Gnoszticizmus-Az õsi kereszténység
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Elképzelhetõ, hogy innen ered a "kezesbárány" kifejezésünk.
„Uram, szabadítsd meg Magyarországot ezektől a banditáktól!"
Azt, feltételezem továbbra sem érted, miért idéztem a példabeszédet, ahogy azt sem, mit mondott Jézus...
A juhok természetes tulajdonsága az, hogy mindig követik az elöl (elõttük) járókat, megismerik a kolompja hangját, bégetését és szagát. Ezért néhol, így például a Kiskunságban, Somogyban, Palócföldön és Kalotaszegen szokásban volt az ún. vezérürük, Kalotaszegen nagyberbécs vagy gazdaberbécs nevelése és használata. Nagytestû, ivartalanított kosokat, tehát ürüket a juhász már a heréléstõl magához, mint mondják, kézhez szoktatott és betanította arra, hogy hívásra õt kövesse. Gyakran külön is adott nekik sót, zabot vagy kenyeret (Kiskunság). Mindegyiknek kolompot is kötöttek a nyakába. Egy-egy nyájban akár négy-hat vezérürüt is tartottak. Ezeket speciális nyírással is megkülönböztették a többiektõl. A nyakán gallért, a farán pedig gatyát hagytak, tehát nem nyírták le mindenütt a gyapját. A vezérürüknek rendszerint nevet is adtak: Szárcsa, Rigó, Pillangó, Hattyú. A juhász mindig nevén szólította a vezérürüt, amely „a harmadik oromról is gazdájához vezeti a nyájat”
<#nezze>#nezze>
„Bizony, bizony, mondom néktek: aki nem az ajtón megy be a juhok aklába, hanem másfelõl hatol be, az tolvaj és rabló; de aki az ajtón megy be, az a juhok pásztora. Ennek ajtót nyit az ajtóõr, és a juhok hallgatnak a hangjára, a maga juhait pedig nevükön szólítja és kivezeti. Amikor a maga juhait mind kivezeti, elõttük jár, és a juhok követik, mert ismerik a hangját. Idegent pedig nem követnek, hanem elfutnak tõle, mert az idegenek hangját nem ismerik. Ezt a példázatot mondta nekik Jézus, de õk nem értették, mit jelent, amit mondott nekik. Jézus tehát így szólt hozzájuk: Bizony, bizony, mondom néktek: én vagyok a juhok ajtaja. Aki énelõttem jött, mind tolvaj és rabló, de a juhok nem is hallgattak rájuk. Én vagyok az ajtó: ha valaki rajtam át megy be, megtartatik, az bejár és kijár, és legelõre talál. A tolvaj csak azért jön, hogy lopjon, öljön és pusztítson: én azért jöttem, hogy életük legyen, sõt bõségben éljenek. Én vagyok a jó pásztor. A jó pásztor életét adja a juhokért. Aki béres és nem pásztor, akinek a juhok nem tulajdonai, látja a farkast jönni, elhagyja a juhokat, és elfut, a farkas pedig elragadja és elszéleszti õket. A béres azért fut el, mert csak béres, és nem törõdik a juhokkal. Én vagyok a jó pásztor, én ismerem az enyéimet, és az enyéim ismernek engem, ahogyan az Atya ismer engem, én is úgy ismerem az Atyát: és én életemet adom a juhokért. Más juhaim is vannak nekem, amelyek nem ebbõl az akolból valók: azokat is vezetnem kell, és hallgatni is fognak a hangomra: és akkor lesz egy nyáj, egy pásztor.” (Jn 10,1-16).
Aztán még egy érdekesség: Egy modernkori markionista
Egyébként nem pontosan idéztem Manit.
Úgy mondta körülbelül, hogy nem ismeri meg a halált az aki érti és az öröklétet megismeri az aki megérti a tudást.
Szerintem ez kb annyit tesz, hogy aki megismeri a gnózist az felismeri az újjászületést és azt is, hogy a tudat soha nem vész el.
De amíg a sötétség uralkodik meghal az ember és újjászületik vagy felemelkedik mert nincs dimenzióváltás( fény felemelkedés)
De ha megtörténtik az anyagban a felemelkedés akkor az ember is örökké él, nincs a halál illúziója és minden fajta sötét illúzió megszûnik.
Azt vetik a szemére, hogy tanítása különbözõ tanok elemeinek az összeillesztése volt, de ugyanakkor úgy is tekinthetjük, hogy kihámozta és összerakta belõlük az igazság töredékeit, hogy újból a teljes világosságba állítsa õket. "
forrás
Szakrális Geometria - Az alapok 1. rész
Szakrális Geometria - Az alapok 2. rész<#wave>#wave>
Esetleg fedd fel a valóságot, had világosodjak meg.
A mai napig folynak ilyen beszivárgásos, eltorzítós dolgok. Még pár hónapja sincs, hogy az egyik "legbõszebb" szélsõjobbos (látszólag) csodálkozó szemmel megkérdezte, hogy akkor Héberberger nagymama tényleg zsidó volt?
Viszont, hogyha Jézust az ilyenek miatt lezombizzuk, és eldobjuk a kereszténységet, akkor elérték a célt. Hatott a dolog.
Milyen tünetei lehetnek a holoklausztrofóbiának? Körülzárva érzem magam egy t?lem idegen népség helyben és id?ben távoli félelmeit?l.
S ki volt az elsõ, akit Pál-nak hívtak? Csak nem Naposz ikertestvére Pálosz? S e Saul róla neveztetett volna el, de mégsem válhatott azzá? Vagyonról való lemondással akart volna szenté válni, mint Gautama Sziddhártha (Buddha > Buda)? Csakhogy Buddhát senki nem akarta halálra kövezni, neki sikerült célt érnie. (Naposz és Pálosz = Hunor és Magyar, kik Noah unokájának, Nimródnak gyermekei voltak. Hol voltak még akkor a zsidók? Hol volt Jhvh? Még Baál isten kora elõtt járunk.)
Különben is görög volt, római, vagy zsidó ez a Saulus? Mikor melyik? Itt is élnek zsidók, s hol magyarnak, hol zsidónak mondják magukat pillanatnyi érdekeik szerint. Ilyet még Halivúdban is nehezen találtak volna ki, mint ez a vallásalapító. Mert õ az alapító atyja a katolicizmusnak, de nem a kereszténységnek. Jézus, kit személyesen nem is ismert, csak posztumusz lépett elõ fõszereplõként új rendszerében, melyben saját maga is epizodistaként szerepelt, résztvevõként elsõkézbõl szerzett információknak mutatott elszólásokkal valóságlátszatot adva az egész elméletnek. Úgy látszik, divat volt abban a korban Jézus, a "szabad szellemû" vagy az õ általa képviselt isten ismerõseként, vagy legalábbis azok kapcsolattartójaként tetszelegni. Mint ma, akkor is hõs volt a negatív hõs is, lényeg, hogy beszéljenek róla. Különben Sault Mohamed prófétához hasonlíthatnánk leginkább. Dogmarendszere erõszakosságát szintén. De ugyanmár idézz nekem Saultól öt sornál többet, amit Jézus tanításai közül említ. Vagy Isten országát hogyan mutatja be ugyanõ, s mily részletességgel a poklot? Így mit gondplsz, melyik az, melyet jobban ismerhet?
Milyen tünetei lehetnek a holoklausztrofóbiának? Körülzárva érzem magam egy t?lem idegen népség helyben és id?ben távoli félelmeit?l.
Saul története az ingyenkegyelem példázata.
Ez egy eszmerendszer. Milyen észérveket, tényeket szeretnél mellé?
A keresztény hit szempontjából pont annyira lényeges Saul megtérésének történelmi valódisága, mint hogy Luke apja tényleg Darth Vader-e.
Damaszkuszi út
Az hogy a katolikus egyházat milyen céllal hozták létre, és hogy a vezetõi mennyire viselkedtek keresztényien, egy teljesen más kérdés. Itt már fontosak a történelmi tények, viszont az ez irányú kritikát úgy is meg lehet fogalmazni, hogy közben a kereszténységet nem figurázzuk ki.
Kenyér a test, a bor a vér. Test, vér, az két szó, de ha egybemondod, akkor egy harmadik értelmes szót kapsz, testvér.
Egyébként nekem errõl valahogy a vérszerzõdés is eszembe jut... ami még manapság is létezõ dolog. Ez a komaság (vérnélküli vérszerzõdés).
Melkizedek, aki Solyma (sólyom) (görögöknél hierosolyma, ma jeruzsálem) városnak volt a papkirálya kenyérrel és sóval (de valahol olvastam kenyérre, és borral) áldotta meg Ábrahámot, aki tizedet fizetett neki (Ábrahám Melkizedeknek fizetett, a félreértések elkerülése végett).
Hogy Jézus zsidó volt-e? Szinte biztos, hogy nem. Egyébként szinte majdnem mindegy.
Hogy Jézus hova, és mikor született, és mikor halt meg, annak nagyon fontos asztrológiai és asztronómiai jellemzõi vannak, amit nem lehet figyelmen kívül hagyni. Most nem akarom részletezni, rengeteg elõadás foglalkozik ezzel a témával. Itt most elég csak annyi, hogy térben és idõben oda született ahol a legnagyobb sötétség volt, ahova leginkább kellett vinni a fényt. Hogy ez sikerült-e neki... nem tudom.
Ez egyébként igaz a precessziós hónapokra is, és az egy évkörön belüli hónapokra (téli napforduló) is.
Persze lehet azt mondani, hogy az egyházi vezetés, hát... hátsószándékoktól nem mentesen mûködött a történelem során, de azért egy ilyen laza tollvonással ne dobjuk már a kukába az egész keresztény szellemiséget.
Az emberiség nagy tragédiája, hogy a hazugság vált mérvadóvá, a gondolkodókat pedig konteó hívöknek titulálták.
" >>> A dogma természete (spontán válasz olvasói kérdésre)
forrás: antidogma.hu, h, 2012/01/02 - 11:24 Saulizmus
Minden dogma annak a szükségességébõl ered, hogy a jó népet olyan vallásos hiedelmekhez csatlakoztassák, amelyeknek semmi közük a természeti törvényekhez, amelyek pedig - ha úgy vesszük - az egyedüli valóban „isteni” törvények.
Például ez a Saul nevû bibsi agitátor (mindnyájan azok), akinek az volt a küldetése, hogy lerombolja az európai vallást, elmegy a római papokhoz és azt mondja nekik: „Egy kozmikus zsidó zombi küldötte vagyok, akinek hatalmában áll örök életet adni nektek, ha jelképesen megeszitek a húsát, és telepatikus úton tudatjátok vele, hogy szeretitek, minekutána leveszi a lelketekrõl az ártó erõt, amely azért van ott, mert egy oldalborda-nõt meggyõzte egy beszélõ kígyó, hogy egyen meg egy almát.”
„Az összes mítosz közül, amit csak ismerünk, ez a legpocsékabb, de végül is mindenkinek olyan vallása van, amilyet érdemel, és Rómában az összes kultusz engedélyezett...”
– Ez nem egy mítosz, válaszolja a bibsi, ez maga a betû szerinti történelem! És ez az, amely bennünket, tetves sivatagi csavargókat a „választott néppé” tesz, amelynek át kell engednetek a földjeiteket és a javaitokat!
– Kopj le, bibsi, amíg szépen mondjuk, így a papok...
Saul felkeresi tehát a kaszton kívüli csõcseléket a nyomortanyájukon.
„Ha beveszitek a mesémet, papok lesztek a papok helyett (ami zsidóul azt jelenti: ha Jézus-Krisztus nem halt meg és nem támadt fel, akkor a hitünk hiábavaló).”
– Rendben, mondják a kaszton kívüliek, a gond csak az, hogy a népesség maradéka nyilván kissé gyorsnak fogja találni a társadalmi felemelkedésünket...
– Nem probléma, válaszolja a zsidó, létre fogjuk hozni az allegória fogalmát, amelyrõl tilos azt hinni, hogy nem a valós történelem. Ezt dogmának fogjuk hívni...
(A módszer azóta is virágzik. A zsidók által meghirdetett legutóbbi dogma a soa.) <<< "