121274

status.playstation.comgamefaqs ps4PSN IDs

NEM JELÖLT JÁTÉK SPOILER-ES HOZZÁSZÓLÁS, KÉP KITILTÁST EREDMÉNYEZ!
A warezzal kapcsolatos minden hozzászólás törölve lesz!

SG.hu Discord
  • Moby
    Hát ez nem jó hír :D kevés instabilabb progit tudnék mondani a területről :)
  • Moby
    Szinte már felesleges. Fél év alatt szitokszóvá korcsosították a share-t. Őszintén szólva nem hiszem, hogy valaha használni fogom, akármennyire bugfixelik.
  • TDC Geronimo
    Elvileg...elvileg mostani updatebe javítva lesz. Pár napja nekem is elveszett 2 BF4 momentumom is a fosbugos share miatt.
  • arty
    én TÉNYLEG szurkolok a sonynak, de könyörgöm........ ez egy 134. sor lehetne egy normális FW changelogjában!! :(

(azt hozzá se teszem, hogy 2008 júniusa környékén....)
  • deep
    Pont ezt akartam, hogy ennél azért vannak égetőbb dolgok... Pl. a share feature megjavítása, ami release óta szar, lassan fél éve.
  • arty
    wow, 5-7 év után eljut idáig a péesen?! aztamindenit, kiváncsi vagyok mi jöhet még! :D

(azért persze örülök)
  • TDC Geronimo
    Christian Millback ‏@Tidux 12m
    to those of you who do not like your PSN name, things is looking brighter #PS4

Tidux srác szivárogtatott pár dolgot FWvel kapcsolatban gafon, de most már csak twitteren fog. Állítólag azok csinálják a video editort, akik a vegas PROt is csinálták.
  • Totti5
    Autón átlátás :( amikor olyan a játék pl Future Solider azzal nincs bajom, de itt mivel és minek?
  • TDC Geronimo
    sekikemes videó a watch dogs PAX demoról. Egyelőre ubi nem rakta fel youtubera a normális verziót...

• Tatyla
    meg elméletileg az usb-re mentés...
  • TDC Geronimo
    Tegnapi pletykák szerint héten lesz több infó 1.70ről és jövő héten jön...

Állítólag bekerül friend notification is. Nagyon remélem.
  • SlickAdam
    gondolom.
  • Moby
    Ez volt a tegnapi 800 megás update?
  • Moby
    Hát deep sokkal inkább szakértőnek számít, lévén ő valóban stúdiónál dolgozik :) Nekem nem-játék kapcsán van közöm a témához, de lényegében ez a része ugyanaz.
    A barátodnak hellyel-közzel igaza van, bár nem csak PS-t használnak, és nem egy, hanem több felbontásban megvannak a játékban a textúrák/modellek (mipmapping, level of detail kulcsszavak), de elég jól megfogta a lényegét.
    Hogy jön ez a 720p-hez meg az 1080p-hez? Elméletileg sehogy, gyakorlatilag viszont a grafikus csipek véges teljesítménye szempontjábból itt most két mennyiség releváns: mennyi textúrapixelt(texelt) látsz, illetve mennyi pixelre van ez leképezve (főbontás). Ezen kívül szoros összefüggés nincs a kettő között, bármilyen texturafelbontás leképezhető bármekkora nézeti felbontásra és viszont. Lásd régi konzolok emulátorai, amik simán renderelnek fullhd-ra ezeréves játékokat, és ott nem felskálázás van, hanem valós fullhd rendering. Lineáris algebra alapok mentén elég könnyen értelmezhető az egész folyamat.
  • SlickAdam
    "Új játékmóddal bővült a Killzone: Shadow Fall: a Guerrilla Games csapata szép csendben készített nekünk egy King of the Hill módot.

Az összes megjelent pályán játszható KotH-ben folyamatosan változó kijelölt zónákat kell elfoglalnunk - maximum 16 fő játszhatja (ezt kifejezetten a rajongók kérték), hamarabb lehet benne újraéledni és az elfoglaláshoz szükséges ponthatárt is is megnövelték benne, 100-ról 250-re."

G365
  • Ulthane
    Ha jól tudom, a sok kókler között itt te vagy az egyetlen szakértő(bbnek tűnő) ;)

Egy barátommal vitatkoztunk, hogy is megy ez a videojáték készítés. Próbálom az ő álláspontját a lehető legpontosabban idézni:

"Minden játék HD grafikával készül, csak lebutítják. Photosoppal megcsinálják a textúrákat nagy felbontásban, s azt mentik le kisebb felbontásban, ezért rondák a játékok."

Nekem ebben már az is fura, hogy PS-pal csinálnának textúrákat videojátékba. Szerintem aligha, de majd kijavítasz. Szerinte elkészülnek a fizikai modellek, amik ugya poligonokból állnak, minél több a poli, annál részletgazdagabb a modell, s "azt színezik ki" a textúrákkal. Minél alacsonyabb a textúra felbonátsa, annál randább a játék. S hogy jön ide a 720p meg 1080p?

Hogy is megy ez valójában? Ha lírod pár mondatban, megköszönöm.

• TasManXT

Na egy kis bénázás. :D
  • deep
    Valaki még félreérti, ingame jobb mint a cutscene, csak hogy egyértelmű legyen :D
  • TasManXT
    Injustice-t sikerült beszereznem. Vicces az átvezető minősége a játékhoz képest... De jó kis bunyós cucc.
  • Totti5
    Jaja. Nem megy. Vicces... van akinek megy. Az ilyen peccselgetés a gyanús, ami magyarra fordítva nagy ívben szartak a portra és még valamit erőlködnek, hogy kevésbé legyen szar egy PREVGEN játék, aminek a lényege az lenne hogy a 10szer erősebb gépen 1080p.
  • deep
    Azért ha sorban kb. a huszonharmadik fejlesztőnek nem megy, ott már minimum gyanúsnak kéne lennie a dolognak :D
  • kirol
    PS4-el működik a PS3-as move kontroller? Vagy PS4-en már nem kell kütyü a kamerához, hanem úgy működik, mint az xbox-é, hogy az emberz nézi?
  • Totti5
    A fejlesztőknek nem megy. Ez egy prevgen motors prevgen játék, felturbózott graffal, ami prevgenen 720p 60 fpsel ment. Fosportal basszák meg visszamondtam nem veszem, ezt nem támogatom. Ne nézzenek már hülyének.
  • SlickAdam
    "Mai pixelszámolgatós hírünk következik, célpontban a héten megjelenő Trials Fusion (PC, PS4, Xbox One, Xbox 360). A Ubisoft megerősítette, hogy az Xbox One verzió első napos foltozást kap, de még így sem éri el a korábban beígért felbontást. Ami 1080p volt. Most pedig 800p, illetve a pecs telepítése után 900p lesz. PlayStation 4-en maradt az 1080p.

És hogy pozitív hangulatban zárjuk a hírt: a korábban megcélzott magas fps-érték változatlan, a PS4 és az Xbox One verzió is 60 képkocka per másodperccel dübörög."

G365

---

meg a szaros Trials se megy neki 1080-al... :S
  • Moby
    Hát így 10k kill környékén picit már én is unom :D
  • SlickAdam
    persze, hogy nagyon szep, nyomtam mar 1-2 menetet. csak nekem tul nagy a dara ahhoz, hogy ejfel környeken shooting star-t jatsszak.:)
  • Moby
    Szerintem toljad kicsit, aztán visszatérünk erre a kicsit butított látványra :) A forest pl nagyon szép, meg úgy egyáltalán szépek a mapok. Ráadásul egy the park-on, ami egy ökör pálya, ha besűrűsödik az akció, akkor a négyzetcentiméterre eső particle effektek száma az százezerhez konvergál :)
    Minden szempontból k. jó a multija, csak épp mostanra a mapok keciunalmasak lettek, és amik jöttek azok meg arra sem voltak méltóak, hogy kitolják őket. A klasszikus 1080p-hez meg én nem ragaszkodok, ha kitalálnak olyan algoritmust, ami egy órajel alatt telihányja csodás grafikával a képernyőt millió pixellel, én nem fogok rinyálni, hogy dehát ez nem klasszikus render :)
  • SlickAdam
    no ezt ertettem en eddig is, tudhatnad mar, hogy en kb soha nem vagyok halalosan komoly.:)
    de akkor se klasszikus ertelemben vett 1080p. nem is ertem miert nem atom 60-al suhan. hisz a latvany is butitva van kicsit mp-ben...
  • Moby
    persze nem olyan ostoba módon mint a tévék, hiszen az nem tud semmit, ő ezt adaptívan csinálja, mert pontosan tudja merre mozdulnak a vektorok, illetve hogy használhatja-e ezt, vagy sem.
  • Moby
    Minden második képkockát renderel valós fullhd-ban, a maradékban képkockákban az oszlopok felét rendereli, a fennmaradó oszlopokat meg interpolálja az előző, valós renderből, mint mondjuk a tévéd a motionplus/extra/izé-vel. Gyak. két képkockából egy frém felét spórolja meg.
  • Moby
    Egyébként az xboneon sem lenne hülyeség ezt alkalmazni, csak ezt még mindig sokkal több erőforrás így csinálni, mint semmit nem renderelni.
  • SlickAdam
    elmagyarazod?
  • Moby
    Ez még mindig úgy hülyeség ahogy van. Szó nincs 960-ról. Ott köpök mindenre ami nem okés ahol érem, de ez most épp nem butaság. Csakhát a onlányújság lehozza, a slickadam meg nem érti.
  • SlickAdam
    na ezaz, nem latod. Boner-t mindenkinek! :D

oszlopfelbontas 960, tehat picittöbb, mint 100000 ponttal több csak, mint a 720p.
  • Moby
    > foleg h feldolgozzam a kb 720p-s felbontast

A micsodát? Az oszlopfelbontással megy a trükközés, de több, mint 100 óra és 3m pont összebazseválása után bátran mondhatom, hogy aki abból bármit észrevesz, az szimplán hazudik.
  • SlickAdam
    The President of Sony Entertainment Worldwide Studios, Shuhei Yoshida, has already revealed that he owns two Wii U consoles, and has commended Nintendo on their games multiple times. Unfortunately, it seems like Yoshida never considered the Terms of Service on Miiverse when using the service, which resulted in two bans.

Shuhei Yoshida:
    "The first time was because I had my Twitter account in my profile and that’s against the rules,” Yoshida said. “The second time is because I wrote, ‘I love PS.’ You’re not supposed to promote a commercial product in MiiVerse, so they correctly interpreted ‘PS’ as PlayStation."

"örült" YOSHIda :)
  • SlickAdam
    haha, tudtam mit rejt.
  • n000rbi
    Ma megjött a definitív Rayman Legends-em

Esetleg lehet lesz egy eladó ps4-es példányom, akit érdekel :)
  • SlickAdam
    en meg elvezkedek a killzone-al. erzekelitek azert, hogy kb 6 nap alatt meg mindig nem toltam le. 7. fejezet tan... odabaszos! :) foleg a pop-in problemakat szeretem, igazi nextgen feeling.:D

viccet felreteve: graf nagyon szep a kis hibakat nem nezve. jateknak meg... killzone. azt se tudom mirol szol, mert rohadtul nem figyelek, de ez meg igyis egy jobbfajta kz resz.
    multiplayer meg agyhalal. ahhoz nekem eröt kell meritenem. foleg h feldolgozzam a kb 720p-s felbontast, amit kb senki nem vett eszre. de megy az xbox720 szopatasa... ejnyebejnye mindenkinek!
  • Moby
    Örülnék, ha ezt mindenki elmondhatná ma magáról.