Cities in Motion 2
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Jó kérdés. Nem lehet hogy magyarosítást próbáltál felrakni és az kutyulta össze a menüt?
Elkezdtem a kampányt az eredeti változottal, na meg persze az új jármûvekkel. Igyekszem visszafogottabb megokolásokat alkalmazni. Hoztam pár képet az elsõ csomópontjaimról.
Ezen a képen a forgalmasabb csomópont látható, ami 4 troli és 1 villamosvonalnak ad helyet. A vonalak most már nem hurok végzõdésûek, mivel jelenleg elég sok probléma van velük. Ettõl még a csomópont a hurok vonalak illúzióját kelti. A hátsó megállóba csak leszállás történik, így ott csak egy tábla van, az elsõ megálló szolgál a vonalak elsõ, illetve köztes megállóiként. A villamos még a hídról lefelé menet felmegy a saját kis felüljárójára, ezáltal teljesen független a trolik forgalmától, de így is visszafogott a kialakítás. Ez a csomópont kapcsolja be a külsõ városrész összes vonalát a belvárosba tartó villamos részére.
Ez egy kisebb, 2-3 vonalas végállomás, szintén a külvárosban.
És végül egy hangulatkép a felüljáróról a híd felõl.
Ha majd lesz valami újdonság, jövök majd képekkel. Hétvégén mondjuk nem nagyon leszek ha minden igaz...
Ezen a képen a forgalmasabb csomópont látható, ami 4 troli és 1 villamosvonalnak ad helyet. A vonalak most már nem hurok végzõdésûek, mivel jelenleg elég sok probléma van velük. Ettõl még a csomópont a hurok vonalak illúzióját kelti. A hátsó megállóba csak leszállás történik, így ott csak egy tábla van, az elsõ megálló szolgál a vonalak elsõ, illetve köztes megállóiként. A villamos még a hídról lefelé menet felmegy a saját kis felüljárójára, ezáltal teljesen független a trolik forgalmától, de így is visszafogott a kialakítás. Ez a csomópont kapcsolja be a külsõ városrész összes vonalát a belvárosba tartó villamos részére.
Ez egy kisebb, 2-3 vonalas végállomás, szintén a külvárosban.
És végül egy hangulatkép a felüljáróról a híd felõl.
Ha majd lesz valami újdonság, jövök majd képekkel. Hétvégén mondjuk nem nagyon leszek ha minden igaz...
Ezt miért csinálja a menüpontoknál?
http://kepkezelo.com/images/1bt7ef41277hacogui2.png
http://kepkezelo.com/images/1bt7ef41277hacogui2.png
nemtudom, de nekem tökmind1 is. én nem meccsezek. csak mondtam
Tök mind1 milyen pályád van ha nem tudod melyiken lesz a "mecs". Vagy tévedek?
Team Racing Republic http://www.racingrepublic.co.uk/
Én elkezdtem egy Budapest pályát 😄 Bár 1-2 helyen nem sikerült jól belõni a méretarányokat és így ki kell hagynom néhány utcát.
Ja, és azt hogyan fogod elérni, hogy tényleg ne legyen meg senkinek a pálya? Csinálsz egyet nulláról?
Nincs. A verseny idõtartama 2 hónap, pont azért nem mondom meg a pályát a startig, hogy ne lehessen felkészülni illetve elõre dolgozni.
Melyik pálya ez most? Vagy nincs megszabva?
Ha lesz érdeklõdés, majd szépen lassan finomítunk a szabályokon feladatokon, akár késõbb lehetne bajnokságot is csinálni, tehát nem csak egy-egy pálya hanem mondjuk fél év alatt 6 forduló
Jogos, amit nem szabad elvárni a játéktól, az a realizmus. Ettõl még marhára élvezetes és kíváncsian várom a fejleményeket.
MINDEN marhára unrealisztikus ebben a játékban. A 2x7km-es vonalamat nyolc és fél óra alatt teszi meg a metróm. Az emberek kb heti egyszer járnak dolgozni. A tömegközlekedés nyereséges. Egy metrójegy árából építesz egy utcányi villamossínt.
Totál, teljesen fals a játék. Ettõl még jó, mint játék, de ha sárkányokkal, pegazusokkal meg griffekkel kellene szállítani az embereket, akkor sem lenne már sokkal nagyobb fantasy ennél...
Totál, teljesen fals a játék. Ettõl még jó, mint játék, de ha sárkányokkal, pegazusokkal meg griffekkel kellene szállítani az embereket, akkor sem lenne már sokkal nagyobb fantasy ennél...
igaz, a kapacitás marhára unrealisztikus. Talán használni kellene a double capacity custom rule set-et?
Csak borzalmasan kicsi a kapacitása. Nálam most az a helyzet, hogy ha félóránként küldöm a 120-as metrókat, akkor azok 180-ra telve pont el tudják hordani a csúcsidõs forgalmat, nem generálódik rosszkedvû emberke. El nem tudom képzelni, hogy boldogultok villamosokkal...
Na persze hosszabb szakaszon marha nagy marhaság lenne a kombináció, de bizonyos szituknál jól jön.
Villamos vonal metró sínen viszont jó ötlet. Folyó fölött a metró hídján átvezethetõ a villamos, ami szerintem elég praktikus. Mellesleg a metró sínen elég jól teper a villamos.
Vicces, bár az túlélhetõ. A játék amúgy alakul, de nem semmi mennyiségû részlet van ami újragondolásra szorul. Még mindig jobb ,mint a SimCity esetében, ahol kiderült hogy egy forráskód irányít mindent. Nem csoda hogy a forgalom egy rakás szerencsétlenség ott. És abba nem is hiszem, hogy nagyon bele tudnának nyúlni...
Az is elég vicces, hogy a módosított vonalak csíkját az elsõ rajta futó szerelvény húzza.
Ugyanígy a gyalogosok is építenek maguknak metrólejáratot, ha az út késõbb került le, mint az állomás alatta.
Ugyanígy a gyalogosok is építenek maguknak metrólejáratot, ha az út késõbb került le, mint az állomás alatta.
A gyalogosok és jármûvek animációi laggoltak, de csak az áthozott mentésekben. Amúgy a random kijárat generálás tényleg idegesítõ. Ezt is sokan felvetették már a hivatalos oldal forumán. Szerintem rengeteg idõ lesz, mire mindent orvoslnak és átterveznek. Talán (biztos) nem kellett volna ilyen lóhalálában kidobni a játékot...
Hm, akkor passz. Egyébként milyen animációk? Alig van. Az embereké?
Én még attól kapok hülyét, hogy a metró kijáratát nem lehet konkrétan megmondani, hol legyen. Véletlenül egy metróállomásom egy autópálya alá került (akkor még nem tudtam, hogy gond lesz). A közeli buszmegállóba körülbelül két kilométert gyalogolnak az utasok, mert az autópályán BELÜL van egy megálló. Átrohangálnak a forgalom közt, lemennek egy messzi, másik lehajtón, aztán elzarándokolnak majdnem ugyanoda vissza a buszmegállóba.
Lebontottam az egész autópályát, bekötöttem gyalogos aluljárókat a metróállomásra. Leraktam az állomást, tök jól a bejárat a gyalogos aluljáróba került. Visszaépítettem az autópályát éééés a megállók is áthelyezõdtek, vissza az autópálya belsõ sávjába. Itt egy erõs kurvaanyázás közepette hagytam az egészet a francba, dögöljenek meg az autópályán, innentõl leszarom. Mindent megpróbáltam ami tõlem telt, de a játék nem engedi jól megcsinálni, úgyhogy kapja be...
Én még attól kapok hülyét, hogy a metró kijáratát nem lehet konkrétan megmondani, hol legyen. Véletlenül egy metróállomásom egy autópálya alá került (akkor még nem tudtam, hogy gond lesz). A közeli buszmegállóba körülbelül két kilométert gyalogolnak az utasok, mert az autópályán BELÜL van egy megálló. Átrohangálnak a forgalom közt, lemennek egy messzi, másik lehajtón, aztán elzarándokolnak majdnem ugyanoda vissza a buszmegállóba.
Lebontottam az egész autópályát, bekötöttem gyalogos aluljárókat a metróállomásra. Leraktam az állomást, tök jól a bejárat a gyalogos aluljáróba került. Visszaépítettem az autópályát éééés a megállók is áthelyezõdtek, vissza az autópálya belsõ sávjába. Itt egy erõs kurvaanyázás közepette hagytam az egészet a francba, dögöljenek meg az autópályán, innentõl leszarom. Mindent megpróbáltam ami tõlem telt, de a játék nem engedi jól megcsinálni, úgyhogy kapja be...
Én is erre fogok áttérni, legalább is amíg nem talál ki valamit a CO ebben a kérdésben.
Az animációk laggoltak, a játék látszólag jól futott...
Nem, nem ez volt a gond. Ugyanaz a város a tört verzióban szépen futott, a megnövekedett lakosság és a kalkulációk ellenére is. Mellesleg egy másik városomba épp hogy csak belekezdtem a tört verzióval, kb 2-3 vonal volt rajta, de ott is ugyanaz jelentkezett miután átkerült az eredetibe.
Ez nekem rögtön az elsõ körjáratomnál elõjött, azért is hagytam ezt a módszert a picsába. A sima, depóból oda-vissza járatok sokkal kezelhetõbbek szerintem.
Majd ha teleépíted, az is szaggatni fog. Mit gondolsz, 'ingyen' számolja a géped a százezer ember útkeresését?
Azért kéne valami objektívebb dolog, mondjuk elszállított napi utasok mennyisége, vagy eladott darab jegy.
Csak azt meg nem lehet ilyen egzaktul kivenni a grafikonokból, azzal az a baj.
De nyilván az a megoldás, hogy gazdasági növekedés csúcsán fel kell túrni a jegyárakat a zöld tetejére, azt nyaljon sót mindenki.
A játék, amit abbahagytam, 1.4 millás cashflow-t generált....
Csak azt meg nem lehet ilyen egzaktul kivenni a grafikonokból, azzal az a baj.
De nyilván az a megoldás, hogy gazdasági növekedés csúcsán fel kell túrni a jegyárakat a zöld tetejére, azt nyaljon sót mindenki.
A játék, amit abbahagytam, 1.4 millás cashflow-t generált....
Mint azt ahogy olvasni is lehet a hivatalos oldal fórumán, a hurok végzõdésû vonalak (én szinte csak ilyet használtam) az új javítások óta életképtelenek. Eddig a busz általában késõbb érkezett, így nem volt gond az indulással, hiszen mivel amúgy is késésben volt rögtön indult is. Amióta finomhangolható a menetrend van hogy a buszok elõbb érnek a megállóba. Azok pedig a megállóban akarják kivárni az indulást, feltartva ezzel a többi járatot. Jó páran felvetették a problémát, remélhetõleg a CO megpróbál csinálni valamit ezzel, mert valljuk be, a hurok végzõdésû vonalak sokkal realisztikusabbak, mint hogy minden kör végén bemegy a jármû a depóba.
Úgy néz ki megoldódott az animáció laggolás nálam. Fogalmam sincs hogy mi okozta. Az áthozott mentéseknél jelentkezett a probléma. Új városba kezdve minden stimmel.
Amúgy az új troli nagyon zsír. Teljesült egy kívánságom (némi kenõpénz ellenében 😄). Remélem az érkezõ 5 új busz között lesz troli is...
Nekem is úgy települt, hogy megtalálta a tört verzióhoz tartozó adataimat (annak ellenére, hogy én minden-t töröltem elõzõleg), mármint a mentéseket és a profilomat, de nálam ez nem okozott gondot. Viszont ugyanazokkal a beállításokkal kicsit akadozik a játék, vagy legalább is az animációk kicsit döcögõsek. Ez miért lehet?
írj a fórumukba.
az akkor valami hiba, gondolom tört a progid. ilyen gondom még nem volt
amikor lerakod a megállókat vannak ilyen körök ami a megálló lefedését jelti, ha a két megálló köre metszi egymást akkor átmennek.
De ha megérketik egy troli nézd meg hogy aki leszáll róla átgyalogol-e a másik megállóba, mi ebben a bonyolult?
De ha megérketik egy troli nézd meg hogy aki leszáll róla átgyalogol-e a másik megállóba, mi ebben a bonyolult?
Naszóval:
A nyíl két végén levõ megállók között tudna közlekedni a kedves utas - HA LENNE - gyalog, vagy össze kéne kötnöm megállóval is a két útvonalat ?
Egyébként lehetséges, hogy azért hiányoznak az utasok a játékomból, mert a felrakott eredeti verzió az uninstall és mappa törölgetés ellenére valahonnan megtalálta a tört verzió beállításait és profilt ?
A nyíl két végén levõ megállók között tudna közlekedni a kedves utas - HA LENNE - gyalog, vagy össze kéne kötnöm megállóval is a két útvonalat ?
Egyébként lehetséges, hogy azért hiányoznak az utasok a játékomból, mert a felrakott eredeti verzió az uninstall és mappa törölgetés ellenére valahonnan megtalálta a tört verzió beállításait és profilt ?
Hát nézd meg átmennek-e.
Hali
Adott két troli vonalam, aminek 1-1 megállója kb. egy háztömbnyire van egymástól, tehát viszonylag közel . Meg tudom nézni valahol, hogy elméletben az átszállók az egyik megállóból a másikba át tudnak-e menni ?
Gyakorlatban azért nem mondom, mert egyelõre csak másoktól hallottam, hogy úgynevezett utasok valóban szoktak is lenni a megállókban 😄
Adott két troli vonalam, aminek 1-1 megállója kb. egy háztömbnyire van egymástól, tehát viszonylag közel . Meg tudom nézni valahol, hogy elméletben az átszállók az egyik megállóból a másikba át tudnak-e menni ?
Gyakorlatban azért nem mondom, mert egyelõre csak másoktól hallottam, hogy úgynevezett utasok valóban szoktak is lenni a megállókban 😄
Rosszul gondolod. Azért van egy hónap idõ, hogy az ember miután úgy érzi készen van minden vonallal, jól belõtte a menetrendeket stb stb stb szépen felgyorsítja az idõt és amikor jó gdp ebbõl következõleg a jegyárak is magasan zöldek, nyom egy pause-t elmenti és beküldi az állsást.
Mást nem nagyon lehet kiatalálni, mert a pénz mennyiség vicces, csinálok két vonalat, és egy hónapig megy a játék majd milliárdjaim lesznek.
Mást nem nagyon lehet kiatalálni, mert a pénz mennyiség vicces, csinálok két vonalat, és egy hónapig megy a játék majd milliárdjaim lesznek.
Nyilván Home:x, Workplace:y, mint minden más épület a játékban...
Aha, hát a kiíró észrevette, mi a buktatója a dolognak, csak a megoldása rá nem lett valami túl okos.
Ja, a jegyárakkal lehet a cashflowt manipulálni. Csak épp az a gond, hogy a jegyárak egy, a játékostól független változó szerint mozognak, ha te -6-8%-os GDP-nél csinálsz zöld jegyárakat, én meg ugyanabban a városban +6-8%-osnál, akkor kb két-háromszor több bevételem lesz.
Innentõl kezdve nem túl objektív az összehasonlítás, értelmét veszti a verseny.
Ja, a jegyárakkal lehet a cashflowt manipulálni. Csak épp az a gond, hogy a jegyárak egy, a játékostól független változó szerint mozognak, ha te -6-8%-os GDP-nél csinálsz zöld jegyárakat, én meg ugyanabban a városban +6-8%-osnál, akkor kb két-háromszor több bevételem lesz.
Innentõl kezdve nem túl objektív az összehasonlítás, értelmét veszti a verseny.
Okés kösz a válasz!
én mondtam a tunngle-t. 2-en remekül mûködik nekünk, de 3-an pár óra után elkezd hibákat írni..
Valaki említette, hogy Tunngle-el is mûködik, de csak idõlegesen...
Multizni csak eredeti játékkal lehet?
Jól hangzik. Király lenne ha összejönne a közös játszás. Remélem én is ráérek majd...
Hello
En itt vagyok meg. Szombaton este fele raerek ha neked az jo.
En itt vagyok meg. Szombaton este fele raerek ha neked az jo.
Hülye kérdésre, csak hülye választ kapsz.
Szóljatok ha megtudtok valamit az új érkezõ jármûvekrõl. Ha minden igaz 5 új busz és 5 új villamos a láthatáron. Az 1.2.2-es patch-bõl hámozták ki ezeket az infókat. Ja meg egy Landmark is fog érkezni, ha minden igaz a Petronas Towers, de hogy milyen szerepet fog betölteni?
Hát máshogy ezt nem lehet csinálni...