Train Fever
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Köszi! Az #1196-osban írtam, hogy jelenleg így csinálom.
2 GB tárhely: https://www.dropbox.com/referrals/NTE3MTMzNDk
Küldök egy újabb grafikusabb rajzot (fekete a vágány, piros az alakjelző, zöld az eredeti számozás).
Megjött a játék, steam fel, account gyártás, kód be, train fever letölt és install, minden fasza.
Az elején járok és bajban vagyok a térközökkel.
Van két városban egy-egy kétvágányos személyforgalmi fejállomásom, közötte egyvágányos vonal, amin két vonatot futtatok. Az állomásokon vágányonként egy kijárati jelző van (1,2,5,6), ami mindkét irányba engedélyezett. A vonalon kb. a felezőpontban van egyik irányba és másik irányba is egy-egy jelző, szintén mindkettő mindkét irányba engedélyezett (3. BAL felé vezérel, 4 JOBB felé vezérel).
BAL ........................................................................ JOBB
-----------1- ---------A--------3,4--------B-------- -5----------------
-----------2/ .................................................. \6----------------
A gond az, hogy ha az 1. vonatom elindul BAL városból és még az A térközben van, akkor JOBB városból az 5. vagy 6. jelző engedi kifutni a 2. vonatot a B térközbe és a forgalom beáll középen, a 3. és 4. jelzőknél.
Most a megoldás az, hogy
1) vagy nem rakok a felezőbe jelzőt, így egy térközöm van, de így kétszer annyi ideig tart az út, mert meg kell várni, hogy szabad legyen a térköz, míg az egyik vonat a másik városba ér.
2) vagy a felezőbe állomásnyi hosszú kitérővágány van egyirányúsított jelzőkkel és a két vonat elhalad egymás mellett (jelenleg így van)
Mi a gond? Rossz a jelzőzésem? Vagy ezt nem kezeli a játék?
(Kétvágányos vonalat még nem próbáltam. Azon térközökkel és egyirányúsítással azt remélem, hogy akár 10 is mehetne egymás után. Mintha láttam volna ilyen videót)
Utoljára szerkesztette: selmeczi2, 2016.03.02. 10:47:40
Telepítéskor majd szól, hogy mikor jelentkezz be a steambe. A legfrissebb verzióra fog beállni a végén, ha steam-ben az automatikus frissítést van beállítva (ezt csak gondolom, én sosem állítgattam, de párszor már újra raktam a játékot a túlzott modolás miatt <#circling>#circling>, és mindig a legutolsó verzióra állt be).
Köszönöm mindkettőtöknek. Megrendeletem a cd galaxistól, remélem nem lesz gond.
Nem kell a a gépben lennie a lemeznek, de regisztrálni kell a Steam-re.
1. A lemezes (tesco, cdgalaxy) verziók frissíthetők-e a legújabb build-okra vagy csak a steam-es verziók? A lemezesekhez kell, hogy a lemez a DVD olvasóba legyen?
2. A lemezes valamilyen sorozatszámos telepítés?
3. Ha a lemezesnél sorozatszám van, akkor előfordulhat, hogy a sorozatszámot már felhasználták (ellpoták) és emiatt nem tudok pl. frissíteni?
4. A lemezesnél kell, hogy a lemez a dvd olvasóba legyen?
(Inkább valami offline megoldást preferálnék, mert a steamestől valahogy óckodok)
Fixed a texture compression crash which occurred on some Intel chips
Fixed a bug which caused the bulldozer to not select bus terminals below trees
Improved town growth legacy handling behavior and modding support
Utoljára szerkesztette: Zsoldoskatona, 2016.02.26. 13:56:06
- újrakalibrált üzemeltetési és vásárlási költségek
- 2 új gyár (présüzem, vegyi üzem) (opcionális)
- 2 új áru (opcionális)
További fontos tulajdonságok: Rugalmasabb rakodás a teherkocsikba (Pl.: Magas oldalfalú nyitott kocsikba is lehet fát pakolni, konténerszállítás, InnoFreight); Egy villamosból több variáció; buszok és teherautók több féle teljesítményben, kapacitásban elérhetőek (nem vagy rákényszerítve egy típusra); ingavonatok, motormellékkocsik
A tesztelés célját és módját majd privátban leírom. Nem lesz bonyolult, se hosszadalmas.
Sajnos jómagam nem tudok idő és PC hiányában tesztelni. Így inkább vagy elkezdek tanulni modellezni, vagy gyűjtök prototípus és privát vasúti mozdonyokat, amiket szintén be fogok tenni.
Utoljára szerkesztette: Nohab, 2016.02.26. 11:25:11
Utoljára szerkesztette: Nohab, 2016.02.26. 11:11:08
Érdekes hogy a D1-ből egy sem közlekedett nálunk, pedig gyártottak több mint 600 db-t.
A modot szombat este fogom kiküldözgetni. Kicsit nagyobb hangvételű lesz és bizonyos járművek csak új pályán kapnak értelmet. A részleteket majd privátban leírom.
Kicsit benéztem a metro-t és az Ikarust is. A Citis in Motion-höz készültek. Vegyesen voltak Train fever modokkal... 😞
Bocs
elnevezd a városokat számokká:
01
02
03
04
majd legenerácood és papíron párositod a számokat a településekkel, átirod ismét a fájlt a városokká, és újra generálod, ugyanazt a kódú pályát, és akkor már rendes lesz a városok neve.
de mint írtam, ezt nagyon régen csináltam, a játék megjelenésekkor, de szerintem müködnie kell 😄
̊ ̊̊ ̊̊̊ ̊̊̊̊ ̊̊̊̊̊ ̊̊̊̊̊̊ ̊̊
Velencei to 1
Velencei to 2
Bocs, hogy ekezet nelkul irok, de igy szoktam meg mikor meg az XT volt a high-end gep..... :)
én is szoktam ilyeneket csinálgatni borsod megyéről, anno a TTD-be csináltam meg a fél megyét, jó lett, sokáig eljátszottam vele, de sajnos már nincs meg a map. Legutobb pedig a városomat tettem bele a Cities skylinbeba 😄 az még megvan😄
Anno mikor kijött a játék itt is kisérletezgettem vele, már magassági térképpel nem szivtam magamat, inkább valoban addig kerestem egy hasonló el rendezésű pályát, majd átírtam a városokat. csak mindig szivtam a csőddel meg kevés bevétellel, stb, még nem ismertem meg a játékot, és mielőtt kijöttek a patchok abbahagytam. (az is igaz ez még a virágbolti volt)
Akkor lenne a legkirályabb ha a városokat valoban el lehetne helyezni 😊
̊ ̊̊ ̊̊̊ ̊̊̊̊ ̊̊̊̊̊ ̊̊̊̊̊̊ ̊̊
http://pokemon-arena.kyokai.hu Életfilozófiám: \"A bosszú édes, de kalóriamentes!\"
c:\Program Files (x86)\Steam\steamapps\common\Train Fever\res\config\name\en\
c:\Program Files (x86)\Steam\steamapps\common\Train Fever\res\config\name2\england\en\
Mindkettoben atirtam, de nem megy 😞
Ugy is probaltam, hogy a save fajlban irtam at a varos nevet, de ugy meg kifagy
Bocs, hogy ekezet nelkul irok, de igy szoktam meg mikor meg az XT volt a high-end gep..... :)
Velencei to
Utoljára szerkesztette: Nohab, 2016.02.13. 20:30:05
Balaton map
Utoljára szerkesztette: mokuci74, 2016.02.13. 17:39:36
Imádom a játékot, Steam szerint 240 órám van benne, elötte a virágboltival játszottam még jópár órát.
DE!
Egyerüen nem tudom megérteni, elfogadni, megszokni ... azt, ahogy a vonatok gyorsulnak és megállnak ...
Könkrétan, van 2 város, A és B, a kettö között egyenes és sik pálya 300-as "sinlimittel", elindul a vonat A-bol, fele útig gyorsul, majd el kezd lassulni, hogy meg tudjon állni B-ben ... Ez ellen nincs orvosság?
Hiszen egy egyszerü BZ motorvonat is "képes rá" hogy, az állomásrol elindulva a kijárati jelzönél már 70-el szálguldjon, ami neki a végsebessége. Egy V43-as Szili-röl nem is beszélve...
Tud valaki valami modot vagy módot, hogy ezen javitani tudjak?
Utoljára szerkesztette: Z33noo, 2016.02.13. 15:23:59