40521

Játékosok listája Offtopic
Hearthstone tematikájú merchandise cuccok
Hearthstone kártyacsomagokat akarok
TITANS kiegészítő - Megjelent!
-
Moroes, Lorewalker Cho és Nat kedveli ezt a hozzászólást :) -
nincs játszhatatlan lap, csak _pillanatnyilag_ játszhatatlan :D -
icyshadow #36628 Ha mindenképpen kellenek a golden lapok, akkor nyilván megéri kedvezményesen craftolni.
Ha erről lett volna szó, meg sem szólalok. Csak azt cáfoltam meg, hogy ez ingyen lenne. Nincs ingyen, csak, ha nincs meg a non-golden kártya megfelelője a gyűjteményedben.
Másrészt több, nem golden kártya gyűjtő is feltett kérdéseket és azokra sem érkezett 100%-osan korrekt válasz. -
Zozo0122 #36627 Igen, ez természetesen stimmt. De az én esetemben, még gondolom néhányunkéban aki ide beírta, az volt az alapfelállás, hogy szeretné azokat a golden lapokat, így nem kérdés a craft, csak az, hogy mit éri meg/mennyire van aktuálisan elég dustja.
A te értelmezésedben (ahogy asszem említetted is, hogy csinálnád) NEM kellenek a golden kártyák. Nekem kellenek, meg gondolom Mephinek is :) Így persze teljesen más a dolog, így garantáltan pluszban jössz ki, nem is kicsit, ha semmit sem craftolsz.
Utoljára szerkesztette: Zozo0122, 2017.02.20. 22:48:02 -
icyshadow #36626 Követtem a topikot többnyire, de tekintve, hogy véleményem szerint(!) a Blizzardnak(Team 5) a WoToG óta nem volt értelmes megmozdulása, így inkább nem osztottam meg, hogy mi a véleményem a játék mostani állapotáról.:P -
Renegade #36625 te hol voltál az elmúlt fél évben? -
icyshadow #36624 Vegyük azt az esetet, amiről beszélsz:
Van egy pakkból bontott sima Sylvanas-od.
Kraftolsz arany változatot: -3200 dust.
Kijön a kieg, megkapod a visszatérítést az arany legendary-ért: +3200 dust.
Betöröd a sima Sylvanas-t: +400 dust.
Mérleg: +400 dust.
Nem kraftolsz semmit: 0 dust.
Kijön a kieg, megkapod a visszatérítést a sima legendary-ért: +1600 dust.
Mérleg: +1600 dust.
Tehát 1200 dusttal kevesebbed van, mintha nem csináltál volna semmit. Erre persze mondhatod, hogy nem veszteség, mert kedvezményesen craftoltál egy arany legendet. De ettől még kevesebb dustod van, mint lehetne és én erről beszéltem, nem másról. -
Nos ebben a játékban mindenkit más motivál, én pl szeretem gyűjteni a lapokat (természetesen egy vacak legendást, ami játszhatatlan, azt törni fogom én is). Ha törsz, akkor gondold végig, hogy mit, el tudom képzelni, hogy idővel lesz olyan, hogy játssz wildba, és kapsz cserébe boostert mondjuk. Eléggé hangsúlyozzák, hogy a jövőben a wildra több figyelmet akarnak fordítani, mtg-ben is így van ez. Érdekük, hogy ne csak az új lapokkal játszunk, mert akkor a régi lapokból dust lesz, ahelyett, hogy megtartanánk, és vásárlás majd törés útján jutnánk dusthoz..
Ugyanakkor a heti brawlban is jó ha megvan pár alap lap: Belcher, Shredder, stb. Az ebben a cikkben lévő lapok egyikét se törném, de a sose használt lapok mehetnek a levesbe ha úgy gondolod.
Utoljára szerkesztette: Mephike, 2017.02.20. 20:46:22 -
A wild jóval változatosabb, legalábbis egy bizonyos szintig, nem csak pirate warrior, meg jáde sámán, sőt wildban ezekkel nem is találkoztam :) -
Madi92 #36621 Ahogy kiesnek a mostani kiegek, úgy töröm be a lapokat, mint a húzat. Remélem kielégítő a válaszom. :D
Amúgy valamilyen szinten, biztos fun a wild, de mivel csak 1 éve kezdtem el játszani, egy rakat lapom hiányzik a wildhoz, szóval nem is érdekel a dolog. -
Srácok 2 hülye kérdésem is van egyszerre:
-Goblin vs Gnomes kártyákat érdemes megtartani? Bizsereg az ujjam, hogy betörjek párat.
-Wildnak van bármi értelme? :) Egyáltalán közületek hányan játszanak Wildot, de őszintén szokott valaki rendszeresen? -
Zozo0122 #36619 Amúgy a matek itt csak addig reális, ha feltételezzük, hogy a Hall of Fame lapjaidat reálértéken (dust) szerezted. Ha bontottad pl Sylvanast ( akkor is, ha elöször craftoltad, majd később bontottad, mert akkor a veszteséget már korábbam elkönyvelted) és most craftolsz goldent, akkor a simát betörve 400 hasznod van, nem pedig 1200 veszteséged. Így mindenkinél egyénileg kell kiszámolni, hogy mi mennyire éri meg neki. -
Ja, de ennyit megér. -
icyshadow #36617 Valóban csekély az esély rá.:) Elenyésző eséllyel csináltál nagy baromságot.:P
De nem ingyen crafoltad, hanem 1200 dustért. -
Ja, tök reális veszély, hogy kinyitom az arany Sylvanast :D Egyébként betörtem a simát csináltam belőle aranyat, és majd visszakapok 3200 dustot, ez a nagy történet, a többi meg csak a ráadás. -
Ez így van, a common és rare lapokat csak és kizárólag a megjelenés előtt fogom én is lecraftolni. (Bár mivel én gyűjtöm az arany lapokat, így nekem egy jó része már megvan goldban.) Ha az arany Sylvanast kinyitom, és neked lesz igazad, akkor vendégem vagy egy sörre :) -
icyshadow #36614 Az a nagyon nem mindegy, hogy ki milyen motivációval megy bele a kraftolgatásba.
Amennyiben az a cél, hogy meglegyen minden lapod goldenben, akkor gyakorlatilag rövidtávú dust befektetéssel "ingyen" lehet elkészíteni minden golden lapot.
"Ingyen", de NEM dust veszteség nélkül, attól függően, hogy előtte milyen lap volt meg alap változatban.
Ugyanis az alap legendary megléte esetén is 1600 dust jár vissza a kiegészítő után. Ha elkészíted az arany változatot, akkor bár visszakapod az arany lap elkészítési árát, de ezután 0-ban vagy(-3200+3200). Ha ezek után úgy döntesz, hogy az alap legendary nem kell, csak a golden, akkor +400 dust a mérleg. Szemben a fenti +1600-al.
Hasonló a matek a rare lap esetén is. Ha van sima, a golden craftolása és sima dustolás után +20/lap a mérleg, szemben a simából már amúgy is megkapott +100/lap-al szemben.
Common lapok, sima megléte esetén +40/lap dust a mérleg. Golden craftolása, sima törése esetén +5/lap.
Amennyiben nem érdekelnek az arany lapok, hanem dust maximalizáció a cél, akkor sima lapok megléte mellett csak a commonokból érdemes aranyat craftolni.
Ugyanis sima legendary +1600. Golden craft -3200, kieg után +3200, golden törés +1600, tehát ugyanott vagy.
Rare esetén ugyanez a helyzet, +100/lap számmal.
Common esetén viszont nem. Ott craft -400, kieg után +400, de a dust a golden törésért +50! Szemben simaért kapható +40-el. Tehát a golden craftolás itt +10 dusttal többet ad.
Értelemszerűen, ha valamiből nincs se alap se golden, akkor golden változat hoz a legtöbbet, ha utána törni szeretnénk, mert nem akarjuk wildban játszani.
De amit senki nem írt, hogy perpill nettó baromság bármit craftolni, ugyanis a kieg alsó hangon egy hónap még mire kijön. Ha addig kinyitsz valamit simában, vagy pláne aranyban, akkor majd vállon veregetheted magad, hogy milyen ügyesen elcsesztél x dustot.
Részletesebb thread erről angolul:
http://www.hearthpwn.com/forums/hearthstone-general/card-discussion/186076-ultimate-dust-guide-for-disenchanting-hall-of-fame -
Igaz, tényleg félreértettem, ott a pont :) -
Zozo0122 #36612 Most ertetted felre, mert o a goldent torné be :) -
Nem kell ezt túlbonyolítani, a lényeg, hogy most ingyen csinálhatsz arany ,Sylvanast, Ragnát. :) -
Lehet én értettem félre de, amit írsz a köv módon fog lezajlani SZERINTEM:
Van egy alap sylvanasod +3200dustod, lecraftolod a goldent. Meg fogod érte kapni a 3200 dustot. És ennyi. Mert egy legendás fér csak a deckbe és egy legendás költségeit állják. Tehát ha betöröd a sima Szilvit, az csak 400 dustot fog adni, mint minden normális jelenleg is törésre szánt legendásért ennyi jár. -
Icegrind #36609 Teljesen jól írtam szerintem. Van egy alap sylvanasod +3200dustod, lecraftolod a goldent. Meg fogod érte kapni a 3200 dustot, aztán még be is töröd ami ismét +1600. Tehát 3200-ból lett 4800-ad. Ezek után szabadon eldöntheted,hogy akarsz-e wildbe játszani és ha nem akkor az alapot is betöröd. -
Zozo0122 #36608 Pontosan. Én ellőttem ezekre a dustom, mert úgyis visszakapom, szóval minden golden, addig is jobban néznek ki goldenben. A simákat betörtem, ezen elvileg, helyes matek szerint dustot buksz, az én esetemben nem, mert Sylvit is nyitottam már. (simát) Ragna meg így elsőre golden, ingyen. -
Ez így nem pontos. Tehát a kezdőállapot, hogy van egy sima/NEM golden Sylvanasod.
1. Ha ezzel mész át az új kiegbe, akkor annak a craftolási költéségt megkapod. Tehát 1600 dust üti a markod.
2. Ha elkészíted golden változatban és meghagyod a simát is, akkor a goldos után kapsz 3200 goldot, ,de a sima után nem jár az 1600 dust, hiszen Szilvike csak egyszer lehet a deckedben, és csak egynek térítik meg az árát.
3. Ha van 3200 dustod, lecraftolod Szilvit, akkor a 3200 dustot visszakapod majd és nem buktál semmit. Gyakorlatilag lecserélted goldra a lapod, tekintsd úgy a dolgot, hogy befektetsz 3200 dustot, amit pár hét múlva visszakapsz.
Itt egy cikk, ebben még részletesebben kifejtik az okosságokat. De a tömör lényeg az, hogy ha futja rá, akkor érdemes rotálás előtt minél több lapot lecraftolni aranyba, hiszen az árát nem bukod, mert visszakapod. -
Madi92 #36606 Csak annak éri meg goldban lekraftolni a cuccokat, akinek nincs meg az alap. -
Icegrind #36605 Ne törd egyiket sem. A goldért fogod megkapni a dustot,a simáért nem. Utána én betörném a goldot, mert az ismét +1600, ha nem akarsz wildban játszani akkor pedig a simát is. -
Negritis #36604 várj még ezzel mert nem tudom biztosra mondani, de ezt olvastam
lehet megéri várni vmi infora ben papától -
Akkor a simát bezúzzuk és lesz belőle aranyos Szilvánusz. Csillog mint a salamon töke + moar dust. -
Negritis #36602 elvileg csak 1x kapod meg, nem? mert hogy csak 1x tehetnéd be a deckbe is
-
Érdemes aranyban lekraftolni szilvit? Simában megvan. -
Holnap lesz kérdezz/felelek BB-vel és munkatársaival, gondolom megint elejtenek pár új információ morzsát.
Lecraftoltam Szilvit, remélem a hiányzó common lapokat és az azure draket a hónap végi rewardban megkapom XD -
Renegade #36599 a csapból is a jade sámán fog folyni szerintem. Ugye én már most azzal létrázom, nem kell megerőltetni magamat az R5-höz.
Ráadásul a nerf/hall of fame után is erős tud maradni. Mehet majd bele lotus agent, vagy Valiant, szóval lehet picit lassulni fog, de még mindig erős marad. -
cesar22 #36598 körbejátszottad a dirty ratet, well played :) -
next level -
Madi92 #36596 Jadek viszont brutál erősek/lesznek.
Az előbb turn 4.re a druida 6 manával és 6/6 jadekkel nyomta már... -
Madi92 #36595 Hm, nehéz eset.
Szerintem prep+coin+prep+coin+counterfeit+counterfeit it to sap face. Majd törölném a decket. :D -
Zseniális ez a játék. :DD -
Az a kéz:
Utoljára szerkesztette: TBTPumpa, 2017.02.18. 20:04:31 -
Matte #36592 igen-igen, csak ehhez a mókához nem árt megérni a 9. kört. Ha pirate wari ellen ott vagy a 9. körben, akkor amúgy is nyertél 95%-ban. -
Bár nem vagyok egy nagy randomot kedvelő játékos, itt sírva röhögtem, amikor a face warriorok folyamatosan mellé ütöttek, eskü még az is megfordult a fejembe, hogy ezzel fogok kezdeni köv hónapban :)