Urban Games: Train Fever
-
Üdv!
Örülök, hogy ráakadtam erre a fórumra, reméltem, hogy találok magyar nyelvű csoportot ehhez a játékhoz. Leírom az én első két heti tapasztalataimat, hátha segíthet valakinek. Korábbi hozzászólásokban visszaolvasgatva én is találtam hasznos infókat. :)
Nagy térképen kezdtem, 1850-ben, közepes nehézségen. Elsőként vasúttal kötöttem össze két 200 körüli lakosú települést. Majd ezen a két településen egy-egy helyi járatú buszt hoztam létre, amik a vasútállomásra is betérnek. Kellett egy kis idő, amíg megjelentek az utasok a vasúton is. Aztán később tovább bővítettem a vasútvonalat egy újabb várost elérve. Ott is helyi járatú buszt hoztam létre. Majd másik irányba is újabb várost fűztem fel. Voltak utasok, így a kezdeti két szerelvény, fejenként három vagonnal kevés lett. :D Fénykorában a négy város között 7 szerelvény járt, fejenként átlag 50 hellyel. Aztán idővel elkoptak, mentek a bontóba, végül az 1900-as évek elejére 4 szerelvény maradt, átlag 60 hellyel. De ezek most elegek is.
Hatvan év alatt történt mindez, még mindig csak négy várost értem el. De így még van hova építkezni. :) Persze jöttek a kölcsönök. :D Kimerítettem a készletet és egy rossz építési döntés miatt csőd is lett. Korábbi mentést hoztam vissza. Valamint neten kutakodni kezdtem és találtam ezt a módot:
http://www.train-fever.net/filebase/index.php/Entry/29-Halbierte-Betriebskosten-f%C3%BCr-Lokomotiven-Trams-Waggons-und-Busse-Lowered-running/
Megfelezi a fenntartási költségeket. Most, hogy szabályos vagy sem, pici lelkiismeret furdalásom is volt. :D De így épp, hogy nyereséges vagyok, van miből fejleszteni, de mégsem szállok el túlzottan.
Első teherrakományomról: olyat kerestem, ahol már láttam szállítódni a rakományt. Építettem egy közúti tehervonalat egy erdő, fűrészmalom, város iparnegyede útvonallal. Egyből fejlődtek a gyárak, áru meg ment a városba. :)
Hát nagyjából ennyi, elnézést a hosszú posztért, de gondoltam megosztom az első élményeimet a játékkal kapcsolatban.
Szép napot! :)