Cities in Motion 2

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Akarok, elhiheted. Éppen egyesével próbálom tölteni a képeket, ha nem megy, próbálom máshová.

Ezen könnyen segíthetsz...
Ez #337-re ment volna.

Valóban nem sok értelme van, hogy látatlanban fikázod amit építettem...

Na, akkor mi a szárnyvonal definíciója szerinted? Mert szerintem pont az, amit leírtál.
Persze, lehet hülyén is használni a járatokat, de a leghasznosabb az, ha a kis kapacitású lassú járatokkal rövid úton ráhordod az utasokat a hosszú, gyors, nagy kapacitású járatokra. És ez akár tetszik, akár nem, a világon mindenhol így mûködik.

Az meg egy dolog, hogy vannak ilyen elképzelések, hogy frankfurti rendszer, de baszd már szíven, az olyan jármûvekkel van megoldva, ami a játékban metró minimum, kapacitás szinten mindenképp.

Az meg nem tudom, hogy mit jelent, hogy geometrikus gondolkodás. Az egész közlekedési hálózat modell szinten egy gráf, vannak csomópontjai és élei, élek súlyozva vannak, a geometriája meg a valóság(itt a játékban lévõ város) szerint kötött. Ezt a gráfot kell/érdemes optimalizálni, illetve eleve jól összerakni.

Létszi hozz pár képet, most már nagyon kíváncsi vagyok arra a über-szuper, realiszitkus és költséghatékony közlekedési rendszeredre, ami a mi megoldásaink elõtt fényévekkel jár. Látni akarom a fényt az alagút végén 😄
Ó, félreértés ne essék, én nagyon jól szórakozom a kacsalábon forgó felüljáróitokon, meg az idióta elveiteken.

Örülök, hogy észrevetted a szarkazmust, nem véletlenül volt ott. Azzal ugyanis már nem sok mindent tudok kezdeni, amikor a kedves fórumtárs letagadja a valóságot, valahogy rá kell vezetnem arra, hogy faszságot beszél...

Én tökéletesen elfogadtam, hogy hülyeségeket szerettek építeni. Ti lázadtok, hogy nem hülyeség, pedig de, objektíve az. Azért mutathatnátok egy ilyet a valóságban, hogy honnan jött az ötlet...

Másik fele a dolognak, hogy a jelek szerint még úgy is tovább jutottam nálatok ebben a játékban, hogy ritkán játszom. Tapasztalatból beszélek, nem a seggembõl rántom elõ amit mondok. Szép lassan ti is eljuttok idáig, hogy felfogjátok és belátjátok, hogy amit mondtam, az a játékban úgy van, de azért persze le kell engem hülyézni elõtte feltétlen, ha meg esetleg visszaszólok még én vagyok a geci...

Kíváncsian várom a videót. ha lesznek képek azokat is hozhatod nyugodtan.
Bocs a plusz ha-ért. Amúgy nem rossz dolog a metró, viszont amennyiben meglévõ csomóponthoz kapcsolod be készülj fel arra, hogy elég jelentõsen leterheli a felszíni járatokat. Persze további metró vonalakkal ez kiküszöbölhetõ, de ha olyan vagy mint én, aki nem akar metró dominanciát, akkor a felszíni járatok menetrendjeit kell igazgatni, hogy jobban kiszolgálják a metrót.
Érdekes megoldás a játék részérõl, de végül is mûködik. Kvázi olyan mintha ha aluljáró bejárat lenne, ahonnan majd odajutsz a megállóhoz. Szerintem az mondjuk jobb lenne, ha magát a kijáratot is te rakhatnád ahova szeretnéd (mármint egy bizonyos körön belül). Általában a legközelebbi út járdájára teszi.
Nem kell helyet csinálni, csak lerakod a megállót, és fölötte a legközelebbi úton megjelenik a "ki/bejárat" ilyen kis doboz szerûség. Ezen valahogy áttelepotálnak az emberek...

Team Racing Republic http://www.racingrepublic.co.uk/

szabii98
hihetetlenül megnõ a forgalom a metróval.
össze volt kötve a trolimmal, és mindig 80-90-en álltak a munkásnegyednél, ahol volt a buszmegálló, és nem bírta elvinni õket a troli. Csináltam még 1 metrót keresztbe, most már nincs tömeg

I met God. She's black

egyébként nem sok értelme van annak, hogy ezt a beszélgetést folytatjuk. Mi azt vettük tõled rossz néven, hogy értelmetlennek minõsítetted a csomópontépítgetésünket, azon az alapon, hogy metróval kell sok pénzt keresni, pedig mi nem sok pénzt akarunk keresni, hanem mi pontosan csomópontot akarunk építeni. Miért nem lehet ezt elfogadni? Egyébként ha tettél volna képet a pályádról, akkor azt tudtuk volna megbeszélni, és nem kellene ezt a fölösleges beszélgetést folytatni

ja igen, ezt elfelejtettem tegnap. Tényleg rohadt jó lett <#taps>

Ben92
Most már nekem is kissé alakítanom kellett itt ott, nagyobb buszpályaudvar stb..

Van már pár vonalam.

Busz: 10,20,7,5,9,244,150
Troli: 80,81,82 egész hósszú vonalak a belvárosban
Vili: 1,4 nagyon hosszú vonalak fõleg a 4-es
Metróm nincs szerintem macerás, minden megállónak helyet csinálni földalatt nem szeretem.

Majd készítek egy videót a nagyobb vonalakról,csomópontokról.

Hülye kérdésre, csak hülye választ kapsz.

Nem célom teljes városrészek átépítése, már csak azért sem, mert rengeteg pénzt felemészthet egy ilyen mûvelet, viszont szeretném kitapasztalni hogy milyen csomópont és hogyan mûködhet egy esetleges késõbbi felhasználás során. A járatokkal is érdemes játszani. Általában sajnos a nagyobb kapacitás mellé alacsony attraktivitás tartozik, ami ronthatja a vállalat megítélését. Kisebb kapacitású, de sûrûbben indított jármûvek valószínûleg jobb végeredményt adnak. A menetrend tényleg jó húzás volt, igaz nem könnyû elsõre jól belõni.
az, hogy egy közlekedési hálózatban van ráhordás funkció nem azt jelenti, hogy az egy szárnyvonal. Minimálisan kéne ismerned a világ városait tömegközlekedési szempontból. Pl a berlni S-Bahn és U-Bahn viszonyát, a suttgarti modellt, az új francia villamost, az RER-Metro viszonyt Párizsban stb. A gerincvona-szárnyvonal a nagy magyar baromság része, és ezért van rá szó. Az ami itt van tömegközlekedési szempontból az rossz. Ha ismernéd a világot tömegközlekedési szempontból, akkor tudnád, hogy nem hierarchiában, hanem keresztmetszetekben. Melesleg itt is ugyanez a szemlélet kezd kibontakozni végre, a Fonódóval, a meghosszabbított 9-es busszal, a meghosszabbított 5-ös busszal, vagy a tervezett szeged-makó-hódmezõvásárhelyi tram-trainnel. De ide sorolható a miskolci villamoshosszabbítás is. Amit te mondasz, az csak annyit bizonyít, hogy geometrikus gondolkodásod van, aminek a tömegközlekedés szervezésében semmi létjogosultásga

Ha ennyire idegesít amit itt látsz, nem muszáj erõltetni. A szavakon való lovaglásod cinikus. Mellesleg nem fogjuk abbahagyni a kísérletezgetést a különbözõ lehetõségekkel csak mert szerintem fölösleges bohóckodás. Építs csak még pár nyílegyenes metrót és nézegesd a bevételi diagramokat. Az való neked. Mi pedig kipróbáljuk milyen lehetõségeket rejt a játék, ez van...
Jól van, barátom, látom, hogy a leghalványabb lila fingod nincs a közlekedésrõl.

Azt hadd kérdezzem már meg, hogy ha szerinted a valóságban nem létezik olyan, hogy gerincvonal vagy szárnyvonal, akkor honnan tudod, hogy mit jelent a szó? Tehát ha az a szó, hogy gerincvonal nem felel meg a valóságban semminek, akkor honnan tudod, mire gondoltam?
Lehetséges lenne, hogy mégiscsak létezik ilyesmi?

Elárulom, hogy az összes közlekedési hálózat hierarchikus, és nem véletlenül.

Az meg hogy ti baromságokat építgettek, aztán tapsoltok egymásnak hozzá, az a végsõkig hidegen hagy. Nyilván olyan emberek elismerésére vágyom, akikrõl ordít, hogy nem értenek hozzá...

Akkor maradjunk annyiban, hogy én nem röhögök hangosan a baromságokon, amiket építetek, te meg nem kötsz bele nulla hozzáértéssel az olyan tanácsaimba, amik azokhoz szólnak, akik realisztikus és hatékony közlekedési rendszert akarnak építeni. Jó?

Ben92
Pittsburgh mapot próbáltad ?

Az is elég összetett, és nagy kiterjedésû.

Ajánlom a Ruhrgebiet pályát mindenkienk nagyon komplex pálya.

Ben92
Tegnap én is megvettem a játékot(steam), mert azt gondolom ennyit megér.

Egész jó jobb mind az 1. És végre van menetrend imádom böngészgetni.
Plusz megvettem a DLC jármûveket is, kivéve a hajót az nem kell.

Viszont én minimálisan építgetek csak ezt azt, de Ti viszont ahogy látom egy egész várost átépítetek.

Köszi az infót, utána nézek...
alapból nincs beállítva rá semmi, de azt hiszem a billentyû beállításoknál a legalsó.
örülök h tetszik 😄
amúgy igen, gondoltam h kéne még gyalogosfeljáró csak hely hiány miatt egyenlõre ennyi sikerült. kéne lépcsõ vagy lift a játékba 😄
Amúgy melyik gombbal rejthetõ el az összes hud egyszerre? Tudom hülye kérdés...
<#eljen>

Közben eszembe jutott egy kérdés a csomóponttal kapcsolatban. Gondolkoztál már azon, hogy további gyalogos átkötõket építs az alsó szinthez? Vagy a meglévõ kapcsolatok bõven kiszolgálják a megállókat?
Zseniális! Nekem nagyon bejön. Gratula a rendszerhez. Ha lesznek fejlemények a csomóponttal kapcsolatban ne habozz megosztani velünk a késõbbiekben sem. Én nagyon kíváncsi lettem! Innen is látszik a játék legnagyobb erõssége, a szabad alakíthatóság és mérhetetlen rugalmasság, fõleg más hasonló játékokhoz képest.
szabii98
Úristen, ez durva

I met God. She's black

akkor itt az imageshack-os verzió. remélem ez mûködik 😊

buszos részen még javítgatni fogok amúgy.
A képek nem jönnek be, ha van kedved töltsd fel õket például imageshack-ra. Szívesen megnézném a csomópontodat! Mindig öröm látni mások megoldásait...
Alapból sehol sincs. Nagyon frusztráló a dolog. Szerintem arról van szó, hogy olyan gyorsan akarták kidobni a játékot, hogy ilyen fontos elemek is kimaradtak. Azt tudom még elképzelni, hogy késõbb, boltban megvehetõ tartalomként fogják pótolni, ami valljuk be nem lenne túl jó hír...
Szerintem a menetrenddel lehet valami. Valószínûleg amikor az egyik járatsûrûségrõl áll át a másikra (például nappali menetrendrõl estire) akkor várakozni akar a megállóban ameddig el nem jön az új idõszakhoz tartozó kezdés. A villamos nálam könnyedén abszolválja a lámpákat, olyan keresztezõdéseknél ahol fordul ott pedig néha piszkosan agresszíven oszt neki a játék, kb. mint ha valami vonat lenne.
Egyébként van a játékban vasútállomás, reptér? Mert én nem találtam, pedig oda kéne vezetnem a vonalaim. Nekem is van csomópontom, de nincs kész.

AMD A8-3850,ASUS GT640-2GD3,8 Gb RAM 1600MHz

Nekem ilyen a fõ csomópontom:

Nem tudjátok mi a baj olyankor ha 1-2 órát a megállóban parkol a villamos? Néha elég szépen bedugul emiatt.
Meg jó lenne ha lehetne állítani a jelzõlámpákon h tovább legyen zöld, mert 1x-re csak 1 villamos jut ki a zöldön, a piros meg elég hosszú nekik.
Jah. Thx. SimCity-ben lenne értelme a környezetszennyezés miatt.

Kevesebbet fogyaszt, a belvárosban jobban szeretik a relatív csöndes futása miatt (ez a játék hivatalos álláspontja) és hasonlók...
Miért elõnyösebb a troli, mint a busz?

Nekem akkor valami gubanc van vele,mert nekem nem hoz be semmit,azt irja ki hogy nem sikerült elérni az elemeket,valami beállitási problémák lehetnek a használja a hálozati portnál:31183 van a másik meg automatikus.
Mi lehet a baj?
3 trolinak kellene lennie. Egy új 24 fõs, csuklós troli a pre-order csomag egyik része...
Ezt nem értem, nekem 2db trolim van, elõrendelõ vagyok. Mennyinek kéne lennie? Amúgy a Store nekem simán müxik, rálépek és müxik...

Helló Precise!
Én probáltam a Store ba lépni,de hibát ir ki hogy nem lehet valamit be tölteni,vagy nem talál valamit,mi lehet az oka?
Te hogyan tudtad elõhívni a cuccokat?
A segítségedet elõre is köszönöm!
Köszi az ötletet. Megnéztem, de abban a zöld színben nem tûnik túl izmosnak, mármint a meglévõ háromrészeshez képest. Lehet hogy más színben mutatna valamit, szóval ha van képetek ne habozzatok 😄
A vonatmagazin.blog.hu-n lévõ cikkben láthatsz róla képet.

Ebben a videóban egyik sincs benne. csak gondoltam megkérem Precise-t, mert az õ képein láttam a pre-order villamosokat, gondoltam akkor neki az is megvan. Én troli fan vagyok (többek között), szóval szeretném látni, hogy érdemes-e egyáltalán álmodozni róla...
Ben92
Nem erre gondolsz ----> CiM 2 Pre-Order Trailer

Köszi a képeket, bár ezek nem a pre-order trolik. Azok a Solaris-ra hajaznak és csak sima csuklósok...
A fõmenüben van egy Store rész és ott lehet venni, de még csak a preorderes cuccok vannak bent, gondolom késõbb lesznek még.