754
Avagy: Ami a Bibliából kimaradt
-
ManoNegra #154 De, csak ez nagyon messze van attól, amit én teremtésnek nevezek. -
ManoNegra #153 Még nem próbáltam, de az ember mint faj képes. -
#152 De ha a szabadban meghalna akkor már nem is létezik vagy mi? Akkor már nem egy faj? -
#151 Nem az, te az vagy?=) -
#150 Egyébként meg attól, hogy te ezt konkrétan nem írtad le a topicban, hogy nincs más emberhez fogható faj, attól még az nem azt jelenti hogy nem ez a keresztények általános álláspontja. Egyébként is mi alapján hasonlítasz bármilyen fajt az emberhez? Mondjuk az állatok nem tudnak beszélni? Hát a gorillák tudnak, még ha csak jelbeszéddel is, és még egy gorilla is képes felfogni a halált, akkor ti miért nem?:D -
ManoNegra #149 És a "liger" frankón életképes a szabadban is? -
#148 Vicces ez is, hogy mindig úgy értelmezitek át a kis hazugságaitokat, hogy az adott környezetben korrekt legyen, és mindig azt a kellemes hatást nyújtsa, hogy bármi történik akkor is igazatok van, de ha isten ugyanaz maradt, akkor a vallás miért változott meg 2 ezer év alatt? Nem úgy kéne őt tisztelni és úgy tartani be a szabályait ahogy 2 ezer éve azt leírták?
A tudomány azt csinálja, hogy ha valami akár EGYETLEN esetben nem úgy viselkedik ahogy azt egy adott elméletben állították, akkor az elmélet rossz, át kell dolgozni, az eredeti állapotában nem lehet igaz. Ez miért nem igaz a vallásra? Ha kiderül hogy az egész hazugság miért ragaszkodtok hozzá ennyire? Miért csapjátok be magatokat? -
ManoNegra #147 Ha hiszed ha nem, nem célom nyerni, csak érdeklődöm. Egyébként tüzetesen még át sem olvastam, mert közben mást is olvasok. Csak ezt a kettőt kiszúrtam, hogy na ebbe belekötök. -
#146 Egy valamibe belekötsz és úgy érzed nyertél:D:D -
#145 Liger is új fajnak mondható. Nézz magadra, te is 99%ban majom vagy, félig meg mondjuk banán:D Attól hogy nagy az egyezés még nem azt jelenti hogy ugyanaz a faj. -
ManoNegra #144 Akkor olvass vissza kicsit. -
#143 Ja hogy amit nem látok az nincs, oké. -
ManoNegra #142 Új fajokat? Az nem új faj, ha az eper génjébe belelőnek a lazac génjéből, hogy fagytűrő legyen, az attól még eper marad kis babra után... A tudomány még vért sem tud előállítani. -
#141 Keresztények. Ha lenne akkor már 312413243243243243 - 0 lenne az állás az ateisták javára. -
#140 És persze a legrosszabb az, hogy a mai világban ott tartunk, hogy elfogadott állatokat és embereket halomra ölni, istenben hinni, de persze meg is lehet nézni, hogy hol tartunk...Az evolúció meg igen egy elmélet, de csak azért mert az van a nevében hogy elmélet az még nem azt jelenti hogy nem igaz, de tudom, direkt nem akarjátok érteni:S -
ManoNegra #139 Ki mondta, hogy nincs még egy ilyen "csodálatos életforma" és ilyen bolygó? -
#138 Arra meg hogy miért nincs még egy ilyen "csodálatos" életforma mint az ember, esetleg még egy élettel teli bolygó, csak az a válaszom, hogy talán csak mert nem látod már rögtön tudod hogy nincs?:D Olyan válaszokat és bizonyításokat vártok a tudománytól, aminek a töredékét sem várjátok el a vallástól, így hogy akartok rendes képet kialakítani a valóságról? De egyébként senki sem akar titeket meggyőzni, pont ellenkezőleg, a mártírt játsszátok, akiket a csúnya ateisták bántanak, pedig ti vagytok azok akik megpróbálják az embereket befolyásolni, én még olyanról nem hallottam, hogy valaki arra kényszerítené a gyerekét, hogy tanulmányozza a dínókat, vagy mondjuk a világegyetemet, olyat viszont már igen, hogy keresztények verik a gyereküket, ha csak egy picit is kételkedni mer istenben. És az ilyen nevelés és szemlélet eredménye vagytok TI keresztények!(még ha a verés nem is fizikai, csak mondjuk lelki terror és folyamatosan belebeszélés) És ezért nem fogjátok soha ELFOGADNI, nem elhinni, hanem ELFOGADNI a valóságot, és hogy jelentéktelenek vagytok és vagyunk, a halál pedig a vég, de egy ember halála más emberek életét jelenti, ez az élet rendje. Ha holnap leszállna ide egy idegen űrhajó akkor már rögtön ki is lenne rájuk terjesztve a biblia miszerint ők is isten teremtményei, sőt még meg is próbálnátok őket is megtéríteni, megmagyarázni nekik, hogy de már pedig őket is raptorjézus teremtette... -
#137 Hidd el lobotómia után nem marad semmi:) Sérülhet nagyon az agy, sok mindent meg lehet úszni, de a megfelelő részt attól még ki lehet ütni és akkor "volt lélek nincs lélek". De persze lehet próbálkozni, a vallásos embereknek ezt különösen ajánlom=)
#78 Persze hogy nem zárja ki a biblia a dínókat, hiszen nem tudták amikor írták, hogy voltak valaha is dínók. Honnan is tudhatták volna? Hiszen nincs isten aki elmondhatta volna nekik. Az űrutazást meg azért írtam, mivel nem találtak sehol mennyországot, sem istent, viszont találtak vákuumot, nem létezhetne vákum ha lenne isten(aki mindenhol ott van, kivéve vákuumban?), plusz ha mi kivételes helyzetben lennénk mert egy varázsló teremtett volna minket aki nekünk teremtette az egész világot, akkor nem lennénk ilyen jelentéktelenek, nem lehetne ilyen végtelen nagy a világegyetem.
Amúgy ha isten olyan isteni akkor az EMBER miért tud új fajokat létrehozni, miért lehet KLÓNOZNI ha van lélek ami egyedi? Az meg hogy haldokló emberek miket képzeltek be, az kit érdekel? Sok mindentől lehet hallucinálni, aki varázsraptorokkal beszélget nap mint nap az amúgy sem teljesen normális, szóval innen már nincs messze egy "istennel való találkozás, mennyország kapuinak felismerése", plusz ha valaki haldoklik akkor az valószínűleg fáj, és attól is lehetséges hogy beképzel magának valamit, és az életét utána istennek köszöni, nem az orvosoknak akik akár órákig küzdöttek az életéért. Egyébként meg a dínók nem csak azért bizonyíték raptorjézus nemlétezésére mert hogy nincsenek benne a bibliában, hanem azért is, mivel a különböző korszakokban teljesen különböző dínók éltek, plusz egyáltalán éltek, ez csak azt bizonyítja, hogy nem valaki lespawnolta az egész világot, hanem lassú folyamat eredményeképp sok változáson mentek át, meg hát ha voltak dínók előttünk akkor hogyhogy nekünk lett teremtve a világ? Ja hogy nem nekünk, hanem csak nagy szerencsénk van hogy egyáltalán itt vagyunk? És mondjuk nem raptoroknak kéne megalázkodni, hogy majd egyszer ha meghalunk elteleportáljanak minket valami random helyre ami nincs, hanem mondjuk élni és elfogadni azt, hogy nem vagyunk senkik, azért élünk csak mert megszülettünk, az élet értelme MAGA AZ ÉLET, nem pedig istenek kiengesztelése olyan dolgokért amit el sem követtünk.(meg hát raptorjézus alapból nem valami haragtartó, nem kell tőle félni, csak figyeljetek hogy délután haljatok meg, mert általában ő a délutános lélek elosztó, talán még olyan cellát is tud szerezni a mennyországban ahol van internet) -
Nemzsidó #136 Kinek a tanítása? Yaldabaoth...? -
#135 Legnagyobb tanítás -
Nemzsidó #134 "Csak akkor jönnek a dolgok "fentről" is ha már alkalmasak vagyunk rá."
Mint a vízözön is... :) -
#133 Igen ami még érdekes lehet. Ugye azt a tudomány sem tudja tagadni hogy létezik,léteznek másik dimenziók. Tehát a "szellemvilág" nagyon is valós. Egy csomó dolog a helyére kerül ha ebből az irányból/isten,teremtő léte/ közelítünk. Rengeteg megtapasztalás érte-éri az embereket, lehet ezt tagadni, de ettől még ezek valós dolgok. Ami a lényeg nyitottan kell közelednünk minden és mindenki felé. Csak így juthatunk előre az úton, mivel a fejlődés nem áll meg a kedvünkért. Magunknak kell bejárni az utat, ezt senki nem teheti meg helyettünk. ha még nem "értünk" meg erre az nem baj van idő mindenre. Csak akkor jönnek a dolgok "fentről" is ha már alkalmasak vagyunk rá. -
remark #132 Javítás, lemaradt egy idézőjel: Kiindulnak a saját definícióikból, mint pl. "Isten az, amit Istennek az a sok nevetséges ember mond". -
remark #131 Nem értek én ehhez, de azért véleményem nekem is van.
Abból, hogy egyes vallásokban Isten úgy van definiálva, hogy korunk emberét az nevetésre ingerli, még nem következik az, hogy Isten nem létezik. Istent neked kell megtalálni, megérteni, kvázi definiálni. Nem azt kell nézni, hogy a leírásokból mi az ami nem érthető, hanem azt kell nézni, hogy mi az ami érthető, mi az amit te is képes vagy kötni valami általad is érzékelhető valóságelemhez. Csak az a fontos, hogy a világ miből áll, miből épül fel, milyen szabályok mozgatják, az teljesen lényegtelen, hogy mi az amiből NEM áll a világ.
Ha pl. ragaszkodsz ahhoz, hogy Isten egy "földöntúli" intelligenciát definiál, addig ezen földöntúli intelligencia megtalálásáig Isten nemlétezését bizonyítottnak fogod venni. Nézd meg hogy csinálják ezt a "nagyok": Religulous. Ez a film a vallásról szólna? Istenről szólna? A film készítői meg vannak győződve, hogy igen. Kiindulnak a saját definícióikból, mint pl. Isten az, amit Istennek az a sok nevetséges ember mond.
Racionális emberként én abból indulok ki, amit Max Planck mondott:
Both Religion and science require a belief in God. For believers, God is in the beginning, and for physicists He is at the end of all considerations… To the former He is the foundation, to the latter, the crown of the edifice of every generalized world view.
Saját magam számára úgy értelmezem ezt az idézetet, hogy az egybevágjon egyes vallások tanításaival, az Isten nélküli vallások tanításaival, "Isten teremtményeként" saját tapasztalataimmal itt az "Isten teremtette" világban, vagy akár az agykontrollal, és egyéb "nem konvencionális" tanításokkal.
Innen kezdve az is új értelmet nyer, hogy mi az, hogy én is és a világ is Isten teremtményei vagyunk. Ez a kifejezés innen kezdve, hogy "Isten teremtménye", már csak egy megfogalmazási mód lesz, ahol a szó szerinti értelmezéstől pontosan azért kell eltekinteni, mert te magadtól is tudod, hogy mit akar kifejezni, hisz tudod, hogy kizárólag azt fejezheti ki, ami a valóság maga, ami valóságot te magadtól megismertél.
Részben más téma, de nem egészen: Nem találkoztál még olyan leírásokkal, amik direkt úgy voltak megfogalmazva, hogy avatatlan ember ne értse? Honnan tudod, hogy mikor olvasol ilyen szöveget? Mi egyáltalán az ilyen szövegek értelme? Miért készítene bárki is ilyet?
És még akkor ezt lehetne ragozni végtelenségig. -
#130 és én meg jedi lehetnék -
#129 Érdekes egyébként, hogy az agykontrollban (persze attól függ, hogy honnan "tanulja" az ember) is vannak olyan részek, amik túlmutatnak azon, amire valóban képes az agyunk, ez persze az a kategória, hogy "valaki képes volt a jövőbe látás technikával megnyerni 1-1 szerencsejátékot", ez valóban hit kérdése, és sokan ezekből kiindulva tartják hülyeségnek.
Pedig ami miatt valóban hasznos, a gondolkodásmód és meditációs technika elsajátítása, külöbnöző technikák a vizualizációképesség fejlesztésére (lásd villámolvasás, ami úgy szól, hogy 2mp/oldal elolvasására leszel képes, valójában cska meditációs állapotban olvasod el), illetve memorizálás fejlesztés, önszuggesszió (a placebo hatás helyett rájössz, hogy valójában mekkora szerepe van a gondolkodásmódnak, függetlenül attól, hogy abban bízól, Isten gyógyít-e meg, esetleg homeopátiás szerek, vagy a tűk amiket belédszurkálnak, vagy pedig saját magadban), ezek nem hit kérdése, nem mond ellent semminek, és aki végez tanfolyamat, és rászánja azt a rengeteg időt, az megtapasztalhatja. -
Nemzsidó #128 Ha a StarWars-t hamnarabb írták volna, mint a Bibliát, abban hinnének a hívők, s emezt megfilmesítették volna. Égenjárónak hívnák a messiást, Mózes pálcája helyett fénykarddal hadonásznának, stb.
A filmen pedig milyen jól mutatna Jerikó pusztulása, amint csecsemőket, asszonyokat ölnek halomra, s a filmvászonból is folyna a vér. Majd újabb snitten Sodoma és Gomorra, csakis a katasztrófafilmek kedvelőinek.
A sci-fi részben óriások, szárnyas lények, ördögök kergetnék a hitetlenek és hívők tömegeit, a horrorisztikus epizódok kedvelőink pedig szintén akadna a rágcsa mellé izgulnivaló. Ezohíveknek meg csodatételek tucatjai. -
ManoNegra #127 Köszönjük, hogy megosztottad velünk. -
#126 Miért is, van aki abban sem hisz. Na és ettől még működik,nem? Ez nem a mi hitünk miatt van így. Ezek "törvény szerűségek". -
#125 Miután én agykontrollal meg egy kicsit pszichológiával is foglalkoztam, ez a lehető legrosszabb érv szerintem :D -
#124 Kezdj el hinni! Hiszem ha látom helyett, ha hiszem, LÁTOM! Ezt akkor Neked is. -
#123 Megvan a szabad választás lehetősége. Akár hihetnél is benne. -
#122 Na nem offolok tovább. -
#121 Vagy csak azért nincs definiálva konkrétabban Isten, mert akkor netán cáfolható is lenne? :-) Jobb így, hogy nincs definiálva meg nem is tudjuk hogyan csinálhatja (és soha nem is fogjuk), de legalább nem cáfolható, és fennt lehet tartani a hitet. Én így látom, és ez valahogy minden olvasott/folytatott vita során ez erősödik bennem. -
#120 Gyertek és teremtsünk embert, mondta a teremtő társainak/angyalok,vagy istenek szabadon választott verzió/. Kinek kinek hite szerint. Aztán kész volt az anyagi forma, de hiányzott ugye a lélek belőle. Ezt "lehelte" belénk a jó Atyánk A teremtő társai ezután meglepődtek az eredményen mert szeméből Isten dicsősége tükröződött. Ergó mindannyian istenek vagyunk. Kb. ennyi. xD -
ManoNegra #119 Ha a gnosztikus vonulatokra támaszkodunk ebben a kérdésben, (hogy ontopikok legyünk :-)) akkor csak az mondta, aki el szeretné hitetni velünk, hogy ő a Teremtő. -
#118 Ő mondta, ne izélj már. -
ManoNegra #117 Azt szerintem csak mi hisszük, hogy a saját képére formált. :-) -
ManoNegra #116 Remélhetőleg nagyon sok bolygó van még, amin van élet.
Annak én is örülök, hogy a tudomány igyekszik megérteni, hogyan, milyen fizikai törvények működtetik a világunkat, de ha sikerülne egyszer egyenletekkel leírni Istent, az még nem jelenti azt, hogy nem létezik. Nagyon nem is tudjuk hogy definiáljuk, valószínűleg meghaladja a képességeinket, így pedig nehéz erről egymást győzködnünk. De talán nem is kell. -
#115 Hát valóban erről beszélsz, de olyanokat véletlenül sem írsz le, ami miatt valóban következtetni lehet, hogy így történt. Nem a véletlenszerűn van a hangsúly, hány naprendszer, bolygó van (alakult ki), valószínűsége hogy a közel végtelensok lehetőségből legyen egy ilyen bolygó, ami pont optimális az élővilág számára, eklg nagy... sőt távolban már láttunk hasonlót, ha jól tudom.
Hittől elvonatkoztatva egyértelműen azt lehet látni, hogy ez nem egy tervezett világ és a fizikai törvényeken kívül semmi sem irányítja.
És olyan kérdéseket még nem is tettem fel, hogy mégis ki termetette volna és hogyan ezt a világot, miért ne tudnánk megtalálni legalább a nyomát ennek, illetve a tervező hogyan lehetett volna, és még sorolhatnám.
Tehát ok, hogy biztos vagy abban, hogy a tudomány már nem foglalkozik igazából ezzel a kérdéssel, de én szerintem jó megérteni azt is, hogy miért, és szintén szerintem, nincs sok értelme másban hinni.