Cities in Motion 2
  • Zero 7th
    Onnantól kezdve, hogy már a múltkor megállapítottuk, hogy a játéknak pont nulla köze van a valósághoz, nem értem, hogy ez hol szempont.

Én egyébként egy Simcity lightnak tekintem ezt a játékot, ahol a zónázást nem én mondom meg, de befolyásolni tudom. (Na meg nem kell foglalkozni a közművekkel, csak a közlekedéssel) Apró probléma, hogy ipari telkeket nem lehet csinálni, csak lakó és kereskedelmi zónák épülnek újonnan.
    Meg iskola. Bődületesen rengeteg iskola... Ha kiparcellázok egy részt, akkor azt első körben telefossa a játék iskolákkal. Aztán később, ahogy sűrűsödik, néhány lecserélődik használható épületre, de még így is sok. Néha kicsit meg is ritkítom buldózerrel. Mondjuk ebből a szempontból eléggé el van baszva Central City a játék elején, kb 80%-os diák "munkanélküliség"-ről indul. Nem csoda, hogy az új részeken főleg iskola épül, gyakorlatilag a már készen meglévő részen amit a játék ad, alig-alig van belőle.

Szal Central City nálam már kb 50%-kal nagyobb, mint a játék elején volt. A nyugati parton egy nagy területet laktam be, meg a délnyugati kis belógó földnyelvet. Plusz a déli városrészhez is épültek új negyedek, összesen öt vagy hat új felhőkarcoló épült fel azon a területen. (Ilyenkor röhögök nagyokat azon a kollegán, aki nemrég meg akarta magyarázni, hogy a központ ott van, ahol a felhőkarcolók. Nem gyengén ül fordítva a lovon...)