Cities in Motion 2

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Nem. A város központja ott van, ahol a magasházak állnak, és az nem itt van

50 jármû is befér egy depóba, ha akarod mutatok képet. Mivel nem áll bent egéész nap az összes. Depónkánt maximum 3 tartalék jármûre van szükség típusonként, és ennyi az a mennyiség, amennyi bent áll a depóban

Egyébként meg az is hülyeség, hogy nyolc vonalnak elég egy depó. Egy gyors vonalra kétóránkénti indulással négy szerelvény kell, egy lassúra hat. Plusz kettõ mindenhová tartaléknak, és ennyi, nem fér több egy depóba.

Egyébként amit úgy szívbõl gyûlölök a játékban, az a világ gazdasága. Peccs nélkül is retardált volt, peccsel még inkább az. Egy kibaszott szopatás az egész. Hullámzik a gazdaság össze-vissza, és a jegyárak megítélése attól függ, hol jár épp. Tehát az lengedezik össze-vissza, tõlem teljesen függetlenül, és rákényszerít, hogy kb hetente azt a milliónyi KÜLÖN ÁLLÍTANDÓ jegyárat egyesével átállítgassam.

Szarjon sünt aki ezt kitalálta.

Egyáltalán nem túlépített, majd ha eljutsz egy ekkora hálózatig, rájössz.

Lol, a város központja ott lesz, ahová építed.

A vasútfikád meg röhejes, a példáid nagy része súlyos félreértelmezés, vagy szimplán nem igaz. A vasút mindenhol fontos és kihasznált, már ahol van. A kötött pálya az egyik leghatékonyabb dolog, akkor is, ha te ettõl a ténytõl kiütést kapsz.

Nem teljesen tudok egyetérteni. Ahol már van egy kiépített Metro hálózat oda felesleges még építeni, London belvárosában már minden 3. sarkon van egy Metro állomás így felesleges még több, de még a város legszélén is 15-20 perc busszal két különbözõ vonal végállomása. Egy ilyen városban már tényleg drága és felesleges további Metro építés, más kérdés, hogy mégis építenek Battersea-be egy szárnyvonalat a Northen Line-nak.

Szóval a lényeg, ha nem volna Londonban ilyen Metro hálózat akkor 2-3 szoros utazási idõvel kéne számolnia az utazó közönségnek, nem beszélve a tömött buszokról amik sokszor az amúgy is lassú menetidõhöz képest fél órákat késnek a dugó miatt, Buszvezetõ vagyok Londonban, szóval tapasztalom. Ha minden Metro-t ráakarnának vezetni a vasút hálozatra azt a Londoni egyértelmûen nem bírná el, már így is pár percenként suhan el egy vonat egy-egy vonalon, ráaádsul már most is használják mintha metro lenne, ezekkel együtt csúcsidõben most is annyira tömöttek a metrok, hogy felférni alig lehet rájuk.

Team Racing Republic http://www.racingrepublic.co.uk/

abszolút túlépítet az egész. 8 vonalnak összesen elég lenne 1 depó, max ha foldrajzilag távol vannak, akkor annyi ahány helyen vannak

Nekem ez totálisan értelmetlen. Ennek a városnak nem is van a központja, hanem a másik sziget végében. Továbbá értelmetlen geometrikus szemlélet. Például a körmetró egyik megállója olyan helyen van, hogy 3 oldalról víz veszi körül és egy megállóra van a stadiontól. Vagyis csak azért hogy kör legyen feláldozod a forgalmas helyeket. Egyébként meg annyi hülyeséget hordasz össze a tömegközlekedésrõl, hogy hihetetlen. "Szárnyvonal"-ról egész európában összesen két országban beszélhetünk, Magyarországon és Franciaországban, és mind a kettõnek az a közös jellemzõje, hogy borzalmasan szenvednek vele. Továbbá Európában az elmúlt 20 évben összesen 2 vagy 3 metróhosszabítás készült, pl a berlini U55 (3 megálló 1 szerelvény) Londonban egy felszíni szakasz a vasútra vezetve, meg talán Párizsban hosszabbítottak egy vonalat délre a városhatáron kívülre. (az athéni olimpiai metró nem számít, mert az nem metró, hanem annak nevezik de dízel Desirók járnak rajta) Seholsem építenek metrót, mivel a metró egy szar. Mindenhol vasutat és villamost építenek, többek között Londonban és Párizsban is, ahol pedig eddig csak fölalatti és busz létezett. (Overground. RER-E) Moszkvában még ugyan hosszabítgatják a nyomorék metrókat, de az csak félreértelmezett presztízs, különbenis nemrég készült el egy villamoshálózati tervük, és amúgy meg Moszkva mindenféle tömeközlekedési paraméterben sereghajtó. A valóságban a metró önmagában okozza a tömegközlekedés visszafejlõdését, mivel vértelenül rugalmatlan, és borzalmasan hosszú a rágyaloglás, a beruházási költésge óriási, és nincs kapcsolata a tömegközlekedési hálózattal.

Lentebb írtam egy pálya nevet, abban kb 8 külön város van köztük ilyen HÉV féleség ami persze metro a föld felett.

Team Racing Republic http://www.racingrepublic.co.uk/

Nagyon kíváncsi vagyok a videóra. Amint összejön a pénz én is beszerzem a játékot, de szerintem én csak a villamosokat és a trolit fogom megvenni pluszba.
A megállók elhelyezésével lehet játszani. Amúgy a parkolósávos troli kiállás nagyon állat. Nekem nagy kedvencem az a játékbeli megoldás. Van úgy, hogy ha jó helyen van a megálló úgy kanyarodik vissza hogy rögtön a kanyar ívébe áll. Persze ez most olyan megállóra vonatkozik, ami után kanyarodik a vonal.
Ben92
Ez rendben van tisztaban vagyok vele mivel egyszer nem vettem eszre hogy balra vittem a felsovezeteket, de a kulso savbol hat aztab rajottam hogy savvaltassal kell.

De pl azt nem lehet hogy ugyanazon az utszakaszon a szelen van megallo majd szinten ugyanott savot is kene valtni na ez az amit nem lehet mgvalositani.

Az egyik helyen igy kellett volna megcsinalni de nem lehet igy mas iranyba kellett vinnem a trolit.

Termeszetesen a videoban benne lesz nagyon jol nez ki tiszta Solaris copy 24 ulohelyes. Azt tervezem hogy a vidiben benne lesz a nagyobb csomopontok megmutatasa illetve a vonalak bemutatasa.

Hülye kérdésre, csak hülye választ kapsz.

Remélem az új troliról is lesz valami a videóban, vagy esetleg plusz képeken 😄
Trolihoz már rengeteg megoldásom van, szóval ha kell majd hozok képeket is. És nem mind elrugaszkodott, Zero 😄
A felsõvezeték elég jól vezethetõ. Amit mondasz amúgy teljesen igaz. Csak teljes útszakaszokra lehet rakni, rövidebb szakasszal nem lehet játszani. A szakasz megtörhetõ ha muszáj, ott pedig sávváltás is lehetõvé válik. Én sávváltást mindig keresztezõdékhez idõzítek.
Egy példa:
realisztikusan azt akarom, hogy bal kanyarnál a belsõ (illetve a megfelelõ) sávból kanyarodjon. Megoldás egyszerû. A kérdéses keresztezõdés elõtti csomópontig külsõ sávon megy a megállók miatt, majd a keresztezõdésnél besorol a megfelelõ kanyarodó sávba. Ez nem túl hosszú útszakaszoknál tökéletesen mûködik.
Ben92
Amugy Ti megszoktatok szamozni a vonalakat. En mindenhova sajat vonalszamot irok be es azt hogy hol kozlekedik. Igy szamomra sokkal konnyebb megjegyezni hogy mi hol jar, hiszen a szamozast en adtam tehat tudom mely vonalakrol van szo, nem jo amikor a gep generalja a vonalszamokat, Bus Line 1-2-3 stb.

Es a trolikrol kerdeznek a felsovezeteket eleg korlatozottan lehet letenni csak ez zavar, vagy csak en nem jottem ra hogy kell. Gondolok itt arra hogy nem pl meterenkent lehet tenni oket hanem mindig csak a keresztezodes kozott levo teljes utszakaszra teszi fugg attol hogy a keresztezodesek eppen mekkore utat fog kozre. Remelem.ertheto :-)

Igen, ha lenne szomszéd város, én is oda vinném a vasutat... 😛

Zero 7th: nem rosszak a képek, de azért be kell ismerned hogy a te rendszered sem az über realitások talaján mozog. Amivel szerintem semmi gond sincs, épp ezért jó egy játék mert nem kell a dogmatikus megoldásokat alkalmazni. Szabadjára lehet engedni a képzeletet, sõt olyat is építeni, ami jobban is mûködhetne mint a valóság, csak a valóságban túl drága lenne kivitelezni. Arra akartam ezzel kilyukadni, hogy nagyon szívesen látok tõled képeket a késõbbiekben, kíváncsian várom a közlekedési rendszered fejlõdését, de legyél kicsit nyitottabb mások elképzelésire is. Nálad rengeteg olyan megoldás van, amit a valóságban sosem fogsz látni, nálunk szintúgy. Hallgassuk meg egymást, merítsünk ötleteket egymástól. Ennyi, amit kérek...
Nem feltétlen. A valóságban is meghatározó a vasút. Ti olyan távolságokat toltok trolival meg busszal, ami a játék szerint már vonatozós táv. Kb mintha építenél egy Budapest-Tatabánya trolit. Meg azokra az emelt szintû izékre nincs szó.

Két megoldás a hidas problémára:
1. Vezesd át más, közeli, kisebb forgalmú hídon a járatot. Általában mindig csak pár híd áll be, azokat ha kiismered könnyedén el is tudod kerülni.
2. Amennyiben az elsõ nem megoldható, építs egy két sávos hidat, de csak buszsávokkal. Ez drágább megoldás, de pozitív hatása örökké megmarad.
A hév és vonat sem megy körbe-körbe a város körül. Vannak csatlakozások metrókhoz, villamosokhoz, buszokhoz, onnan pedig sugár irányban távoznak a városból.
Ben92
Nalam is igy nez ki. Kijon, megy egy kort csomopontnal palyazdvarnal vissza fordul, vissza a depo fele amikor az utolso megallohoz er bemegy a garazsba, s addig szervizelik is. Majd ha ido van indul a kovetkezo jarat.

Egyebkent nalam az egyik hidon iszonyat forgalom van autokbol keso delutan es este nem tudtak haladni a buszok, ott vesztegeltek a dugoban kozben mez az utasok a megalloban elegedetlenkedtek. Ugy hogy lebombaztam a hidat es felhuztam egy olyan utat helyere amin van buszsav is igy mar teljesen hiaba van dugoba kulso,kozepso es belso savban a buszsav ures, mehetnek a buszok.

Es valakinek robbant mar le jarmuve ? Szerintem nem lehet ennyire leterhelni oket. Van 2 vonalam ami delutan es este folyamatosan tulterhelve mennek, allandoan ezt latom, Vehicle is overcrowded vagy valami ilyesmi. El megy a megallobol a 9-es buszom majd jon utana egy villamos szinten tele kb. 40 ember ebbol 35 a 9-es busz megalloja fele veszi az iranyt. Es mikor jon a kovetkezo 9-es mar kb. 45 allnak, persze mar oda sem uresen jon, ezert jo paran ott maradnak ok varnak a kovetkezore. Es ez megy folyamatosan delutan de foleg este. Ebben az idoszakban mar surubben nem tudom jaratni oket ott mert a depo nincs eleg jarmu mert nem fer ugye be akarmennyi. Vegul is hatareset a dolog allandoan tele mennek de az utasok nem nagyon panaszkodnak surun jar a busz csak allandoan tele. Visszaterve a lerobbanasra igy sem romlott el meg egy jarmu sem, vagy lett volna muszaki hiba.

Amugy amit Zero kollega felmutatott szerintem elegge alaposan meg lett tervezve, en sajnos nem nagyon figyeltem erre mindig csak toldoztam, foltozgattam, nem terveztem hogy ebbe a vegallomasba csomopontba ennyi busz lesz becsatlakoztatva, ide egy vonal oda egy vonal, bar eddig egesz jol mukodik mostanaban kezd zavarni a nagy varosi autos forgalom.

"Egyébként meg az, hogy nem látsz ilyen metró dominanciát, az azért van, mert szar a játék modellje. Sokkal olcsóbb és jobb a játékban a metró, mint a valóságban. Egyszerûen mindent überel"
Ez megint rendben van, de a realitást ezzel sutba dobod. Ezzel csak az a baj, hogy minket is ezzel vádoltál a kusza rendszereinkkel. Ezzel kvázi azt mondod, hogy a mi megoldásaink nem jók mert nem használjuk ki a játék által túlságosan is kedvezményezett metró szerepét. Ha belegondolsz akkor nem is annyira nevetségesek a próbálkozásaink, egyszerûen csak próbálunk a valóságban nagy mennyiségeben és sokrétûen használt jármûvekbõl kihozni valamit, még ha a játék nem is preferálja.
Na újra itt. Mindjárt kommentelek párat.
Egyébként nálam így néz ki egy tipikus buszvégállomás:
Spoiler (katt a megjelenítéshez)

Nem cifrázom, egy megálló kifelé, egy befelé, azt' jóestét. Járnak óránként, alatta a metró, használják egészséggel. Felesleges túlbonyolítani. Nem jó a körjárat, teljesen tönkrevágja a menetrendet.

Most már azon kezdek gondolkozni, hogy ezt akkkkkkkkkora szopás átépíteni, hogy kezdek egy újat, jól.

Most már nem így csinálnám. Eleve baj volt, hogy minden túl nagy helyet foglalt, alapvetõen gyalogos átszállást akartam a metrók közt, csak túl nagy lett a távolság. A busz egy ilyen idétlen áthidaló megoldás, hogy összekösse a metrókat. Majd lesz vele valami.

Az így utólag egy kurvanagy faszság, beismerem. De tényleg nem tudtam sehogy rácsatlakozni a depóval a föld alatti alagútra. Azóta valahogy sikerült, át akarom alakítani majd, de nem prioritás.

Csinálok képeket...

Ez így nem igaz. Ez mûszakilag ha nem is optimális, de jó megoldás. Egyrészt minden jármûvet arra használok, amire való: a leghosszabb útvonala a legnagyobb kapacitású, leggyorsabb jármûnek van, tehát a metrónak. A kisebb viszonylatok, tehát a külvárosok rákötése a metróhálózatra viszonylat hosszától függõen busz vagy troli.
A hálózat körülbelül optimális felosztású, átlóban keresztülutazni a városon kicsit rövidebb, mint körbemenni. A belsõ kisebb körmetró hihetetlen módon tehermentesítette a középsõ csomópontot.

Annyiból lehetne igazad, hogy a külsõ metrómat a valóságban általában vasútként a felszínen szokták vezetni. De én nem akartam elvenni a helyet a várostól.

Egyébként meg a még a metródominanciára visszatérve... Ha a metróhoz hozzáveszed az összes HÉV-et és vasutat, akkor hová jutsz? Csak mert a játékban az is "metró", és hát ugye a valóságban a vasúttal kezdõdött a tömegközlekedés...

Egyébként meg az, hogy nem látsz ilyen metró dominanciát, az azért van, mert szar a játék modellje. Sokkal olcsóbb és jobb a játékban a metró, mint a valóságban. Egyszerûen mindent überel.

Az egyik oka a dolognak az, hogy az épületeknek nincs alapozása a játékban, a felszínnel vége az épületnek. A nagyobb toronyházaknak lehet akár 20+ méteres cölöpalapja, amit a valóságban kerülgetni kell.
A másik a teljesen irreális bevétel és árak. A játéknak játszhatónak KELL lennie, ezért meg kell tudnod élni a jegybevételbõl. A valóságban ilyen nincs, a személyszállítás veszteséges, nem véletlenül állami feladat vagy legalábbis erõsen támogatott mindenhol.
Mindenesetre ahol megtehetik, ott metrót építenek a valóságban is. Csak általában kurva drága.

Tehát abban igaza van a játéknak, hogy a metró a legjobb, csak azért ez tényleg kicsit túlzás. Négyszer akkora és sokkal gyorsabb, mint bármi más, plusz nem érdekli a felszíni forgalom. Nem viccelek, amikor azt mondom, hogy azt érdemes használni.

Késõbb jövök, addig még hozhatnál pár képet a belsõ csomópontról.
van rá mód, de nem mindig mûködik. Ha nem az elsõ vagy utolsó állomásról van szó, akkor általában csak simán rákattintasz a kivánt megállóra és értelmezi a játék, beteszi a két szomszédos állomás közé. Nekem az esetek többségénél simán megy a dolog...
Engem ezekkel a képekkel még nem gyõztél meg.
"Az egyik oka, hogy nem jövök fel a városrészek közt az, hogy így is a legdrágább, négyvágányos alagutat húztam, és már nem számított a pénz"
Ez oké, de akkor hol a realitás, amit úgy hiányolsz a mi képeinkbõl? A te rendszered sem realisztikusabb, csak arra hivatkozol, hogy a pénz nem számít elven mindent a lehetõ legdrágábban oldottál meg. Ez nem túl szép tõled, hogy ennek ellenére a mi megoldásainkat földbe tiprod...
Tudod mennyien használják azt a körgyûrût? Simán mennek rajta fullos szerelvények.

Ja, és az elõbb nem írtam, a gyors járat olyan, hogy csak a metrókeresztezésekben áll meg, és a négy vágányból mindig a középsõn megy, a lassú járat meg mindenhol megáll, és mindig a külsõ vágányokon megy. A metrók keresztezésénél csak két vágány van, mert csak a belsõre lehet állomást rakni, itt elvileg akadályozhatnák egymást a metrók, de nincs gond. Inkább úgy mûködik, ahogy tervezve volt, hogy a négyvágányos szakaszokon a gyors elõz. Összességében jól mûködik, csak rohadt macera módosítani.

Tényleg, van mód arra, hogy BESZÚRJAK egy megállót egy meglévõ menetrendbe? Vagy csak a visszatörlöm-újraleklikkelem?

A másik fõ városrész nincs még kész. Egyelõre két metró és a külsõ nagy körmetró megy át, de ott még van munka bõven.

A vizeket jellemzõen hídon keresztezem, egyrészt mert menõ az alagútból híd szerkezet (szubjektíve), másrészt mert olcsóbb. Akkor még számított...

Az egyik oka, hogy nem jövök fel a városrészek közt az, hogy így is a legdrágább, négyvágányos alagutat húztam, és már nem számított a pénz.
Másik oka az, hogy így is rohadtul macera lerakni, mert spline, és izeg-mozog az egész ahogy cibálod a végét, és a vizek keresztezésénél be tud bugolni. Francnak hiányozna felhozni feleslegesen.
Harmadik, és fõ ok az, hogy mint az elsõ és második képet összehasonlítva láthatod, hogy a bal alsó sarokban kinõtt egy új városrész a földbõl, toronyházakkal meg minden.
Tehát ha behálózol úttal egy metróval már bekötött szakaszt, kb két nap alatt belakják tele.

A külsõ városrész forgalma az egész város behálózottságától függ. Azért húztam bele a metróépítésbe a kezdõ városrész szárnyvonalazása után(az a pénz miatt kellett, bevételmaximalizálás volt adott lehetõségekhez mérten).
Tehát az a helyzet, hogy mindenhonnan mindenhová akarnak menni az emberek. Minél több helyre biztosítasz nekik tömegközlekedést, annál kevesebb helyre akarnak autóval menni. Tehát amikor a kezdetekben kiépített busz szárnyvonalaimra csatlakozó metró gerinc másik végén kiépült egy átmenõ metró a másik nagy szigetre, akkor a szárnyvonalak elkezdték mint atom ráhordani az embereket a metróra. Azok, akik eddig autóval jártak a másik szigetre, felszálltak a buszra, elmentek a metróig, bementek a központba, egy busszal átszálltak a másik metróra, és azzal mentek a céljukhoz.

Errõl beszéltem, hogy rendszerben kell gondolkozni.

Most még egy pár metróm hiányzik, és egy rakás busz és troli, hogy a metrók közti szakaszt is bekössem csomópontokba. Csak az a probléma, hogy a külsõ körmetró NYOLC vonalból áll, mindkét irányban egy lassú és egy gyors, két átellenesen lévõ depóból. Minden egyes állomás beiktatása irdatlanul sok klikk... Nincs türelmem csinálni, legutóbbi új állomás beklikkelése vagy húsz perc volt...

Arról a belsõ csomópontról azért dobhatnál még képeket. Ez így már tisztességes amúgy. Mármint hogy most mi is ki tudjuk elemezni a te megoldásaidat.
Nem akarok gonosz lenni, de nem érzem úgy hogy ez annyival realisztikusabb lenne, fõleg mivel metró dominanciát még egy Moszkva szintû városnál sem látsz, legalább is nem ilyen mértékben. A legnagyobb pazarlás szerintem az az irgalmatlanul hosszú körgyûrû a külsõ városrészek összekötésére. Minden külsõ városrész szimpla bekapcsolása a belvárosba egy vonallal sokkal egyszerûbb lett volna. A metrótól buszok, villamosok szét tudnák dobi az embereket...
"Ja, egyenes vonalak húzogatása a föld alatt, persze"
lehet hogy nem egyenes, de marha nagy pazarlás. Felszínen, illetve néhol emeléssel sokkal könnyebben és olcsóbban kihozható az a csatlakozás, fõleg ha a depók az út másik oldalon lennének. A metró vonal másik fele lenne a tuti. Olyat én még sosem láttam amúgy, hogy lakatlan területeken keresztül föld alatt menjen metró. Az lenne már csak a szívatás anyagi szempontból..
1. Egy korábbi állapot. Elsõ vonalam a délkeletre kifutó metró volt, plusz két buszvonal, az egyik még megvan nyugat felé, a másiknak csak a megállói észak felé. Aztán bekötöttem a külvárosi részt busszal, ez a 3.-as képen látszik.
Itt csak néhány korai metróvonal van kész, a középsõ (nagyon paraszt, beismerem, de éppen át akarom építeni) átszállóállomás, a körmetró, egy faszul-lerakott-de-már-nincs-szívem-felszedni villamos a szigeten, meg néhány busz szárnyvonal.

2. Kb jelenlegi állás, ami el van itt baszva, az az észanyugati metró, annak ki kéne mennie a másik külvárosba. Látszik egy hajó, egy troli sarka, meg egy nagyon rövid szakasz a külsõ nagy körmetróból.

3. Errõl már beszéltem, az elsõ bekötött külváros.

4. Középsõ pénzlehúzó állomás. A játék elején nem tudtam, hogy hogyan lehet a föld alatt futó metróra rácsatlakozni depóval, úgyhogy sajnos az összes középsõ depóm a felszínen csatlakozik. Ez azzal is jár, hogy nincs közös középsõ megállójuk. Busszal hordom az embereket. Plusz egy jegy, vagy vegyenek zónabérletet...
Használják egyébként.

5. Troli...

6. és 7. Metródepó és forduló. Ja, egyenes vonalak húzogatása a föld alatt, persze...

A tavas rész földalatti megoldása is érdekel. Most már el akarok merülni a részletekben is 😄
Arról a belvárosi tónál lévõ komplexumról csinálhatnál pár közelit. Ilyen távolságból marha nehéz megítélni bármit is...
A másik fõ városrészbe mi megy át? Mellesleg a városrészek között miért nem jön fel a metró a felszínre? Nem tûnik túl gazdaságosnak, mármint építés terén. Nekem a külsõ városrészekben alig van forgalom (annak ellenére hogy be vannak kötve a belvárosba), szóval ott hogyan tudsz normális mennyiségû embert szállítani? Csak pár kérdés így elsõre...

1.

2.

3.

4.

5.

6.

7.

Már csak azért is kíváncsi vagyok, mert ezzel talán pontot tehetünk erre az acsarkodásra. Nem csak részedrõl, hanem mindenki részérõl...
Nekem igen, átméretezés nélkül. JPG-ben töltsd fel...
Oda nem engedi feltölteni teljes méretben.

Imageshack, igaz ezt már említett számodra mint megoldást...
Nagyon szívesen, csak mondj már egy helyet kérlek, ahová átméretezés nélkül fel tudok tölteni 1920x1080-as képeket!

Nem nekem címezted, de a megoldás számomra is egyértelmû. Amennyiben annyira büszke vagy a közlekedési rendszeredre, úgy gondolom szívesen meg is mutatnád nekünk. Kíváncsian várom. Mostanában ígéretekbõl már úgy is túl sok van 😄