4237
mea.jpg
  • FartingSquirrel
    Ez a co-op hogy mukodik az ME3-ban? Az egesz sztorit vegig lehet jatszani? Illetve a rendes sztorit lehet egyaltalan multizni, vagy vannak kulon multis kuldetesek?
  • Renegade
    +1 szerintem a legjobb könyve, ha meg bejön a poszthuman vonal, akkor irány a mély víz: Diaszpóra, Kvantum tolvaj, mondjuk ez utóbbi már nagyon beteg.
    Utoljára szerkesztette: Renegade, 2017.01.10. 14:35:59
  • Daermon
    Igen, az jó könyv. :)
    Hasonlót tudok ajánlani, szintén magyar írótól: Brandon Hackett - Isten gépei
  • Shiwo
    az lesz (: köszi

már nem is emlékeztem rá, hogy Anthony Sheenard (Szélesi Sándor) írta.. meglátszik, eltelt vagy 15 év, mióta olvastam (:

Vraaanyek
    egen, és a Stockbauer-romboló 8 lesz a legütősebb fegyver a játékban :D

Utoljára szerkesztette: Shiwo, 2017.01.10. 14:01:58
  • Vraaanyek
    Ja, lehet a Turiánok továbbfejlődtek, elrepültek az Andromédába, és ők lettek valójában a "Kett" :D :D na jó, ne gyártsunk elméleteket :D lesz, ami lesz, én bízom a Bioware-ben, nem kapkodtál el, sok-sok évük volt ;)
  • Evoluti0N
    Felkerült a listára. Ha most kiderül, h az a fordulat a sztoriban, amit Shiwo leírt, akk fuck. :D
  • Renegade
    amúgy pont a felütés miatt múlt el nálam a hype vonat, mert (jelenlegi információink alapján) simán megerőszakolták a saját univerzumukat. mert mire megérkezik Hyperion és barátai, már rég ott kéne lennie egy Citadellnek.
  • Renegade
    Captain here: Városalapítók, fly away :)
  • MrAndree
    Erről ők is direkt ködösen nyilatkoztak, ha jól rémlik annyit mondtak, hogy "az első részben biztos nem lesz kapcsolat". Ami ugye nem jelenti, hogy később se.
  • Shiwo
    az mondjuk érdekes lenne, ha (akár majd a folytatásban, ami siker esetén garantált) találnak egy mass relay-t, vagy építenek egyet, netalántán simán csak az 500 évnyi technológiai előnnyel és valami különleges hajtóművel megjelenik egy másik emberi űrhajó.. és ott már hatással lehet az ME3 vége a dolgokra..

kábé mint az egyik novellában, amit régen olvastam.. már nem emlékszem pontosan hogy volt, de valami olyasmi volt a sztori, hogy egy űrhajó szintén több száz évig repült, emberkék lehibernálva.. amikor megérkeztek, pár elhamarkodott döntésnek és félreértésnek köszönhetően tűzharcba keveredtek űrruhás idegenekkel... majd jött egy harmadik fél és jól szétzavarta a harcoló feleket.. később derült ki, hogy az idegenek, akikkel balhéba keveredtek, szintén emberek, csak az eltelt idő alatt annyit fejlődött a technológia, hogy háromszor gyorsabbá vált az űrutazás, és utolérték a korábban kiküldött csapatot .. és a harmadik fél szintén emberekből állt, akik a jövőből jöttek, amikor már az időutazás is megvalósítható volt..

szóval az eltelt idő és a nagy távolság még nem garancia arra, hogy teljesen el legyen szigetelve az eredeti sztoritól
  • BreakDown89
    Hát igen, így oldották meg a fejlesztők, hogy ne kelljen választani a négy irányzat között (ME3 vége). Új galaxis, teljesen tiszta lap. A baj csak annyi - amit már mások is megjegyeztek itt -, hogy a sztori szerint a Tejútrendszer rendszereinek alig több mint 1%-át fedezték fel a különböző fajok, vagyis hatalmas potenciál maradt a "hazai terepen" is. Persze értem, hogy miért lépték meg mégis ezt, csak hát nah. :)

Plusz ha jól emlékszem az oktató videókból, akkor a hosszú távú cél a két galaxis összekapcsolása valamilyen módon. Szuperhosszú jelzőbólyákkal ellátott űrhíd? :D
  • Daermon
    Kis érdekesség:
    A multi is része a sztorinak, de nem úgy
  • Vraaanyek
    Nagyon csábító :P csak nem tudom eldönteni, hogy nem akarom-e inkább dobozos verzióban, ahogy a többi részt is, hogy tovább bővüljön a gyűjtemény "fizikailag" is... :/

#FartingSquirrel: szerintem ne aggódj, az az érzésem, hogy az eddig megszeretett harcrendszer alapjaiban megmarad, csak bővül több új effekttel, mozdulattal, lehetőséggel ;)
  • FartingSquirrel
    Hat, remelem, hogy nem ilyen egyszeru, az meg tok kiraly lenne, ha meg a trilogia tortenete is belekeveredeik valahogy, valamennyire. :)
  • Daermon
    Na Originen csak 49€ most a delux.
  • Evoluti0N
    Nem nem. Csak simán felfedezők. Aztán lehet, h kiderül, nem ilyen egyszerű a dolog és még vmi húzódik a háttérben, de a hivatalos infó az, h egy csomó idegent és embert elküldenek a Tejútrendszerből az Androméda-galaxisba, hogy új benépesíthető bolygókat keressenek.
  • FartingSquirrel
    Akkor jó, akkor nem spoilerezte el a 3. végét. Azt hittem már, hogy a Reaperek miatt kellett elhagyni a Tejútat. :D
  • PiszkosFred
    Inkabb egy spinoff, mint sem folytatas.
  • BreakDown89
    Az ME3 történései előtt egy évvel indul be az Andromeda sztorija. Lehetnek utalások egy-két cselekményre az ME1-2-ből és azelőttről, de ennyi.
  • Evoluti0N
    Röviden: Nem.
  • FartingSquirrel
    Amúgy lehet, hogy hülye kérdés, de az Andromeda a 3.-nak a folytatása lesz, ugye?
    ...de csak spoilerek nélkül, ha kérhetem, még nem értem a harmadik végére. ;)
  • Renegade
    hát, azért ME 2 előtt nem kevés fél perces videó volt, karakterekről, fiktív renderelt csatajelenetről, voice actorokról, ha jól rémlik, ezek nagy része a játék előtt került fel: klikk
  • FartingSquirrel
    Oké, legyen igazad!
    Azt azért gondolom, hogy más lesz, csak nem mindegy, hogy miben. :D Remélem, hogy a tudományos és a politikai része megmarad. De ja, majd kiderül. :)
  • MrAndree
    Az eredeti trilógiánál is a harcrendszert mutogatták leginkább a videókban, nem a politikai/párbeszéd vonalat (így a sztorit sem lövik el). Illetve azért rohangálnak mert így jobban lehet mutogatni a képességeket mintha beülne egy fedezék mögé. Plusz legnehezebben csak nem lesz könnyű. :) Normalon a többi rész is sétagalopp volt.
    Viszont én remélem, hogy "más" lesz mint a trilógia, még egyszer ugyanaz nem lenne jó. Szűk 3 hónap és kiderül. :)
  • FartingSquirrel
    Én pont attól félek, hogy ez már más lesz, mint a trilógia. :/

Most játszom a 3. részt (először), és imádom. Alapból az fogott meg az első játékban, hogy milyen kidolgozott világa van, és bár sci-fi, kitalált technológiákkal, mégis mindent megmagyaráznak benne tudományosan. (Most a 3. részben szinte mindent elolvasok a kódexben, de általában még a bolygók leírását is. :D ) Illetve a 3. résznek szerintem nagyon izgalmas a története. Tele van politikával (ez már különösen), egy csomó küldetés van benne, aminél úgy érzem, hogy fontos döntéseket kell meghoznom, és szinte folyamatos az izgalom.
    Valamint szerintem a harcrendszer is egy fokkal jobb már, mint az előzőben.

Nagyon várom már az Andromedát, ugyanakkor félek is tőle. A harcrendszer a látottak alapján eléggé más lesz, és nekem nem tetszik az, hogy rambo módjára rohangálsz a golyózápor közepén. Az előző részekben taktikázni kellett, fedezék nélkül pedig esélyed sem volt. Az tetszett.
    Aztán nagyon félek attól, hogy ez már kevésbé lesz ilyen intellektuális, a háttérbe szorulnak a tudományos magyarázatok. Mégpedig azért, mert azzal elveszítenek egy bizonyos réteget, akik számára unalmas volt a trilógia. (Ismerek ilyet.) Mert "nincs benne akció" meg "unalmas"; meg túl hülye ahhoz, hogy felfogja a szöveget, ami le van írva. Vannak ilyen emebrek. És azzal, hogy közérthetőbbé teszik, illetve akciódúsabbá (amire szerintem az eddigi gameplay videók jó példák voltak), azokat az embereket is elérik, akiknek a "jó játék" fogalmát a kilőtt skúló/mp és a robbanások/perc változók határozzák meg.

Szóval én nagyon félek attól, hogy elszakadnak a hagyományktól, amik a Mass Effectett Mass Effectté tették, és valami tömegfogyasztásra alkalmas, 2017-es sztenderdeknek megfelelő moslék lesz, de adja az Ég, hogy ne legyen igazam!!
  • Vraaanyek
    Ez érdekes, mert noha sokmindent még nem mutattak, és a legutóbbi trailertől pl. sokkal többet vártam, nekem brutálisan hozza a ME érzést, gyönyörű a látvány, szerintem brutál helyszínek lesznek, a kis gépfrissítésnek hála nem is kell leadnom belőle várhatóan :P Tetszik a harcrendszer, a story-tól meg nem félek egyáltalán, hogy bugyuta lenne :P :P - én március 23-ig is alig bírok várni, nemhogy leárazásig :O
    Esetleg május végén, az EA születésnapján tudok komolyabb leárazást elképzelni, de addig meg várjon a hóhér :D
    Utoljára szerkesztette: Vraaanyek, 2017.01.09. 13:02:46
  • Renegade
    irigyellek, sajnos nekem az eddig látottak nagyon elvették a kedvemet, szóval valószínűleg nem lesz megvéve az első leárazásig, pedig nagyon odavagyok a trilógiáért, még N7-es hoodiem is van :)
  • Vraaanyek
    Számomra nem lehet annyira elrontva a játék, hogy ne Preorder legyen...No Mans Sky-t beszívtam én is anno, az a pénz most nagyon hiányzik, de itt a Collector's Edition is alap...
  • MrAndree
    Természetesen, én szerettem. :) Voltak hibái de számomra még így is év játéka volt anno.
  • MerlinW
    Az alapjáték után még úgy érzed költenél a játékra?:)
  • Renegade
    9gagről :)

For all thinking about Mass Effect: Andromeda preorder...

• BreakDown89
    Ma hajnalban végignéztem újra az összes eddig megjelent trailert, de nálam még mindig a Nexus bemutatása videó viszi a pálmát. Érdekes, mert pont nem teljes gameplay élmény.
  • MrAndree
    Arról lecsúsztam anno, szóval maradt a 20 eurós... Alapjáték megvolt már, kár hogy azt ilyenkor nem lehet elajándékozni. :)
  • TBTPumpa
    Game-n 5 fontért adták ezt december elején (EU GotY verzió). Alapjáték 0day megvolt már, a DLC-k pedig megértek ennyi pénzt.
    Utoljára szerkesztette: TBTPumpa, 2017.01.08. 11:58:30
  • MrAndree
    DA:I-ből is van full DLC-s kiadás, most volt akciós, 20 euro originen, tudom, mert be is szereztem gyorsan. :)
  • MerlinW
    Ugyanazt csinálják, mint eddig a ME, DA sorozatokkal (kivéve a DA:O-t). (EJ topikban pont ez a téma). 60€-nyi DLC, de sosem lesz komplett kiadás, mert miért ne szívassák a népet...
    Utoljára szerkesztette: MerlinW, 2017.01.08. 04:21:51
  • Evoluti0N
    Gondolom, h annyi és olyan árú DLC-ket fognak kiadni mellé, h ha Season Passban nem érné meg nekik árulni. Ugyanis vagy pofátlanul magas árat kéne elkérniük érte, vagy sokkal olcsóbb lenne, mint külön megvenni a DLC-ket, az ugye meg nekik nem jó.
  • PiszkosFred
    Hat remelem meggondoljak magukat a kovetkezo hetekben es lesz SP az olyan lusta es kenyelmes embereknek, mint en. :)
  • TBTPumpa
    DLC-k lesznek, Season Pass nem lesz (azaz a DLC-ket csak külön lehet majd megvenni).
    EA Access előfizetők korábban játszhatnak.
  • TBTPumpa
    Mass Effect: Andromeda will support Nvidia Ansel, HDR, and Facebook Live broadcasting.

"PS4 and XBox One – 1080p and 900p respectively. All are at 30 fps. PC has uncapped framerate.
    The game will supposedly run at 1800p with “checkerboard rendering” on the PS4 Pro, according to an article on Eurogamer. Essentially the PS4 Pro doesn’t have the actual under-the-hood horsepower to output at native 2160p, which is usually the standard resolution for 4K gaming."
    Utoljára szerkesztette: TBTPumpa, 2017.01.07. 19:19:11