40521
  • cesar22
    meglepődnék ha az egyik adapt tulajdonság nem a charge lenne
  • Madi92
    + esetleg mehet rá némi handbuff.. és az elég kemény lesz :D
  • Zozo0122 #36748
    Azért hasonlítom Kazakushoz, mert ahhoz hasonlóan 10 verzióból raksz össze neked tetsző verziót, de mivel csak 1x választasz és gyengébb hatásokból, ezért "ugyanaz" kicsiben.

Amilyen példát te leírtál, előfordulhat, de szerintem többször lesz olyan, hogy nem csak 1 hatás lesz megfelelő, vagy több körre előre gondolkodva jól használható. Már a manaköltségnél nagyobb érték miatt is hosszú távú előny lehet a dologból. Gondolj bele, olyan dolgokat is kihozhatsz pl. murlocokból, hogy poisont adsz nekik (megöl amit sebez), előre gondolkodva, ha várható pl. következő körös nagy lény/taunt stb. Skillcap igen magas lesz ezeknél is, de jól használva király lapok lesznek.
  • Matte
    skilligényes lenne, ha nem 30 (ki nem számolom sry :D) % esélyed lenne, hogy feljön az, amire valóban szükséged van. Mert amikor aggro telefossa neked a boardot te meg lerakod és a Taunt helyett feljön, hogy +3 attack / stealth / Can't be targeted akkor kaján vigyorral rendelsz egy buplabrodeos pizzát.

Kazakus ennél azért valamivel irányíthatóbb, főleg amiatt, mert két részből rakod össze a spellt (és mert brann miatt az esetek 90%-ban nem egyet, hanem kettőt, így valamelyik szinte biztos jó lesz arra, amire szükséged van).

Azt meg nemigen értem, hogy amúgy miért hasonlítod Kazakushoz ("ezt kell elképzelni többszörösen kicsiben"). Kazakus Board clearre, summonra, gyakorlatilag fordításra lett kitalálva. Az Adapt sokkal inkább random lesz, mint kazakus, ezt nem én mondom, hanem a százalékok.
  • cesar22
    hát lehet hogy eddig egzakt ugyanilyenek nem voltak de akkor is mint új mechanika nem kicsit erős, ez a vicc jut róla eszembe:

Egy piroslámpás ház kapujára ez van kiírva: Spanyol módra: plusz 10% felár. Egy férfit érdekelni kezd a dolog, bemegy és spanyol módra kéri. Mikor vége az aktusnak, így szól a kurvához:
    - És hol van itt a Spanyol mód?
    Erre a nő feláll, az egyik kezét a magasba emeli, a másikat pedig csípőre teszi és így szól:
    - Ollé!

a kazakus is max akkor lehetne új mechanika ha legalább kettő darab lapnál megjelenne, így igazából csak egy új lap

nálam az új mechanika az a golden monkey, reno, cthun, ez a quest spellek féle dolgok
  • Zozo0122 #36745
    Banner?

• Zozo0122 #36744
    Gondolkodom ezen az Adapt mechanikán, és arra jutottam, hogy ez az eddigi legerősebb mechanika és lemossa a discovert is hatékonyság terén. Kazakus ugye megvan, hogy mennyire brutális? Na most ezt kell elképzelni többszörösen kicsiben, mármint többször egy meccsen. Miért jó a discover? Mert adott helyzetre reagálsz irányított randommal és skilligényes is. Kapsz egy lapot, amit valszeg csak következő körben, vagy jóval később használhatsz.

Na de az adapt? Csak 10 verzió van, szinte mind nagyon jó, ezek azok:

Liquid Membrane - Can't be targeted by spells or Hero Powers.
    Flaming Claws - "+3 Attack"
    Crackling Shield - Divine Shield
    Living Spores - Deathrattle: Summon two 1/1 Plants.
    Massive - Taunt.
    Lightning Speed - Windfury
    Unknown Card - +1 / +1
    Unknown Card - +3 Health
    Unknown Card - Stealth
    Unknown Card - Destroy any minion damaged by this minion.

Ezek közül maximum egyet neveznék gyengének, a +1/+1-et a többi tök jó, a spellshield és a divine shield beteg, a windfury, stealth, +3 attack veszélyes. Nem csodálom, hogy ezt csak akkor lehetett betenni, amikor Brann rotál.

Na szóval az adapt esetében csak 10 verzió van, jóval kisebb a szórás, mint a legtöbb discover esetén. A discovernek legtöbbször nincs azonnal hatása (ha on curve tolod), ennek lesz. Rögtön. Mégpedig ahhoz alkalmazkodva, ahogy a board kinéz. Lehet mondani, hogy 3-ból csak egyet választhatsz, persze, de ha megnézzük az eddig bemutatott 2 Adaptos lapot, akkor lehet látni, hogy kb. mindig a manaköltsége fölé lövünk majd értékben, bármit választunk. Ezért mondom, hogy bitang erős lesz. A druid dínó eleve brutál, akármit adsz neki, annyira tökéletesen illik az 5-ös slotba, aztán majd turn 6-ban jöhet rá Warden és akkor komoly gond van :D A murlocfétises dínó meg azért kemény, mert bármilyen murloc deckbe egyszerűen játszani fogod, mert akkora azonnali buff a boardon lévő murlockoknak, adott esetben durvább, mint egy warleader, és a dínó halála után is megmarad az effect. nem csodálom, hogy a Conceal távozik :)

Szerintetek?

+ Ha jól megfigyeljük, nem véletlen, hogy charge és spell damage nincs a hatások között :D

++ A druid dínó egyébként easter egg is szerintem, nézzétek csak ezt az Eternal kártyát :D

Utoljára szerkesztette: Zozo0122, 2017.02.28. 14:28:04
  • Matte
    2014
    Hearthstone: Heroes of Warcraft - Senior Game Designer
    2015
    Hearthstone: Heroes of Warcraft - Lead Designer
    2016
    Hearthstone: Heroes of Warcraft - Game Director

-----------------------------------------------
    simán látszik a játék minőségén az, ahogy egyre feljebb kúszott a ranglétrán :D

Amúgy láttam itt is, hogy panasz érte az animáció minőségét a videóban... nem kell csodálkozni, idén már a kártykifosás éve van, 400 új kártyácska, pörgetni kell a boltot, nincs idő itten holmi animációcskákra. A nyári kiegnél már csak pizzaszeletekkel fogják elbábozni a sztorit bródék, télen meg jön a rádiójáték.
    A jövő évi terv az, hogy 5 kieg jön, csak pénzért lehet megvenni a paklikat (minimum 50-et egyszerre), a kártyákat ugyan nem kapod meg, de elmesélik miket kaptál volna.
  • Mephike
    Nem tudom, hogy ő dönt-e bármiben is, kétlem, hogy pl az ő döntése lett volna, hogy a discover kulcsszó vagy az adapt kerüljön-e be hamarabb. Szerintem ő csak a játék arca (hogy annak mennyire jó azt ne vitassuk...), annyi döntése lehet max, hogy aznap milyen pizzát rendeljenek a fejlesztőknek :)
  • TBTPumpa
    Az hát, mit gondolsz, miért nem engedik nagyobb fejlesztések közelébe?
    Itt a F2P homokozóban olyan hűdenagy kárt nem tud okozni. Ellenben egy WoW/Overwatch/Diablo/StarCraft elcseszés jelentősen visszavetné a Blizzard rajongói bázisát. Azt meg senki nem akarja, igaz McFly?
    Utoljára szerkesztette: TBTPumpa, 2017.02.28. 12:24:14
  • Matte
    korai még jósolgatni a kieg kapcsán, megnézve a videót csak egy gondolat erősödött bennem...

hogy Brode retardált :D
  • Zozo0122 #36739
    Új lap...

• TBTPumpa
    45 euró YASS!

Utoljára szerkesztette: TBTPumpa, 2017.02.28. 11:23:21
  • hawkie22
    Ez a Jade sámán valami undorító. :) A hónapban nem játszottam, ma gondoltam, azért mégiscsak kéne legalább az R20 a hátlap miatt, jade paklim meg volt a sámánnal, de eddig csak 1-2 meccset játszottam vele. Ma R22-röl R15***-ig lose nélkül egyhuzamban, a végén egy Jade druid állított meg, én egyszerüen kifogytam a removalból, ö meg már 10/10-es jade-kat pakolgatott le, esélyem nem volt, viszont élvezetes meccs volt.
  • Negritis
    reno miatt nem :D
    kazakus az lényegében discover + reno
    de akár mondhatod arra is h "új"
  • Devv
    lol! :D
  • Madi92
    Kazakus nem számít új mechanikának?
  • TBTPumpa
    Igen, ez az első, ami nekem sem tetszik. Simán csak narrálva van, eddig olyan klasszikus Disney éneklős aláfestéssel volt. Most ez elmaradt, zavaró is. Youtube-on és Redditen is feltűnt ez sokaknak.
    Úgy tűnik, Benbród elcseszi ezt a Blizzard játékot is. :(
    Előrendelői pakknál az 50 dolcsi az 50 euró lesz nálunk (16 000 Ft)?
    Utoljára szerkesztette: TBTPumpa, 2017.02.28. 09:30:43
  • Zozo0122 #36732
    Valahol olvastam, hogy 23 legendary lesz, azaz csak 5 neutral legendary várható ebben a kiegben :D Abba még kalkulálj bele 2-3 használhatatlant azért :D
  • Negritis
    wut? előző kieg szintén 2 új mechanikát hozott - kéz buff és jade - és itt sem hiszem h több lenne a végére
  • Mephike
    Amúgy az a kérdés, hogy ezek a quest legendások vajon a sok használhatatlan semlegesek egy része helyett jön vagy összességében növekedni fog a kiadásban a legendások száma. Gyanítom az utóbbi eset az igaz, és akkor passzol a kép, amit linkeltél :)
  • cesar22
    ebben a bemutatott 4 lapban már több az újdonság mint az előző kieg egészében, mindegy egyelőre számomra ígéretes, nyilván korai még bármit kijelenteni, az viszont tuti hogy az ilyen hosszabb meccsekre szabott mechanikák lófaszt érnek majd ha mellé megint kiadnak valami imba aggro szemetet ami már az első nap ellepi a rankedet
  • Zozo0122 #36728
  • Mephike
    Ohh bébi, jön az aranykor :D
  • Zozo0122 #36726
    Ja...meg ahogy én azt elképzeltem. Lehet készíteni a bankkártyát :D

• Renegade
    akkor a szokásos, régiek, wallet warriorok jól járnak, kezdők meg szopóroller, jaaaaa, csak a szokásos :)
  • Zozo0122 #36724
    Hoppá, az jutott még eszembe, hogy mi van akkor, ha lesz egy neutral legendary, aminek elég a paklidban lennie (mint Malkezár) és akkor játék kezdetekor kezdőkézbe bedobja adott class questjét. Így:
    1. Továbbra is stimmel a 135 kártya a kiegben, a többiben is ilyen számok voltak, hogy 132, 134 stb, úgyhogy ez így jó.
    2. Nem lesz Patches hatás, azaz nem megy el 1 hely a deckedből szinte ingyen, mivel ugye nem kerül be a quest lap.
    3. A legfontosabb: egészen irreális lenne, ha minden classnak dupla legendaryt kéne gyártani, ez még inkább elmenne pay to winbe, talán ezt nem mernék meglépni.

Úgyhogy kisebb összeget rá mernék tenni, hogy ilyesmi lesz, hogy neutral legendary dob be questet, ha a deckedben van, így csak azt kell craftolni. (Talán mindenki meg is kaphatná ingyen)
  • Mephike
    A questnél kézbe kapod az 1 manás lapot rögtön a játék elején.
    Tipikus kontroll lap lesz (ha jól emlékszem páran ezt hiányolják), hiszen első körbe gyakran semmit sem játszanak a kontroll deckek. Most gyakorlatilag simán el tudom képzelni, hogy pl egy warrior quest (pl: gyűjts össze 30 shieldet vagy ölj le 15 ellenséges lényt, stb) gyakorlatilag akkor fog javarészt teljesülni, amikor a paklijának 80%-at már kijátszotta. Ezt a questet aggro tuti nem fogja játszani, és szerintem teljesen megérdemelt lesz, egy jó legendás lény a questért cserébe.
    A kérdés csak az, hogy lesz-e és fogják-e ha lesz, akkor fogják-e használni quest leszedő lapokat.
    Utoljára szerkesztette: Mephike, 2017.02.27. 23:56:39
  • Zozo0122 #36722
    Mindig a kezdőkézben lesznek a quest lapok, de lekeverhetőek. (Na most mondja valaki, hogy nem tudják befolyásolni azt, hogy milyen lapot húzol és mit topdeckelsz :DDD)

Azt meg, hogy egy deck csak egy questet használhat, nagyon könnyű megoldani: ezeknek mindig class legendary spelleknek kell lenniük, DE elvileg nem veszik el a slotokat a class legendektől, lásd Pyros. Így elvileg akkor minden classnak kell kapnia class legendet és quest legend spellt is...szinte látom már a play 7 pirate, és kapsz egy 10/10 charge kalózkapitányt warriorba :DDDD
  • Mephike
    A papnak ott a dragonfire potion, ami ha kimennek a sárkányok, még betegebb lap lesz.
    A volcano nem lesz játszva, ennél sokkal jobb megoldásai vannak és szerintem lesznek is a sáminak.
  • DasIsFuck
    De most miért? A hearthstone nem az a játék:D...

Nekem különben nem tetszik ez a quest.
  • DasIsFuck
    Az adapt jó, de nem szabada túltolni, mert akkor akkora rák lesz mint a discover.

Egyébként itt ez a volcano:15 dmg random minionokba...olyan egy mocskosul jó control lap lehetne pl a priestnek egy ilyen, hogy nem igaz...erre megkapja a shámán:D
  • Madi92
    Én olyasmit hallottam ki, hogy a kezdő kezedben lesz.
  • Darthmushroom
    persze így szépen hangzik, de gondolj már bele h fel kell venned a spellt (quest) ami az esetek nagy %-ban nem lesz a kezdő kézben és még ha az megvan kell kijátszanod majdnem a 30 lap egy harmadát h teljesüljön.
  • Flecsy
    És igazából elnézve az első quest lapot blizz nem tanul pont az ilyenek miatt megy a sírás. Az ellenfeled nem tud beleszólni. nincs rá semmiféle counter, vagy közbeszólás a másik fél részéről. kiteszed és várod ,hogy meglegyen a 7 deathrattle. Nem lesz ez így jó.
  • Shep
    Majd ebből is ilyen védhetetlen kombók lesznek én azt hiszem nem lesz itt csoda.
  • Zozo0122 #36714
    Az adapt mechanika cseszett erős. Majd meglátjátok. Vagy a manaköltséghez képest brutál statokat kapsz, vagy olyan fenyegetés lesz a lapodból, amit kb. azonnal le kell szedni, különben ingyen tradel, pl. windfury vagy divine shield esetén.
  • dave9004
    és most akkor márc 17-éig semmi új lap, onnantól kezdve spoilereznek :D jó várakozást
  • Shep
    Nem kell pánikolni ,egyik sem lesz használva, mert túl lassúak :)
  • Shep
    Már ezek a videok is egyre gyengébbek.