Gnoszticizmus-Az ősi kereszténység

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Velem is próbálkoztak már Jehova tanúi és Krisnások, de ezek közel sem olyan erõszakosak, tolakodók, mint a reklámozók. Telefonon hívnak, teleszórják a postaládámat, a TV-ben, itt a neten, az utakon, mindenhol a képembe tolják a szemetüket. Gondolom te is tapasztalod, ha ez nem zavar, akkor az a pár térítõ miért?

Abban igazat adok, hogy nehezen tud megújulni az egyház, de Jézusnak szinte az összes tanítása olyan, ami örök érvényû, nem veszik el, sõt, egyre nagyobb szükség lenne rá. És az is igaz, hogy ezt nehezen tudják átadni, meg sem találják az utat a fiatalokhoz. Viszont ez a gyûlölet, amit irántuk érzel, azért nem hétköznapi. Mindezt ráadásul úgy teszed, hogy láthatóan nem tudsz az egészrõl semmit. Na ez az igazi gáz...

„Uram, szabadítsd meg Magyarországot ezektől a banditáktól!"

A saját butaságod kellôképp bizinyított, többre nincs szükség... köszi.. <#ravasz1>

Az emberiség nagy tragédiája, hogy a hazugság vált mérvadóvá, a gondolkodókat pedig konteó hívöknek titulálták.

Fehercsoki
Példa volt, és legalább õk nem tukmálják rá mindenkire a vallásukat, meg hát amit a keresztények mûvelnek az egészen szánalmas, tõlük ilyet még nem láttam.(pl. szórólappal térítés, villamosmegállóban várják velem a villamost és közben tolják a szarságaikat, hogy képzelik ezt?) Továbbá nem az számít, hogy honnan jött valami, csak hogy hova jutott, és meg lehet nézni a mai kereszténységet...(ugyanaz mint 2k éve csak most már gáz, illetve azokat a hazugságokat amikkel bizonyítottan lebuktak-azaz amibe végképp nem tudnak belemagyarázni dolgokat-azokat megváltoztatták)

#301 Na mi az most már érdekelnek a bizonyítékok?😄 Amúgy a nyelvet jól beszélem, de nem értem ennek mi köze a butaságukhoz. Tudod internetrõl lehet tájékozódni, nem kell mindenhol személyesen ott lenni.

Te, mint a megdöthetetlen bizonyítékok embere, honnan veszed, hogy az amerikaiak mind hülyék ??! Jártál már ott ? Megtanultad a nyelvüket ? Beilleszkedtél közéjük ? Vagy csak úgy hallottad, hogy hülyék bizonyítás nélkül ? <#idiota>

Az emberiség nagy tragédiája, hogy a hazugság vált mérvadóvá, a gondolkodókat pedig konteó hívöknek titulálták.

De azért az iszlám is csak egy vallás. Ráadásul közös a gyökere a katolicizmussal.

&#8222;Uram, szabadítsd meg Magyarországot ezektől a banditáktól!"

Fehercsoki
De nem arról beszélek, hanem hogy aki mondjuk 30 éves muszlimként költözik oda és kapja meg az állampolgárságot azt ne vegyük bele, mert nem ott a sok buta ember között nõtt fel.

Amerikát Kolumbusz általi felfedezése óta rengeteg hódító lepte el európából azt a földrészt, de ma, aki megkapta az állampolgárságot, az amerikai. Mindegy honnan jött. Kevés olyan kevert fajú ország létezik mint az USA.

Fehercsoki
Nem tudom hogy alakult meg izrael, az angolok pedig nem bevándorlók, hanem hódítók, persze ez még rosszabb.

<#wow3> Az angolok is bevándorlók, meg az olaszok, az írek, a franciák, a spanyolok, meg az afrikai néger rabszolgák is. Szerinted csak az angolok amerikaiak, a többi meg bevándorló?? Ajvé, nagyobbak a hiányosságok mint hittem...

A katonák nagy része nem azért áll be katonának önszántából mert buta, hanem mert egyrészt kötelezõ, másrészt ha a hazáját kell megvédeni, akkor van elég motiváció. De még így is, nagy részük nem akar embert ölni.

Az átlagemberek még sosem nyertek semmilyen háborút, csupán a vezetõk, de õk meg ugye nem katonaként vannak jelen.

Ebben akár még lehetne is valami, mert az igazi nagykutyák a háttérben húzódnak meg, de ha megnézed hogy alakult meg Izrael, az elsõ szervezet terrorakciókat õk végezték, és a terroristák közül, több miniszterelnöke is lett az országnak, akkor azt kell mondanom, megint tévedsz...

Fehercsoki
USA alatt én az amerikaiakat értem(az angolokat akik kiirtották az indiánokat és elvették a földjeiket), nem pedig a bevándorlókat. Nyilván mondjuk egy japán mérnök nem lesz vallásos aki odamegy dolgozni, egy arab pedig nem lesz keresztény, de ha csak a pusztán "igazi" amerikaiakat nézzük akkor sokkal nagyobb a keresztények aránya.

Fehercsoki
Te is tudod, hogy nem így értettem, hanem úgy, hogy ha valaki olyan helyzeteket agresszívan reagál le, amit egyébként nem úgy kéne.(mint pl. te az elõbb, feleslegesen voltál agresszív, amíg nem unlak meg addig úgysem megyek el innen) Egyébként katonának is a buta emberek állnak be.(önszántukból) Az átlagemberek még sosem nyertek semmilyen háborút, csupán a vezetõk, de õk meg ugye nem katonaként vannak jelen.

Az usában vallásszabadság van. Millió kisegyház, nagyegyház, vallási felekezet van, de a legújabb statisztika szerint, (amit viszont mérnek!) húsz százalék az ateisták aránya. A maradék nyolcvanon pedig osztozik az összes vallás, tehát nem csak a keresztény.

Sok esetben az agresszivitás nagyon is pontosan, racionálisan eltervezett hidegvérû stratégia. Elég megnézni a katonai konfliktusokat. Egyébként nem csak az emberi természet ilyen.

Fehercsoki
Lehet vitatkozni, de ez így van😊 Ilyen az emberi természet.

Fehercsoki
Hát akkor lehet hogy csak becsült adat? Nem tudom, de ezt olvastam. Egyébként az amerikaiak kultúrája alapján elég valószínûnek is tûnik...

Errõl is lehetne vitatkozni, de minek tenném, egyrészt off, másrészt nem is értenéd.

Az amerikaiak vallási hovatartozási statisztikáiról, mert én azt olvastam az egyik lapban, hogy: Sehol, egyetlen intézményben - egyetemen vagy kutatóintézetben - nincs pontos adatbázis a lakosság vallási összetételérõl

Lehet szólni kéne nekik, hogy itt van a fehércsoki, az majd megaszongya...

Fehercsoki
Az agresszivitás is tipikusan a buta emberek eszköze.(erre is nyugodtan rákereshetsz, én nem azt mondom, hogy hidd el, hanem hogy nézz után és gyõzõdj meg róla)

Fehercsoki
Statisztika mert valahol olvastam, nyugodtan rákereshetsz, ez bizony így van. Mit támasszak alá pontosan? Írd le mit szeretnél tudni a valóságról. Nyugi mindjárt megyek el itthonról szóval mára már nyugodtan hihetsz amiben akarsz, de holnap jövök😄

Én sem értem miért nem takarodsz már el innen...

Jópofa gyerek vagy! 😄 Kijelented, hogy az amerikaiak 90%-a keresztény iphone vásárló hülye. Semmiféle statisztikával nem támasztod alá a szánalmas kis állításodat, de a következõ hozzászólásodban már arról kerregsz, hogy a hívõk nem bizonyosodnak meg arról, amiben hisznek. Na kérlek, itt vagyok én, szeretnék megbizonyosodni, támaszd alá, nekem hívõnek, a hazugságaidat! Amíg ez nem történik meg, addig meg játsszál a nácidínós játékoddal...

Fehercsoki
Egyszerûen nem értem, hogy miért vitatkozunk... Már megint ott tartok, hogy nem hiszem el, hogy ilyen emberek mint a keresztények létezhetnek a mai korban, egyszerûen hihetetlen. Szerintem csak trollkodtok és ti sem hiszitek ezt el.

Fehercsoki
Na persze a hit lényege az hogy el kell hinni feltétel nélkül nem? De mond csak, ha be tudnád bizonyítani akkor megtennéd nem? Azt meg hogy mi bizonyítsuk hogy nincs igazatok egyszerûen hülyeség, bizonyítsd be nekem hogy nem él egy másik dimenzióból jött ûrtigris a monitorodban. Ezt hogy bizonyítanád? (ja és láthatatlan a tigris, nincs tömege sem, és mindenféle részecskét átereszt magán, szóval nem kimutatható semmilyen méréssel)

Fehercsoki
Hogy miért gondolom(tudom) hogy a keresztények hülyék? Mert azt amiben hinni kezdenek nem vizsgálják meg, nem ellenõrzik helyességét, hanem csak simán elhiszik, míg egy értelmes lény mielõtt valamirõl felállít egy tézist , alaposan megvizsgálja, hogy biztosan igaz-e, és ha nem igaz, akkor nem sértõdik meg, nem kezdi el bizonygatni az igazát, hanem újabb tézist állít fel ami már javítva van.(így mûködik a tudomány) Illetve persze mondvacsinált meg belemagyarázott "bizonyítékaitok" vannak...

Fehercsoki
Amerikaik 90%a keresztény, amerikai nem tudom hány de sok %a iphonet vesz, úgyhogy kijelenthetõ hogy az amerikai iphone vásárlók nagy része keresztény, a többi meg csak sík hülye. Az tény, hogy csak a hülyék vesznek iphonet, az is tény, hogy csak a hülyék lesznek keresztények, ebbõl szintén csak az következik hogy a keresztények iphonet vesznek. Logika, tudom a bibliában még nem hallottál róla, de kezdj hozzászokni. Nem csak az USA-ban vannak hülyék, nyilván máshol is veszik azt a szart, USA sajnos nagy hatással van a világ többi részére, még ha az ott élõk többsége nem is tud róla, hogy léteznek más országok is.

Na meg hogy CSAK az usában...

Mutass már valami statisztikát errõl, hogy CSAK keresztények veszik azt a szart!

Fehercsoki
Apple-rõl és az iPhoneról beszéltem, amit a buta emberek vesznek akik az USA-ban élnek és keresztények.

Az tény, hogy az USA tele van furcsa "szabadegyházakkal", de hogy õk irányítanák azt a gólemet, azért cáfolnám. Az ország elsõ elnöke is egy egészen más szektának volt a tagja.

Fehercsoki
iPhone is csak egy újabb "vallás", átmossák az emberek agyát hogy pénz fizessenek azért ami nem kell nekik. És nézd meg honnan jön, USA-ból, ahol a legtöbb keresztény van. Véletlen egybeesés? Nem hinném.

#272 Igen de én már várom, de remélem majd a jóisten teremt orkokat is és tiszta gyûrûk ura lesz😄

De legalább ifonnal a pihepuha kézben. 😄

Ó a sötét középkor. Az milyen szép volt, s most oda tartunk megint.

Milyen tünetei lehetnek a holoklausztrofóbiának? Körülzárva érzem magam egy t?lem idegen népség helyben és id?ben távoli félelmeit?l.

Idõszámításunk után ~ 400 körül...

Tekintsünk el attól az apróságtól, hogy idõszámításunk után lett államvallás Rómában, a kereszténység, szerinted nincsenek keresztény tudósok?

Fehercsoki
És meddig tartott a diktatúra? A keresztények cirka 2000 éve rombolják az emberi elmét.

Akkor tanulmányozd át kicsit a kommunista diktatúrát, mit csináltak az ellenálló papokkal, Mindszentyvel, és akkor talán kicsit más szemmel nézed ezt az egészet.

Fehercsoki
A keresztények pont ott vannak mint ahol 100 éve vagy 500 vagy 1000 éve voltak. Ha csak abból lenne keresztény aki magától keresi a vallást, akkor már rég eltûnt volna az egész kereszténység...

Én úgy veszem észre, hogy ez ma már nem így van. Lehet hogy száz éve még így volt, de ma nem azt a kort éljük. Mostanában inkább a keresztények szidalmazása a divat.

Fehercsoki
Nekem nem fáj, csak az zavar, hogy egyre inkább terjed ez a szarság és megpróbálják mindenkire ráerõltetni, undorító amiket mûvelnek a keresztények, sokan még a gyerekeikbe is szó szerint beleverik, aztán meg csodálkoznak ha elmebeteg lesz belõle.

Miért jó az neked? Miért fáj, ha valaki hisz valamiben, amikor azzal nem árt neked, sõt, ha igaz keresztény, akkor pont a hitébõl adódóan nem fog ártani.

Fehercsoki
Plusz az sem baj ha nagy flamet kelt.

Fehercsoki
Na most írj valami olyan keresztény dolgot amibe nagyon hosszan bele tudok kötni.

Vagyis nem tudom pontosan mire célzol. A zsidó egyházra gondolsz, a farizeusokra? Mert akkor egyetértek veled.

Ez egy nyomós indok lehetett mondjuk Pálnak, de nem Jézusnak.

Fehercsoki
Szerintem például az egyház aki a saját hasznára fordítja a juhok hiszékenységét...

Erre ment volna >> #245

És kik azok a tolvajok és rablók??

Ez igaz. Teli hassal, könnyû bölcselkedni is.. :-)

Fehercsoki
Nem kerülte, "Arra meg hogy kajára odamenjen még egy aranyhal is képes..." Alapvetõ ösztön az ételkeresés, mindenkiben benne van.