4237
-
Uramatyám, gyerekek, nem hiszem el, hogy már itt is megy ez az előre fikázás és a "három pixeből mindent tudok a játékról, és szar lesz" duma...(mellesleg nagyon érdekelne, hol volt szerencséd beletekinteni nem nyilvános infókba...) most tényleg, tök jó indulattal, és semmi károgás vagy kötekedés, de várjuk már meg mi lesz mondjuk 3-5 óra játék után. Bő 5 éve fejlesztik, szerintem nem hagynak cserben. Lehet én vagyok buta, primitív és igénytelen (NEM), de nekem már a gyér trailerek után is "imádós"! Közhelyesítjük (de szép szó :D ) a fejlesztók és kiadók mai mentalitását, de ugyanakkor mi is mindig mindenre ugyanúgy reagálunk: "biztos fos lesz"... Erre figyelünk, ezt sugározzuk, ezt kapjuk...kicsit másképp kéne hozzáállni... -
Az első rész nálam 30 óra azt hiszem. De a második rész lazán 70 óra kódexek elolvasása nélkül :) De azok elolvasása csak pár órát vettek el, és igen is számítanak ezek a mellék tevékenységek, hogy jobban átélhesd a ME univerzumát, és nemcsak a szingle sztorit. és akkor nem elszel egy droid, aki rá vágja azt hogy áá végigjátszottam a játékot... miközben az sci-fis átérzésről, hangulatról fogalmad sem volt. nekem ilyen volt a ME 1 és 2, és a 3 is. Összessítve a legjobb univerzumot hozták össze, függetlenül attól, hogy nem volt egy open world stílusú játék sem. És azért ez nagy szó -
Mar nem te (mi) vagy a taplaleklanc csucsan. Hiaba keresel jo penzeket, ha annak nagy resze mar a csaladra, haztartasra, hazra stb. megy, es csak utana koltesz jatekra, hobbira. Nezd a dolog jo oldalat, az utazasi irodaknal, ingatlankozvetitoknel, autokereskedoknel, ekszereszeknel, befektetoknel, stb. viszont meg mindig te (mi) vagy a kiraly :D -
Although #818 Pedig csak így tudom elképzelni, ha találkozol valakivel aki messze felülmúlja a lehetőségeid, csak a becsületes helytállás marad. Szuperhősök nincsenek. A BIO meg ott volt. Még egy már gagyinak nevezhető játékban, is mutatta miért szerettük őket. A Beth már elfelejtette ezt. A Fallout 4-el valamit visszahozott, hogy ők se felejtették el mit tudtak egykor. -
Although #817 Remélem hozzák ezt a szintet, de mivel ők is figyelik a visszajelzéseket, habár fele annyira profin mint a Beth. Mégis ettől voltak jobbak, nem USA, ők Kanada voltak. De az Ea lépésről lépésre gyilkolja le őket. És mivel a mobs is főleg csak a minden szép és jó preferálja. Ez el fog tűnni, pedig ha lehet mondani, voltak olyan jók vagy jobbak főleg a vezető íróikkal akik már elmentek mint a CD Projekt és ez nagy szó. Már jóval a fénykoruk után is, mint egy cég aki éppen a csúcson van. Nehéz a lépést tartani így ebben biztos vagyok. Félek mindez már a múlt lesz.
Utoljára szerkesztette: Although, 2017.01.11. 20:37:45 -
FartingSquirrel #816 Oké, valóban, még nem tudjuk. :) Csak én már mútlkor is ezt írtam, hogy ettől félek, és ez csak megerősített benne. De reméljük a legjobbakat. -
Renegade #815 azért valahol szomorú, hogy a mi generációnk volt a fura gyerek a suliban, majd lett jól fizető állásunk, elkezdtünk szép pénzeket csengetni, felpörgött a játékipar, most meg csak lesünk, hogy az esetek nagy részében már nem számítunk annyira, értem én, hogy a film világban ez évtizedek óta így működik, de egy generáció alatt begyűrűzött a digitális világba....ááááh :) -
MrAndree #814 Hm, nekem átlagban 40 szokott lenni, de tegyük hozzá, hogy már kívülről tudom az egészet elejétől végéig. Elsőre mennyi volt arra már őszintén nem emlékszem. -
MrAndree #813 Azért tegyük hozzá, hogy továbbra se tudjuk mi lesz, onnan indult ki, hogy be vannak satírozva a dolgok, abból jutottunk el oda, hogy tuti nem lesz se kódex se semmi. Pedig nem tudjuk. :) Ami gameplay video volt ott amit láttunk az alapján elég részletes leírások voltak dolgokról, például amikor valami kristályt scannelt Ryder ott is elég sok info feljött. -
Hát nem tudom, te mivel játszottál, de nekem a legutóbbi ME2 végigjátszásom utolsó mentése (Arrival DLC) 74 óránál van. -
FartingSquirrel #811 Persze, nem ettől lesz jó egy játék, de az ME esetében pont ez adta meg a sci-fi-s hangulatot (részben). És szerintem még ha nem is olvasod el, akkor is feldobják az élményt az ilyen apróságok, ezek visznek életet a játékba. Mint ahogy a The Witcher 3-ban a világban elszórt levelek, amiket ha mind elolvasol, akkor apró kis történeteket tudsz összerakni emberekről, családokról, bandákról... Ez szippant be a világba. Ha nincsenek ilyen apró, jelentéktelennek tűnő elemek egy játékban, akkor lesz felszínes, élvezhetetlen, lapos szar (egy kis túlzással; persze más elemekkel még mindig meg lehet emelni a szintet). -
MrAndree #810 Így van, plusz azért továbbra sem attól lesz egy játék jó, hogy meg tudod nézni hány fok az adott bolygó hőmérséklete... Persze én is elolvasgattam őket. Egyszer, első végigjátszásnál, mert baromira ráértem akkoriban. DA:I-nél például már nem olvastam végig az összes bejegyzést.
A 100 óra elvárás amúgy szerintem kicsit erős, tekintve, hogy a 3 előző rész összesen van kb ennyi, mellék küldikkel együtt.
Utoljára szerkesztette: MrAndree, 2017.01.11. 19:12:45 -
FartingSquirrel #809 Ahogy Although is mondta, ez nem a fejlesztők kedvétől függ, hanem hogy mire van pénzük. Azokat a kódexeket meg leírásokat nyilván nem egy napba telik megírni, de még csak nem is egy hónap. Nem csak egyszerűen tudományos leírások voltak a trilógiában, hanem teljesen "felesleges" dolgokat is megmagyaráztak (olyanokat, amiknek amúgy nincs semmi jelentőségük a gameplayt illetően) tudományos alapokra helyezve. Pl. hogy egy bolygón azért van nukleáris nyár(!), mert a napsugárzás miatt a földből kipárolgó metán üvegházhatást okoz... vagy tudomisén már :D De megmagyarázták azt is, hogy egy nemtudommilyen pajzs gyémántötvözetétől miért csillog a Normandy. (Amúgy ezek az ME3-ban voltak, nem tudom, miért mondod, hogy az már le volt butítva az előző kettőhöz képest – szerintem ugyan olyan jó.)
Ilyen részletes leírásokon szerintem külön szakemberek dolgoztak, akiket külön meg kell fizetni. -
Madi92 #808 Hát engem már az Me3ban az is felbosszantott, hogy nem lehetett elrakni a pityut. = Egyértelműen az akció került a középpontba, mert minek elrakni, ha tonnányi mennyiségben jönnek majd mindenhonnan. -
A "oregek" megkapjak wikin a plusz infokat, vagy konyvben nyomtatott formaban - emiatt nem fog senki sem plusz eroforrast aldozni a fejlesztes soran. Mar nem te vagy a celcsoportja a jateknak, eltelt X ev, felnott egy uj generacio, masok az igenyek, masok a prioritasok. Te is rengeteget kenyelmesedtel, hovatovabb butultal (felejtettel), mert a technika kinyalja a segged is. Pl. mikor lapoztal fel egy lexikont a google helyett? Nyugi, mas is igy jart, butultam en is, o is, mi is, ti is, ok is. Csak amig te (mi) meg emlekszel a "regi idok focijara", addig a mai fiatalok mar nem, es amirol nem tudnak, az nem is hianyzik.
Ez ilyen, es ez ennel meg csak szarabb lesz, foleg amikor a mai generacio majd hatalomra jut, akkor.... jobb bele sem gondolni :)
Ugy kell leulni a ME:A ele, hogy kielvezed minden percet, es arra fokuszalsz, amit kapsz, nem arra, ami hianyzik belole. Felig ures, felig teli a pohar, ismeros gondolom. En a felig teli felfogas hive vagyok, jobban jarok ugy vele. -
Ezt is megértem, de attól még benne lehetnek mondjuk kódexek, részletes bolygó leírások, stb. Ne nézze meg a hülye retard , ne olvasson, azért ne hagyják ki a felnőtt, érett korosztályt már emiatt. Me trilógiában amúgy is az első kettő volt a legrészletesebb, főleg a második. Aztán jött a me 3.... jelek mutatkoztak minden témában szinte, amiket itt beszélünk... Félek, hogy Andromeda még csak a ME 3 szintjét sem fogja megütni; és már előre félek, a dialógus rendszertől is, hogy rövidek lesznek, meg nem lehet majd investigate ebszédbe se bonyolodni. Meg van rá az esély, hiszen egy új ME részt kapunk, új kezdet stb.
Most vagy kurva részletes lesz a játék minden szempontból, vagy marha felületes, kidolgozatlan lesz a rajongók számára.
Más téma: Dragon Age 3-ban pl a kódexek mennyire vannak leírva részletesen? DA2-ben már rövidek voltak a bejegyzések, kivi vagyok azért a DA3-ban mi a helyzet. A dialógus rendszer úgy emlékszem rendben van. van investigate meg választási lehetőség még. -
FartingSquirrel #805 De igen, sajnos pont erre van a legnagyobb igény. Akinek az akció meg esetleg a sztori a fontos, és néhány kémiai, biológiai, (kvantum-)fizikai szakszótól (*ó, ember, mennyire királyul kidolgozott, hangulatos a trilógia :) *) megszédül, azok biztosan leszarják azt a sok szöveget a kódexben, és nyilván ebből van a több, főleg ha vesszük a tizenéveseket, akik egy elég nagy szelete a közönségnek. Szóval számok tekintetében inkább erre van igény, mint egy alapos, minőségi munkára. -
Although #804 Ettől szép az élet nem vagyunk egyformák. Nekem se a pénz, csak nem akarok még egyszer keserű szájízzel felállni mint a DA3 harcrendszer okozott. A sztori csodás elsőrangú volt. Mégis bánom, hogy nem leértékelve vettem meg. Ez most nem fog megtörténni. :)
Utoljára szerkesztette: Although, 2017.01.11. 17:47:16 -
Ezek ellenére, én biztos veszem a játékot, nem várok külsős véleményekre.
Mondjuk azt jó lenne megtudni hogy hány óra gamtime-t igényel majd a főküldetés, és külön a mellék küldik gametime-t is. Ha 100 óra lesz minimum, akkor bátran fogom megvenni -
Although #802 Én már semmit se hiszek el amit mondanak, megvárom mit írtok ide meg miket írnak az ismerősök a metacriticre, akiknek érdekel a véleménye. Esetleg nem utolsó sorban a gamebanshee ha ír valamit. :) -
A ME trilógia mindet biztosítaotta, amiket írsz, legalábbis a történet orientáltságról.
A bolygó felfedezések csak melléktevékenységek voltak. és ez a hangulatos résznek meg kéne maradjon a MEA-ben. Mondjuk megmarad, mint látható, csak had fedezzem már én fel a csillagrendszereket...bolygókat. Ez is sztem mellék tevékenység lesz MEA-ben. Meg úgy hallottam, hogy bolygókutatással igényes, részletes mellékküldiket foghatunk be adott bolygókon járva. -
Although #800 Ezt én nem tudhatom. Tény olvasva sokszor a kommenteket az Y generációnak nincs igénye összetett játékra. Szép legyen, szórakoztató legyen, esetleg filmszerű vagy olyan mint a skyrim ami alapvetően egy játékban mindent bemutat. Alapvetően a cselekmény az érdekes. Ezt mutatja lényegesen többen veszik mint a még sztori alapú Bio játékokat. 4-5x különbség van.
De ez érthető is rétegjátékok eltűnnek és mindenki tömegjáték szint felé törekszik a jobb eladások miatt. Régen se tömegek vették amit mi szerettünk, egyszerűen a rpg és a számítógépes játék is még réteg volt. Nekünk meg marad a kickstarter :) -
és akkor közbe mindenki azt mondja erre, azért van így, mert erre van igény.
Hát pont hogy nem, szerintem a fejlesztő.kiadó brigádnál kéne kibaszni a hülyéket, akik ilyen ötletekkel jönnek elő, annak érdekében, hogy hamar elvégezzék munkájukat... nem arra fogni, hogy bútulnak a gamerek. pont hogy a fejlesztők butítják őket; mert rém egyszerű játékokat alkotnak, vagy adnak ki a kiadók.
Utoljára szerkesztette: Prince23, 2017.01.11. 17:33:59 -
Although #798 Csak tudnám miért csodálkoztok ezen. Felülni a reklámnak meg a csili-vili trailereknek felesleges, akiket meg csak ez érdekel mert miért ne az jól fog szórakozni. Ha jól néztem, a DA3-ba még volt külön enciklopédia ahol lehetett olvasgatni azért. Most kérdés az EA mit finanszíroz, erről úgy se lesz info, Bio nem fog beszélni róla, az ea képviselő mit nyirbál meg. Meglátjuk nem lennék meglepve. Ezt ügyesen csinálják nem egy lépésben butítják segg hülyére a játékokat, hanem fokozatosan részeken keresztül. Részint a Beth is ezt csinálja. Csak nem ennyire durván.
Utoljára szerkesztette: Although, 2017.01.11. 17:31:18 -

Köszönöm, pontosan erről van szó.
Bekarikázzák, hogy a retardok is megtalálhassák, De nekünk a karikázás mi lesz majd? max úgy fogjuk fel, hogy egy side quest XD Karika, menj oda, mert kapsz valamit lehet
És van egy olyan tippem, hogy a bolygóleírásokat össze fogják csapni két mondatba... Celsius hőfokokat stb értékeket nem fognak leközölni... ezért emiatt is élveztem a ME2 univerzumának felfedezését is amúgy.... -
FartingSquirrel #796 Pont erről beszéltem, ettől féltem. :/
#795: Ez nem arról szól, hogy bekarikázza a bolygókat. Arról, hogy leegyszerűsíti a játékot, hogy a hülyék is megértsék. Szerintem részben pont az adta a a trilógia hangulatát, hogy irdatlan mennyiségű tudományos leírás volt a játékban. De persze ezt is le kell egyszerűsíteni, hogy a hülyék is vegyék... -
MrAndree #795 Lehet, engem a játékmenet, a sztori, a karakterek illetve a hangulat érdekel majd, nem olyan jelentéktelen dolgok, hogy bekarikázták a bolygókat. :) -
Most nem az... hanem az a gáz szerintem, hogy feltűnő módjára karikázták be a bolygók elhelyezkedését.
Bár azt nem tudni még, hogy olyan felvételt láttam, ahol lehet pont a felfedezett bolygókat karikázza be a rendszer....
Utoljára szerkesztette: Prince23, 2017.01.11. 17:07:11 -
MrAndree #793 Mert előre látod majd a bolygó nevét? Oh egek... -
De ne nézzenek már minket ekkora tuskónak.... ez eléggé retard megoldás a Biowaretől. vagy maga a csapat ekkora hülye, butákból áll. Mióta Casey Hudson nincs ott (?) azóta birkák dolgoznak ott is
Utoljára szerkesztette: Prince23, 2017.01.11. 17:01:11 -
Egy szó: Innováció -
Hát srácok, nemrég volt alkalmam meglesni az egyik csillagrendszert térkép módban. Ne tudjátok meg mennyire casualra vették a dolgot. vagy inkább konzolosra??? A bolygók eleve úgy helyezkednek el, hogy a vak is láthassa. Ki vannak emelve és körbe vannak satírozva a bolygók... Azért ez mekkora szánalom már.
Me 2-ben mi volt? te magad kellett oda cammognod a bolygóhoz, és miután megszondáztattad , vagy egyszerűen ráklikkeltél, rá szálltál, már megkaptad a bolygónak a nevét is, meg a földtani leírását is.
Androméddában meg be van karikázva nagy körívvel, hogy nesze te fajankó, itt a bolygó, remélem látod elvvel....
Ez nem tetszik most. :P
Utoljára szerkesztette: Prince23, 2017.01.11. 16:56:14 -
BreakDown89 #789 Az oktató videó szerint a Nexuson lesz egy külön részleg, ami a Tejútrendszer fajainak adatait és történeteit tartalmazza. Szóval elviekben egy egész terem lesz megtöltve Kódexel. Meg persze tutira ott lesz a menüben is. Azt tudja valaki, hogy a kolonizált bolygókat/településeket el lehet-e vajon nevezni? Bár nyílván problémás lenne, ha később valamelyik visszaköszönne és nevén kéne nevezni a szinkronban. :) -
Stockbauer33 #788 :DDDDDD
-
Daermon #787 Co-op hc RPG? Baldur's Gate 1-2 és Icewind Dale :) -
Én is nagyon várom már az Androméda eljövetelét. De aki májusban nagyobb leárazásra számít, az sztem felejtse el. preorderben vannak leárazások. Max arra lehet számítani, hogy májusban be kerül az EA Vaultba a játék... de még arra sem mernék előre mérget venni... Főleg ha még kritikailag is siker lesz a game... akkor várhatunk éveket is hogy kapjon legalább 30% offot
Amúgy nem tudom észrevettétek e a második vidiben, amikor a képességeket kiosztja a srác, az tökre olyan mint a ME 3-ban :) Csak más a skin :D Sokkal digitálisabb verzióban oszthatjuk ki a képességpontjainkat... Na de most nem ezért fogom nem meg venni a játékot. Ebből 0 day lesz.
ME trilógia történetszál az Andromédában?
Hát ez kicsit fura lenne. Max kódexekben olvashatunk majd valamit szerintem. Én egy nagyon jó, Shepard mentes önálló és egyedi (valamint azért legyen epic is) történetet várok a gametől. Ha ezt nem hozza, akkor csalódott leszek.
Multira veszettül kivi vagyok, milyen lesz....
Utoljára szerkesztette: Prince23, 2017.01.10. 19:01:39 -
Azert az Original Sinben (mert gondolom a Divinity alatt azt erted, nem a sorozatot ugy zusammen) a co-op csak opcio, nem kotelezo. Ha nem ember iranyitja a masik "huntert", akkor a gep teszi azt a beallitott AI fuggvenyeben ugyanugy, mint a felveheto tarsak eseteben peldaul.
Utoljára szerkesztette: PiszkosFred, 2017.01.10. 17:57:28 -
Evoluti0N #784 Naná, hogy létezik. Sőt,van még komplexebb is. Ott van a Divinity, ami egy igencsak HC RPG és co-op. -
FartingSquirrel #783 Akkor jó, akkor nem érdekel.
Na jó, az tényleg durva lett volna, ha az egészet végig lehet játszani co-opban :D -
Nagyon nem, mármint a storyra gondolok... sima co-op, hullámokban támadós küldetések, a storyhoz csak háborús pontokat ad, jelképezve a galaxis fokozatos "visszafoglalását", de semmi fizikai köze nincs a történethez. Nem is tudom hirtelen elképzelni, hogy egyáltalán létezik-e ilyen komplex játék co-op-ban...
Utoljára szerkesztette: Vraaanyek, 2017.01.10. 16:01:22