8811
Dark Souls II
  • Rony94
    Én még nem láttam Playstation exkluzív címet más platformon megjelenni. A Sony nem a Microsoft, ezt ne tessék összekeverni!
  • nxs
    Anno elképzelhetetlen volt egy Sonic játék nem Sega gépen,aztán becsődöltek és fosták ki az összes játékukat a régen konkurenciának számító konzolokra. A Sony nem fog tönkremenni,de ha komoly bevételi forrást látnak benne simán kiadják szappantartóra is szerintem.
  • Rony94
    Ezt úgy mondod mintha a fejlesztőkön múlna, pedig rohadtul nem. A Bloodborne-nak a kiadója a SCE Japan Studio. Ez a kiadó adta ki a Demon's Souls-t is. A két Dark Souls részt a Namco Bandai (vagy Bandai Namco, tudja a tököm) adta ki. Az előbbi kiadó CSAK Sony gépekre adott ki játékot. Ergo, Bloodborne az életben nem lesz PC-re és Xbox-ra, de főleg Xbox-ra nem. Persze, majd pont a konkurenciának adnának ki egy remek exkluzív játékot.

Nem akarom összetörni a lelketek, de nem lesz PC-s verzsa.
  • Seth
    Nem fog jönni.A Dark Souls-ok kizárólagosan a From Software-nél készültek, míg a Demon's Souls és a Bloodborne SCE Japan segítséggel. Zero esély van rá, hogy kijöjjön más platformra, mint Sony
  • Myselor
    engem nagyon zavar ez a 2 féle ruha 4 féle fegyver lehetőség pisztoly puska és kész,többet nem láttunk még de remélem hogy lesz mert ez így elég kevés :| viszont megjelenhetne már,nézném már youtubeon xd ^^
  • Zozo0122 #7965
    Ugyanezt mondtam fél éve, szét lettem oltva. Én is számítok a jövőben pc-s megjelenésre, mert úgy látom a hozzáállásukból, hogy egyre inkább rámennek a lóvéra ( ne kezdjük el, amíg tartják a 8-9-10 pontos minőséget addig oké a dolog) de legszívesebben rögtön tolnám :) Majd mindenki megveszi PS4-re fél év múlva pedig: na srácok itt a pc verzió, és még egy DLC-t is kaptok, egészségetekre :) A Demon's Souls az más, ott még maguk sem tudták igazán, hogy mennyire jó lesz ez, meg nem volt pc-s tapasztalatuk nagyon. Ez manapság nagyon jól működő üzleti stratégia a játékiparban, ez a szétdaraboljuk a játékot és mindenhová kiadjuk, de késleltetve...ezért nem egyszerre jön mindenre egyben, hanem először PS4, aztán pc xbox + dlc, aztán még 1-2 DLC :D Ezt tudom elképzelni.
  • Rony94
    Kb.
  • Seth
    Ez úgy fog jönni pc-re,box-ra, mint a Demon's Souls :D
  • Kandurex
    Biztos vagyok benne, hogy jön PC-re és Boxra is, hanem is márciusban, de borítékolom a PC megjelenést jövőre!
    Utoljára szerkesztette: Kandurex, 2014.11.30. 19:24:56
  • Zozo0122 #7961
    Bekaphatják, hogy only PS4...harcolni akarok ezzel a lénnyel :D
  • Kandurex
    Bloodborne -uhhh micsoda Boss

• Rony94
    OFF
    Most így olvasom az aláírásod és a napokban már többször is találkoztam köddel, lehet újra kijátszom a Silent Hill 2-t. ^^
  • wedge31
    Nálam erős nyolcas ez a rész, az első rész volt erős kilences és felejthetetlen játékélmény.
  • Tinman #7957
    Nagyon sok szempontból a DaS 2 bizony jobb, mint a Demon's Souls.
  • Rony94
    Nem sok játékot/filmet/könyvet ismerek ahol a 2. rész lett a jobb. Teljesen normális ha egy folytatás gyengébbnek tűnik, hiszen már-már nagyobbak az elvárásaink.
    Utoljára szerkesztette: Rony94, 2014.11.26. 17:09:40
  • Zozo0122 #7955
    Van ebben is igazság, és persze, hogy jó a game, még így is erős 9-es, de sajnos már nem annyira jó mint az első. Nem is nagyon tudok olyan embert aki szerint összességében ez lett a jobb :( Van esetleg itt valaki, aki szerint igen? :)
  • Tinman #7954
    Tök kényelmes, hogy nem kell gépelnem, köszi!
  • MerlinW
    Hát, ez egy vélemény. Szerintem a második rész 3 DLC-je együtt van olyan jó, mint az elsőé. A 3 részletben eladás sem teljesen jogos, 20 dolcsi a season pass, a 3 DLC együtt meg kitesz újabb 10-15 óra játékot. Nektek probléma az újrahasznosítás, meg a humanoid boss-ok, nekem (és sokan másoknak) nem, mert élvezetes így is. Szóval jah. Szerintem az égvilágon semmi gond a játékkal.
  • Zozo0122 #7952
    Az csak egy dolog. Nem az a fő gond, mert ők nem igazán szeretnek pc-re fejleszteni amúgy sem, de nekem negatívum, mert nem fogok venni konzolt. Észre kéne venni a lefelé ívelő tendenciát...vagy talán nem vettél észre színvonalbeli különbséget az első rész és a második között? Vagy még jobb példa 1. rész DLC vs. 2. rész DLC-k. Na ugye. Rossz jel, hogy félbehagyva adták ki a 2. részt (nyilván végig tervben voltak a DLC-k, ráadásul alapból megjelenhetett volna a játék Dx11-ben is, mint majd most). Láttál videókat a megjelenés előttről, hogy mennyivel szebb volt minden? Az a gond, hogy kezdenek nagyon a pénzre rámenni ők is. Meg most ezt kiadják next gen konzolokra...ez is kizárólagos lehúzás és hatalmas biznisz. Zavar és kész. Több bőrt lehúznak ugyanarról, ahelyett, hogy ezt az energiát abba fektetnék, hogy olyan kreatív pályákat és bossokat csinálnak mint az 1. részben. Ehelyett eladják az alapjátékot, majd eladják a DLC-ket 3 részletben, majd kihozzák a kibővített játékot, majd mindezt még nextgenre is. Az hiányzik majd még, hogy aki megveszi PS4-re az kap + területet stbstb...
  • Rony94
    A From Software most miért rohadék amiért készít egy játékot csak PS4-re? Az első Souls játék is PS3 exkluzív volt, mit kell ezen pattogni?
  • 1kezdő
    Kísérletet teszek a magam nézőpontjából kiindulva körüljárni azt a problémát(kat), ami jelentkezik az alapjátéknál és a kiegészítőknél. Azt próbálom értelmezni, hogy véleményem szerint mi, illetve mik lehetnek az okai, hogy ilyen lett ez a játék és kiegészítői, illetve ilyenek lesznek egyes játékok.

A megközelítésem -Einstein után szabadon- nem speciális elmélet, hanem az általános elveket veszi alapul, azaz nem konkrétan erre a játékra fókuszál, hanem úgy általában egy játék elkészítése kapcsán merülnek fel.

Kezdetben vala a nagy bumm. Ebben az estben az ötlet, hogy kellene egy ilyen és ilyen tematikával működő játékot készíteni. összedugják az okosok a fejüket és elméletben elkészítik az alapjáték virtuális világát és működését fejben. Ötletelnek, csiszolgatják, de ez az egész még roppant képlékeny. Majd idővel leülepszik, kikristályosodik.

A második fázisban létre kell hozni az anyagi világot, melyben kialakulhat a játék "fizikai" rendszere. Mivel anyagi világról beszélünk, azonnal jelentkeznek az anyagiak is, azaz a pénz, ami ebben az esetben a gravitációt jeleníti meg. Ami mindent mozgat és egyben tart, valamint adja az energiát.

Mihez kell pénz? Hát, elsősorban hogy élhessünk valamiből, míg alkotunk, azaz zabálni valóra, meg hogy fizetni tudjuk a számláinkat. Másodsorban azokra a fizikai összetevőkre, amik segítik az ötlet kivitelezésében: számítógépek, programok, programozók, grafikusok, designerek...stb, stb. Igazi kis "fekete lyuk", ami nyeli a pénzt. Csak itt alapvető elvárás, hogy ez a speciális "fekete lyuk" minél kisebb legyen és lehetőleg a végén azért sugározzon ki némi hasznot is.

A megfelelő mennyiségű pénz megszerzése a legnehezebb. Alapvetően két megközelítés lehetséges, illetve ezek variációja: vagy bankhoz fordulunk, vagy természetes személyt találunk, aki hajlandó megfinanszírozni a vállalkozást. De mindkettő természetéből fakadóan csak akkor ad pénzt, ha életképesnek találja az ötletet, valamint hasznot remél a befektetés után. És ami még bonyolítja a helyzetet, hogy a tőke, illetve profit megtérülésének mennyi az ideje, lévén alapvető szempont, hogy milyen gyorsan tudjuk forgatni a pénzt. Tehát elvárja és a folyamat során állandóan sürgetően lép fel, hogy minél előbb fejezzék be a munkát, mert szeretne a pénzéhez jutni.

Ha ezen szempontokat -persze a teljesség igénye nélkül- figyelembe vesszük, akkor már kapunk némi magyarázatot arra vonatkozóan, hogy miért lett a játék ilyen, vagy olyan, azaz, nagyon jó, vagy gyengébb. Több mint valószínű, hogy az eredeti elképzelés szerint nem lettek volna DLC-k. De vagy nem sikerült az alapjátékkal teljesíteni az elképzelést, vagy több profitra volt szükség, ezért hoztak egy döntést, hogy húznak még több bőrt a rókáról. De ennél az újabb nyúzásnál már nem állt rendelkezésre sok pénz újabb ötletek megvalósítására, hanem abból kellett főzni, ami már amúgy is rendelkezésre állt. Ezért nem koherens az alapjáték a DLC-vel.

De van még egy nagyon fontos szempont, hogy miért nem lehet, illetve érdemes a végtelenségig aprólékosan, végig ötletesen kidolgozni a játékot. Mert a játék nem más, mint egy termék, amit el kell majd adni. De ha minden a legapróbb momentumig kidolgozunk, elkészítünk, akkor az nagyon drága lesz és eladhatatlan, illetve, csak nagyon kis kör tudja megfinanszírozni. Ezért kerül képbe az optimalitás, ami lényegében mindenkinek jó. Jó a fejlesztőknek, mert kevesebb munka. Jó a befektetőnek, mert hamarabb jut a pénzéhez és jó a vevőnek (játékos), mert hamarabb játszhat vele és még a megfizethető tartományban van. De ezek megkívánják, illetve feltételezik mindegyik résztvevőtől a kompromisszumot.

Tehát, amikor fanyalog valaki, akkor ezt figyelmen kívül hagyja, felrúgja.
  • Myselor
    őszintén hogyha valamikor újra is játszom a játékot a dlc-khez se kedvem se erőm nem lesz,nem mondhatnám hogy élveztem bármelyiket is.az alap játék jobb volt minden szempontból az első részé hiába volt nagyon nehéz,számomra legalábbis ng+on mentem elsőne neki Manusnak is de sokkal jobban tetszett és hangulatosabb volt itt eltúlzott bossokat találok csak hihetetlen sok hpval és meg sem éri a cuccokért végig menni
  • 1kezdő
    Az élet és benne a "Dark Souls" játékok mennek a maguk útján. Mi, ehhez vagy jó, vagy rossz képet vágunk. De tudni kell, hogy ez mindegy a végkifejlet szempontjából. A pénz nélkül -képletesen- még a föld sem forog talán.

Kezdetben volt az alapjáték, aminek nagy volt az "örömhozadéka". Aztán beindult a DLC-ről a sugdosás és lőn DLC-k. Ennek is örültek sokan. Egyszer csak -persze, miután végig lett játszva- beindult a fanyalgás. De legalább fanyalogtak, mert ugye volt miről. Aztán csend borult a tájra. Végig lett játszva minden és nem volt miről beszélni, azaz dögunalom.

Most egy enyhe hírfuvallat lebbent és már fel is erősödött a háttér zaj. Van aki örül, van aki fanyalog, de már várakozik és remél.
    Azért már ez is valami... lett téma.:)
  • Zozo0122 #7947
    Kezdenek amúgy is unszimpatikusak lenni. Atomszar port az 1. részről, egész jó port a második részről, nem lesz DLC, erre 3 is lett, + most ez is, külön a Dx11 cuccok...Bloodborne csak PS4-re stb. kezd idegelni az egész hozzáállásuk a dolgokhoz. Nem is beszélve a rengeteg DLC-s újrahasznosításról meg ötlettelenségről :D De mind1, megtehetik, mert a Souls játékok még mindig kegyetlen jók :) Csak azért tarthatnák jobban magukat, nem kéne a lehúzós szintre süllyedni.
  • LeonSKennedy
    "According to the Japanese press release, the release format in Japan is slightly different.

The PS3/360/PC(DX9) version of Scholar of the First Sin will be released on Feb 5 2015, while he PS4/XBO/PC(DX11) version will be released on Apr 9 2015. The pricing is different too, with the DX9 PC version going for 4,200yen, while the DX11 PC version will be 5,200yen.

That pretty much confirms that anyone who owns DS2 on Steam now is stuck with the DX9 version, and you'll probably have to buy the DX11 version separately. Unless they offer a discounted upgrade."

Hát nekem nagyon úgy tűnik, hogy a DX11-es PC-s változat bizony nem ingyér' lesz. :( Ez utóbbi tartalmazza majd csak a 6 fős coop módot.

Ezt megerősíti a Steam-re kitett másik érdekes bejegyzés is.

"- Last-gen and new-gen versions use different game servers.
    - Last-gen and new-gen versions are not compatible for online matchmaking. (PS3 to PS4 matchmaking is not supported)
    - You cannot transfer save data from last-gen to new-gen.
    - You cannot upgrade the Windows (DirectX9) version to the Windows (DirectX11) version.

In the press release they also specify very clearly that "last-gen" refers specifically to the PS3, 360, and DX9 versions, while "new-gen" refers to the PS4, XBO, and DX11 versions. No confusion."

A külön szerverek használata sem sok jót sejtet. Így kell szétszabdalni egy rajongói online csapatot. A legszörnyűbb az egészben, hogy egy éves nincs a gamma és máris kezdődik a masszív lehúzás. A PC-sek már alapból ingyen kéne az egészet kapják, hiszen nem miattuk lett DX9-re visszabutítva a grafika hanem a prevgen konzolok miatt. Mintha kaptunk volna egy játszható bétát most meg feltupírozva ugyanazt. Az E3-on bezzeg DX11-es fícsörökkel mutogatták annó, aztán meg jöttek a kifogások, aminek megint a PC-s kiadás látta kárát.

Ennek tükrében ez az ajánlat kissé felemás...nem?
  • Zozo0122 #7945
    Nem váratlan ez, pár hónapja már láttam, hogy találtak a fájlok között 4. DLC-re utaló jeleket, végül igazuk lett :) Érdekesnek ígérkezik, csak számottevően ne nőjön tőle a gépigény. Ha meg lesznek új területek, majd kapunk egy várat 3 lovag bossal, meg egy egész lovagrendet minionként
  • Kandurex
    Szóval jön PS4 -re is! Nagyon jó! Bár a Pc -s volt tervben, de így megvárom, hogy milyen lesz...bár a BloodBorne közbe szólhat :)
    Utoljára szerkesztette: Kandurex, 2014.11.25. 16:21:42
  • wedge31
    "This new version of the game will include revamped matchmaking, tweaked balance, new NPCs and enemies, expanded item descriptions, updated graphics and more." - új területről egyelöre szó sincs.
  • MerlinW
    Nem érdekel mennyi újrahasznosított tartalom lesz benne. Váratlan új DaS2 DLC!!! Hülyéskedsz?:) Ide vele!:)

Egyébként ahogy olvasom ez inkább maga a játék kibővítése, polírozása lesz, tehát nem feltétlenül új területről van szó.

Utoljára szerkesztette: MerlinW, 2014.11.25. 13:48:59
  • Ryder7
    Ingyen DLC-k. yaay :D

Most már még kevésbé akarom megvenni a DLC-ket.
  • Myselor
    én is kiváncsi leszek,meg a felújított grafikára is :D
  • Lunki88
    Ha jól tudom ez ingyenes dlc lesz. Kíváncsi leszek rá, hogy ebben mennyi lesz az újrahasznosított tartalom.
  • Myselor
    The undead curse continues to spread across the kingdom of Drangleic with DARK SOULS™ II: Scholar of the First Sin, available on April 3rd 2015. Enjoy the Announcement trailer now at http://youtu.be/H-cGX0W1Ekg
    This ultimate Dark Souls II experience features additional in-game events and NPC character along with new deadlier enemies and gameplay improvements. This fresh content extends the original DARK SOULS II and the three DLC chapters; Crown Of The Sunken King, Crown Of The Old Iron King, and Crown Of The Ivory King.
    It will also take advantage of the power of the PlayStation 4 and the xbox One, as well as the DirectX11 capable PCs to provide enhanced graphics for those platforms.
    DARK SOULS™ II: Scholar of the First Sin will be available on April 3rd 2015 across Europe, Middle-East and Australasia for the PlayStation 4, Xbox One, PlayStation 3, Xbox 360 and PC/STEAM.
  • MerlinW
    Csináld utána és megtudod:)
  • Laza
    Abban mi a nagy szám? Majdnem mint a mágus, csak kevesebbet sebez, ellenben kvázi kifogyhatatlan a lőszer :)
  • MerlinW
    Only bow walktrough :)
  • Laza
    Na, belecsaptam én is a lecsóba, Lords of the Fallen :)

Ha nem megy másképp, vissza kell térni a gyökerekhez, a DS meztelen mód mindig bejön :D

http://www.twitch.tv/lazahun/c/5466122
  • MerlinW
    DaS1:

Túl van misztifikálva a lvl0 dolog, semmi extra. +15-ös battle axe relatíve hamar összerakható (237 dmg), a többi meg kb. annyi, mintha páncél nélkül játszanál. Ha egyszer végigjátszottad, nem okozhat különösebb gondot. Picit óvatosabban kell játszani, annyi.
  • Rony94
    Gondolkodtam ilyenen, de csak akkor, miután rendesen kiismerem a játékot. (még csak egyetlen végigjátszásom van mindkét résznél)
  • MerlinW
    Az elsőt én is végigjátszottam lvl0-ás karakterrel:) Tök jó volt:)