754
Avagy: Ami a Bibliából kimaradt
-
#354 Volt raptor-trex-jézus hibrid de volt rendes vélemény is. Szóval aki máshogy gondolkozik mint te és biztos az igazában az már arrogáns? Az én életem biztos, hogy nincs elpazarolva, mivel én úgy élem ahogy szeretném(már amennyire ez lehetséges), viszont egy átlag keresztény élete arról szól, hogy olyan bűnökért alázkodik meg egy olyan varázsgáznak(mivel isten mindenhol ott van, ezért elfoglalja a rendelkezésre álló területet, ez csak azt jelentheti hogy egy gáz, mivel ez csakis a gázok jellemző tulajdonsága, ja és persze gravitáció nem hat rá), amit valójában soha sem követett el, ezért úgy gondolom, hogy ez nem más mint egy élet elpazarlása, és élni tényleg csak egyszer lehet, nem lesz több esély, ezért kár elpazarolni, de persze azt csinálsz amit akarsz, nem vagyok álszent, nem akarok senkit ettől megmenteni, csak jó rajtatok nevetni...
#348 Nem értem az idézet lényegét, aki meghal az nem lehet idióta, csak egy kupac lerágott csont. -
ManoNegra #353 Szorítva? Na ne már... Készséggel elismerem, ha valamiben igazad van, de ha úgy vélem nincs, akkor miért kellene elismernem. A múltkori "vitánk" abból adódott, hogy belinkeltem valamit, amit te hülyeségnek tartasz. Ezzel nincs baj, de azzal már igen, hogy utána belinkelsz valami olyat, amit nem hiszek el, majd rám próbálod tukmálni, hogy ha azt elhiszem, akkor a te bárhonnan előhalászott agymenésedet is el kell fogadjam, mert te azt mondod. Nem, nem kell! És ez nem tüske növesztés, csak úgy érzem eleget próbálkoztam veled normálisan beszélgetni, de be kell látnom, hogy nem megy. Ahogy fehércsokival sem, pedig Isten látja lelkem, megpróbáltam. -
ManoNegra #352 Az nem vélemény, hogy a raptorjézusaival tolakodik ide, ráadásul nem is először. Az trollkodás, és nem túl kreatív... -
hihy #351 Te azután nem a szeretet hullámait generálod.
-
hihy #350 Tudom, hogy csak félbarátok vagyunk, de azért rád kérdezek.
Azért, mert Fehércsoki-nak van egy, az ő által igaznak vélt véleménye, hite, miért arrogáns??
Köztünk is az a probléma, hogy ha egy kicsit is szorítva érzed magad, rögtön tüskéket növesztesz. -
ManoNegra #349 Miből gondolod, hogy egy keresztény elpazarolja az életét, de egy arrogáns ateista (mint te) nem? -
Saintgerman #348 "A férgek azok ugyan úgy férgek a föld alatt, mint felett... az idióták azok meg úgy élve, mint holtan is idióták maradnak"... -
#347 Ez amúgy a biblia bővített változatának 666. oldalán van, jézus mondja. -
#346 "Bolondok a keresztények, mert elpazarolják az egész életüket és még jól ki is röhögik őket de végül ugyanúgy csak a föld alá jutnak mint mindenki más" -
ManoNegra #345 A ruha, rukha szónak több jelentése van, melynek a szellem mellett egyik jelentése a gőg, büszkeség. A Pesitta keleti Biblia úgy írja ezt az igét, hogy "boldogok az alázatosak (szegények a büszkeségben), mert övék a mennyek országa"
A református Biblia az alábbi magyarázatot fűzi az igéhez: lelki szegények, akiknek szükségük van Istenre. Az alázatos ember Isten útját keresi és nem a sajátját járja.
link -
ManoNegra #344 Máté 5. 3. Boldogok a lelki szegények: mert övék a mennyeknek országa -
#343 Amúgy úgy hallottam, hogyha eljön újra jézus akkor össze fog csapni Ozzy Osbourne-al és a győztes dönt majd arról, hogy hogy is alakuljon a világ sorsa.(bár ha Ozzy nyer akkor inkább a felesége Sharon lesz az aki irányítani fog...Ozzy elég papucs) -
#342 Hibridet írtam én is...És nem könnyebb volt a víznél, hanem csak kisebb a sűrűsége, ezért is van az, hogy isten mindenhol ott van, mégsem kimutatható semmilyen méréssel, olyan kicsi a sűrűsége, hogy nagyon messzire kéne mennünk hogy találjunk istenrészecskét. Tablettás "bor"ért pedig nagyon becsülöm, mit innának az egyetemisták ha nem lenne kannás?:O -
ManoNegra #341 Az apokalipszis nem csak az Ószövetségben jelenik meg, az Újszövetségi jelenések könyvében szereplő látomás is apokaliptikus. Korántsem biztos, hogy csak a zsidóknak szól. Az pedig, ha a bűnös elnyeri a méltó büntetését, nem biztos hogy rossz Istent feltételez. -
Saintgerman #340 ez már tényleg gusztustalanság amit itt mûvelsz -
Nemzsidó #339 Ha küldetése volt a zsidók között, nem is lehetett volna kívülállót megbízni, tehát valóban közéjük kellett születnie. De nem lehetett zsidó származástanilag, mert akkor a küldetése elbukik. Neki saját mesterét kellett követnie, aki nem a zsidók istene volt. Ezért is nevezhették a világ összes emberének megváltójának. Nem elzsidósítani akart, hanem zsidómentesíteni, abban az értelemben, hogy kialakulófélben lévő dogmarendszerüket felülírja. S megmenekül ezzel nemcsak a zsidó faj, de az egész emberiség. Kár. Kár, hogy nem jött össze neki... Majd jön egy másik... más eszközökkel :) Az apokalipszis csak a zsidóknak szól, más kultúrák nem említenek ilyen jellegű mészárlásokat, mint a "jó" Isten fiának újabb eljövetelekor. Csak ezek rettegnek egy Istenfi visszatérésétől, pedig nem is maga az Úristen készül idelátogatni. Vagy az űrfegyverkezés már ezt a védekezést készítette elő? -
Nemzsidó #338 Ne kavarj! Jézus nem az aminek itt gúnyolod. Majd jól "megver" ha újra eljön. Vedd tudomásul, hogy nem raptor, CSAK hibrid. GMO-humanoid. Túl magas volt az akkori korban, hogy jól lássák követői, vélhetően birtokolta a tömeghipnózis keltésének ismereteit, könnyebb volt a víznél, mert azon is járt, fájdalomküszöbe a zéróhoz közelít, természetgyógyász, kézrátétellel gyógyító, jövendőmondó, smerte a modern kémiát (tablettás bor), ésatöbbi... -
ManoNegra #337 Lehet. Az mindenesetre kitűnik az Újszövetség rengeteg pontján, hogy teljesen más elképzelései voltak mint a farizeusoknak. -
#336 Pontosan, és az emberi fajtól való különválást a dinoszauruszok segítették volna elő! Hiszen jézus raptor-trex hibrid volt! -
Nemzsidó #335 "...mindjárt újat nem kíván, mert azt mondja: Jobb az ó"
Jézus talán nem is új tanításokat akart a zsidóknak adni, hanem a régit, amit ők elvetettek. Régi "kereszténységet" a talmud lassan kristályosodó eszmecsökevényei helyett, ami ebben a tekintetben új dogmarendszernek számított a befogadó nemzetek körében. A zsidók szűkebb törzsi csoportjaiban a szokásos bálványimádat mellett megjelent az emberi fajtól való különválás gondolata. Ezt kellett volna Jézusnak visszazökkenteni a helyes útra, tudatni velük, ők nem "emberfelettiek", nem a szó szoros értelmében kiválasztottak attól, hogy egy középszerű "istenféle" szóba állt velük. -
#334 Itt egy kellemes hangvételű dal a dinoszauruszokról(köztük jézusraptortrexről is szól):
-
ManoNegra #333 -
#332 ITT A VALÓSÁG! Ez nem egy rajz vagy egy festmény, hanem egy fénykép, ennek hinnetek kell:
-
ManoNegra #331 Biztos figyel, és csóválja a fejét szegény... -
#330 Eltűnt a kép, jézus biztos figyel és nem engedi hogy feltárjam a valóságot:S -
#329 Ezt a képet most találtam, igazinak tűnik...
-
ManoNegra #328 Engem ez csak megerősít abban a hitemben, hogy Jézus el akart szakadni a hagyományoktól, teljesen új alapokra akarta helyezni a tanításait. Ezért pár száz évvel később eretnekként üldözték volna. -
Keveqiah #327 Ne csigázz tovább. Ki vele -
ManoNegra #326 29. És Lévi nagy lakomát készíte néki az ő házánál; és vala ott nagy sokasága a vámszedőknek és egyebeknek, a kik ő velök letelepedtek volt.
30. És köztük az írástudók és farizeusok zúgolódának az ő tanítványai ellen, mondván: Miért esztek és isztok a vámszedőkkel és a bűnösökkel?
31. És felelvén Jézus, monda nékik: Az egészségeseknek nincs szükségük orvosra, hanem a betegeknek.
32. Nem azért jöttem, hogy az igazakat hívjam, hanem a bűnösöket a megtérésre.
33. Azok pedig mondának néki: Mi az oka, hogy a János tanítványai gyakorta bőjtölnek és imádkoznak, valamint a farizeusokéi is; a te tanítványaid pedig esznek és isznak?
34. Ő pedig monda nékik: Avagy mívelhetitek-é azt, hogy a lakodalmasok bőjtöljenek, a míg a vőlegény velök van?
35. De eljőnek a napok, és mikor a vőlegény elvétetik ő tőlök, akkor majd bőjtölnek azokban a napokban.
36. És monda nékik példabeszédet is: Senki nem toldja az új posztó foltot az ó posztóhoz; mert különben az újat is megszakasztja és az ó posztóhoz nem illik az újból való folt.
37. És senki sem tölti az új bort ó tömlőkbe; mert különben az új bor megszakasztja a tömlőket, és a bor kiömöl, és a tömlők is elvesznek.
38. Hanem az új bort új tömlőkbe kell tölteni, és mind a kettő megmarad.
39. És senki, a ki ó bort iszik, mindjárt újat nem kiván, mert azt mondja: Jobb az ó.
http://biblia.hu/biblia_k/k_42_5.htm
Ez vajon mit akar jelenteni? -
#325 Tudom. Az a baj, hogy az emberek buták, ha nem lennének azok már rég belekergették volna őket az óceánba. Nincs olyan sok belőlük, lazán meg lehetne csinálni. -
ManoNegra #324 De a történet a győzelmükkel zárult, és ha körbenézünk, ismét vonható párhuzam... -
#323 Nem meglepő ami történt, számítani lehetett rá, hogy ki akarják majd őket irtani. -
ManoNegra #322 Szerinted lehet benne valami, hogy "felülről" kaptak segítséget, ahogy a Tórában van? -
Nemzsidó #321 Így igaz! -
ManoNegra #320 Való igaz, elég rossz a helyzet, de nem hiszem, hogy minden_A_zsidók hibája.
Mindenesetre félelmetes, hogy meg van írva, meg az egész Ószövetség is félelmetes, például az első tervezett, - a zsidók kiirtására vonatkozó történet is meg van írva. Nem igazán tudom mit higgyek, ha ez el volt tervezve előre, a terv végrehajtásához többre van szükség, mint szent iratokra. Aztán lehet hogy "véletlenül" történik mindez, bár kicsit sok a véletlenekből... -
#319 Elég undorító a mai társadalom, mindenhol a népbutítás megy, minden teli van reklámokkal, mindent csak le akarnak nyomni az emberek torkán, mindenhol nagy zsidó vállalatok, még 10 évvel ezelőtt is jobb volt a helyzet, az utóbbi pár(~5) évben bontakozott ez ki nagyon=/ -
#318 Lett volna esélyünk 2. VH-ban, csak sajnos az országokat pont a zsidók vezetik és az ő akaratuk teljesül nem pedig az embereké, ezért akkor véglegesen elpusztították a normális élet lehetőségét=/ -
ManoNegra #317 Hát igen... -
ManoNegra #316 Ez ugye, a zsidók szent könyvéből van, amit valamiért a kereszténység is elismer isteni ihletettségűnek. Érdekes, hogy ennek ellenére, a pápai hatalom sokáig tiltotta a kamatszedést, a zsidókat pedig (vélhetően ezért) előbb-utóbb mindenhol üldözték. Szóval le lett írva több mint két ezer éve, mégsem tud ellelne védekezni a világ. Ha így nézzük, mégiscsak lehet benne valami, hogy a zsidók Isten kiválasztott népe, mert hiába volt ott más előtt a recept, mintha erre lennének teremtve.
Viszont itt jön az, hogy Jézus, és az Újszövetség, teljesen más irányt vesz, mondhatni szöges ellentéte az Ószövetségnek. Ezért gondolom azt, hogy az Ószövetség istene, a zsidók istene nem az, akit Jézus Atyjaként nevez.... -
#315 De amúgy aki mondjuk nem kampósorrú kobold az nem érzi úgy hogy isten őt nem szereti és alárendeli a zsidajoknak, és csak szolgaságra lett teremtve?