Mass Effect: Andromeda
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
2) Elsõsorban az egész franchise szereplõire gondotlam, nem konkrétan a harmadik részben újonnan megismert szereplõkre, akik nem igazán votlak túlzottan érdekesek, kivéve persze Javikot.
3) Azzal viszont nem értek egy hogy gyengébb lenne a sztori mondjuk a DA😮 sztorijánál. Nekem az valahogy túlságosan egyszerû volt, a vége pedig egy teljesen megszokott happy ending volt, a sárkány legyõzésével. A Mass Effect vége nekem pont azért tetszik mert nem a megszokott happy endinget hozta, hanem kicsit másként gondolta. Persze ez csak az én véleményem😊
Persze a trilógiának vannak hibái, de ettõl függetlenül szerintem sokkal többet nyújt egy átlagos játéknál.
1) Ha hiteles helyett hihetõt mondanál egyet értenék veled.
2) Azok közül a karakterek közül akikkel a 3ban találkozhatsz elõször számomra akik egy picit is érdekesek voltak azok Javik, Eve és Traynor, a többi elég gyengécskére sikerült. Az összes olyan karakter akihez érzelmileg kötõdni tudok az 1-2ben már jelen volt.
3)BS. A ME erõssége a karakterekben és a viszonylag hihetõ és jól kidolgozott sci-fi univerzumban rejlik, nem a sztoriban. Pont most találtunk rá a crucible terveire, mert kétségbeestünk és mert csak meg a hasonlók sokat rontanak rajta. Az eredeti endingrõl inkább ne is beszéljünk. Igen, az EC sokat javított rajta és a maradék problémák nagy részét a Leviathan megmagyarázza. Ráadásul vannak nagyszerûen sikerült részei a sztorinak mint pl Tuchanka, de összességében a sztori gyengébb mint a BG 1-2, KotOR vagy DA😮. És ez csak ami hirtelen eszembe jutott a Bio saját háza tájáról. Egy Planescape: Tormenthez meg inkább ne is hasonlítsuk 😊
A ME triológiának vannak bõven hibái, elejétõl a végéig, sztori és gameplay terén egyaránt, ezt be kell ismerni annak ellenére is hogy nagyon sokáig kedvenc játékaim között fogom számon tartani mind a hármat.
Az elsõ a téma amit feldolgozott. Olyan kérdésekre adott válaszokat amelyek a mai kor emberét is foglalkoztatja pl: egyedül vagyunk e a világegyetemben? Milyen volt a világunk régen? Ha létezik földönkívüli élet, akkor az milyen? És ezekre a kérdésekre rendkívül hiteles alternatívákat ad. Tulajdonképpen szerintem teljesen elképzelhetõ hogy egy nagyon hasonló esemény lejátszódhat a való világban is, hiszen itt most nem nagy zöldfejû ûrlényekrõl beszélünk akik embereket rabolnak és gonosz hatalmukkal a Föld kormányát irányítják, hanem egy társadalmilag nagyon hasonlóan felépített civilizációkról, hasonló gondolkodásmóddal, érzelmekkel, stb. Ezért lesz ez szerintem rendkívül hiteles.
A második a karakterek: Olyan karakterekkel ismerkedhettünk meg a harmadik részben, akikhez valljuk be, kötõdött a játékos. Én személy szerint még sosem éreztem érzelmeket egy számítógépes karakter iránt, de itt annyira életszerûen és gazdagon voltak ábrázolva, hogy néha el is felejtettem hogy csak egy rakás 0 és 1-es az egész. Gondolok itt például Liarára, aki szerintem Shepard (csak is a férfi Shepard, tudom hogy az aszárik nem nélküliek de nõ mellett nagyon bizarrul néz ki) egyetlen valódi szerelmét alakítja, vagy Garrusra aki pedig a legjobb barát megtestesítõje, de lehetne még mondani Wrex-et, Thane-t, Mordin-t, The Illusive Man-t, Anderson-t, Hackett-et.... Rengeteg gazdag és szerethetõ/utálható karakterrel büszkélkedik ez a trilógia és emiatt az egész él, és lélegzik.
A harmadik pedig a dramaturgia. A játék profi módon vezeti a történetet, tele van csavarokkal, drámával, akcióval, kalanddal, poénnal. Eddig egyetlen játékban sem láttam ilyesféle megszerkesztettésget a történetmesélés területén.
Na ha ezt a 3 elemet sikerül összerakni akkor nagyon nagy durranás is lehet akár az új trilógia, ez csak a fejleszõtkön múlik. Egyetlen problémát talán csak az elsõ dolog jelenthet, mivel az elsõ trilógiával magasra tették a mércét. Nah de bízzunk a legjobbakban!
Az egy másik kérdés hogy mennyire lehet túlszárnyalni egy olyan történetet ahol a fõhõs az egész galaxist mentette meg. Ha valami olyan sztori köré kerítik az új trilógiát (gondolom ezt is trilógiának szánják) amely kisebb jelentõséggel bír mint Shepard története, akkor az egyszerûen el fog törpülni Shepard cselekedetei mellett. Így marad õ az eredeti és utánozhatatlan fõhõs és hát oké... megmentünk egy bolygót de...hát egyszer megmentettünk egy EGÉSZ GALAXIST. Valami nagyobb jelentõségû dolgot kell kitalálni. Ha megint a galaxist kell megmentenünk valami nagy és elpusztíthatatlan ellenség ellen az elég elcsépelt lenne. Remélem kitalálnak valami érdekes dolgot... Lehet elõveszik a Dark Energy-t ki tudja...
"Do not click any buttons on the client" - Bethesda, 2018
My name is ios... Edios. Not Eidos you f*ck*n pr*ck!
A reaperekkel akármit kezdesz kitalálhatják hogy végül mégis vissza kellett menniük pihenni ahonnét jöttek.
Az asszimilációval mondjuk már nehezebb mit kezdeni, fõleg hogy ilyen idétlenül valósították meg, még mondhatták volna hogy végül ígyis úgyis megtörtént idõvel de ki akarna egy olyan világban játszani ahol mindenkin idétlen zöld áramkörök futkosnak.
Egyébként Deus ex 2 a példa erre..ha van egy elsõ részed három teljesen eltérõ véggel, írd úgy a folytatást mintha végül mind megtörténhetett volna, vagy közülük valamelyikeknek nem lett volna mégse akkora hatása mint gondoltuk volna.
RIP www.memod.co.uk RIP || Darkmod http://www.thedarkmod.com/
"Against all the evil that Hell can conjure, all the wickedness that mankind can produce, we will send unto them... only You."
"Against all the evil that Hell can conjure, all the wickedness that mankind can produce, we will send unto them... only You."
RPG, Photoshop, \../, `;,,;´ ,\../
Õszintén sztem ennyi épp elég Shep-bõl.
Ki tudnak találni még egy olyan szerethetõ, kedvelhetõ, tökös fõszereplõt mint Shep."
simán.. lehet megköveztek, de én még csak nem is tartom sokra Shepi karakterét.. egy mezei katona, akinek külsejét szabadon megválaszthattad, a jelleme meg lényegében nagyban a te döntéseiden múlott.. ilyen tekintetben mondjuk emlékezetesebb fõszereplõ például Geralt a Witcher-bõl, vagy a Nameless One a Planescape Torment-bõl.. de nekem leginkább a companionok, amik emlékezetesek tudnak lenni akár külsejük miatt, akár a személyiségük okán... pl Morte, Ignus, Shale, Dog, Minsc, Xan, Edwin, Xzar, Viconia, Jan Jansen, Canderous Ordo, HK-47.... a ME-ben is sok érdekes companion megfordult a 3 rész alatt, akik így vagy úgy, de emlékezetesek maradnak, pl Garrus, Wrex, Tali, Grunt, Jack, Legion, Mordin, Javik... persze ez egyénfüggõ, kinek melyik npc a szimpatikus, kik azok, akikre mindig számíthatott a küldetések során...
RPG, Photoshop, \../, `;,,;´ ,\../
"We fought the great war against the reapers 100 years ago. Commander Shepard, a true hero led our fleet to a glorious victory. The reapers are gone for good, but we are facing a much bigger problem now. The ultradangerouslysoundingspecies."
akármennyire is olcsó megoldás, nagy vonalakban kb. ennyibõl tart az összes befejezéssel kompatibilis folytatást írni.
My name is ios... Edios. Not Eidos you f*ck*n pr*ck!
Maximum a történelem könyvekben lesznek megemlítve.
One more story
Viszont nagy hiány lesz hisz a normandy, joker, társak többsége, Anderson és még sorolhatnám teljesen egybefonódott a Mass Effect címmel.
Nehéz lesz ezektõl az elemektõl elszakadni.
Ha olyan lenne mint a Kotor 2 hogy új fõszereplõ néhány régi társsal a normandy fedélzetén ... hát az nagyon rosszul jönne ki és nagyon fantáziálatlan lenne.
Új fõszereplõ, új hajóval, új fenyegetéssel, új társakkal viszont látogassunk vissza pár régi helyszínre (Illium, Citadel, Omega stb) és szerepeljen benne még pár ismerõs mellékszereplõ.
Így elfogadható lenne szvsz hiszen látná a játékos hogy a környezet a régi csak új kaland kezdõdött el.
Sokan már csak azért temetik a ME-t mert nem Shepard lesz a fõszereplõ.
Õszintén sztem ennyi épp elég Shep-bõl.
Ki tudnak találni még egy olyan szerethetõ, kedvelhetõ, tökös fõszereplõt mint Shep.
Max annyi hogy most nem az egész galaxist kell megmenteni.
“Yesterday is over. Tomorrow is yet to come. Today is yet unknown. Let's go!”
- Turian Brandy, triple filtered, then introduced into the suit through an emergency induction port. - That's a straw, Tali. - Emergency... induction... port...
Parasite Eve 2, best game EVER!
Folytatást amúgy hogy képzelitek (storywise), mikor a relay rencer elpukkant?
ʇxǝʇ ʎɯ oʇ sıɥʇ pıp doɹp ssɐq ǝɥʇ
Elõzményben és sem látok fantáziát.
Folytatás kell.. ugorjunk pár ezer évet, legyen több választható faj.
Mondjuk Quarian, Asari, Ember, Krogan, Salarian, Turian.
Legyen jó story, epic cutscenek, sok jól megírt párbeszéd, legyen értéke a döntéseinknek, jobban mint az eddigi részekben..
Sokkal több rpg elem, perkek, skillpontok, uppolható tárgyak, akár crafting stb.
Jól megírt csapattársak.. és legyen legalább 6-8 társ.
A 2. rész éppen azért a kedvencem, mert nem 2 választható társ van.
Több részes legyen, és a játékidõ legalább 30 óra legyen.
Kb ennyit várok el a játéktól hirtelen.
Grafikát special leszarom. Jó a 3. rész grafikája is.. nem izgat a frostbite.
One more story
Utálom, amikor valami nagy esemény történik, lezárul... aztán visszaugrunk az idõben. Utálom
Parasite Eve 2, best game EVER!