4237
mea.jpg
  • Doom 4
    És megelőztél :D
  • Evoluti0N
    Gameplay trailer.

• Doom 4
    Majd reggel bepótolom :(
  • BreakDown89
    Még 9 óra 45 perc. Csendes óceáni időzóna sajnos nincs a magyarokkal...
  • BreakDown89
    Na holnap újabb ropogós újdonságok jönnek. Végre. :)
  • Doom 4
    Ahhoz képest még a mai napig eléggé sokan játszanak a multival. Én is néha beugrok 1-1 meccsre, és anno amikor kijött nagyon sokat játszottunk vele. Sőt az első két hétben csak mutltiztam, mert még be kellet fejeznem a 2-t megint mielőtt belekezdtem a háromba.
  • Daermon
    Én nem örülök, hogy erőltetik ezt a multi dolgot. Persze értem, hogy a teljes játék ára + dlc-k ára nem elég a fejeseknek, igy kell a mikrotranzakciós multi is. A 3-ban se volt egy nagy cucc a multi.
  • BreakDown89
    http://www.gamestar.hu/hir/mass-effect-andromeda-multiplayer-valtoztatasok-bioware-220896.html
  • Doom 4
    A Star Citizenbe is szépen lassan pakolnak új rendszereket de ott is megvannak a "Procedural Planets" de pont ez nem tetszik. Úgy értem, bár ez így kicsit off de ott is szerintem sokkal jobb lenne, ha megcsinálnak mondjuk 5 rendszert, (miután kész lett a játék, "véglegesen") és utána mondjuk havonta be lehetne pakolni egy újat.

Ez elférne az ME-be is ilyen DLC-kért amikben van tartalom szívesen adok ki pénzt. Pl. kapunk 2 hónapra a megjelenés után +2 rendszert, teljesen a fejlesztők által kézimunkával kidolgozva, és legalább 1 bolygóra juthatna egy a történethez nem szükségszerű de szorosan illeszkedő sztori is.

Idáig amúgy tetszik a dolog amit tudok a játékról, de 1 hét múlva már látunk majd normális Gameplayt is. Remélem egy 10 percet legalább kapunk.
  • Pares
    A DA:I-t és az NMS-t csak a bejárható terep miatt említettem, nem azért, hogy milyenre sikerültek.

"Valóban nagyszerű lenne hatalmasakat "csatangolni" a Mass Effect világában, de ne legyenek ebben a világban random dolgok - legyen kézimunka az utolsó csavarig."

Pontosan erre gondoltam, amikor arról írtam, hogy legyen jól kidolgozott. Nem kellene tele lennie mellékküldetésekkel, mint a Skyrimnek, pont ez a lényeg, hogy a kettő világot remek lenne egyesíteni, a nagyon erős történetet a nagy és érdekes felfedezhető világgal. A DA:I sem volt szerintem rossz, de az inkább egy térképekre osztott Skyrim volt. Az utolsó mondatomon a lényeg: "Technikailag ma már teljes mértékben megvalósítható, a nehezebb része a Mass Effect szintű történetmesélés megőrzése lehet egy ilyen nyíltabb világban." De azért remélem egyszer sikerül valakinek összeraknia a két világot.
  • MrAndree
    Nekem tetszett a DA:I, főleg a főszál, csak a kissé MMO-s, jelecske a térképen mi lehet az jellegű ide oda rohangálás volt fura néha. De spec az a witcher 3ban is ugyanígy volt a hülye kérdőjelekkel. Esélyesen itt is így lesz, de ha a gunplay fun meg jó a sztori akkor nem zavar.
  • Daermon
    Nem is véletlen van kuss azóta is a Dragon Age házatájáról.
    Én is remélem, hogy egy nagyon jó minőséget kapunk.
  • Amiga
    Igazából egy emberként drukkolunk, nehogy olyan legyen, mint a DA:I, és a hideg kiráz a gondolattól, hogy olyan legyen, mint a NMS.

A Mass Effect mindig is a hihetetlenül erős narratíva miatt működött, ha ezt felhigítjuk, akkor gyötrelmes kínszenvedést kapunk, egy MMO-jellegbe oltott játékot, ami elveszti a linearitás előnyeit.

Valóban nagyszerű lenne hatalmasakat "csatangolni" a Mass Effect világában, de ne legyenek ebben a világban random dolgok - legyen kézimunka az utolsó csavarig.

A Skyrim-nak is óriási hibája volt, hogy a történetmesélést megölte a sok felfedeznivaló, míg végül a legtöbb játékos belefásult a rengeteg küldetésbe és mellékküldetésbe és sokszáz óra alatt megunta, sokan végig sem játszották.

A Mass Effect maradjon mindig is egy hosszú film, jól tagolt fejezetekkel mind a fő- és mellékküldetések tekintetében, egy 15 órás kaland, amit kedved szerint 60-ra nyújthatsz. De ne csináljanak belőle sandbox-poklot, mert az már a DA:I-ban is hazavágta a történetet, és a mennyiség is hajlamos a minőség rovására menni...
  • Pares
    Bár az ME:A még biztos nem ilyen lesz, de én a "következő generációs" Mass Effectet - tekintve a Star Citizen-t, egy kicsit a No Man's Sky-t és akár a DA:I-t is - úgy képzelem el, hogy lehetne néhány (tucat) jól kidolgozot bolygó, amiket teljes egészében be lehet járni, és tele lennének felfedezhető dolgokkal, küldetésekkel, stb. (kb. mint egy Skyrim, csak az egész bolygóra kivetítve), a maradék meg lehetne egyszerű küldetés bolygó, amire csak egy-egy küldetésért szállnánk le, mint az eddigi Mass Effectecben. Technikailag ma már teljes mértékben megvalósítható, a nehezebb része a Mass Effect szintű történetmesélés megőrzése lehet egy ilyen nyíltabb világban.
    Utoljára szerkesztette: Pares, 2016.11.24. 13:49:33
  • Doom 4
    Tennivalók az Andromédában (Angol, GameInformer)
  • Prince23
    Zárt csoport, tele infokkal...

A Tagok is kuldhetnek ide infokat. lol
  • HiPPoNaX
    Hanar kommandóra így hirtelen nem emlékszem (rég játszottam már végig a trilógiát), de a harmadik részben szó esik például elcor gyalogsági egységekről, pedig aztán azt se egyszerű elsőre elképzelni :) A videóban 1:11-től szerepel a releváns rész:

• MrAndree
    Blasto?
  • BreakDown89
    Hát ha elképzelek egy veterán hanar kommandóst, aki minden csápjával fog egy automata gépfegyvert.... kemény. :D Még valami telepatikus kommandót el tudnék képzelni, esetleg. De ha emlékezetem nem csal, akkor a drellek végzik számukra a piszkos munkát (bérgyilkosok). Ugyebár 300.000 drell lett kimentve az anyabolygójukról a hanarok jóvoltából, mielőtt hazavágták [a drellek] (azt hiszem túlnépesedés) és cserébe néhányuk a hanarok szolgálatába állt.
    Utoljára szerkesztette: BreakDown89, 2016.11.18. 13:11:45
  • Dante73
    Nem is tudom már, melyik részben, de szó esett emlékeim szerint a Hanar kommandóról... Én már azt sem tudtam magam elé képzelni igazság szerint... Úgyhogy, valahol értem a humanoid felépítés előnyeit.
    Más.
    REMÉLEM NEM lesz, de simán el tudom képzeni, a 700 éves árnybrókert, mint infó forrást... Vagy az 599 éves Shepi-t, Liara lányát... Majd meglátjuk! Remélem, nem ba... izé rontják el.
  • PiszkosFred
    Pontosan. Pont csak ennyi, apro utalas, egy fel mondat, esetleg egy "I'm Commander Shepard, and this is my favorite store on the Citadel" csengohang :D (jo viccelek) barmi apro baromsag, amely tudatt alatt es erzelmileg is osszekoti a ket reszt. Sztoriban nem szabad, hogy legyen kozos, maximum az introban, de meg ott is felesleges. De amikor a turian felfedezok esetleg beszelgetnek a kavezoban es te pont akkor jarsz arra, es hallod, hogy egy kozos regi citadella securitys haverjukrol beszelnek - akar nevtelenul -, akkor Ryder, a fohos semmit sem ert belole, de TE, mint a jatekos a gep elott el fogsz mosolyodni. Es ennyi eleg is, nem szabad jobban.
    Utoljára szerkesztette: PiszkosFred, 2016.11.18. 11:16:25
  • BreakDown89
    Egyelőre ennyit láttunk, aztán majd elválik hogy komolyabb szerepet is kap-e egy kevésbé humanoid faj. Abban biztos vagyok, hogy megint lesznek hanarszerű lények a játékban. Ha jól láttam a PR mozdonyukat, akkor épp a változatos civilizációkra akarnak ráállni ezúttal mégjobban (ismeretlen galaxis, ismeretlen fejlett és fejletlen fajokkal, világokkal, stb.), ami megköveteli hogy ne minden faj legyen szuper okos, szuper harcias, négy végtag+torzó+fej kombó.

December elsején okosabbak leszünk remélhetőleg megint egy kicsivel.
  • BreakDown89
    Ha jó lesz a sztori - mint anno Mass Efffect 1-nél -, akkor meglesz ismét a varázs segítség nélkül is. De értem mire célzol, és ilyen szinten szerintem is lehetnek benne utalások, visszatekintések. Kódex írások, a főhös dolgozóasztalán egy maszkos férfi/nő Shepard szobor, stb.
  • PiszkosFred
    Nekem is jobban tetszik, hogy inkabb lesz egy parhuzamos uj tortenet, mint sem az elozo lezart sztori folytatasa. DE! Azt azert erdemes eszben tartani, hogy a ME triologia olyan szinten az emberek kedvence lett, olyan szinten alakult ki erzelmi kotodes a jatekos es a fohos, a csapat, a hajo, a sztoriban felbukkano segito vagy arto emberek, lenyek, stb kozott, hogy muszaj valamilyen siznten visszatekinteniuk, visszacsatolniuk, visszakacsintaniuk az uj triologiaban (mert bizzunk benne, hogy az lesz) a regiekhez. Mert akkor fogod ismet a magadenak erezni az egeszet, ha majd olvasol 1-1 kosza kommentet vagy hajonaplo bejegyzest, latsz egy flashback jelenetet, stb. amelyben a regiek is szerepelnek. Jelentoseguk nem szabad, hogy legyen, de erzelmileg igy fog sok ember megnyugodni.

Nem hiaba bevett szokas az a sorozatok es filmek vilagaban is, hogy ha keszit valaki egy spinoffot, akkor azt mindenkeppen ugy teszi, hogy egy-egy "regi" karakter is feltunik benne egy-egy cameo erejeig legalabb, hogy legyen meg a kotodes, erezze a nezo a folytonossagot, a kapcsolatot az adott, altala mar egyszer megszeretett vilaggal/univerzummal. Mindezek nelkul is mukodhet persze a dolog, de lenyegesen konnyebb az egesz elfogadasa es az atallas, ha jatek kozben neha felbukkan egy-egy ismeros nev, vagy arc, aminek szerepe semmi, de kozben elmosolyodsz erzed, hogy ez "az", meg akkor is, ha ez most nem ugyanaz. :)

Na sz'al erted.

• Pares
    Ez most nem arról szól, hogy a való életben milyenek lehetnek, mert arról halvány lila fingunk sincs, minden csak spekuláció. Én arról írtam, hogy jó lenne, ha nem csak a jelentéktelenebb, "dísz" fajok lennének nem humanoidok... bár nyilván játékmechanikai szempontból így sokkal könnyebb... De azért reméltem, hogy ha már egy teljesen másik Galaxisba megyünk, akkor nem csak egy Turian + Collector keveréket kapunk.
  • BreakDown89
    Semmi értelmét nem látom annak, hogy a közeljövőben visszamenjenek a saját galaxisukba. Az a trilógia a Tejútrendszerről szólt, ez pedig (remélve hogy trilógia lesz belőle) az Androméda galaxisról. Az első részben megismerjük az arany világokat a Helius rendszerben, néhány új fajt (az ősi remnantokat, a nagyon is aktív ketteket, stb.), majd erre alapozva ki lehet jobban bontani a sztorit a második és harmadik részben.

Ment a sírás így is, hogy galaxist váltottak a fejlesztők. Most már ne menjünk vissza egy rész után egyből. :)
  • BreakDown89
    Hát néhány neves tudós szerint habár rendkívül változatos az evolúció, viszont néhány alapvető dologban a legtöbb fejlett civilizációnak hasonlítania kell. Ha ragadozó ősökből származik, akkor szüksége van látásra és valószínűleg mindenképp elől, és közel egymáshoz ül a szempár. Ha vadásznia kell, akkor jó esély van rá hogy lesznek végtagjai is. Stb. stb. Szóval nem feltétlenül kell hajaznia ránk, de azért nem szabad ledöbbenni, ha néhány dologban hasonlít egy másik faj.

De nyílván rengeteg kívétel akad, gondoljunk csak pl. a Mass Effectben a hanarokra.
  • Pares
    Érdekesen és elég idegennek néznek ki, gondolom játékmechanikai okai vannak annak, hogy ezek is humanoidok (könnyebb leanimálni, csapattársknént is könnyen működhetnek), mert azért el tudok képzelni ennél sokkal idegenebbül kinéző, és mégis működőképes dizájnt. Pl.: Half-Life advisor-jaihoz hasonló, akár végtagokkal sem rendelkező, pusztán biotikus képességüket kihasználó lebegő lények, vagy akár valamilyen víz alatt élő polipokhoz hasonló lények, akiknek - hozzánk hasonlóan, csak fordítva - védőöltözetben / járművekben kell mozogniuk a saját természetes környezetükön kívül (Stellaris-ban egyébként sok érdekes dizájn van). De úgy néz ki inkább maradnak a Star Trekkes megoldásnál.
  • BreakDown89
    Revealing The Kett, Mass Effect Andromeda's New Race
  • Daermon
    A kettekről infó
  • Rayden02
    Pár exkluzív kép a GameInformer-től

A képek minősége nem a legjobb, talán majd lesz valahol jobb is!
  • PiszkosFred
    Twitteren volt egy mini QnA:

"Quick question: Chronology, if I'm correct, the A.I. started pre-reaper war. So why are they looking for a new homeworld?"
    Mac Walters valasza: "Originally? Same answer as to "Why go to the moon?" Or Mars; Curiosity. Ambition. Discovery. Because nobody had ever done it before..."

Kapcsolodva az elozo napok temakorehez.
    Utoljára szerkesztette: PiszkosFred, 2016.11.11. 12:49:32
  • Stockbauer33 #587
  • BreakDown89
    http://www.pcguru.hu/hirek/mass-effect-andromeda-ujabb-aprosagokra-derult-feny/39028
    Utoljára szerkesztette: BreakDown89, 2016.11.10. 06:34:57
  • Doom 4
    Ja
  • PiszkosFred
    Sajnos semmi uj nincs benne, csak a korabbi ign/guru/eurogamer infok ujrafogalmazva.
    Johetne mar valami uj morzsa, eltelt lassan... ket egesz nap is :D
  • Prince23
    Infók a játékról, minden amit eddig tudunk.
  • BreakDown89
    Én úgy gondolom hogy a Földi időszámítást vették alapul, amikor megadták ezt a 600 évet. Most nyílván nem számolták ki évre pontosan, hogy a valóságban milyen hosszú lenne az út x tömeg és y hajtómű mellett z gyorsulási sebesség mellett, de akinek esetleg ez is fáj, annak tényleg nem való ez a játék. :)
    Utoljára szerkesztette: BreakDown89, 2016.11.09. 14:40:00
  • Daermon
    A relativitás elméletet szerintem kihagyhatjuk a játékból. Azt a készítők se veszik figyelembe, ahogy az ST és az SW-se. Játék szempontból jobb is :)
  • Pares
    Ha feltétlelezzük, hogy a Tejút széléhez lehető legközelebbi rendszerből indultak és onnan számítódik a (gondolom csak kb.) 600 év, akkor kb. 2.5 millió fényévet kell megtenniük, vagyis ha jól számolom, akkor évente kb. 4167 fényévet (vagyis a fénysebesség 4167-szeresével utaznak), naponta pedig kb. 11.5 fényévet tesznek meg. Ami szinte tökéletesen összeillik az általad leírtakkal.
    Amúgy a 600 évet az utazók szempontjából értik, vagy a földiek szempontjából? 4167-szeres fénysebességnél hogyan működik a relativitás? :D Elméletileg c-nél megszűnik létezni az idő... arról nem is beszélve, hogy a c gyakorlatilag elérhetetlen... szóval értitek... inkább ne menjünk bele :D
    Utoljára szerkesztette: Pares, 2016.11.09. 12:08:52