754
Avagy: Ami a Bibliából kimaradt
  • Nemzsidó
    De ha már itt tartunk, említenünk kell azt a tényt, miszerint a Föld felszínének 70% vízzel fedett (most). Hogyan is gondolhatná bárki -tudva, hogy az élet a vízben alakult ki-, hogy évmilliárdok alatt egyetlen értelmes, civilizált, gondolkodni és alkotni képes életforma sem jött létre a vízben, a kevéske szárazulaton pedig egy csoport majom atombombákat gyárt és robbant istent játszva, Isten nevében?
    Nézzetek a tengerek fenekére (ne csak a nőkére)!
    Pl. itt: Tenger alatti rejtély
  • Nemzsidó
    Ha a Teremtő (elv) elsődleges teremtése a mi világunk, s benne a saját képére formált ember, mint a teremtés elsődleges célja, miért nem foglal el központi helyet világunk? Perifériára vagyunk szorítva, az egyre gyorsuló tágulás folyamata miatt pedig egyre távolabb kerülünk mindentől. Istentől is.
    Ha e Teremtőt helyileg a nagy-bumm-hoz kötjük, ahol sem a térnek, sem az időnek nincs jelentéstartalma (onnan csak valamiféle kiáradásként értelmezhető), világunkat pedig egyféle gömbszerűen szétterjedő hullámnak, s azon belül hullámcsúcsnak (mert gyarló az ember) vesszük az anyagi és antianyagi teremtés végtelen folyamatában -mert a teremtő állandóan teremt valamit-, teremtéssorozatok tömkelege történhetett már meg, s ugyanennyi várat még magára. E hullázás keltője csak a forrás, nem befolyásolja kreatívái további sorsát, viselkedését, útjára engedi azokat, majd újabb teremtéseket, újabb hullámokat hoz létre. Magyarázza ez a gondolatsor a minden teremtettben jelen lévő teremtő erőt, mely az isteni rész az emberben, egy újabb, bár kisebb teljesítményű gondolat-forrás, egy szikra a tűzből, ami bármit lángra lobbanthat ha eléri tárgyát, s magyarázza ugyanakkor a szabad akarat jelenlétét is, mivel a teremtőnek már nincs további ráhatási lehetősége a teremtés után a teremtettre. Talán tudomása sincs azok kínjairól, örömeiről, hiszen Ő nem teremt sem jót, sem rosszat.
    Ezek hát a teremtő korlátai, hol sem idő, sem tér, nincs jó és rossz, a múlt az a jövő, örök a magány, s érzelem nélküli a lét, ha e hullámforrást létezőnek véljük.
    Majd ha e teremtőket megsokszorozzuk, s mindőjüknek személyes teremtéstereket gondolunk, tereik, teremtéshullámaik találkozásai alkothatják-e a teljes univerzumot? S eképpen egy másik teremtő felé rohanunk Föld-bárkánkon, Jézus eljön másodszor is, de senki meg nem ismeri őt. Pedig ugyan olyan, mint mi minket is kilökött magából. Ugyan olyan kiárasztó, teremtő erő, nem pediglen befogadó!

(no, vannak még érvelők? :)
  • ManoNegra
    Igen, erről beszéltem. Kialakulhatott véletlenszerű események hatására. Véletlenszerűen valahogy kialakult a világegyetem, véletlenszerűen létrejöttek galaxisok, az egyiken belül a naprendszerünk, szerencsére pont megfelelő távolságban vagyunk a naptól, véletlenül a holdat is befogtuk, és így véletlenül létrejöhetett az élet is.

Komolyabb tudományos helyeken, szaklapokban már nem olvasol semmilyen teremtésről...

Ebben biztos vagyok.
  • Balumann
    "Egészen pontosan mi ez a következtetés? Hogy egy magasabb rendű rendező elv helyébe a véletlent állította?"

A következtetés az, hogy véletlen (vagyis inkább véletlenszerű) események során kialakulhatott olyan rendszer, szabályok, aminek következtében kialakulhatott mindez, intelligencia nélkül. A következtetés pedig nyilván onnan jön, hogy többé-kevésbé megértettünk rengeteg ilyen folyamatot, eszközök, kutatások, modellek, számítások segítségével.
    A tudománynak bőven van hova fejlődnie még, de aki eddig nem akarta elfogadni, úgyis talál kifogást. :)
    Komolyabb tudományos helyeken, szaklapokban már nem olvasol semmilyen teremtésről, sem halál utáni létről, szellemről, újjászületésről.
  • ManoNegra
    A tudománynak el kellett jutnia egy szintre, hogy erre a következtetésre jusson

Egészen pontosan mi ez a következtetés? Hogy egy magasabb rendű rendező elv helyébe a véletlent állította? Ezt el lehet fogadni, mint egy lehetőséget, de hogy kizárólagos legyen, ahhoz a tudománynak még van hova fejlődnie.
  • Balumann
    "Persze, ez is egy lehetőség, bár a túlvilágba vetett hitnek több ezer éves hagyománya van, az anyagelvűségnek pedig csak ~ kétszáz. "

Szerintem az ember intelligenciát feltételez minden mögött, amit nem ért meg (legalábbis egy bizonyos szintig). A tudománynak el kellett jutnia egy szintre, hogy erre a következtetésre jusson, pláne úgy, hogy korábban a vallás által kreált világkép volt az alap.
  • ManoNegra
    A videó nagyon jó! De úgy gondolom, hogy néha rombolni kell, hogy teremteni lehessen. Isten útjai kifürkészhetetlenek.
  • ManoNegra
    Valóban nem jegyzett le semmit Jézus, de azok a példabeszédek, amit neki tulajdonítanak, teljesen passzolnak az ember igazságérzetéhez, vagy túl is teljesítik azokat. Ebből a szempontból pedig teljesen mindegy, hogy ki tekinti "jogszerűen" messiásnak, vagy tényleg feltámadt-e, hanem példát mutatott, hogy - tessék emberiség, ez a földi paradicsom kulcsa! Az persze nem véletlen hogy miért pont oda született, ahogy az sem véletlen, hogy kivégezték a hitéért...

Hiszen például a Katharok véleménye az a világról, hogy: A katharok szerint a világot egy gonosz istenség teremtette, melyet a gnosztikusok demiurgosznak, a keresztények pedig Sátán néven ismernek (ez az azonosság a középkor ördögös divatjával magyarázható), és úgy hitték, hogy a lelkek újjászületnek, mikor ettől az anyagi világtól elszakadnak és a test halála után az anyagtalan mennybe jutnak. Ezt az elszakadást, a világtól megrontatlan egyszerű élettel lehet elérni és az ilyen életet élőket „perfecti”-nek hívták (amit ma „igaz”-nak fordíthatnánk). Ezen igazaknak hatalmuk volt eltörölni egy személy bűneit, az anyagi világgal való kapcsolatát megszakítani, hogy ő halála után a mennybe mehessen. Az igazak, a korabeli egyház romlott és dúsgazdag életével élesen ellentétes, kifogástalan szegénységben éltek. A katharokat a kortársak többnyire hibátlan erényű embereknek írják le.

Azaz szabotálni jött, kivégezték, majd egybemosták azzal akit valójában szabotálni akart.
  • Solid Snake
    Akkor Neked is ajánlom szeretettel: #93
    Nem ad mindenre választ,csak segít a keresésben.
  • King of Roads
    őőő..ezt most hogy is érted? :)
  • e57

Szépen van megfogalmazva a lényeg. Talán túl szépen is. Valami tömörebb, ütősebb megfogalmazás is kellene. :)

Annyit tennék hozzá, hogy mi sajnos most nem veszünk részt a teremtésben. Sőt inkább a pusztításban veszünk részt. Sürgősen hátraarcot kellene csinálnunk, és ismét elkezdeni teremtőként működni.

Itt egy példa, hogy elődeink a gyakorlatban hogyan működtek teremtőként.
    Másik topikba linkeltem már ezt a videót, de ismétlés jelleggel....

• Solid Snake
    "ami miatt kitalálták a különböző túlvilági dolgokat" azért itt többről van szó mint pusztán kitaláció.
  • King of Roads
    függetlenül attól, hogy valóban az elmúlástól való félelem-e az, ami miatt kitalálták a különböző túlvilági dolgokat, amik majd várnak ránk a halál után, tényleg érdekes elgondolkodni azon, hogy mi értelme van mindennek amit a (jobb esetben) 70-80-90 év alatt megszerzünk, megteszünk, ha végképp megszűnve mindent itt hagyunk. sokan erre azt mondják, hogy addig kell élvezni a fiatalságot, amíg az vagy, mert mikorra már öreg leszel azt fogod mondani, hogy kiélted magad, most már pihenni akarsz. azonban érdekes, a valóságban nem ez látszódik visszaigazolódni. példának okáért olvastam egyszer egy cikket, amiben olyan idős emberekkel beszélgettek, akikről már tudva levő volt, hogy közel a vég. kivétel nélkül azokra a dolgokra, amikre a mai fiatalság azt mondja, hogy ezt most kell élvezni azt mondták, hogy bár arra fordított volna kevesebb időt és a valódi értékekre pedig többet. mindannyian úgy érezték, valamit befejezetlenül fognak itt hagyni. szóval: ha tényleg csak annyi a halál, hogy 'örökre elalszunk' és semmit nem érzünk többé akkor minden mindegy. de ha mégis több, akkor számít, hogy hogyan élsz, és a Biblia is és Jézus is többek közt erről tanít.
    halál utáni dolgokról lehet vitatkozni, de ez akkor is egy olyan téma, amiről jelenleg élő ember nem tud 100%ig biztosat mondani.
  • remark #101
    Nyilvánvalóan nem az volt a felvetésem lényege, hogy "mi van ha kiderül". Ez csak egy megfogalmazási mód volt.
  • ManoNegra
    A társteremtő

A lét nagy drámájának nézői vagy szereplői vagyunk?
    Azt mondják, az ember harmincéves kora után már az arcáért is felelős. S ez így is van, tükröződik a lelkünk arcunkon. Aki élete folyamán szépre formálta lelkét, annak arca is kedves lesz. És fordítva. Nagy - és örök - kérdés persze, hogy milyen mértékben van lehetőségünk formálni lelkünket, s milyen mértékben vagyunk kiszolgáltatva örökletes sajátságainknak és a bennünket ért hatásoknak.
    Teilhard de Chardin szerint minden ember maga alakítja ki lelkét, földi napjainak során. És ez még óvatos megfogalmazás néhány elődjéhez képest. Pl. a már fentebb említett Novalisnak egyik központi gondolata volt az ember öntökéletesítése. Az Ember önmaga fölé emeléséről beszélt, meg arról, hogy "a tudás gyarapszik, ha egyre inkább Isten leszünk".
    Az ember öntökéletesítésének gondolata napjainkban különös jelentőséget és speciális jelentést nyert a gén-manipuláció és a klónozás technikai megvalósításával kapcsolatban. Ide tartozik az egész eugenika-problémakör is, annak minden etikai vonzatával.
    Mindenesetre a hagyományos értelemben vett lelki-tudati öntökéletesítés - mondjuk közérthetőbben: önnevelés - klasszikus és örök lehetőségünk, s egyben feladatunk. A dolog azonban nem áll meg itt. Hiszen ha elfogadjuk az evolutív világképet és benne az embert mint az evolúció nyílvesszejét, akkor logikai szükségszerűséggel adódik, hogy az ember tökéletesedése egyben a világ tökéletesedése is. Chardin szerint a saját lelkét építő ember ezzel a tevékenységével "közreműködik egy másik munkában, egy másik 'opusban' is, amely - bár szorosan irányítja, de végtelenül túl is szárnyalja egyéni sikerének távlatait; s ez a mű a Világ beteljesítése".
    A világ ma különösen az emberben fejlődik. Az ember közreműködésével folyik a világ plérómizációja. "Munkánk főleg a mindennapi kenyér megszerzési eszközének látszik. De végleges hatása jóval messzebbre ér el: a munka által fejlesztjük ki önmagunkat, akik egyesülünk Istennel; és ugyancsak a munkával valamiképp növeljük ennek az egyesülésnek isteni célját ..."
    A fentiekből következik, hogy a Világ nem hívság, nem holt és értéktelen anyag, amelytől minél jobban el kellene határolódnunk. Az anyag szent, hiszen rajta keresztül, vele együtt vezet az út a plérómához. Chardin, a jezsuita páter egy egész fejezet címéül adta: "Himnusz az Anyaghoz". De más írásaiban is nyomatékosan kifejtette azt az elképzelését, hogy az anyag nem elválaszt minket a szellemtől, hanem összeköt vele. "Bűvölő és erős Anyag! Anyag, te simogatsz és férfiassá érlelsz, Anyag, te gazdagítasz és lerontasz. Bízva az égi erőkben, amelyek megtisztították és illattal telítették vizeidet, átadom magamat hatalmas árjaidnak. Krisztus ereje ömlött beléd. Vonzó karoddal húzz magaddal engem, éltető nedűddel táplálj engem, ellenállásoddal eddz meg engem, kiszakító karjaiddal szabadíts fel engem, s végül egész tenmagaddal segíts istenivé lennem."
    Az Ember tehát a Teremtő társa a (folyamatos) teremtésben. Társ-teremtő. Nem az egyenrangú, hanem a közreműködő, segítő társ értelmében.

(Ezt azzal kapcsolatban, hogy akármilyen kicsiben is, de mi is részt veszünk a teremtésben! )
  • ManoNegra
    Teremtés és evolúció témában ajánlom Pierre Teilhard de Chardin Az emberi jelenség c. könyvét.
  • ManoNegra
    Persze, ez is egy lehetőség, bár a túlvilágba vetett hitnek több ezer éves hagyománya van, az anyagelvűségnek pedig csak ~ kétszáz. Tudom, ez nem mennyiségi kérdés, de az ösztönös halálfélelem mellett, mintha lenne az emberben egy ösztönös vágy Isten keresésére is.
  • Balumann
    Én nem látok egyikben sem logikát az az igazság. :D Én úgy gondolom, hogya a reinkarnációt is csak az emberek találták ki, egyszerűen azért, mert azt sokkal nehezebb elképzelni, hogy egyszercsak meghalunk, és így utána semmi értelme nincs annak, amiért éltünk (és ösztönösen félünk a haláltól, amit szeretnénk lekűzdeni, hiszen ez is egy cél, hogy ne kelljen félni semmitől).
  • Balumann
    Erre nem tudom milyen választ vársz. :D Mi lenne, ha kiderül akkor kiderül, én örülnék neki. Nem látok esélyt rá.
  • Solid Snake
  • ManoNegra
    Rendben, megnézem! :-)
  • Solid Snake
    Ahol tudom hirdetem az igét: Dr. Michael Newton: Lelkünk útja
    Ne sajnáld rá az időt, olvasd el.
  • ManoNegra
    Pedig mai szemmel több logika van benne, mint a föld alatti pokolba, és a fejünk felett lévő mennyországba. Az érdemet úgy kell érteni, hogy kinek milyen megtapasztalásra van szüksége, aszerint fog újra születni, és mivel az univerzum elég nagy (az élet lehetősége is elég nagy, más rendszerekben) ezért nem sok értelme van a körforgást kizárólag a Földre redukálni. Már persze, ha egyáltalán van reinkarnáció.
  • remark #91
    És mi van ha kiderül, hogy nincs más megoldás?
  • Balumann
    Hát az ilyesmit én pláne hülyeségnek tartom.
  • Solid Snake
    A lényeg megmaradt: "Eltörlök minden törvényt,szeressétek egymást"
    Ezt sem tudjuk betartani pedig ez volt Jézus mester legfőbb tanítása.
  • Nemzsidó
    Olvastad már a "Jézus-összes művei"-t? Nos -mint tudod- nincs ilyen. Sőt, Jézus tanításait csak mások leirataiból ismerjük. Sok elveszhetett, nem írták le, vagy egyszerűen nem volt megfelelő számú tanú. Más esetekben kiszíneztek történeteket, esetleg olyat is a szájába adtak, amit sosem mondott. Jézusi tanításokat soha senki nem hitelesített.
    Maga Keresztelő János is, mikor Heródes börtönében kivégzésére vár, saját tanítványait küldi Jézushoz, hogy valóban ő-e a megváltó, esetleg tévedett volna. „A börtönben hallott Krisztus cselekedeteiről”, azaz Jézus cselekedetei nem feleltek meg az ő általa elvárt messiási magatartásnak. Ez kikerülhetetlen ellentét közöttük. -írják a téma szakértői- Merthogy a kettős messiás elv alapján fürdető János lehetett az egyik, a papi messiás, aki - a jövendölések szerint- éppen Lévi törzséből származott. Megkeresztelte Jézust, aki hamarosan maga is keresztelni kezdett. Mintha jobb lett volna a menedzsmentjük, mint Jánoséknak. Ez előtt viszont Jézusnak tanítania kellett. Nem volt egyetlen írástudó sem, aki tanításait lejegyezte, összegyűjtötte volna azon frissiben? Vagy Jézusnak nem volt fontos, hogy tanításai megőrződjenek távolabbi vidékek, és későbbi korok emberei számára? Tanításai csak az akkori mának szóltak?
  • ManoNegra
    Én nem mennyországra és pokolra gondolnék, hanem egy jobb vagy rosszabb planétára, ahova leszülethetek, az érdemeimnek megfelelően.
    Persze, én is úgy élek, ahogy jónak látom, van olyan, amire egyszerűen nem vagyok képes, például odafordítani a másik orcám. Ahhoz szentnek kel lenni.
  • Balumann
    Az én fejemben rengeteg minden megfordult, erre mondjuk nem emlékszem. :-)
    Én az ilyesmit, hogy mennyország, pokol (ígéret, fenyegetés), örök boldogság, hasonlót mindigis hülyítésnek, mondhatni politikai szövegnek tartottam mindigis (elég hatásos eszköz), ráadásul a kérdést tudományos oldalról megközelítve méginkább megerősítve érzem ezt.
    Mellesleg szerintem nem is szabad etalonnak tekinteni bárkinek a tanításait, életét, én úgy vagyok vele, hogy tanultam a kereszténység és a buddhizmus tanaiból, de úgy élek, ahogy én is jónak látom. :-/
  • ManoNegra
    Én úgy vagyok ezzel a kérdéssel, hogy Jézus tanításai számomra az etalon. Az egy igazodási pont és ahhoz képest vizsgálom meg például az Ószövetséget, vagy akár más gnosztikus tanokat. Nem hiába egyik kedvenc gnosztikus tanítóm szinopei Markion.
    Az egyébként meg sem fordul a fejedbe, hogy Jézus több lehetett mint egy egyszerű ember, és amit tanít, az egy kulcs ahhoz, hogy az életed elmúlásával egy jobb világba kerülj?
  • Balumann
    Furcsa, hogy ennyire eltérő szinte mindenkinek a véleménye ezzel kapcsolatban (meg úgy a tudomány-vallás területén is).
    Bár én nem tartom magamat túltájékozottnak a témában, én egyszerűen úgy gondolom, hogy Jézus egy egyszerű ember, egy vezető egyéniség volt (úgy nevelték, sokan hittek is benne), aki "jó dolgokat" tanított (például "Isten előtt" mindenki egyenlő (ez már ütközött ugye a zsidó- és a többi vallással, amik mindig az adott népre vonatkoznak), szeretetet, önzetlenséget hirdetett, elítélte a kapzsiságot, stb), és ezt akármennyire is üldözték, nem tudták megakadályozni, hogy terjesszék.
    Múltkor láttam egy dokumentumfilmet Júdás evangéliumáról, abban azt mondták, hogy több mint 30 evangélium íródott (mind Jézus halála után, valamelyik 100-200 évvel), nyilván amíg nem volt egységes (egyház), addig terjedt mindenfele, más-más változatában.
    Aztán rájöttek, hogy mekkora lehetőség van ebben is (politikai), a többit meg már ismeri mindenki (inkvizíció, vallási indokolt háborúk, stb.) -> ami miatt a legtöbben elítélik a kereszténységet.

King of roads (#78):
    "Az evolúció az megint csak egy elmélet a sok közül,ahogyan a nevében is benne van, alapvetően nem áll szilárd alapokon, és arra is lehetne találni rengeteg ellentmondást ennyi erővel. Ez egy elfogadott nézet, hiszen kizárva a természetfölötti dolgokat materiális módon magyaráz meg mindent, ami az emberek többségének szimpatikusabb, mint egy teremtő Isten elmélete."

Ezt már milliárdszor kitárgyaltuk ezen a fórumon. Az evolúciót Darwin elméletként vetette fel, ma már ennél jóval több, a fajok változását írja le a tudományos megfigyelések alapján. Az evolúcióba ugyanúgy belekerülhetne a mesterséges beavatkozás is, ha arra szükség lenne, de nincsen.
    Mellesleg az elmélet sem jelenti azt, hogy csak valami fantáziálgatás lenne, az elmélet egy lehetséges magyarázata annak (egyértelmű ellentmondások nélkül!), amit tudományosan még nem tudtunk teljesen bizonyítani (csak másból következtetni).
  • hundredeyes
    Aki azt mondja, hogy a zsidók az okai a jelenleg uralkodó gazdasági válságnak az rendkívül ostoba...
  • Nemzsidó
    A zsidó emberfaj teremtése nincs 6000 éves, tehát a judeizmuson alapuló vallások szemszögéből az egész világmindenség teremtése történt hatezer évvel ezelőtt. Az emberi faj teremtése egyébként is több lépcsőben történt. A Biblia szerint egy új faj a zsidó, akik Ábrám Ur városából való kiűzetését követően, valamilyen genetikai beavatkozás, és/vagy természetes mutációk szerencsétlen variánsaként jöttek létre, egyszer csak megjelentek minden előzmény nélkül. Az erőszakos zsidóvá tétel Ábrám szolgálóival kezdődött, és ezer éveken át tart (körülmetélés). Arról is tudni, hogy ártatlan embereket fényes nappal az utcán lefogtak, s e műveletet akaratuk ellenére elvégezték rajtuk. Bizonyosan azért, hogy nehezebb legyen az így keletkezett sokaságban ráakadni az eredeti génmódosítottakra. Nem lehet véletlen, hogy saját teremtőjük (megalkotójuk) is, már a kezdetek kezdetén ki akarta irtani e fajt (Izsák) az eredeti emberfaj közül, s e gének hordozóit több generáción keresztül üldözte (pl. Jákob). Véleményem, hogy a reptilián-faj földi telepítése lehetett ez, s ezért kiválasztottak, ezért nincs eredetük, saját teremtéstörténetük. Mégis minden ember érzi, valamiben mások, mint mi.
    Hány esetleírást említ a Biblia, hogy azokban az időkben még szinte szaporodásképtelenek, ezért "beavatkozások" szükségesek, hogy utódok jöjjenek létre? Ez a számadat pedig csak töredéke lehet a tényleges beavatkozások mennyiségének, mégis jelentős arányú "csodatételről" tudunk. Miért volt ennyire fontos ezek tényét (nem természetes születés) feljegyezni?
    Nem áll szándékomban "zsidózni", csak a Bibliában található anomáliákat feszegetem, pusztán a valláskutatásra összpontosítva.
  • Rotcsa

• Rotcsa
    "Nem olvastam el, de sg-n alapból nem valami hihetőek a cikkek"

De azért ide jössz trollkodni a fórumokba, meg a cikkek alá...:D Vicces...
    A cikk arról szól, h egy paciens agyának olyan részei sérültek nagyon durván, ami miatt azt se kellene tudnia,h Ő most egyáltalán ember, asztal, vagy betonoszlop és mégis megmaradtak  a személyiségjegyei...:D

A többit meg majd megcáfolják mások...
  • King of Roads
    javítás
    " Föld és az emberiség 6000 éves. " nem emberiséget, hanem világmindenséget vagy vmi hasonlót akartam írni. hisz épp írom, hogy 6000 éves az emberiség, aztán meg mégse? csak egyszer kell, hogy ellentmondjon egy keresztény és egyből rászállnak :D
  • King of Roads
    dínók: a Biblia attól függetlenül, hogy nem tesz említést ezekről nem zárja ki, hogy léteztek valaha. Tudom, hogy a szkeptikusok azzal érvelnek ilyenkor, hogy az olyan dolgokról talált leletek amikről bizonyított, hogy több millió vagy milliárd évesek, ellent mond annak, miszerint a Föld és az emberiség 6000 éves. De ilyet soha senki nem mondott. A bibliakutatók az ember teremtését becsülik 6 ezer évvel ezelőttre, nem a világmindenség kezdetét. Itt pedig oda lyukadunk ki, hogy az 1Mózes 1:1 és az 1Mózes 1:2-ben az eredeti héber szövegben található egy olyan kifejezés, amely azt sejteti, hogy az 1Mózes 1:2-ben leírtak nem közvetlenül az 1Mózes 1:1-ben leírtak után történtek, hanem a két versszak között eltelhetett több millió vagy milliárd év, ami alatt létezhetett egy Ádám előtti korszak, ki tudja mettől meddig, és hogy azt mi jellemezte, és kik vagy mik éltek. Ami történt pedig valószínűleg Lucifer lázadása és az égből való levettetése, amiről szintén említést tesz a Biblia.

Az űrutazást viszont nem értem, mi miatt hoztad föl.

Az evolúció az megint csak egy elmélet a sok közül,ahogyan a nevében is benne van, alapvetően nem áll szilárd alapokon, és arra is lehetne találni rengeteg ellentmondást ennyi erővel. Ez egy elfogadott nézet, hiszen kizárva a természetfölötti dolgokat materiális módon magyaráz meg mindent, ami az emberek többségének szimpatikusabb, mint egy teremtő Isten elmélete.

józan ész: szerintem a józan ész fogalma mindenkinek mást jelent. A te általad józannak vélt gondolkodással egy más kaliberű embernek még lehetsz tök hülye (ezt nem sértésnek írtam, remélem érted, hogy mit akarok). a józan ész szubjektív dolog, a valóság és a tények pedig objektív. Számomra a legnagyobb probléma két dolog: 1, mi emberek porszemek vagyunk ebben a hatalmas világegyetemben, éppen ezért semmiről sem jelenthetjük ki 101% biztosan, hogy nem létezik. 2 pedig, hogy ennek ellenére mégis rengetegen hiszik azt, hogy ők mindent tudnak és amire ők azt mondják, hogy az nincs, akkor az úgy is van (hogy nincs). Ez viszont előítélet. Ezen pedig mindenki maga tud dolgozni, már ha fölismeri. A Biblia éppen az okoskodást és a kemény szívet hozza föl az ember egyik legnagyobb problémájának, ami vezetett sok bajhoz (Róma levél). És ez ma is ugyanúgy tart. Az Írások szerint pedig pontosan ez (is) választ el attól, hogy megismerjük az igazságot. Amíg mi emberek mindig mindent jobban tudunk, addig miért várunk el Istentől bármit? Így megy ez emberek között is. Ha valaki ezredjére mondja nekünk, hogy ami valójában kék színű az piros, akkor egy idő után ráhagyjuk.

A nincs lélekre pedig: http://hetek.hu/hit_es_ertekek/201210/a_menny_letezik
  • High end PC #77
  • Fehercsoki
    Na akkor ugyanaz a célom mint a topic célja...

#75 Nem olvastam el, de sg-n alapból nem valami hihetőek a cikkek, egyébként meg ha meg tudnád cáfolni amit írtam már megtetted volna:)
  • Rotcsa
    Nem szeretném én sem a listád boncolgatásával offolni a topicot, de csak nem állhatom meg az 5. pontodat!
    Kérlek, olvasd el ezt: http://www.sg.hu/cikkek/91637/hol_lehet_az_elme_az_agyon_belul
    Még szerencse, h emlékeztem rá! :)) Így legalább nem nekem kell hinned...