Avagy: Ami a Bibliából kimaradt
  • Balumann
    Furcsa, hogy ennyire eltérő szinte mindenkinek a véleménye ezzel kapcsolatban (meg úgy a tudomány-vallás területén is).
    Bár én nem tartom magamat túltájékozottnak a témában, én egyszerűen úgy gondolom, hogy Jézus egy egyszerű ember, egy vezető egyéniség volt (úgy nevelték, sokan hittek is benne), aki "jó dolgokat" tanított (például "Isten előtt" mindenki egyenlő (ez már ütközött ugye a zsidó- és a többi vallással, amik mindig az adott népre vonatkoznak), szeretetet, önzetlenséget hirdetett, elítélte a kapzsiságot, stb), és ezt akármennyire is üldözték, nem tudták megakadályozni, hogy terjesszék.
    Múltkor láttam egy dokumentumfilmet Júdás evangéliumáról, abban azt mondták, hogy több mint 30 evangélium íródott (mind Jézus halála után, valamelyik 100-200 évvel), nyilván amíg nem volt egységes (egyház), addig terjedt mindenfele, más-más változatában.
    Aztán rájöttek, hogy mekkora lehetőség van ebben is (politikai), a többit meg már ismeri mindenki (inkvizíció, vallási indokolt háborúk, stb.) -> ami miatt a legtöbben elítélik a kereszténységet.

King of roads (#78):
    "Az evolúció az megint csak egy elmélet a sok közül,ahogyan a nevében is benne van, alapvetően nem áll szilárd alapokon, és arra is lehetne találni rengeteg ellentmondást ennyi erővel. Ez egy elfogadott nézet, hiszen kizárva a természetfölötti dolgokat materiális módon magyaráz meg mindent, ami az emberek többségének szimpatikusabb, mint egy teremtő Isten elmélete."

Ezt már milliárdszor kitárgyaltuk ezen a fórumon. Az evolúciót Darwin elméletként vetette fel, ma már ennél jóval több, a fajok változását írja le a tudományos megfigyelések alapján. Az evolúcióba ugyanúgy belekerülhetne a mesterséges beavatkozás is, ha arra szükség lenne, de nincsen.
    Mellesleg az elmélet sem jelenti azt, hogy csak valami fantáziálgatás lenne, az elmélet egy lehetséges magyarázata annak (egyértelmű ellentmondások nélkül!), amit tudományosan még nem tudtunk teljesen bizonyítani (csak másból következtetni).