1506
Urban Games: Train Fever
-
Zsoldoskatona #1226 Jön az új Train Fever játék. Bővebb információk április 11.-én várhatóak. -
Zsoldoskatona #1225 Az nem valószínű, hogy maga a mod okozná legfeljebb csak akkor, ha régi a mod és nem igazodott ahhoz a frissítéshez, amelyik változtatott a modolás rendszerén, valami kódolás dolog vagy ilyesmi. A mozgó dolgok (nagyváros=sok szaladgáló ember és személyautó + épületek füsteffektjei, a városban az építkezések), és a sok jármű igényli a legtöbb számítást igényli, szerintem ez az aminek a megjelenítése nem működik jól a játékban. Az oldalnézet azért kritikus mert akkor sok objektumot fog be a látószögbe, például a levegőbe felszálló bevételszámok még a szomszéd városból is látszani fognak a hónapvégi kiadási számokról nem is beszélve. A legjobb ha oldalnézetkor áll a játék vagy a leglassabb az időmúlás.
Egyébként több olyan kommentet is láttam már, hogy a játék által használt saját fejlesztésű játékmotort tartják eleve hibásnak ezért nem is sikerült kijavítani egyik patchban sem igazán ezt. Több kommentelő is javasolta már a hivatalos oldalon a fejlesztőknek, hogy az új játékot már egy beváltabb grafikus motorral próbálják meg és hagyják a saját fejlesztésű motort. -
carlson77 #1224 Az lehet hogy az épület MOD-ok miatt fagy a játék?
Rengeteg mentést töröltem mert 60-70 év után annyira laggolt a játék hogy percekre beállt. Főleg akkor ha oldalnézetből akartam megnézni a várost.
Most inkább járműveket töltöttem és 130 éve megy ez a Map, egyenlőre minimális lefagyásokkal. -
Zsoldoskatona #1223 Eredetim van, "lefagyasztanom" még csak moddokkal sikerült és az se volt egyszerű. Nem jellemző hiba, én legalábbis ritkán találkoztam ilyesmivel. Ami a laggolást illeti az eredeti is ilyen és nem létezik olyan konfig amin simán futna, mert rosszul van optimalizálva. Minél nagyobbak a városok, és minél több a jármű, annál inkább laggol.
Igen, elvileg készül egy új játék ugyanebben a tematikában, de erről még semmi konkrétumot nem osztottak meg a fejlesztők csak annyit közöltek hivatalosan, hogy dolgoz(ná)nak az ügyön. Még a cím megtartása sem teljesen biztos. Ez év elejére ígérték a végső update-et. Ez már megvolt. Továbbá ez év első negyedére ígérték a tényleges bejelentést. E hónapban jöhetne már az a hír. Mindenesetre van lehetőség feliratkozni a hírlevelükre.
Utoljára szerkesztette: Zsoldoskatona, 2016.03.11. 18:51:16 -
tuvixplayer #1222 Az akadozgatás előfordulhat, főleg nagyobb térképen, sok jármű mellett. Az utasok egy útra vetítve, ami a lakástól a munkahelyig/bevásárló helyig/szórakozóhelyig (illetve fordított irányban, de az egy újabb út) 20 percig utaznak. Ha 20 perc alatt nem éri el a célállomást, akkor megszakad az útja, eltűnik az éppen aktuális helyéről, visszakerül az induló helyre, és kezdődik elölről.
A gyártók már egy újabb játékot írnak. Állítólag hasonlóan közlekedés szervezés, de többet nem tudok. Ezt a játékot már nem fejlesztik tovább. -
kalacs01 #1221 üdv. az hogy akadozgat a játék az alábbi konfigon, illetve néha 2 óra után néha 10perc után le is fagy, az a tört verzió 'adománya' vagy az eredeti is ilyen? és miért van az hogy egy hosszabb vonalon elkezdenek fogyni a vonatról az utasok? szívrohamot kapnak vagy mi? :D
i5 4690 3.5GHz
8GB ram 1600MHz
GTX970 4GB
szerk: és tényleg lesz trainfever 2? egy angol fórumon azt írta valaki, de nem nagyon találtam infot róla. meg azt is mondta h lesz benne multiplayer. akkor tuti megvenném
Utoljára szerkesztette: kalacs01, 2016.03.11. 15:33:08 -
tuvixplayer #1220 Ez biztos egy bug. Azért mennek egymásba a vonatok, mert a játék ezt nem veszi keresztezésnek. Egy darabig próbáltam összehozni egyet, Sokadikra sikerült, de még nem tudtam kísérletezni vele. -
selmeczi2 #1219 Sziasztok!
Úgy tudom, hogy vágányútra nem lehet átszelést rakni. Az alábbi link szerint (talán bug miatt) lehet: X-Weiche, (NICHT Hosenträgerweiche) Baumethode
Én nem bírtam összehozni az utolsó verzióban. Van, akinél működik? Ha igen, akkor használható (mert úgy látom, hogy az egyik kép szerint az átszelésben egymásba szaladnak a vonatok)? -
tuvixplayer #1218 Ez a módszer minden bizonnyal alkalmazható egy olyan hosszabb egyvágányos vonalon, amelyen időként kitérők vannak, és a kitérők közötti egy vágányos szakaszokon el van helyezve két jelző a leírt módon. Így az egész hosszú vonalon kétszer annyi vonat közlekedhet egyszerre egy irányban, mint amennyi kitérő van vagy egy vágányos szakasz, és ha szembe is jönne egy vonat, az is áthaladna előbb utóbb. Igaz időnként megállítaná az egyik szembe jövőt, de még mindig több vonatot bírna el a vonal, mint ha csak a kitérők lennének, közöttük jelzők nélkül.
Köszönöm a magyarázatokat, nagyon hasznos volt! -
#1217 1. kérdés: Igen
2. kérdés: Mert kizárja az ellenmenetet. (Állomásról úgy nem indul el vonat, hogy az szembe jöjjön a már nyíltvonalon haladóval.)
--"Egyszerre csak az egyik vonat haladhat, míg a másik az állomás kijárati jelzőjénél áll."
Igen, de miután az elhalad a jelzők mellett már indulhat is. Nem kell neki megvárnia, hogy befusson a másik állomásra.
"Ha ez a két vonat ugyanazon a vonalon jár, akkor ennek semmi értelme."
Ha ilyen kicsi a táv esetében és ha tényleg csak két vonal érinti ezt a szakaszt akkor tényleg nincs értelme. Az végállomások előtt meg kétségtelen kell részleges kétvágányúsítás.
--" Az más kérdés, hogy az egyiknek az állomáson be kell várnia a másik szembe jövőt."
Pontosan. Ennek az előnye az alábbiakban van:
- Nagy vonatsűrűség a vonalon.
- Rendszertelen közlekedés. Pl.: ha távolról jön egy másik járat, ezért nem lehet kiszámolni a részleges kétvágányúsítás helyét. -
tuvixplayer #1216 Azért jó ez, mert ha a kék pont balra haladna, akkor a fehér jelzője nem lenne tilos az egyirányú haladásuk miatt? És miért jó ez a szembe forgalom szabályozására? Egyszerre csak az egyik vonat haladhat, míg a másik az állomás kijárati jelzőjénél áll. Ha ez a két vonat ugyanazon a vonalon jár, akkor ennek semmi értelme. Egyrészt egy vonattal megoldható ugyanez a sűrűség, másrészt az állomáson várakozó vonat miatt a szembe jövő be sem tud állni az állomásra, ott fognak egymással szemben állni, amíg az egyiket meg nem fordítod. Hacsak nem több várost köt össze a vonaluk, és az állomáson két vágányt használnak a szembe forgalomnál, és ezzel a módszerrel kezelhető a közlekedésük. Az más kérdés, hogy az egyiknek az állomáson be kell várnia a másik szembe jövőt. Mindent jól értelmeztem? -
#1215 Így néz ki a középső jelzők elhelyezése:
A kék pont (jobbra halad) szempontjából a vágányfoglaltság. Piros az általa foglalt szakasz, zöld a számára szabad szakasz.
A fehér pont szempontjából a vágányutak és foglaltságok. Zöld a szabad rész, sárga a foglalt, rózsaszín a másik vonat által foglalt szakasz a jobb oldali térközben. A rózsaszín szakasz miatt marad vörös a kijárati jelzője a fehér vonatnak.
Így a vonatcsoportok használatával sokkal jobban meg lehet növelni a szakasz áteresztőképességét. A valóságban is így csinálják.
Utoljára szerkesztette: Nohab, 2016.03.03. 17:57:05 -
tuvixplayer #1214 Akkor sem szabad a 4-es jelzőig a pálya, ha a jelzővel szemben érkező vonat még nem érte el a 4-es jelzőt? -
#1213 Csinálok majd este képet. Nem fogja elengedni a 1,2 jelző a vonatot, mivel a 4-es jelzőig már nem szabad a pálya. Működik, nálam már így néznek ki az egyvágányú vonalak, és még nem volt belőle baj. Volt olyan, hogy más miatt lett dugó a szakaszon, de még így se zavarodott össze a rendszer. -
tuvixplayer #1212 Egy síkban, azaz egymás mellett a sín két oldalán? -
selmeczi2 #1211 ©Nohab, ©tuvixplayer!
Köszi a válaszokat! Annyiból rossz a rajz, hogy nincs mit felcserélni, mert a két jelző egy síkban van lerakva, nincs eltolva. Ettől függetlenül kipróbálom a leírtakat. -
tuvixplayer #1210 Ezt nem teljesen értem. Tegyük fel, hogy a 3-as és 4-es jelzőket valamennyivel tovább tolja, pl mindkettőt a vágány 1/3 illetve 2/3 részéhez tolja el egymásnak háttal. A jobb oldali állomásról az 5-ös vagy 6-os jelző felől úton van egy vonat a 3-as jelző felé, de még nem haladt el a vágányon tőle bal oldalon lévő 4-es jelző mellett. Ekkor a bal oldali állomásról szerintem el fog indulni az 1-es illetve 2-es jelző felől a 4-es felé (hiszen az ő következő 4-es jelzőjéig szabad a pálya), és máris két egymással szemben haladó vonat van egy kitérő nélküli egy vágányos vonalon. Vagy nem igaz az, hogy a bal oldali állomásról elindul a másik vonat? Este ki fogom próbálni. -
#1209 A 3-as és a 4-es jelző helyét cseréld fel. Szóval a vonal szakaszfelező jelzőhöz (3) csak a 4-es jelző meghaladásával tudjon felhúzni. Ezzel a megoldással kizárod a ellenmenetet, de egy állomásközben kettő egy irányba haladó vonat is haladhat.
Ez főként akkor jó, ha nem csak két szerelvény jár az állomásközben. Mert ha három jár, akkor a vonal harmadrészeihez kell kitérővágányt létesíteni. Vagy akkor is jó, ha két vonat jár a vonalszakaszon, de időnként másik menetrenddel jövő vonat jelenik meg itt. Pl.: Az egyik személyvonat mögött el tud jönni a tehervonat egy állomásközben, és fele annyit kell várnia a másik személyvonatnak a vonal "irányváltására". Nem mellesleg sokkal olcsóbb. Különösen hosszú állomásköznél kitérővel vegyítve 3-4 vonatos forgalmat is simán lekezel. (2-3 személy, 2-3 teher)
Egy jó tanács:
Azonos viszonylaton és megállásokkal csak egy menetrendet használj több vonattal. Ellenkező esetben túl ritka lesz a járatsűrűség a játék logikájával nézve. -
carlson77 #1208 Én nem szoktam bonyolítani, dupla vágány a fő vonalakra, kisebb összekötő vonalakra meg a táv közepére teszek kitérőt.
Nincs annál rosszabb mikor két vonat szembemegy a többi meg rátorlódik mert addig mennek amíg a jelzők engedik. -
carlson77 #1207 Nekem is volt gondom a jelzőkkel amikor elkezdtem játszani. Előtte sokat játszottam a Railroad Tycoon-nal, ott nincsenek jelzők, egymással szemben is elmennek a vonatok. Kicsit nehéz volt váltani, hogy ott a vonatnak kijelölted az állomásokat és ment. Itt meg vonalak vannak amihez a vonatot rendeled hozzá.
Az elején nehéz megszokni a jelzőket, de nagyon gyorsan megtanulható, később reflexből rakod őket. -
tuvixplayer #1206 Az első olyan esetnél, amikor két vonatom egymással szemben állt egy két irányban is használt vágányon lévő két jelzőnél, rajzoltam, gondolkoztam, és arra jutottam, hogy olyan kitérőknél, ahol egy vágányszakaszon két irányban is van forgalom, csak a szakasz két végének bejáratához szabad 1-1 jelzőt tenni, a szakasz bejárata felé. Azóta nem volt ilyen problémám, legyen bármilyen bonyolult is a vágányok szerkezete. -
Desert #1205 Csonkában végződő kitérőket később nem kell visszabontani, a 2. pont helyes. -
selmeczi2 #1204 ©Desert, ©Mighty!
Köszi! Az #1196-osban írtam, hogy jelenleg így csinálom. -
Desert #1203 csinálj egy kitérőt legalább a 3,4 jelzőnél, mint ahogy Mighty fórumtárs írja. Máskülönben nem fog menni, így csak szembe megállnak mivel a jelzők addig engedi őket közlekedni, később akár 2 vágányúra is bővíthetőre. -
#1202 Egyvágányos vonalon hol kerüljék ki egymást a vonatok? Kell legalább egy kitérővágány. -
selmeczi2 #1201 Nem jó irányba álltak a jelzők (karok). Új rajz.
-
selmeczi2 #1200 Ez maga a vonal (egy-egy kétvágányos személyforgalmi fejállomásom, közötte egyvágányos vonal). -
selmeczi2 #1199 Ez egy vágány. Mit cseréljek fel?
Küldök egy újabb grafikusabb rajzot (fekete a vágány, piros az alakjelző, zöld az eredeti számozás).
-
#1198 Amúgy ez most egy vonalszakasz, vagy maga a vonal? -
#1197 A 3,4 jelzőt cseréld fel, és működni fog az ellenmenet kizárása. -
selmeczi2 #1196 Sziasztok!
Megjött a játék, steam fel, account gyártás, kód be, train fever letölt és install, minden fasza.
Az elején járok és bajban vagyok a térközökkel.
Van két városban egy-egy kétvágányos személyforgalmi fejállomásom, közötte egyvágányos vonal, amin két vonatot futtatok. Az állomásokon vágányonként egy kijárati jelző van (1,2,5,6), ami mindkét irányba engedélyezett. A vonalon kb. a felezőpontban van egyik irányba és másik irányba is egy-egy jelző, szintén mindkettő mindkét irányba engedélyezett (3. BAL felé vezérel, 4 JOBB felé vezérel).
BAL ........................................................................ JOBB
-----------1- ---------A--------3,4--------B-------- -5----------------
-----------2/ .................................................. \6----------------
A gond az, hogy ha az 1. vonatom elindul BAL városból és még az A térközben van, akkor JOBB városból az 5. vagy 6. jelző engedi kifutni a 2. vonatot a B térközbe és a forgalom beáll középen, a 3. és 4. jelzőknél.
Most a megoldás az, hogy
1) vagy nem rakok a felezőbe jelzőt, így egy térközöm van, de így kétszer annyi ideig tart az út, mert meg kell várni, hogy szabad legyen a térköz, míg az egyik vonat a másik városba ér.
2) vagy a felezőbe állomásnyi hosszú kitérővágány van egyirányúsított jelzőkkel és a két vonat elhalad egymás mellett (jelenleg így van)
Mi a gond? Rossz a jelzőzésem? Vagy ezt nem kezeli a játék?
(Kétvágányos vonalat még nem próbáltam. Azon térközökkel és egyirányúsítással azt remélem, hogy akár 10 is mehetne egymás után. Mintha láttam volna ilyen videót)
Utoljára szerkesztette: selmeczi2, 2016.03.02. 10:47:40 -
Desert #1195 Nem kell hozzá a lemez sem, steam kliensbe belépve hozzáadja a kódot és már töltheti is legutolsó verziót. -
tuvixplayer #1194 Azt hiszem én is onnan rendeltem
Telepítéskor majd szól, hogy mikor jelentkezz be a steambe. A legfrissebb verzióra fog beállni a végén, ha steam-ben az automatikus frissítést van beállítva (ezt csak gondolom, én sosem állítgattam, de párszor már újra raktam a játékot a túlzott modolás miatt , és mindig a legutolsó verzióra állt be). -
selmeczi2 #1193 ©tuvixplayer, ©carlson77!
Köszönöm mindkettőtöknek. Megrendeletem a cd galaxistól, remélem nem lesz gond. -
carlson77 #1192 Nekem is lemezes van, valahonnan rendeltem, automatikusan frissít a Steam-ről. Nincs vele problémám.
Nem kell a a gépben lennie a lemeznek, de regisztrálni kell a Steam-re. -
tuvixplayer #1191 Az enyém is lemezes vásárolt verzió, de csak a steam-en regisztrálva fut. Nekem még semmi bajom nem volt a steam-mel, persze folyamatosan kell hogy legyen net. -
selmeczi2 #1190 Sziasztok! Pár napja próbálgatom a Train Fevert és lenne pár kérdésem a vásárlással kapcsolatban:
1. A lemezes (tesco, cdgalaxy) verziók frissíthetők-e a legújabb build-okra vagy csak a steam-es verziók? A lemezesekhez kell, hogy a lemez a DVD olvasóba legyen?
2. A lemezes valamilyen sorozatszámos telepítés?
3. Ha a lemezesnél sorozatszám van, akkor előfordulhat, hogy a sorozatszámot már felhasználták (ellpoták) és emiatt nem tudok pl. frissíteni?
4. A lemezesnél kell, hogy a lemez a dvd olvasóba legyen?
(Inkább valami offline megoldást preferálnék, mert a steamestől valahogy óckodok) -
#1189 Igen, már a kezdetektől van mozdony. Akkor már pár vonal üzemelt Magyarországon. Nem volt nehéz találni infót a mozdonyokról. Vasúti kocsikról annál inkább. 1880 és 1950 között egyszerűen nem találtam még utalást se új tartálykocsiról. Ide két német kocsit raktam be (ez az egyedüli eset). Századforduló előtti személykocsik se voltak könnyű esetek. Viszont a busz és a teherautók gyűjtése volt rémálom. Még a modern darabok esetében is pár óra volt mire találtam adatot. Pl.: Már német 1930-as Mercedes katalógusból tudtam meg a MÁVAG-Mercedes autóbuszok adatait... Egy hónapot csak a békeidők közúti járműveinek szántam, s még lehetne pontosítani... -
carlson77 #1188 A buszmegállót tényleg nehéz volt letörölni. -
Zsoldoskatona #1187 Build 7753 (February 25)
Fixed a texture compression crash which occurred on some Intel chips
Fixed a bug which caused the bulldozer to not select bus terminals below trees
Improved town growth legacy handling behavior and modding support