre aki a ps3-as játékok grafikai fejlődését várja a ps4 érában arra szomorú évek várnak. Nem nagyon van megfejtésre váró hw. Öléggé meg van fejtve.
  • samsung123
    Mindenki saját minősíti, nem kell bizonygatnom semmit, elnézést. Ön nyert.
  • Moby
    Valami húsvéti hasonlat találóbb és időszerűbb lenne, és az sem lenne kevésbé inkompetens :D
  • samsung123
  • Moby
    Maradjunk annyiban hogy a leírt mondatot SE érted.
    És ugyanez elmondható a ps3 architekt vs ps4 viszonylatban is. Nem fogok belekezdeni, mert fanbojokkal nem vitázom, pláne nem olyanról, amiről halovány fingjuk senincs.