Train Fever
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
De az oldal keresőjét is megpróbáltam, csak a topicját hozza be max.
Utoljára szerkesztette: wollnerd, 2016.05.14. 14:55:43
PC konfigom a Be quiet! Pure Base 500DX White házban: GIGABYTE Z490 GAMING X, Intel i7 10700K 3.8 Ghz (5 Ghz) , 32 GB DDR4 RAM, NVIDIA GeForce RTX3080, Windows 10 Pro 64bit, HP Reverb G2
De most ebben a pillanatban végeztem és töltöttem fel. Szóval most már tényleg a modikon múlik minden. A napokban töltöttem fel egy másik modot, de azt nem rakták ki. Remélem ennek nem az lesz a sorsa.
Viszont, 2 két nap telt el és még semmi? 2 napja figyelem az új friss letöltéseket, de még semmi erre utaló nincs...? <#fejvakaras>#fejvakaras>
PC konfigom a Be quiet! Pure Base 500DX White házban: GIGABYTE Z490 GAMING X, Intel i7 10700K 3.8 Ghz (5 Ghz) , 32 GB DDR4 RAM, NVIDIA GeForce RTX3080, Windows 10 Pro 64bit, HP Reverb G2
Bocs, hogy ekezet nelkul irok, de igy szoktam meg mikor meg az XT volt a high-end gep..... :)
Kész a leírás és a mod. Ma fogom feltölteni a transportfever.net-re. Onnan már csak a moderátorokon múlik, hogy mikor engedélyezik. A leírást a spoilerben olvashatjátok.
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
A mod csomag még Alfa állapotban van. Csak az mdl fájlok és a scripteket fejeztem még csak be. A következő lépés lesz a konténerek és egyéb áruk modellezése.
A mod csomag tartalma:
• mozdony: 44
• motorvonat: 22
• személykocsi: 40
• teherkocsi: 61
• villamos: 24
• busz: 25
• teherautó: 21
• ipar épület: 14
• ipari lánc: 5
• ipari lánc átalakítás: 2
A mod csomag nem tartalmazza ebben az állapotban:
• járműmodelleket
• árumodelleket
• ipari létesítmények modelljeit
További tervezett tartalom:
• Árumodellek
• Prototípus
• Járműmodellek
• Ipari létesítmények modelljei
• Hajók és repülők (Transport Fever)
Ajánlott modok:
• Multiple cargo
• Erőszorzó
• Base_config fájlban magas áruszorzó
Megjegyzések:
• Más teherkocsit, ipart érintő modokkal nem kompatibilis
• Az ipari épületek külön is letölthetőek, így illeszthető a vanilla verzióhoz
• A járművek száma azért ilyen magas, hogy legyen választási lehetőség
• A játszhatóság érdekében megváltoztattam a V63-as, teherkocsik végsebességét.
• Az első, másod és harmadosztályú kocsik közötti pénzbeli eltérések találhatóak, amelyeket az 1950-es jegyárak alapján határoztam meg. Pótjegyek az IC kocsik esetében megtalálhatóak (lásd. 1. táblázat)
• Ingaszerelvények csak bizonyos összeállítással szabályosak. Vonatonként csak egy vezérlőkocsi besorozható. (lásd. 2/a, 2/b táblázat)
• Járműlista és színkódok (lásd. 3/a, 3/b táblázat)
• Ipari láncolat (lásd. táblázat)
• A jövőbeli magyar járműbeszerzést követni szándékozom
Köszönetnyilvánítás:
• Grismo a többrészes villamos mdl fájlokért. Letöltési hely:
• https://www.transportfever.net/filebase/index.php/Entry/270-Tram-s-mit-Zusatzwagen-Mirage-Doppeltraktion/
• https://www.transportfever.net/filebase/index.php/Entry/270-Tram-s-mit-Zusatzwagen-Mirage-Doppeltraktion/
• Tesztereknek: Desert, mokuci74, Tuvixplayer, Zsoldoskatona
Forgalmi dugót a kötött pályán gondoltam. Nem voltam elég pontos.
A másik ok amiért nőnek a városok, az a másik várossal való kapcsolatok száma. Egy olyan város szinte stagnál, ahonnan csak egy irányba lehet eljutni, mint egy másiké, ahonnan 2-3 másik városba is eljutnak az utasok.
A visszaesést pedig egy egyszerű forgalmi dugó is ki tud alakítani.
Bocs, hogy ekezet nelkul irok, de igy szoktam meg mikor meg az XT volt a high-end gep..... :)
Train Fever-ben (utolsó update) általában ott torpanok meg, hogy a városok nem nagyon nőnek, így nem vesznek fel árut és az áruszállítás is megreked vagy visszaesik. Gondolom fordítva is igaz, azaz nincs áruszállítás, város nem nő (?). Személyforgalommal nincs gondom, az mindig húzza a pénzforgalmat. Az áruszállítás általában az elején beindul 50>100>200), össze is rakom a bazi nagy tehervonatokat, aztán egyszer csak 1900 környékén leáll (vissza pl .50-re). Kötöttpályás vagyok, azaz csak vasút/villamos kombót használok (lehet, hogy ez is baj!).
Végigolvastam a korai többpontos tippeket és vitákat. Úthálózat szaggatással részben megoldódna a gondom, de azt nem akarom, mert achievementekre is gyúrok és ha jól tudom, móddal nincs achievement. Illetve ma este - személyszállításhoz hasonlóan - megpróbálom láncba szervezni az áruszállítást is (ez általában csillagpontosra sikerül).
Kéne néhány látható tipp. Akinek nincs ezzel gondja, azoktól kérnék, ugyanarról a mapról több időszakban készített mentéseket, hogy lássam, ki hogyan építkezik. Megköszönném. (Priviben link pl. tárhelyre zippelve feltöltve Google Drive, OneDrive, stb) Esetleg vannak valahol minta sav-ék?
Köszi!
Nagyon várós.... 😉
Tudom, hogy kisebb értékű hír, de közben a modommal is haladok bőszen. A tesztelőket ezúton kérem a motorvonatok kipróbálására. Az ottani üzemeltetési költségeket érzem még kifogásolhatónak.
Egy kis ízelítő:
Megjegyzés: Igen, a Rába teherautók neveit még át akarom írni.
Utoljára szerkesztette: Nohab, 2016.04.11. 21:38:42
Marad az engine és nagyon kíváncsi vagyok, hogy sikerül-e kijavítani a hibáit.
A vasútépítés összes újítása hasznos. Ötszáz+ óra játékidő alatt mindegyik eszembe jutott már, hogy de jó lenne ha...
Az állomásfejlesztési lehetőséget a Train Feverben is különösen hiányoltam.
Az átlátszó üveggel szerintem nagyságrendekkel jobban néznek ki a járművek.
Az iparágakon is fejlesztenek, most már meg fog rajtuk látszani, ha szintet lépnek a termelésben.
A traileren és screenshotokon is meg lehet figyelni, hogy a járművek lámpái világítanak. Talán ez azért van megcsinálva mert nappal-éjszaka váltakozás is várható?
- Ívbe is lehetnek állomások
- Lehet fejleszteni az állomásokat
- Hidakon is lehetnek kitérők
- Fejpályaudvar
- Van áttetsző üveg (pár mozdony nagyon bután néz ki a hiánya miatt)
- Átszelő
- Elméletileg még jobban lehet moddolni
- Optimalizáltság
- Vizuális öregedés a járművön
Kb. ezek az újdonságok a hajókat és a repülőket kivéve. Remélem ezt már tényleg agyon lehet majd moddolni.
Ja, és 2016 őszére tervezik kiadni.
A trailer brutál jó, sínkeresztezés 90 fokos is<#email>#email>
hát.
<#eljen>#eljen>
̊ ̊̊ ̊̊̊ ̊̊̊̊ ̊̊̊̊̊ ̊̊̊̊̊̊ ̊̊
Egyébként több olyan kommentet is láttam már, hogy a játék által használt saját fejlesztésű játékmotort tartják eleve hibásnak ezért nem is sikerült kijavítani egyik patchban sem igazán ezt. Több kommentelő is javasolta már a hivatalos oldalon a fejlesztőknek, hogy az új játékot már egy beváltabb grafikus motorral próbálják meg és hagyják a saját fejlesztésű motort.
Rengeteg mentést töröltem mert 60-70 év után annyira laggolt a játék hogy percekre beállt. Főleg akkor ha oldalnézetből akartam megnézni a várost.
Most inkább járműveket töltöttem és 130 éve megy ez a Map, egyenlőre minimális lefagyásokkal.
Igen, elvileg készül egy új játék ugyanebben a tematikában, de erről még semmi konkrétumot nem osztottak meg a fejlesztők csak annyit közöltek hivatalosan, hogy dolgoz(ná)nak az ügyön. Még a cím megtartása sem teljesen biztos. Ez év elejére ígérték a végső update-et. Ez már megvolt. Továbbá ez év első negyedére ígérték a tényleges bejelentést. E hónapban jöhetne már az a hír. Mindenesetre van lehetőség feliratkozni a hírlevelükre.
Utoljára szerkesztette: Zsoldoskatona, 2016.03.11. 18:51:16
A gyártók már egy újabb játékot írnak. Állítólag hasonlóan közlekedés szervezés, de többet nem tudok. Ezt a játékot már nem fejlesztik tovább.
i5 4690 3.5GHz
8GB ram 1600MHz
GTX970 4GB
szerk: és tényleg lesz trainfever 2? egy angol fórumon azt írta valaki, de nem nagyon találtam infot róla. meg azt is mondta h lesz benne multiplayer. akkor tuti megvenném
Utoljára szerkesztette: kalacs01, 2016.03.11. 15:33:08
Úgy tudom, hogy vágányútra nem lehet átszelést rakni. Az alábbi link szerint (talán bug miatt) lehet: X-Weiche, (NICHT Hosenträgerweiche) Baumethode
Én nem bírtam összehozni az utolsó verzióban. Van, akinél működik? Ha igen, akkor használható (mert úgy látom, hogy az egyik kép szerint az átszelésben egymásba szaladnak a vonatok)?
Köszönöm a magyarázatokat, nagyon hasznos volt!
2. kérdés: Mert kizárja az ellenmenetet. (Állomásról úgy nem indul el vonat, hogy az szembe jöjjön a már nyíltvonalon haladóval.)
--"Egyszerre csak az egyik vonat haladhat, míg a másik az állomás kijárati jelzőjénél áll."
Igen, de miután az elhalad a jelzők mellett már indulhat is. Nem kell neki megvárnia, hogy befusson a másik állomásra.
"Ha ez a két vonat ugyanazon a vonalon jár, akkor ennek semmi értelme."
Ha ilyen kicsi a táv esetében és ha tényleg csak két vonal érinti ezt a szakaszt akkor tényleg nincs értelme. Az végállomások előtt meg kétségtelen kell részleges kétvágányúsítás.
--" Az más kérdés, hogy az egyiknek az állomáson be kell várnia a másik szembe jövőt."
Pontosan. Ennek az előnye az alábbiakban van:
- Nagy vonatsűrűség a vonalon.
- Rendszertelen közlekedés. Pl.: ha távolról jön egy másik járat, ezért nem lehet kiszámolni a részleges kétvágányúsítás helyét.
A kék pont (jobbra halad) szempontjából a vágányfoglaltság. Piros az általa foglalt szakasz, zöld a számára szabad szakasz.
A fehér pont szempontjából a vágányutak és foglaltságok. Zöld a szabad rész, sárga a foglalt, rózsaszín a másik vonat által foglalt szakasz a jobb oldali térközben. A rózsaszín szakasz miatt marad vörös a kijárati jelzője a fehér vonatnak.
Így a vonatcsoportok használatával sokkal jobban meg lehet növelni a szakasz áteresztőképességét. A valóságban is így csinálják.
Utoljára szerkesztette: Nohab, 2016.03.03. 17:57:05
Köszi a válaszokat! Annyiból rossz a rajz, hogy nincs mit felcserélni, mert a két jelző egy síkban van lerakva, nincs eltolva. Ettől függetlenül kipróbálom a leírtakat.
Ez főként akkor jó, ha nem csak két szerelvény jár az állomásközben. Mert ha három jár, akkor a vonal harmadrészeihez kell kitérővágányt létesíteni. Vagy akkor is jó, ha két vonat jár a vonalszakaszon, de időnként másik menetrenddel jövő vonat jelenik meg itt. Pl.: Az egyik személyvonat mögött el tud jönni a tehervonat egy állomásközben, és fele annyit kell várnia a másik személyvonatnak a vonal "irányváltására". Nem mellesleg sokkal olcsóbb. Különösen hosszú állomásköznél kitérővel vegyítve 3-4 vonatos forgalmat is simán lekezel. (2-3 személy, 2-3 teher)
Egy jó tanács:
Azonos viszonylaton és megállásokkal csak egy menetrendet használj több vonattal. Ellenkező esetben túl ritka lesz a járatsűrűség a játék logikájával nézve.
Nincs annál rosszabb mikor két vonat szembemegy a többi meg rátorlódik mert addig mennek amíg a jelzők engedik.
Az elején nehéz megszokni a jelzőket, de nagyon gyorsan megtanulható, később reflexből rakod őket.