40521
  • dave9004
    Lifecoach dúsgazdag lett pókeren, majd a nyereségét befektetve. ugyh neki nem kell pénz, hsből se kellett sose neki ;)
    Csak funért játszék
    Nyilván játékosok mint kripp nem dobhatják el hirtelen a gamet. De pl Forsen eldobta most pedig onnan jött a nagy pénze. (bár ő is elrakta/befekteti )
  • Renegade
    na ja, sok ilyet láttunk már, bár LC-től még nem, meglátjuk pár hónap múlva, hogy mi lesz. Azt sem szabad elfelejteni, hogy egy ilyen döntésnek komoly bevételbeli kiesése is van (rövidtávon biztos). Én nem tudom elképzelni, hogy a Gwent hozni fogja a számokat, akár játékosok, akár nézők terén.
  • Pio
    Vicces, hogy pont a nagymonológja előtt látunk a számára új üdvöske gwentben valami random targeteket sebző spellt... :D

Amúgy ez most a szokásos, nagyjából minden kieg előtt mindenki depis lesz és minden sz*r, aztán itt az új kieg és újra rápörög mindenki.

Azt is el bírom képzelni, hogy valamilyen szponzoráció is áll a háttérben, mint Kiblernél a Duelyst esetén.

Asszem a Blizz már valami qna-ben mesélt is erről, hogy ezzel a jelenséggel nem tudnak mit kezdeni és inkább annyiban hagyják.
  • Zozo0122 #36667
    Elolvastam, szerkesztettem egy hosszút a hsz-en és leírtam, de mivel túlléptem a 10 percet, ezért nem engedte, cserébe el sem mentette a hosszú hsz-emet. Hát én még egyszer le nem írom, az biztos, francért nem lehet erre vmi módszert kitalálni.
  • dave9004
    emlékszel nemrég még a fejlesztőkhöz vették fel tanácsadónak. Asszem belelátott mélyebben és nem tetszik neki.
    De sok streamer hagyja épp el a gamet
  • Shep
    Nyilván nem, csak mondom ,hogy nem biztos, hogy a Gwent a jó alternatíva annak aki váltani szeretne. Többiben meg igaza van, vagy ha nincs is én azért egyet értek vele.
    Utoljára szerkesztette: Shep, 2017.02.26. 09:55:05
  • dave9004
    sztem nem az a lényeg hanem h miért nem hs-ezik, de ok.
  • Shep
    Gwentet már a W3-ban is untam.
  • Zozo0122 #36662
    Köszi, időközben én is megtaláltam ezt lejjebb, olvasom :)
  • dave9004
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    Finally, since a long time I have a feeling I'm playing something competitive. What I'm saying is, if you lose a game of Gwent, you know exactly why you lost, which might also be true for Hearthstone, but what I'm saying is, not only do you know why you lost, but it's usually basically always due to your mistakes.
    Because you usually don't lose that many games that you played perfectly, which is by the pretty much impossible. So, what I'm saying is the games you lose are the games where you blunder, where you did mistakes, which can definitely not be said about any game of Hearthstone. In Hearthstone, just today I have a direct comparison, you play really well, extremely well, and you can lose a lot of games, or you play very crappy and you win a lot of games.
    In Gwent, you have nearly 90% that's nearly unloseable (sic), if you do the same in Hearthstone – 60%. But, the funny thing is, if you play extremely well, you might have 65%, and you if really, really play bad Hearthstone that day, it doesn't matter, you still have 50-55%. I'm not even kidding here, yeah?
    You can play like crap and you can still have 50%, it doesn't even matter, it's not even that important how you, it's like coin flipping with a little bit of strategy. So, maybe how you rotate the coin so that it flies through the air at a specific angle so that you can have a 10% higher chance of having this head outcome or tail outcome.
    The RNG effects don't help; the super impactful swing-cards don't help: Kazakus, Patches, and such. It also doesn't help that there are cards which are obviously included in every freaking deck. Complexity?
    JJ: That's my team.
    Lifecoach: The only way how complexity is in the game, yeah, when Complexity is playing.
    JJ: (laughs in German) That was a good one.
    Lifecoach: They basically deleted all the interesting mechanics from the game. I wonder what happens next. They mentioned publicly that they want to get rid of the Charge mechanics. They want to get rid of direct damage mechanics. They want to get rid of combos.
    JJ: (laughs, but not in German) They can just delete the game.
    Lifecoach: They want to get rid of OTK combos specifically, but also force combos, they want to take away all cards which might take create sick combos, which might be too powerful, they nerfed all the cards which had interesting effects: Molten Giant, Blade Flurry, Patron, whenever there was something which had another effect than stats - removed from the game.
    What am I even saying? What I'm saying is this lock and this lock that is my latest run but at the same time it will also directly be my last run. You will never see me talking about Hearthstone ever again, from this day on, because I'm just fed up. I thought about it, and I just realized - hey, since three years they are doing nothing for the competitive scene, rather the opposite, they are always going in the wrong direction, and at this point I really have to assume that they are either not capable of changing that or that they are not willing to do that.
    I'm playing Gwent now, yeah? And Gwent is a great game, the competitive scene is really being taken seriously and also the playing fun is above. Then don't say, "Hey, we simply try everything, so that even the last dude can understand everything from the game", they say, "OK, our game is complex and competitive, but we also have something for you guys to begin the game."
    "We also have some kind of mechanic which are easier, and it's also free-to-play, so you get some cool incentives to play, but at the same time we also don't skillcap it, so we say it's perfectly fine if someone who spends 100 hours a week in the game, or if somebody plays the game way, way better than another player, if this guy can own or get better than the guy who doesn't play the game or plays the game very casually, gets the better of him, also by playing card which the weaker player cannot really (understand)."
    Patron would be a good example, like Patron was such a mechanic, somebody who was extremely, or who was very good at the game, could take these Patron mechanics and could be really successful with it, but on the other hand, the numbers indicated that people were doing less than average, it wasn't even a strongest deck on the ladder, at least not over all levels, and the reasoning for that was, because it actually took certain playing strengths to even utilize the Patron mechanic, because if you didn't have the certain playing strengths, Patron was not a deck for you. It was just way too weak.
    This is a very good example of why I think Hearthstone doesn't have the future, at least...
    JJ: Competitively.
    Lifecoach: ...competitively. I hope even with me not focusing on Hearthstone you will still enjoy us playing different stuff. There are also interesting things I enjoy. (inaudible) Team League. It's great, yeah? You have different decks, skill-heavy decks, and you have a good format, there are still patches classes, sure, but it's way, way better than this ladder system. (??? didn't get what LC or JJ said here)
    You won't see me on the ladder, unless the game is prolonged longer than 5 minutes or 7 minutes on average, I don't have time for that, yeah? I want to have a challenge, mental challenge. I want to improve myself, in whatever stuff, but if I am passionate about it or I like it, then I would like to improve. And if some area doesn't give me a challenge, I'm actually really sad.
    That's not for me, if the game is not competitive, that's boredom for me, and I'm really happy we have found something. Not only does it have a very high skillcap, but is also extremely rewarding, which means mistakes become punished and good plays become rewarded and this is also how it should be.
  • Zozo0122 #36660
    Valaki leírná, hogy nagy vonalakban mit mond? Melóban hanggal nem tudom megnézni sajnos :D
  • dave9004
    Lifecoach kicsit belelátott a tervezésbe blizznél, máris abbahagyja a HS-t inkább, mert nincs kompetitív jövője :D
  • Shep
    Én már most is visszasírom :)
  • Mephike
    Írtam egy hosszabb posztot, de töröltem. Rájöttem, hogy nem foglak, és nem is akarlak meggyőzni, de a gondolatmeneted több sebtől is vérzik. Hidd el, pár nap és sokkal nagyobb fókuszt fog kapni a jade claw, és vissza fogod sírni a war axe-os időket.
  • sadface #36656
    10/10 Jade Golem*
  • Zozo0122 #36655
    Tuti craft :)

• DasIsFuck
    Kérdés, mennyire a fegyverek teszik a pirate warriort azzá ami?
    Mert egy reaper pl egy 5/2-es charge amit milliónyi módon tudnak az ezzel szinergizáló kalózok növelni, pl a 2 mana 3/2-es charge,divine shield-ből tudnak körönként +1/+1+divine shield "lényt" csinálni, upgrade,3/4-es kalóz.
    Sőt, ugye még ez sem igaz rájuk, mert fegyvert kb nem tudnak a classok eltávolítani, tehát sokkal értékesebb és erősebb, mintha csak sima lény lenne.

Kérdés 2, mi lenne a nagyobb veszteség, ha a fegyver synergiát kukáznák, merthogy a kalózok egy az egyben ezt használják, vagy inkább kiadunk kevésbé erős fegyvereket amikkel továbbra is lehet vinni a fegyver synergiát anélkül, hogy kalóz warrior szintig fajuljanak az aggró deckek.

A fegyverek NEM control lapok, ha a control freakek control lapokat akarnak akkor tessék a fegyvert használó control archetípusoknak control fegyvereket adni, tehát tessék balancolni őket ez irányba.

A kalóz pakli túl erős, mert túl erősek a fegyverek amik dizájnunkból adódóan problémásak.

A fiery war axe a Hearthstone igazi Lighning Boltja:D
  • Mephike
    Na erre a bejelentésre kíváncsi vagyok. Jönnek a dinók, és a favágókkal kell majd legyőznünk őket? :)
  • Mephike
    A warrior eddig összesen 10 fegyvert kapott, ebből 4 az, amit valaha is rankeden láttam. Azért így szerintem kicsit erős megfogalmazás, hogy a warrior fegyverek erősek. A war axe az egyetlen, ami a 2 mana miatt nálam kicsit erősnek tűnhet, de a többi részemről rendben van.
    De amúgy itt a hivatalos verzió erről: "A Fiery War Axe meglehetősen erős, de nem valószínű, hogy kivennék a Basic szettből. Ha szükséges nerfelik, de jelenleg ezt sem tervezik."
  • cesar22
    mit jelentenek be? hogy mikor jön a kieg bejelentése? :)
  • Pio
    Jön a shredder powercreep, 4 mana 7/7 ha megölöd kidob magából egy 8/8-ast, ami aztán egy 9/9est és így tovább.... :)
  • Zozo0122 #36649
    Favágó témájú kieg :D Juhúúú!

• Pio
    Holnap bejelentés!

• DasIsFuck
    6-7 körül.
    Egyébként ha a jáde dolog befért akkor egy ilyen is elférne.
  • DasIsFuck
    Én speciel szeretek kalóz harcossal játszani.
    Egyébként nem látom mi lenne azzasl a probléma, ha gyengébb fegyverek lennének a warrior repertoárjában.
    Mellesleg így lehet pl elérni azt, hogy x tipusú deck x fegyvert, y tipusú deck pedig y tipust használjon inkább, mert az illik a deckjébe...
  • Mephike
    Nézd értem én, hogy mély nyomot hagy benned most a kalóz harcos fegyver arzenálja, és még azzal is egyet értek, hogy a war axe erős, de azért a ló tulsó oldalára sem kellene átesni :)
  • Madi92
    Hogyne, és a priest lapot hány manáért tervezted? 20? :D
  • DasIsFuck
    Én a priestnek szeretnék egy olyan lapot, hogy silence all enemy minions, then gain controll of them.

A warriornak egyébként a fegyvereit kellene kivenni standardból és gyengébb fegyvereket nyomtatni.
    Ami war axe szinten lenne, azok ne támadhassanak hőst vagy permanens negatív effektetel lássák el.
    Upgradet kapásból kivenném standardból.
  • Zozo0122 #36642
    Szinte mind1, attól még ha kifogy, ugyanúgy kikap. Nem sokat ér, ha curve-ön rakod ki, akkor meg semmit :)
  • Shep
    De jó lenne, 1 kör alatt telerakná az aggro warrior a kis szarokkal a boardot :)
  • Zozo0122 #36640
    Épp azon gondolkodom, hogy mennyire jó is volt régebben control palát meg control warit játszani és mennyivel élvezetesebb meták voltak azok :D Kivéve a facehuntert. Az dobná fel ezt a játékot, ha olyan lapok jönnének ki, amiket többféleképpen lehet használni, skilltől függően. Pl. Sir Finley jó példa erre. Vagy warrior kaphatna egy olyan olcsó legendet (1-3 mana kb.), ami azt tudná, hogy battlecry és az unspent manád értékét megkapnád armorként. mennyire sokoldalú lap lenne már, aggro ellen is vissza tudna kicsit hozni, meg biztosítana armort is a shield slamhez...főleg, hogy mivel battlecry, azokat a manákat még abban a körben használhatnád.
  • DasIsFuck
    Ez csak a szokásos HS feature.
    Nekem pár napja volt egy warrior questem és az összes meccs alatt kézbe kaptam patchest, kivétel nélkül.

Egyébként ha a warriornak nem lennének ennyire brutális reach lapjai közel sem lenne ennyire oppresszív, egyébként teljesen azon múlik, hogy behúzod-e időben őket.
  • anadrex
    Én sem tudom, mázlival meg perfekt kézzel. Nekem rengetegszer van olyan, hogy fél paklit felhúztam, de egy fegyvert sem kapok. Ellenem 5. körre vagy halott vagy jön az arcanite reaper.
  • Renegade
    rájöttem, mire jó a pirate warrior: csak két csillagot veszít az ember, meg 4 percet, mire megvan a 10 pirate küldi, ötletem nincsen, hogy lehet ezzel a deckkel jó eredményeket elérni.
  • Negritis
    mire betöltött a brawl megvolt a W :D asszem skippelem tovább :D
  • Mephike
    Számomra sokkal vonzóbbá tették az arénát. Persze ezt majd akkor fogom tudni eldönteni, ha már ténylegesen így fog működni a rendszer. Sőt annak örülök a legjobban, hogy végre olyant ígértek, ha ezek a módosítások nem válnak be, akkor ismét hozzányúlnak. :)
  • Icegrind
    Végre standard arena, jóval kevesebb fog múlni a pickelésen.
  • Negritis
    hát, ez biztos van akinek jól hangzik, de sztem értelmesebb lenne ha a constructed és az aréna elválna egy kicsit
  • Mephike
    Aréna változások.
  • Zozo0122 #36631
    Figyeld meg, hogy ezek is jó lapok lehetnek még :D Cho egyszer széttöri a metát, majd meglátjátok :D Ha jön majd pandás kieg, csak nem hagyják ki a ziccert, hogy lehessen köré decket építeni. Nat meg király volt, a nerf előtt.