850
Cities in Motion 2
-
GKL #610 Ha felrakom a magyarosítást akkor megy rendesen, de viszont az érdekes, hogy kitörlöm a játékot és mikor újra teszem úgyan úgy megjegyzi a profilom. Ez miért van? -
Szthomas #609 Visszafogott kialakítás = saját magamhoz képest, oké? :D -
Szthomas #608 Hosszú... :D -
Zero 7th #607 Eheh, ez ám a visszafogott, ismét... :P
De most komolyan, ilyet hol látsz a valóságban? Mitől gondolod, hogy ez jó bármilyen szempontból? -
Zero 7th #606 Akkor "véletlenszerűen" légy szíves Central City-t válaszd, akkor nem kell előről kezdenem... :P
Mi a különbség egyébként normal és expert fokozat közt? Nagyjából semmit nem vettem észre. A kis buzi küldetések hoznak kevesebb pénzt, annyi különbséget tapasztaltam... -
Szthomas #605 Természetesen a hátsó megállót úgy kell érteni, hogy amelyik vonal ebből a csomópontból indul annak ez az utolsó megállója. Innen megy a depóba. Ami csak áthalad itt, az csak az első megállót használja. -
Z33noo #604 Rossz felbontást választottál ki. Nem "kompatibilis" a monitorod arányaival és a játék bután próbálja tördelni, ablak módban nekem is csinálja, teljes képernyösben nincs vele gond -
Szthomas #603 Próbáld meg újra bemásolni a magyarosítást! -
Szthomas #602 Egyelőre passzolom a kérdés. Biztos lesz itt valaki, aki kisegít... -
GKL #601 A magyarosítást fel is raktam. Csak amikor a játékot újra raktam így fogadott. -
Szthomas #600 Jó kérdés. Nem lehet hogy magyarosítást próbáltál felrakni és az kutyulta össze a menüt? -
Szthomas #599 Elkezdtem a kampányt az eredeti változottal, na meg persze az új járművekkel. Igyekszem visszafogottabb megokolásokat alkalmazni. Hoztam pár képet az első csomópontjaimról.
Ezen a képen a forgalmasabb csomópont látható, ami 4 troli és 1 villamosvonalnak ad helyet. A vonalak most már nem hurok végződésűek, mivel jelenleg elég sok probléma van velük. Ettől még a csomópont a hurok vonalak illúzióját kelti. A hátsó megállóba csak leszállás történik, így ott csak egy tábla van, az első megálló szolgál a vonalak első, illetve köztes megállóiként. A villamos még a hídról lefelé menet felmegy a saját kis felüljárójára, ezáltal teljesen független a trolik forgalmától, de így is visszafogott a kialakítás. Ez a csomópont kapcsolja be a külső városrész összes vonalát a belvárosba tartó villamos részére.
Ez egy kisebb, 2-3 vonalas végállomás, szintén a külvárosban.
És végül egy hangulatkép a felüljáróról a híd felől.
Ha majd lesz valami újdonság, jövök majd képekkel. Hétvégén mondjuk nem nagyon leszek ha minden igaz...
-
GKL #598 Ezt miért csinálja a menüpontoknál?
http://kepkezelo.com/images/1bt7ef41277hacogui2.png -
bPatrik0521 #597 nemtudom, de nekem tökmind1 is. én nem meccsezek. csak mondtam -
precise #596 Tök mind1 milyen pályád van ha nem tudod melyiken lesz a "mecs". Vagy tévedek? -
bPatrik0521 #595 Én elkezdtem egy Budapest pályát :D Bár 1-2 helyen nem sikerült jól belőni a méretarányokat és így ki kell hagynom néhány utcát. -
Zero 7th #594 Ja, és azt hogyan fogod elérni, hogy tényleg ne legyen meg senkinek a pálya? Csinálsz egyet nulláról? -
precise #593 Nincs. A verseny időtartama 2 hónap, pont azért nem mondom meg a pályát a startig, hogy ne lehessen felkészülni illetve előre dolgozni.
-
Zero 7th #592 Melyik pálya ez most? Vagy nincs megszabva? -
precise #591 Ha lesz érdeklődés, majd szépen lassan finomítunk a szabályokon feladatokon, akár később lehetne bajnokságot is csinálni, tehát nem csak egy-egy pálya hanem mondjuk fél év alatt 6 forduló -
Szthomas #590 Jogos, amit nem szabad elvárni a játéktól, az a realizmus. Ettől még marhára élvezetes és kíváncsian várom a fejleményeket. -
Zero 7th #589 MINDEN marhára unrealisztikus ebben a játékban. A 2x7km-es vonalamat nyolc és fél óra alatt teszi meg a metróm. Az emberek kb heti egyszer járnak dolgozni. A tömegközlekedés nyereséges. Egy metrójegy árából építesz egy utcányi villamossínt.
Totál, teljesen fals a játék. Ettől még jó, mint játék, de ha sárkányokkal, pegazusokkal meg griffekkel kellene szállítani az embereket, akkor sem lenne már sokkal nagyobb fantasy ennél... -
Szthomas #588 igaz, a kapacitás marhára unrealisztikus. Talán használni kellene a double capacity custom rule set-et? -
Zero 7th #587 Csak borzalmasan kicsi a kapacitása. Nálam most az a helyzet, hogy ha félóránként küldöm a 120-as metrókat, akkor azok 180-ra telve pont el tudják hordani a csúcsidős forgalmat, nem generálódik rosszkedvű emberke. El nem tudom képzelni, hogy boldogultok villamosokkal... -
Szthomas #586 Na persze hosszabb szakaszon marha nagy marhaság lenne a kombináció, de bizonyos szituknál jól jön. -
Szthomas #585 Villamos vonal metró sínen viszont jó ötlet. Folyó fölött a metró hídján átvezethető a villamos, ami szerintem elég praktikus. Mellesleg a metró sínen elég jól teper a villamos. -
Szthomas #584 Vicces, bár az túlélhető. A játék amúgy alakul, de nem semmi mennyiségű részlet van ami újragondolásra szorul. Még mindig jobb ,mint a SimCity esetében, ahol kiderült hogy egy forráskód irányít mindent. Nem csoda hogy a forgalom egy rakás szerencsétlenség ott. És abba nem is hiszem, hogy nagyon bele tudnának nyúlni... -
Zero 7th #583 Az is elég vicces, hogy a módosított vonalak csíkját az első rajta futó szerelvény húzza.
Ugyanígy a gyalogosok is építenek maguknak metrólejáratot, ha az út később került le, mint az állomás alatta. -
Szthomas #582 A gyalogosok és járművek animációi laggoltak, de csak az áthozott mentésekben. Amúgy a random kijárat generálás tényleg idegesítő. Ezt is sokan felvetették már a hivatalos oldal forumán. Szerintem rengeteg idő lesz, mire mindent orvoslnak és átterveznek. Talán (biztos) nem kellett volna ilyen lóhalálában kidobni a játékot... -
Zero 7th #581 Hm, akkor passz. Egyébként milyen animációk? Alig van. Az embereké?
Én még attól kapok hülyét, hogy a metró kijáratát nem lehet konkrétan megmondani, hol legyen. Véletlenül egy metróállomásom egy autópálya alá került (akkor még nem tudtam, hogy gond lesz). A közeli buszmegállóba körülbelül két kilométert gyalogolnak az utasok, mert az autópályán BELÜL van egy megálló. Átrohangálnak a forgalom közt, lemennek egy messzi, másik lehajtón, aztán elzarándokolnak majdnem ugyanoda vissza a buszmegállóba.
Lebontottam az egész autópályát, bekötöttem gyalogos aluljárókat a metróállomásra. Leraktam az állomást, tök jól a bejárat a gyalogos aluljáróba került. Visszaépítettem az autópályát éééés a megállók is áthelyeződtek, vissza az autópálya belső sávjába. Itt egy erős kurvaanyázás közepette hagytam az egészet a francba, dögöljenek meg az autópályán, innentől leszarom. Mindent megpróbáltam ami tőlem telt, de a játék nem engedi jól megcsinálni, úgyhogy kapja be... -
Szthomas #580 Én is erre fogok áttérni, legalább is amíg nem talál ki valamit a CO ebben a kérdésben. -
Szthomas #579 Az animációk laggoltak, a játék látszólag jól futott... -
Szthomas #578 Nem, nem ez volt a gond. Ugyanaz a város a tört verzióban szépen futott, a megnövekedett lakosság és a kalkulációk ellenére is. Mellesleg egy másik városomba épp hogy csak belekezdtem a tört verzióval, kb 2-3 vonal volt rajta, de ott is ugyanaz jelentkezett miután átkerült az eredetibe. -
Zero 7th #577 Ez nekem rögtön az első körjáratomnál előjött, azért is hagytam ezt a módszert a picsába. A sima, depóból oda-vissza járatok sokkal kezelhetőbbek szerintem. -
Zero 7th #576 Majd ha teleépíted, az is szaggatni fog. Mit gondolsz, 'ingyen' számolja a géped a százezer ember útkeresését? -
Zero 7th #575 Azért kéne valami objektívebb dolog, mondjuk elszállított napi utasok mennyisége, vagy eladott darab jegy.
Csak azt meg nem lehet ilyen egzaktul kivenni a grafikonokból, azzal az a baj.
De nyilván az a megoldás, hogy gazdasági növekedés csúcsán fel kell túrni a jegyárakat a zöld tetejére, azt nyaljon sót mindenki.
A játék, amit abbahagytam, 1.4 millás cashflow-t generált.... -
Szthomas #574 Mint azt ahogy olvasni is lehet a hivatalos oldal fórumán, a hurok végződésű vonalak (én szinte csak ilyet használtam) az új javítások óta életképtelenek. Eddig a busz általában később érkezett, így nem volt gond az indulással, hiszen mivel amúgy is késésben volt rögtön indult is. Amióta finomhangolható a menetrend van hogy a buszok előbb érnek a megállóba. Azok pedig a megállóban akarják kivárni az indulást, feltartva ezzel a többi járatot. Jó páran felvetették a problémát, remélhetőleg a CO megpróbál csinálni valamit ezzel, mert valljuk be, a hurok végződésű vonalak sokkal realisztikusabbak, mint hogy minden kör végén bemegy a jármű a depóba. -
Szthomas #573 Úgy néz ki megoldódott az animáció laggolás nálam. Fogalmam sincs hogy mi okozta. Az áthozott mentéseknél jelentkezett a probléma. Új városba kezdve minden stimmel. -
Szthomas #572 Amúgy az új troli nagyon zsír. Teljesült egy kívánságom (némi kenőpénz ellenében :D). Remélem az érkező 5 új busz között lesz troli is... -
Szthomas #571 Nekem is úgy települt, hogy megtalálta a tört verzióhoz tartozó adataimat (annak ellenére, hogy én minden-t töröltem előzőleg), mármint a mentéseket és a profilomat, de nálam ez nem okozott gondot. Viszont ugyanazokkal a beállításokkal kicsit akadozik a játék, vagy legalább is az animációk kicsit döcögősek. Ez miért lehet?