Dark Souls II
  • LeonSKennedy
    A varázslatok, különösen a Faith alapúak gyakorlatilag használhatatlanná lettek téve. :(

Ez különösen igaz, ha NG+-ban folytatod a játékot, ahol jóval erősebbek még a mezei ellenfelek is. Ha Faith alapú karaktert indítasz (pld Paladin, vagy Cleric) , akkor főként a gyógyító (Resplendent Life), vagy boostoló (Sacred Oath) varázslatokra érdemes fókuszálni. Persze Faith kariknak még mindíg ott van a Boltstone fúzió és a Sunlight Blade együttes használata ami gyakorlatilag ellensúlyozza a varázslataik gyengeségét, hisz ez utóbbi a játék egyik legjobb buffja, amit csak kézifegyveren használhatsz.

Viszont a Soul Spear és a Crystal Soul Spear még később is döbbenetes erejű tud lenni, ha a megfelelő staff-al (Sunset Staff) használod és azt még Faint Stone-al fúzionálod. Picit igazságtalannak is érzem, hogy az INT alapú varázslatok (plusz a HEX-ek) ennyivel erősebbek és a használatuk száma is jóval magasabb, mint Faith-es társaiké.

"A sárkányt nagyon élveztem. Szerintem a legszórakoztatóbb boss. Őhozzá is kétszer kellett bemennem. Nem gondoltam arra, hogy elkopik a kardom a kemény bőrén és mire pótoltam, nekem annyi. Másodjára kettő kardal mentem és mire legyőztem, mindkettő elkopott.:)"

Dual Wielding módban tolod? Látom jó magasak a DEX és STR pontjaid. Ott már símán lehet két brutális fegyvert egyszerre forgatni új kombókkal (plusz jócskán magasabb sebzéssel), meg ahogy látom a stamina pontod is bőven megvan hozzá. :) Nekem csak 20-as a stamina statom (+Third Dragon ring és így 135-ös), de ha karddal küzdök akkor semmiképp nem mondanék már le erről a lehetőségről, hiába zabálja a staminámat, inkább lemondok a pajzs használatáról.

DLC bossok nem nehezek csak első nekifutásra. Bal kézbe a Majestic Greatword (DEX és STR minimum 37-es értéken a Dual Wieldinghez), jobb kézbe egy jó kis (Lightning és/vagy Dark) Claymore és mehet is a pusztítás. :)