1506
train_fever_banners6z8g.jpg
Urban Games: Train Fever
  • mokuci74
    Train Fever closed-beta-test-application
  • spy803
    ez igen
  • Desert
    Nagyon jó dolgokat mutat be.
  • tuvixplayer
    Developer blog 4 angolul
    Kár, hogy ilyen lehetőségeket nem adtak itt is.
  • mokuci74
    Developer blog 4
    Utoljára szerkesztette: mokuci74, 2016.06.15. 17:38:12
  • mokuci74
    Jo lesz ez..... :) Train Fever developer-blog-2-constructions
    Utoljára szerkesztette: mokuci74, 2016.05.18. 18:05:27
  • Desert
    Nézegettem ezek között pár modot, ami tetszik az a villamos / busz hurok megálló meg a dupla villamos ( motor + 2 pót)
    Ilyesmik vannak még ?
    Csak mikor kipróbáltam kiírta, hogy ezeket használva nem írja jóvá a Steam teljesítményt.
    A 400-as termelés + 250 rakományú tehervonat kis térképen meglesz.
  • wollnerd #1259
    2 nappal később, már megtaláltam és már letöltöttem az összes fájlt. :)
  • wollnerd #1258
    Ott se látom....

Biztos, hogy engedélyezve van a mod?
  • Nohab
    Hmm. érdekes. A downloads mappában nem találom, de jobb oldalon a "Newest Downloads" között ott van.
  • Nohab
    Akkor menj a letöltésekre fent, és a mod pacok között fogod megtalálni.
  • wollnerd #1255
    Rossz a link.... Nekem folyamatosan csak a feltételeket dobálja... rányomok hogy Accept és csak újra és újra a feltélelek oldalt dobja csak be sorra.... wtf?
    De az oldal keresőjét is megpróbáltam, csak a topicját hozza be max.
    Utoljára szerkesztette: wollnerd, 2016.05.14. 14:55:43
  • Nohab
    Kint van.

A honlapon
    Utoljára szerkesztette: Nohab, 2016.05.14. 14:12:01
  • Nohab
    Bevallom kicsit elcsúsztam. Nincs is szebb, mikor már raknád össze a dolgokat, és eszedbe jut a fordítás... Utána meg a táblázatok fordítása... Utána meg észreveszel egy bugot a játékban... :D

De most ebben a pillanatban végeztem és töltöttem fel. Szóval most már tényleg a modikon múlik minden. A napokban töltöttem fel egy másik modot, de azt nem rakták ki. Remélem ennek nem az lesz a sorsa.
  • wollnerd #1252
    Kipróbálnám már én is.
    Viszont, 2 két nap telt el és még semmi? 2 napja figyelem az új friss letöltéseket, de még semmi erre utaló nincs...?
  • mokuci74
    FAQ update
  • Nohab
    Helyzetjelentés:

Kész a leírás és a mod. Ma fogom feltölteni a transportfever.net-re. Onnan már csak a moderátorokon múlik, hogy mikor engedélyezik. A leírást a spoilerben olvashatjátok.

SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!

A mod csomag még Alfa állapotban van. Csak az mdl fájlok és a scripteket fejeztem még csak be. A következő lépés lesz a konténerek és egyéb áruk modellezése.
    A mod csomag tartalma:
    • mozdony: 44
    • motorvonat: 22
    • személykocsi: 40
    • teherkocsi: 61
    • villamos: 24
    • busz: 25
    • teherautó: 21
    • ipar épület: 14
    • ipari lánc: 5
    • ipari lánc átalakítás: 2
    A mod csomag nem tartalmazza ebben az állapotban:
    • járműmodelleket
    • árumodelleket
    • ipari létesítmények modelljeit
    További tervezett tartalom:
    • Árumodellek
    • Prototípus
    • Járműmodellek
    • Ipari létesítmények modelljei
    • Hajók és repülők (Transport Fever)
    Ajánlott modok:
    • Multiple cargo
    • Erőszorzó
    • Base_config fájlban magas áruszorzó
    Megjegyzések:
    • Más teherkocsit, ipart érintő modokkal nem kompatibilis
    • Az ipari épületek külön is letölthetőek, így illeszthető a vanilla verzióhoz
    • A járművek száma azért ilyen magas, hogy legyen választási lehetőség
    • A játszhatóság érdekében megváltoztattam a V63-as, teherkocsik végsebességét.
    • Az első, másod és harmadosztályú kocsik közötti pénzbeli eltérések találhatóak, amelyeket az 1950-es jegyárak alapján határoztam meg. Pótjegyek az IC kocsik esetében megtalálhatóak (lásd. 1. táblázat)
    • Ingaszerelvények csak bizonyos összeállítással szabályosak. Vonatonként csak egy vezérlőkocsi besorozható. (lásd. 2/a, 2/b táblázat)
    • Járműlista és színkódok (lásd. 3/a, 3/b táblázat)
    • Ipari láncolat (lásd. táblázat)
    • A jövőbeli magyar járműbeszerzést követni szándékozom
    Köszönetnyilvánítás:
    • Grismo a többrészes villamos mdl fájlokért. Letöltési hely:
    • https://www.transportfever.net/filebase/index.php/Entry/270-Tram-s-mit-Zusatzwagen-Mirage-Doppeltraktion/
    • https://www.transportfever.net/filebase/index.php/Entry/270-Tram-s-mit-Zusatzwagen-Mirage-Doppeltraktion/
    • Tesztereknek: Desert, mokuci74, Tuvixplayer, Zsoldoskatona

• Nohab
    Az egyik fájlba lehet beállítani az utolsó patch után a városok növekedésének gyorsaságát, és még pár dolgot. Pl.: áru szorzó, a generált térkép város- és iparsűrűsége, fák és erdők sűrűsége. Talán valamit kihagytam. Most innen nem tudom megmondani ennek a fájlnak a nevét, de talán a config mappában van.

Forgalmi dugót a kötött pályán gondoltam. Nem voltam elég pontos.
  • tuvixplayer
    Megerősítem, hogy több várossal létrehozott személyszállító kapcsolat növeli a lakosság számot, legalábbis az a bizonyos update előtt elég látványosan emelte. 1900 előtt jártam, és már több 1000 fő feletti városom volt. Az update után jóformán megfeleződtek. Forgalmi dugót nem szoktam tapasztalni, mert minden városban a tömegközlekedéssel szoktam kezdeni, így a gyalogos forgalom és a tömegközlekedés mellett alig van egyéb forgalom.
  • Nohab
    Nekem a személyközlekedéstől. Ahol van az állomásod buszfordulód. Pl.: volt egy városom a térkép közepén és az állomás az ipari részen volt. Jelentősen meg is ugrott az álláshelyek száma, de a lakosságáé nem. A teherfuvarozás elenyésző volt, de egyértelműen hozzájárult a fejlődéséhez.
    A másik ok amiért nőnek a városok, az a másik várossal való kapcsolatok száma. Egy olyan város szinte stagnál, ahonnan csak egy irányba lehet eljutni, mint egy másiké, ahonnan 2-3 másik városba is eljutnak az utasok.

A visszaesést pedig egy egyszerű forgalmi dugó is ki tud alakítani.
  • selmeczi2 #1246
    Szia! Most azt nem tudom, hogy vagy azért nem nő a városom, mert nem elég az áru vagy azért nem igényel elég árut, mert nem elég nagy a város. Mitől függ a város növekedése?
  • tuvixplayer
    Szia! Nálam csak akkor volt áru termelés visszaesés, amikor egy update után minden városomban visszaesett a lakosság száma. Ez előtt folyamatosan nőtt a városok termék igénye annyira, hogy 60-70 év után 400 volt a termelés olyan üzemben, amely 3-4 várost szolgált ki. Odafigyeltem, hogy biztosan odaérjen az áru a nyersanyag szállításától kezdve 20 percen belül.
  • mokuci74
    Developer-blog-1-vehicle-features
  • selmeczi2 #1243
    Sziasztok!

Train Fever-ben (utolsó update) általában ott torpanok meg, hogy a városok nem nagyon nőnek, így nem vesznek fel árut és az áruszállítás is megreked vagy visszaesik. Gondolom fordítva is igaz, azaz nincs áruszállítás, város nem nő (?). Személyforgalommal nincs gondom, az mindig húzza a pénzforgalmat. Az áruszállítás általában az elején beindul 50>100>200), össze is rakom a bazi nagy tehervonatokat, aztán egyszer csak 1900 környékén leáll (vissza pl .50-re). Kötöttpályás vagyok, azaz csak vasút/villamos kombót használok (lehet, hogy ez is baj!).

Végigolvastam a korai többpontos tippeket és vitákat. Úthálózat szaggatással részben megoldódna a gondom, de azt nem akarom, mert achievementekre is gyúrok és ha jól tudom, móddal nincs achievement. Illetve ma este - személyszállításhoz hasonlóan - megpróbálom láncba szervezni az áruszállítást is (ez általában csillagpontosra sikerül).

Kéne néhány látható tipp. Akinek nincs ezzel gondja, azoktól kérnék, ugyanarról a mapról több időszakban készített mentéseket, hogy lássam, ki hogyan építkezik. Megköszönném. (Priviben link pl. tárhelyre zippelve feltöltve Google Drive, OneDrive, stb) Esetleg vannak valahol minta sav-ék?

Köszi!
  • mokuci74

Nagyon várós.... ;)
  • Nohab
    Most már csak a használati utasítást kell megírnom.

• Desert
    Jól néznek ki, bár az adatok szerintem megint nem egyeznek a játékbeliekkel.
  • mokuci74
    Vehicle-page-update
  • Timbu
    Már az elsőtől is hasonlót vártam, csak a nehézkes vasút és állomás építés elvette tőle a kedvem.
  • ssx22
    Akkor ez olyan lesz mint régen volt a Transport Tycoon Deluxe csak felturbózott grafikával
  • mokuci74
  • Nohab
    Nem nagyon akarok hülyeségeket mondani, de legkésőbb nyár elejére már szabadon tölthető lesz. Most már csak a kapacitásokat és a használati utasítást tervezem megírni.
  • mokuci74
    Ez nagyon kiraly lesz ! Mikorra tervezed a kiadasat ? Ha egyaltalan tervezed persze...... :P
  • Nohab
    Még az első megjelenése után nem sokkal írták, hogy az elképzeléseik csak a folytatásban tudják megvalósítani. Az első rész csak arra volt jó, hogy az elfogyott összekalapozott pénzt pótolják. Gyakorlatilag egy Beta szoftver volt. Ennek tudatában is vettem meg az első részt.

Tudom, hogy kisebb értékű hír, de közben a modommal is haladok bőszen. A tesztelőket ezúton kérem a motorvonatok kipróbálására. Az ottani üzemeltetési költségeket érzem még kifogásolhatónak.

Egy kis ízelítő:

Megjegyzés: Igen, a Rába teherautók neveit még át akarom írni.
    Utoljára szerkesztette: Nohab, 2016.04.11. 21:38:42
  • Zsoldoskatona
    Egy az egyben a Train Fever. Feltuningolva.
    Marad az engine és nagyon kíváncsi vagyok, hogy sikerül-e kijavítani a hibáit.
    A vasútépítés összes újítása hasznos. Ötszáz+ óra játékidő alatt mindegyik eszembe jutott már, hogy de jó lenne ha...
    Az állomásfejlesztési lehetőséget a Train Feverben is különösen hiányoltam.
    Az átlátszó üveggel szerintem nagyságrendekkel jobban néznek ki a járművek.
    Az iparágakon is fejlesztenek, most már meg fog rajtuk látszani, ha szintet lépnek a termelésben.
    A traileren és screenshotokon is meg lehet figyelni, hogy a járművek lámpái világítanak. Talán ez azért van megcsinálva mert nappal-éjszaka váltakozás is várható?
  • tuvixplayer
    Ezeket illett volna a Trainfever-ben is megoldani.
  • Nohab
    Pár érdekes apróság azért akad:

- Ívbe is lehetnek állomások
    - Lehet fejleszteni az állomásokat
    - Hidakon is lehetnek kitérők
    - Fejpályaudvar
    - Van áttetsző üveg (pár mozdony nagyon bután néz ki a hiánya miatt)
    - Átszelő
    - Elméletileg még jobban lehet moddolni
    - Optimalizáltság
    - Vizuális öregedés a járművön

Kb. ezek az újdonságok a hajókat és a repülőket kivéve. Remélem ezt már tényleg agyon lehet majd moddolni.

Ja, és 2016 őszére tervezik kiadni.

• Desert
    Basszus, még több jármű

A trailer brutál jó, sínkeresztezés 90 fokos is
  • akyyy
    gondolom ugyanaz a motor, csak buszok, repülök, hajók+ vonatok...
    hát.

• Nohab
    Itt az új játék honlapja.