• Hogthar
    Kicsit megkésve, de összefoglalom én is, bár már a többiek javarészt megtették helyettem.
    Ahhoz, hogy jobban átlásd a nézetem kikell emelnem a "azon kívül hogy az ED-ben nem lehet kiszállni az űrhajóból" hozzászólásod.
    Star Citizenben kilehet szállni a hajóból igen, de ez nem csak olyan elem ami jó ha van, hanem konkrétan az egész játékmechanika erre épül és ez rengeteget ad a beleélés faktoron.
    A Star Citizent inkább mondanám olyan fps játéknak amiben lehet űrhajókkal is repülni mint sem olyan űrszimulátornak amiben lehet gyalog is mászkálni(mégha ugyan annak is tűnik a kettő, példáuk a X4 foundation olyan űrszimulátor amiben lehet gyalog is mászkálni).
    Megvannak benne az MMO-hoz hű elemek, lehet babázni stb. stb(babázást érsd: a játékon belül fizikálisan bemész egy üzletbe és vásárolgatsz a karakterednek ruhákat, fegyvereket és egyéb kiegészítőket), megvannak benne az fps elemek és emelett megvannak hozzá az űrszimulátor elemek is.
    Egy naprendszer összes bolygója és azok holdjai részletesen kivannak dolgozni(Ez lehet ED-ben is így van), minden egyes hold egyedi légkörrel és tulajdonságokkal rendelkezik, bármelyik pontjára letudsz szállni, körbejárhatod gyalog, hajóval és földi járművekkel.
    Mindemellett a legtöbb holdon és bolygón vannak állomások az égitest felszínén szétszórva.
    Igaz nem mind jelentőségteljes, de a mostani verzióban is van már annyi kidolgozott helyszín ami egy átlag fps kampányához elég lenne.
    Vannak aszteroida mezőben található bázisok ezeket bejárhatod gyalog.
    Van benne egy félig elpusztult bázis ahol nincs mesterséges gravitáció, tehát lebegve tudsz végig menni rajta.
    Van egy hold méretű aszteroida aminek közepén található egy igen méretes űrbázis, szintén bejárható.
    Van benne egy bolygó aminek fővárosa olyan nagy, hogy metroznod kell hozzá ha elakarsz jutni kulcsfontosságú pontokhoz.

Jelenleg a játékmechanika olyan részletekre figyel, amitől a játékmenet igaz lassú, de kifejezetten magával ragadó tud lenni.
    Mint ahogy írtam korábban, máshol is már láttunk ehhez hasonló elemeket, de egyben azokra a részletekre amikre figyel, olyan játékmenetet ad amit máshol nem igazán láthattunk még.

"jelen pillanatban egy szerveren 50 fő játszhat egyszerre, ezt a jövőben kívánják növelni?"
    Igen, jelenleg dolgoznak egy "server meshing" technológián aminek köszönhetően több szerver lesz egymással szinkronhangba. Nem tudom sikerül e nekik, de ezt tartját az egyik fontosabb projektjüknek.
    Egyébként a játék rendszerében, ha elérsz valamit az egyik szerveren azt megkapod az összes többin is, eleve így építették fel.