Train Fever
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Átírt beállítások mellet is számolja az achivmenteket.
2 GB tárhely: https://www.dropbox.com/referrals/NTE3MTMzNDk
Nem egyszerű, de szép lassan minden fejlődni fog.
Egyik városból a másikba lehet árút szállítani?, vagy csak a gyárakból lehet egy adott városba?
(De vigyázz: ha a városba "spontán" áramlik az áru, az is ellátás!)
Szépen haladok, nagyon jó kis játék ez... A kérdésem az lenne, hogy van-e olyan patch ami a gyárak termelését növeli?
Jelenleg a személyszállítás jól jövedelmezik, de a teherszállítás veszteséges a gyárak, illetve kitermelőhelyek gyenge termelése miatt.
Köszi
PC konfigom a Be quiet! Pure Base 500DX White házban: GIGABYTE Z490 GAMING X, Intel i7 10700K 3.8 Ghz (5 Ghz) , 32 GB DDR4 RAM, NVIDIA GeForce RTX3080, Windows 10 Pro 64bit, HP Reverb G2
Ha sok az autó, az azért van, mert azokkal gyorsabban érnek oda az emberek, ahova menni akarnak. Lassú a tömegközlekedésed :)
Fejleszd úgy a két város közötti utat, hogy legyen rajta buszsáv és akkor jó esetben visszaszokhatnak a buszozásra.
Indíts egy játékot, ne építs semmit, csak pörgesd le az éveket és megkapod az acsit :)
A másik kérdés, hogy az 1950 -es évekre a kitermelő bányák nem termelnek annyi pl.: ércet, vagy szenet, hogy egy 5 kocsiból álló teherszerelvényt megtöltsenek, és így veszteséges az adott szerelvény. Később többet termelnek a bányák?
ui.: Jól nézne ki egy 10 kocsiból álló teherszerelvény szénnel, vagy érccel és persze még hasznot is hozna... :)
Hála
Akkor oldanak fel igazán a dátumok, ha az adott olyan játékban, ahol elejétől a végéig (persze a kívánt teljesítmények eléréséig legalábbis :) ) nem volt aktiválva egy mod sem. már megkaptad a "1900 év elérve", "1950 év elérve" ("2000 év elérve") teljesítményt.
Tehát ahhoz hogy meglegyenek a teljesítmények, új játékot kell kezdened modok nélkül még pedig az 1850-től. :/
Utoljára szerkesztette: wollnerd, 2016.09.30. 00:13:53
PC konfigom a Be quiet! Pure Base 500DX White házban: GIGABYTE Z490 GAMING X, Intel i7 10700K 3.8 Ghz (5 Ghz) , 32 GB DDR4 RAM, NVIDIA GeForce RTX3080, Windows 10 Pro 64bit, HP Reverb G2
http://i67.tinypic.com/11qph8i.png
http://i68.tinypic.com/2nbgbhl.png
http://i66.tinypic.com/xn9abm.png
Bocs, hogy ekezet nelkul irok, de igy szoktam meg mikor meg az XT volt a high-end gep..... :)
Nagy újdonságot nem mondtál, elmondtad a nagy semmit :) <#circling>#circling> A probléma az, hogy a késztermék egyszerűen nem áramlik az állomásokra, hogy a városba tudjam szállítani, hanem az úton szépen "behömpölyög" maga.... Ugyanez van az érccel is, saját maga vánszorog az acélműbe, hiába van ott az állomás...
Tehát: ércbányából és szénbányából kell eljuttatni az alapanyagokat az acélművekbe, majd onnan a városokba a készterméket. Ha szerencséd van, akkor a két bánya jó közel van a gyárhoz, ahonnan lehet szállítani a városokba.
Mellékeltem egy képet a problémámról. Adott gyár által termelt árú az úton elhalad a város felé, annak ellenére, hogy telepítettem vasúti teherfelvevő pontot, illetve közúti teherfelvevőt az elszállításhoz. Miért nem gyűlik az árú a felvevő pontokon?
Köszi

Akkor nézd meg a Steam könyvtárban a játékra kattintva a Tulajdonságok/Properties menüpont --> Nyelv/Language fülön kikeresed a magyart majd leokézod.:) Az áruházban látható hogy be van pipálva a magyar nyelv támogatottsága, szóval be kell hogy legyen a listában. (most néztem meg.)
A játék nyelvét megnézem akkor. Köszi a feltételezést, hogy azt nézted ki, hogy lopott a program. Steamen vásároltam....
A pakknak majd egy későbbi verziójában lesznek saját modellei.
A játék alapból tartalmazza a magyar nyelvet.... Az eredeti biztosan... feltételezem hogy te a warezzal (azaz letöltötted) játszol...
Ismét megtorpantam...
Letöltöttem a Hungarian pack -ot (Hungarian pack all in.zip / https://www.transportfever.net/index.php/Thread/3724-Magyar-Topik-Hungarian-Topic-Ungarisches-Thema/?pageNo=3), hogy MÁV-os mozdonyok és kocsik haladjanak a pályán. Letöltést követően bemásoltam a kitömörített könyvtárat, ahogy írták... Azonban mikor létrehoztam egy vonalat, és összeállítottam az adott MÁV-os szerelvényt, akkor az alap mozdony, illetve kocsik gördültek elő. Nem tudom mi a hiba, az épületek, gyárak, farmok, fegyvergyárak láthatóak, viszont se a mozdony, se a kocsik nem gördülnek ki a vasárlás után, csak az alap gyári mozdony, és kocsik.
Még egy kérdés, magyarítás letölthető?
Köszi és bocsi a sok kérdésért
Az útszakasz kihúzásánál a nyíllal is tudsz emelkedő illetve süllyedő szakaszokat készíteni és így több lépésben hidat alagutat, de ez nekem ritkán sikerül. Rendszerint terep egyenetlenségi hibát (valami hasonlót, emlékezetből írom) szokott jelezni. Ha előre megemeled a sín környezetében a felszínt, vagy éppen lesüllyeszted, így is próbálkozhatsz. Csináltam már így is, nem lett túl szép, és csak sokadszorra sikerült. Mindenképpen érdemes előtte menteni.
Ha sínt szeretnél hídként illetve alagútként kihúzni, azt mindig a szakasz végén lévő nyilakkal állításával szoktam. Ott is igaz, hogy több vágány felett, vagy éles szögben nem fog sikerülni a híd a lábak ütközése miatt. Az alagút sokkal egyszerűbb, gyakorlatilag mindig megy, csak folyó, tó alatt bajos. Azt már régen próbáltam, és akkor nem sikerült. Azóta voltak még frissítések, nem tudom.
Ötlet?
Az alagút az automatikus teljesen asszem, csak egy nagyobb domb kell hozzá. (egy dombon át építed a síneket, automatikusan alagút lesz.)
Ja, a sínek emelkedését, lejtését A pont feletti kockába rajzolt nyílra kattintva választhatod ki.
Utoljára szerkesztette: wollnerd, 2016.09.25. 23:00:14
Hálás köszönet az eddigi segítségért! Egyre jobban átlátom a programot, mot :) vagyok.
Egy kérdés, a sínek fölött nem engedi a hidak építését, illetve a sínek alatt nem tudok alagutakat építeni. Mi a trükk ?
Ja és ami a legfontosabb: általában 1 busz túl kevés! Hiszen, ilyenkor egy forda 20-30 perc is lesz a játékidő szerint... növelni kell, 2-4-járműre egy rövid vonal esetén, a járatsűrűség 2-4 perc legyen, vagy kevesebb!
Utoljára szerkesztette: wollnerd, 2016.09.25. 22:54:18
2. Az árik csak akkor fognak megjelenni, ha már megvan a teherjáratod, ami megfelelő keresletű helyen végződik (bányából gyárba, gyárból városba, az ipari területek közelében).
Két kérdés:
1. A mozdonyok cseréjét hol, és hogyan tudom megoldani ha elhasználódtak? - nem engedi cserélni -
2. Telepítem a teherszállításra alkalmas állomást gyár mellé, azonban nem jelennek meg az áruk, melyeket termel az adott gyár? Mi a hiba?, milyen közel kell a gyárat telepíteni?
Köszi
Cities: Skylines után döntöttem úgy, hogy kipróbálom, de meg se közelíti..., remélem a Transport verzió jobb lesz. Nekem a vontatott játékmenet, az iszonyat körülményes pályaépítés nem jön be, de sorolhatnám a hibákat...
Egy kérdés még, teher szállítással kapcsolatba. Telepítem a gyár mellé a teherszállító "állomást" és ez így ok? Nem jelenik meg az állomáson semmi árú amit szállítani lehetne. Az úttal is összeköttetésbe kell lenni? Milyen közel kell a gyárhoz telepíteni az állomást?
köszi
Ha steames a játékod, akkor elvileg a legfrissebb változatot kellet automatikusan letöltenie. Ha esetleg mégsem ez történt a végső változat ez: Build 7753 (Ezt a játék menüje/töltőképernyője jobb alsó sarkában láthatod.)
A modoláshoz ez a legfontosabb oldal: Transport Fever Community
Itt rengeteg modot találsz órákig lehet válogatni belőlük. Pár magyar témájú is.
Háromféle lehetőség áll rendelkezésre a modok kezelésére:
>> A játék saját modkönyvtára. Ezt egyszerűen így éred el: jobb klikk a steamben a játék nevére - tulajdonságok - helyi fájlok - helyi fájlok böngészése. Ott találod a mods mappát ahová a letöltött fájlokat kicsomagolva kell rakni.
>> TFMM vagy TFGM ezek a programok segítenek kezelni a modokat és hasznosak mert, amit játék alapból ad ez eléggé kezdetleges. Nem beszélve arról, hogy segíthetnek kijavítani bizonyos kompatibilitási problémákat. Van jó néhány mod, ami nem lett rendesen frissítve a játékhoz, ezért egyáltalán nem működik. Ezek a programok is a mods mappába telepítenek, csak segítenek átlátni azokat. Én a TFGM-et használom, mert van pár extra funkciója.
A játék kezdete először 1850, ha egy játékban eléred 1900-at, meg 1950-et onnantól ezekben az időpontokban is lehet új játékot kezdeni. Ezt csak egyszer kell megcsinálni. Sajnos van egy ilyen megkötés, nem tudom, hogy van e olyan mod ami ezt megváltoztatná.
Remélem segítettem. Egyébként elvileg még az idén kiadják a Transport Fever-t, ami ennek a játéknak lesz a (remélhetőleg) jobban összerakott, kibővített és feljavított folytatása (?), amiben már steam workshop támogatás lesz.
Utoljára szerkesztette: Zsoldoskatona, 2016.09.20. 17:51:33
Nagyon sok profi játékos van itt, segítségeteket kérném.
Megvettem steamen -en a programot, azt szeretném kérdezni:
- milyen javító patcheket lehet vagy kell letölteni, és honnan?
- magyar vonatkozású mozdonyokat vagy esetleg kocsikat honnan tudok letölteni?
- hogy lehet beállítani, vagy milyen patch kell hogy ne az őskorból induljon a szimuláció?
- esetleg valami növényzet telepítő kiegészítő készült?
- mindezeket, hogy lehet telepíteni?
köszi mindenkinek előre is