Train Fever

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Mighty
grain - búza
Szerintem a farmoknál keresd 😊

2 GB tárhely: https://www.dropbox.com/referrals/NTE3MTMzNDk

Graint honnan lehet szerezni? Mindenhova az kell, de nincs sehol

Igazából kár is volt ezt kiadni új néven, elég lett volna egy frissítést letölteni a Train Feverhez

Maradt.....

Bocs, hogy ekezet nelkul irok, de igy szoktam meg mikor meg az XT volt a high-end gep..... :)

A szállítható emberek száma maradt vagy változott?
Azért ez már bonyolultabb, nem elég csak árut szállítani a városokba, ki van írva hogy miből mennyi kell kategória szerint
De grafikája nekem nagyon bejön, sokkal simábban fut még az óriás térképpel is

Később lehet megkapja.
Nincs magyar nyelv benne 😞

Igen ahogy nézem ez meg a ló tulsó oldala, akkor a közepes lesz nekem való. Nem bánnám ha a transportban nem is lenne más fokozat.
Sokkal, hamarabb csőd lesz, mint gondolnád. Alig kapsz valamit az áruért és a közlekedők se fizetnek jól.
Mennyivel nehezebb a hard fokozat mint az easy? Könnyűn kezdtem de így az 1900-as évek elejére amikor már meghaladta a 100 milliót a pénz kezdett már érdektelenné válni, persz az se jó ha vért kell izzadni az életben maradáshoz. Jobban szeretem az olyan játékokat ahol nem lehet fokozatot állítani hanem van egy viszonylag nehéz de még értelmesnek mondható szint.
A legtöbb helyben lakó valamely szomszéd településre jár át, dolgozni, boltba, szórakozni, ezért mikor megérkeznek, tömegközledéssel mennek. Elvileg a legjobb ha a kék - piros - sárga majd zöld területeket érinti a vonal aztán vasútállomás.

De ez is olyan amit ki kell tapasztalni 😊
Nem fedi le az egész várost a vasútállomás.Logikus lenne, hogy ha nincs tömegközlekedés a városban, akkor a lefedetlen területen élők nem fognak vonattal utazni. A TF-ben ez nem így volt.
wollnerd
Dettó. Nekem nem egyszer volt olyan hogy tehervonalra véletlenül a személy-vasútállomás(oka)t tettem a teher-vasútállomás helyett. És csak későn vettem észre. 😊
Utoljára szerkesztette: wollnerd, 2016.11.01. 16:26:59

PC konfigom a Be quiet! Pure Base 500DX White házban: GIGABYTE Z490 GAMING X, Intel i7 10700K 3.8 Ghz (5 Ghz) , 32 GB DDR4 RAM, NVIDIA GeForce RTX3080, Windows 10 Pro 64bit, HP Reverb G2

Szerintem ezt legalább egyszer mindenki eljátszotta 😊
Jó nagy barom vagyok a hiba oka az volt, hogy a vonatállomást teherállomásra építettem, (nem is egy helyen) és nem vettem észre. :-)
A két buszmegálló azért van tömve, vonattal érkeztek a városba, és mennének tovább busszal, vagy ez a tömeg az állomás környékén lakik?
Köszi, egyelőre csak train van arra gondoltam de csak bemelegítek vele a transportra, hogy ráálljon az agyam. De már ezzel is el vagyok. Van egy vonatállomásom ahol nem akarnak megjelenni az utasok, mellette a 2 buszmegálló meg tömve van. lovaskocsival hordom az embereket egyik városból a másikba pedig van vasút összeköttetés is csak ott nem jelenik meg senki :-(
Utoljára szerkesztette: Rudi50, 2016.11.01. 12:44:32
TF vagy az új játékra gondolsz? Ez egy érdekes kérdés. TF-ben én oda szoktam tenni, ahová könnyű síneket építeni, majd a városban jó tömegközlekedést építek, általában nem körjáratokat, mint azt sokan preferálják. Több vonalat, amelyeknek vannak kapcsolódási pontjaik, így van lehetőség átszállni. ja és nem teszem túl sűrűn a megállókat, mert nagyon lelassítják a tömegközlekedést. Az emberek sokat is gyalogolnak egy megállóhoz. Egyébként a Transport Feverben látszik is, hogy milyen nagy egy sima megálló lefedettsége. Ahogy videókban láttam, a vasútállomás az egész várost lefedi, de a gyorsabb eljutáshoz kell a hatékony tömegközlekedés. A hatékonyságot a minél gyorsabb eljutásra értem. Egyébként ha egy városról tudod, hogy onnan sokan eljárnak más városokba dolgozni, kikapcsolódni, akkor érdeme a vasútállomást a lakónegyedhez építeni. Ha inkább dolgozni járnak ide más városokból, akkor az iparnegyed közelébe.
A vonatállomást mihez jó közel tenni, lakó, buli, bolti, vagy iparnegyedhez?
A képernyő mentésed rávílágított arra, hogy nekem nem jó verziójú játék van :-). Így már teljesen más és jól játszjató a dolog, teljesen jó lesz ez a transport fever de már ezzel is elvagyok :-)
Még egy kérdés a csoportosítás mire jó, mit kell mivel csoportosítani és hogyan működik?
Mighty
Nincs mit.
Ja tényleg, vasútállomást sem lehet bővíteni 😞

Egy videó arról, hogy a Transport Feverben mennyivel egyszerűbb lesz az 'életünk'.
Az majd a Transport Feverben lesz 😊
Addig bontás és újraépítés, érdemes előre kigondolni mekkora is kell majd később és úgy építkezni.
Nagyon szépen köszönöm a sok segítséget, ez egyre jobb :-), azért a vasút állomás bővítésére nem jöttem rá, jól meg is szívtam mert bontottam és újra tettem a bővítettet és azóta egyetlen ember sem várakozik ott. Pedig előtte meg tömve volt. A printscreen sokat segített, köszi még egyszer.
Mighty
Közúti teherállomást nem lehet, annál bontani kell és építeni a nagyobbat.

Mighty

A vonalakon lévő járműveket lehet kompletten lecserélni. Be tudod állítani, hogy mikor cseréljen (alapból akkor cserél, amikor eléri az életkora végét - 100%) és hogy mire. Először jármű beállítása, aztán lehet bekapcsolni az automatikus cserét.

Csak vasútállomást lehet bővíteni. Teh

Az elöregedők cseréjére van valami egyszerű megoldás, vagy csak a depoba behajt, elad, újat vesz és vonal ismét beállít? Állomás bővítés szintén bont és újat épít?
Azért alakul ez bele lehet jönni :-)
Utoljára szerkesztette: Rudi50, 2016.10.31. 18:59:15
Ezt a magától szállíngózást nem értem, létrehoztam egy lovaskocsi szállítót a pályaudvarral szemben na oda végre beáramlik a szén a bányából és tovább tudom vinni. Közvetlenül vele szemben az állomásra viszont nem :-(, a kocsik tudnának szenet szállítani pedig.
Na mindegy majd csak belejövök, még van egy hét a főműsoridőig, tényleg nem is néztem hol mennyibe kerül majd a transport fever.
Mighty
Lehet, hogy úton az magától szállingózva gyorsabban elér a gyárba vagy a vonatodon nincs olyan vagon, ami szenet tudna szállítani. A vásárláskor kell beállítani, hogy mit fogsz vele szállítani. Érdemes megnézni, hogy a bánya be van e kapcsolódva valamilyen áruszállítási vonalba.

Még egy kérdés. Tettem egy állomást a szénbánya mellé ami termel is max.-on, cargo nézetet bekapcsolva látszik is, hogy áramlik a coal de az állomásomon egy darab sem jelenik meg, a vonat meg tök üres. Mi lehet a gond?
köszönöm szépen a válaszokat
Mighty
1. Amikor hozzá akarsz adni egy közbülső állomást, akkor az állomáslistában kattints először az új állomás előtti utolsó állomásra és az után fogja hozzáadni.
2. Olajkút és más egyéb nyersanyag termelés beindításához az alapkoncepció, hogy a városban legyen igény árucikkre. Ha van igény, akkor a gyárban beindul a termelés, ha beindul a termelés, akkor beindul a nyersanyag kitermelés. Nyersanyag lelőhelytől a gyárig 20 perc alatt kell eljutni a cuccnak, onnan újabb 20 perc a gyárig, majd 20 perc a városig. Ez a 20 perc a játékidőben ha jól emlékszem 1.5 év.
Itt nem látszik, hogy milyen messze lehet a gyártól az állomás, a 20 perc a mérvadó. Gyorsabb járművekkel nagyobb távolságot tudsz lefedni a 20 percen belül.
Ez a video pont egy olajkút, gyár, város közötti termelési lánc kialakítását mutatja meg.
3. Mikor megjelenik a jármű info ablaka, ott kattints a bal felső sarokban található kis célkereszt ikonra és egyből odaugrik.

Szóval várva a transportot gondoltam bemelegítek ezzel mivel még nem ismertem de elég nehézkesen megy, így lenne pár kérdésem.
Ha utólag akarok beszúrni egy megállót az útvonalba csak úgy tudom, hogy újra megadom végig elejétől az egészet az összes járműre ami azon megy? Az olajkút pl. miért nem termel magától, mi kell hozzá, hogy beinduljon? Hol látom hogy az állomás milyen messze lehet a gyártól, bányától, hogy ahhoz számolja? Ha rányomok egy járműre csak kis képbe teszi ki de a térképen nem tudok odaugrani. Sajnos tényleg nehézkes a tycoon után de ha átáll az ember agya játszható de szerintem sok alap dolgot kihagytak ebből, remélem a transport azért jobb lesz.
Én is így voltam vele... De azért a TTD más kor terméke, akkoriban semmi nem volt ennyire 3D-s. De pl. a SimCity meg a Cities Skylines megmutatták, hogy meg lehet normálisan is csinálni az irányítást.

Mighty
Ha ebben csalódtál, akkor abban is fogsz, mert tök ugyanaz, csak fejlesztettek rajta. Van benne repülő és hajó. Alapkoncepció nem változott.

Gyerekek ez szánalmas a transport tycoonhoz képest a kezelhetősége az nulla. Remélem a transport fevernél már észhez tértek a fejlesztők.
Mighty
Nyugi, én is szívtam egy hasonló moddal: #964

Mighty
Ez lemaradt: az acélból pedig megy a szerszámgyárba és voilá, már el is készült a végtermék 😊 Nem éppen egy egyszerű gyártási lánc, de szépen lehet vele keresni, ha jó nagy távolságokat kell megtennie az egyes alapanyagoknak.

Mighty
Van bizony, annak mennie kell tovább az acél gyárba 😊

Ez alapján a szénből készül koksz, a vasércből és a szénből vas. Vasból és kokszból acél.

Mighty
A cokery plant nincs bekötve semmilyen útvonalba. Bár ekkora távolságban el kellene indulnia az úton az áruk szállításának. Biztos nincs abban a modban egy másik gyár, ami a cokery plant termékéből csinál egy másikat, egy végleges árut?

printscreen Te próbáltad használni? 😊
Utoljára szerkesztette: hhelikopter, 2016.10.25. 14:25:26
#1409 +1

Nem a legközelebbi a kifizetődőbb.
Én nem használok semmilyen modot az achievement miatt. Bár elvoltam eddig a 700 be le tett órában az alappal.
Mint írtam, a gyártól legyen meg előbb a vonalhasználat a településig, aztán mehet a szén is.

ui: printscreen-t használhatnád a képernyőfotózása helyett 😊
Szerintem szedd le a cargo mod-ot.
Mondtam Én, hogy ezzel a játékkal vannak gondok.... Igen ez a "Cargo mod" nevű kiegészítő. A termeléshez ide csak szén kell, de hiába a szén, így sem indul a termelés, arról nem is beszélve, hogy marha közel van a városhoz.

Konklúzió nálam: Nem lehet termelésre bírni se a bányákat, se a gyárakat melyek semmit nem termelnek. Hiába kötöm össze, és állítom be az összes részletet. Ameddig maguktól nem kezdenek akár csak minimális 3-4 árut vagy nyersanyagot termelni, addig tehetetlen vagyok.

Ez úgy lenne jó, hogy kinézek egy városhoz közeli gyárat, összekötöm az útvonalat, szállítok oda a gyártáshoz szükséges nyersanyagot és megindul a termelés, van mit szállítani, mindenki boldog 😊 Ezt kurvára elbasz... Az utasszállítással semmi gond nincs.
Bocs hogy belevau, de ha jól látom, az ott nem acélkohó, hanem valami bemoddolt gyárfajta.
Illetve ezt nem értem, miért nem mutatja a gyárad, hogy vasérc is kell. Az acélhoz szén és vasérc kell. Valamilyen mod miatt van ez? Nem tudom.
Bocs, szerintem senki nem gondolta ezt. Segítséget kértél, csak megpróbáljuk megtalálni a hibát. Vasérc is kellene a szén mellé.
Sziasztok!

Annyira hülye azért nem vagyok....beállítom mindig a rakomány típust...

Egyébként most se működik, csináltam egy csak teher szállítás próbát. Hiába viszem a szenet, egyszerűen nem indul meg a gyártás...(mellékelve a kép)

Utoljára szerkesztette: hhelikopter, 2016.10.24. 22:13:32
wollnerd
Igen, a járműválasztónál kell a megfelelő rakományt választani az megfelelő típusú tehervagonnál!
Pl. a nyitott vagon, amely tud szenet is, meg vasércet is szállítani, ki kell választani a vasércet a vasérc szállításához:

A zárt boxerek tudnak árucikkeket szállítani.

PC konfigom a Be quiet! Pure Base 500DX White házban: GIGABYTE Z490 GAMING X, Intel i7 10700K 3.8 Ghz (5 Ghz) , 32 GB DDR4 RAM, NVIDIA GeForce RTX3080, Windows 10 Pro 64bit, HP Reverb G2