7978
  • Caliph
    amúgy hajókat ki lehet próbálni,mindet,vagy csak azt lehet lehívni amit megvettél?
  • nordan
  • Sith
    Részemről tartalom terén: negyed évente olyan 10-20 órát el lehet vele szúrni, (elvileg egyre többet)
    Jön ki a patch.. megnézitek hogy mi az új feature/bug, új hajó, új helyszínek
    Játszotok még mondjuk 4-5 órát
  • Torzonborz
    Amúgy szerintem csak az AC-ba bele lehet tolni több 10 órát (pvp/2 swarm/race) és akkor a PUról nem is beszéltünk, szóval ez a 2-3 óra egy nagy marhaság. :)
  • Hogthar
    3.5 még nem jelent meg, csak PTU-ban, de 1-2 hét és itt van.
    Az új frissítéssel együtt már bent lesz 2 olyan bolygó is, ami bejárható, ezenkívül tucatnyi hold, egy kisebb aszteroidában található kalóz bázis és egy nagyobb aszteroidán található bányás település.
    Persze a holdakon is vannak bázisok és kereskedelmi központok, de azok egy sémára épülnek, a bolygók és az aszteroidákon található építmények egyediek.
    Mivel te most kezdenél bele azt mondanám, hogy jelenleg olyan 20-30 óra körüli tartalom van.
    Ezt beletaglalja az új helyek felfedezése és a fizikával való ismerkedés is.

Küldetések száma is megszaporodott, de még mindig nem elegendő arra, hogy huzamosabb ideig lehessen vele akár több 100 órát beleölni. Viszont már megnőtt akkorára a játszótér amivel el lehet lenni jó ideig, ennek ellenére még mindig nem merném bátran ajánlani neked a megvételét.
    Ha biztos vagy benne, hogy megfogod venni akkor javaslom, hogy azért nézz rá, mert úgy lenne benne pár kellemes órád, de ha még bizonytalan vagy akkor várj vele 1 évet.

• Caliph
    kifullad,de a játék megmarad ha kifizetted,visszatérhetsz a kövi frissítéskor nyugodtan ha megveszed. én még várok vele,nem vagyok meggyőzve :D
  • T800
    Igen tudom, csak gondoltam ez a 3.5 dobott hozzá elég tartalmat, de ezek szerint még mindig nem :)

Akkor egy év múlva ugyan itt, valószínűleg ugyan ezekkel a kérdésekkel támadlak! :)

Köszi a válaszod!

Üdv!
  • Torzonborz
    Ez a youtube csatink, szerintem mindent megtalálsz itt ami segíthet a döntésben.
  • Torzonborz
    Szerintem erre már válaszoltunk párszor neked.
    De ott a bannerben a magyar rajongói oldal címe, nézz fel rá, találsz több yt-on lévő sorozatot is ami a játékról szól, nézegesd őket. :)
    Ja és továbbra is: nincs még olyan, hogy játék. Teszt van, ami ugyan valamennyire alkalmas arra, hogy játékélményt is nyújtson de nem az az elsődleges cél jelenleg. ;)
    Utoljára szerkesztette: Torzonborz, 2019.04.04. 12:38:11
  • T800
    Szia!

Szuper, köszi! :) Igazából én a 45 Eurós árat látom a hivatalos honlapon (vagy usd) és ha jól tudom nincs benne tonnányi küldetés, meg tennivaló, emiatt gondolom (személy szerint) repülök vele 2-3 órát és ki is fullad így a játék.

De ha van benne lehetőség, akkor mik azok? Párat el tudsz mondani? Meg multiban, haverokkal mik azok amiket lehet csinálni? Azon kívül, hogy repkedünk?
  • Torzonborz
    "nem vagytok nagyon elragadtatva" Egy valaki nincs :) ArcCorp nekem tetszik és az azért elég nagy dobás tech szempontból, az új fm sokkal jobb mint a régi csak szokni kell meg gyakorolni sokat és van még pár apróság is.
    A következő "nagy dobás" a server meshing lesz szerintem de hogy az mikor jön az jó kérdés.
    Jóárasított SC meg van valami 25 dodó körül, hát ez szerintem minden csak nem sok bár ezt nem mindig kapni.
    Freefly nem tudom mikor lesz legközelebb, talán gamescon.
    Utoljára szerkesztette: Torzonborz, 2019.04.04. 11:09:05
  • T800
    Üdv mindenkinek!

Free időszak várható a játékból mostanság? Ahogy látom, nem vagytok nagyon elragadtatva a legutóbbi frissítéstől, idén várható még valami nagyobb dobás? Kipróbálnám én, de sokallom még mindig az árat érte.

Köszi a válaszokat mindenkitől! :)
  • kraven54
    a star wars nem sci-fi hanem fantasy ;)
  • Gilmoor
    Vicceltem... eszem ágában sincs lefordíttatni semmit. Jobban örülnék egy oktató videónak, hogy a jelenlegi rep modell mellett hogyan kell konfigurálni a különféle kontroller kategóriákat.
  • Torzonborz
    "ha felgyorsulsz nagy sebességre próbálj meg irányt váltani. Elég szépen kifogsz sodródni."
    Na itt a lényeg, pont ezen érezni, hogy a hajónak van tömege, egyszerűen a thrusterek nem tudják ilyenkor már megfelelően pályán tartani a ladikot a tehetetlenség miatt és sodródik el a francba (amúgy a thrusterek tolóereje is valós modellen alapul már 3.5-ben).
    Utoljára szerkesztette: Torzonborz, 2019.04.04. 08:14:13
  • Paladin
    Mondj sok ilyet, főleg repülős topicokban, ha szeretnéd, hogy nagyon kiröhögjenek. WT "sim" módban is arcade ócskaság.
    Egy ilyen kijelentés a legjobb módja annak, hogy utána ne vegyen komolyan senki ;)

Utoljára szerkesztette: Paladin, 2019.04.04. 08:09:32
  • Hogthar
    Star Citizenbe én is hiányolom a több előkészületet repüléshez. Egy DCS-ben percek telnek el mire minden műszert beállítasz felszálláshoz, ha olyan komoly szintet nem is várnék el de legalább míg felpörög a hajtómű annak adnék egy kis időt.
    A Fizikával viszont az új verzióba szerintem nincs baj.
    A Star Wars példa azért nem tartom túl jónak, mert annak a világát nem valós fizikához mérték, hanem látványosságra.
    Szerintem ott nincsenek is fúvókák, hanem van egy vagy több központi hajtómű hátul, így az irány adott.
    SC-ben viszont teli van téve fúvókával, azok minőségétől függ, hogy egy hajó mennyire manőverezhető.
    A Hammerhead például kis méretű támogató csatahajó, így ezt a hajót úgy is szerelték fel, hogy méretéhez képest jól manőverezhető legyen. Ha például megnézel egy Starfarer-t máris nehezebben manőverezel vele.

Persze azért még lehet rajta finomítani és valószínű fognak is, de a sebesség szabályozás az eszetlen gyorsulásból származó túlmelegedés és a nagy sebességnél való telhetetlenség olyan irány ami szerintem bőven kielégítő ahhoz képest ami volt.

Amit érdemes kipróbálni, ha a sebesség szabályozót felteszed maximumra és elkezdesz teljes sebességgel gyorsulni a hajó elkezd rázkódni, túlmelegszik és leállnak a hajtóművek. Kell adni neki fokozatokat.
    A másik, ha felgyorsulsz nagy sebességre próbálj meg irányt váltani. Elég szépen kifogsz sodródni.
    Ezek után érdemes összehasonlítani a fizikát légkörben is.
  • lonvard
    Menj bele légkörbe is vele, utána is mondjál véleményt. Én is kényes vagyok dolgokra, de a repmodellnél inkább az zavarna, ha az űrrepülésre kitalálnának valami abszurd hülyeséget ahelyett, ami most van. De egyébként akármi is a repmodell, hosszútávon biztosan alkalmazkodunk hozzá.
  • Torzonborz
    WT-t toltam "sim" módban elég sokáig, aztán átmentem CloD-ba, na utána rájöttem, hogy a WT repmodell az úgy árkád ahogy van.

Ha az általad említett B-17-re tennénk thrustereket és kitennénk az űrbe akkor az is úgy pörögne mint a HH. Nincs légkör, nincs gravitáció, akkor mégis mitől viselkedne úgy mint a légkörben?

#4999: Nézd én imádom a Star Warst de az egy mese és hasonlítási alapnak meg kb vicc.
    SC-ben egyszerűsített newtoni fizika alapján működik a repmodell nem egy matiné az alap.

Amúgy ajánlom figyelmedbe a speed limitert (mouse scrollon van) azzal tudod szabályozni a thruster powert. Ha letekered egyből finomabban lehet manőverezni a hajókkal és meglesz a "felszállás feeling" is.

Na még egy kiegészítés: ha bejönnek az igazán nagy hajók akkor nézzük meg, hogy azok hogyan is viselkednek. Mert a HH azokhoz képest kicsinek fog számítani ám. ;)
    Utoljára szerkesztette: Torzonborz, 2019.04.03. 22:11:45
  • nordan
    javaslom készítőknek ezt a csatajelenetet, SCI-fI történelem legjobbja, van súlya a hajóknak és már egy falconnak is, a kisgépek tök okésan manővereznek szintúgy a nagyobb űrhajók! figyeld meg ahogy a Tiridium felszáll!Star citizenben nyomsz egy műszrek readyt és zimm egy másodperc alatt emelkedett a hajód 200 métert, semmi felszállás feeling

Utoljára szerkesztette: nordan, 2019.04.03. 22:01:44
  • nordan
    simulator és realistic módban nézd meg,nagyon fasza a rep modell

pedig a valódi játékélményért légkörihez hasonló rep modell kellene.....szerinted rendben van,hogy egy Hammerhead méretű hajóval pörögsz mint a búgócsiga?

nézd meg mikor az Executor beleáll a halálcsillagba ! A hangefektek miatt meg amiatt,hogy nem súlytalan a csillagrombóló azért érzed a moziszékben,hogy egy hatalmas űrhajóról van szó! ha úgy esett volna a halálcsillagba mint az itteni hajók repmodellje egy vicc lett volna, olyasmi kellene mint SW mozikban, ott is szó szerint érzem mikor a falcon mozog az űrben nem papírrepülők a hajók,nekem ez nagyon nagyon nagy hiányosság
    Utoljára szerkesztette: nordan, 2019.04.03. 21:55:41
  • Torzonborz
    "értem én,hogy fúvókák meg űrben " Nem, ezek szerint nem érted. Ne várj légköri repüléshez hasonló élményt az űrben mert nem lesz olyan.
    A WT-t meg alapul venni elég nagy hiba (amúgy az is csak egy árkád lövölde).
  • nordan
    hát kövezzetek meg,de ez a rep modell is botrányosan fos.............hammerhead úgy pörög a tengelye körül mint egy duplafedeles légiakrobatika repcsi

értem én,hogy fúvókák meg űrben vagyunk minden,de ne vicceljünk már, olyan a mozgása mint egy vadászgépnek, a kis hajók meg szintén no komment
    jó lenne ha elkezdenének valami válalhatóbb irány felé elindulni,mert újra azt mondom war thunderben ezerszer jobban levannak modellezve a gépek, ott érzed ha egy B17-esben vagy és azt is ha egy bomberban vagy egy vadászban, a sugárhajtóműves gépek is jól megvannak csinálva érzed mikor szétakar szakadni a géped, érzed,hogy kqnyarodsz érzed az emelkedést,pörgést. Itt a repülési élmény nulla
  • Hogthar
    Nem tartom valószínűnek, hogy megjelenésig készülne.
    A nyelvi fájlok nem nyilvánosak egyenlőre, gondolom az egész játékkal együtt be van csomagolva.
    Ha megjelenik, lehet a nyelvi részt megosztják, csak ugyebár le kell kódolni, hogy oda ami bekerül azt kezelje a játék és ne tartalmazhasson lehetőséget csalásra, pl program kódokat ne fogadjon el.
  • Paladin
    Na, az király. Nem örültem, amikor upgradeltem decemberben, és kiderült, hogy el van cseszve :)
  • Torzonborz
    A radar és a két felső mfd-t most jól látszik.
    Utoljára szerkesztette: Torzonborz, 2019.04.03. 13:31:53
  • Paladin
    Hogy a műszerfal fele nem látszik :) Radar felét látod, stb.
    De akkor megnézem majd, köszi!
  • Torzonborz
    Az elsőt ha jól emlékszem igen, ez rémlik az egyik patch notes-ból, a fov-al nem tudom mi a gond.
  • Paladin
    Nem tudja valaki, az Avenger Titan cockpitjét rendbe rakták? (Misaligned center, fov)
  • Torzonborz
    Exit seatre van default keybind, most éppen az y (magyar billen z),
  • Gilmoor
    Olyan rég volt már ez a kérdés
    "magyarosítás lesz hozzá?"
  • Hogthar
    Freelancer max jó hajó, nekem csak a FOV-ja kicsi.
    Ha jól emlékszem "klozet" és zuhanyzója is van, csak mivel kulturált hajó, így ez ajtó mögött van.
    De ha a Herald dizájnja tetszik javaslom nézz rá a Catarpillar-ra. Ugyan az tervezte, tehát kívülről ronda, belülről viszont hasonló mint a Herald. Jó kvantum hajtóműve van és több klozet és zuhanyzó is található rajta.
    Sőt külön fülkéje van a pilótáknak és külön a kisegítő személyzetnek.

ui.: Kiszállásra én beállítottam egy gombot, így nem kell keresgélni, hogy vajon melyik hajónál hol található az ülésből kiszállás, javaslom neked is.
  • nordan
    eskü nem láttam! köszi
  • Torzonborz
    Itt lehet, bár neked a pitch kell szerintem:

Utoljára szerkesztette: Torzonborz, 2019.04.02. 20:22:39
  • lonvard
    Tettem délelőtt egy próbát. Miután felrobbant a hajóm és nem akarta visszaadni, beszálltam a Freelancer Max-ba. Kívülről tetszik, hogy olyan kamionos, de belülről sajna elég száraz. Egyedül a cockpit jó benne. Kvantum közben beültem a hátsó ülések egyikébe, és többet nem tudtam kiszállni. Össze-vissza tekeregtem, kerestem az exitet, végül megtaláltam, de nem engedte megnyomni. Na de legalább rájöttem, hogy immersion tekintetében a hajó nem az esetem. Heraldban még klozett és mosdó is van. Ebben semmi. És ha rám jön a szapora, akkor mi lesz? Este megint próba, de most elkezdtem félni az újabb hajóktól, lehet tök bugosak.
  • nordan
    nem találom :(
  • Hogthar
    Ha jól értem, mostantól folyamatosan változni fog az üzletekben a kirakat?
    Mert az nagyon hiányolt "future" a részemről.

Ionvard: Arcorp-on is van légkör, lehet te csak egy bug-ba futottál.
    De ettől függetlenül szerintem először űrben gyakorold az új fizikát és csak utána légkörben.

Amúgy nagyon tetszik, hogy a sebesség szabályozó kar hatással van az oldal mozgásokra is, így már nagyon precízen le lehet leszállni.
  • lonvard
    Fúú, ki kell tesztelnem a joyt, megyek a Hurstonra szerintem. Ott van légkör is. :PP
  • Torzonborz
    Üzletekben van árú, már amikor. Külön microservice fut a szerveren ami "felelős" a shop itemekért de ez elég gyakran leáll még. :(
  • Hogthar
    Na tegnap volt egy kis időm, ránéztem a PTU-ra.
    Az új fizika nekem nagyon tetszik, azt hittem több mindent át kell majd állítani a Joyon, de szerencsére elég volt csak az új sebesség szabályozó kart és a sebesség kart beállítani, minden más a helyén maradt.

A harc sokkal átláthatóbb lett, a régi harcrendszert miatt eleinte sokat sodródtam, de pár hullám után hamar ráéreztem.

A Kvantum utazást kicsit túlzónak érzem. Értem én, hogy kicsit komplexebbé szeretnék, de a jelenlegi rendszert nem tartom túl logikusnak. Tehát egy űrhajót úgy csinálnának meg, hogy kvantum utazásnál manuálisan kelljen állítani mi legyen bekapcsolva "overclock"-olva ahhoz, hogy ne melegedjen túl a hajtómű!? Logikusabbnak tartanám, hogy lekapcsolná automatikusan a fölösleges elemeket. Útközben a kedves női (RSI hajók esetében férfi) hang bemondaná(weapon system is offline, shild system is offline) majd ugrás befejeztével visszakapcsolja őket. De ebben a formában nem a legjobb, remélhetőleg majd finomítanak rajta.

Area 18 nagyon tetszik. Elég hatalmasra sikeredett, így még nem sikerült bejárni az egészet, de amit láttam az elég jó.
    A repülő busz a vonat helyett nagyon adja. A kivetített reklámok, a hologram nő aki orrhangon magyaráz, mind nagyon részletesen. Azt sajnálom, hogy az üzletekben még nincs áru. Kíváncsi lettem volna a helyi felszerelésekre, de idővel ezek is biztos bekerülnek. A kereskedelmi központ viszont fenomenális. Egyrészt nem csak 4 monitor van hanem kb olyan 20 és a modern ferde monitor, nagyon ötletes.

Ui.: Nem tudjátok, hogy PO-n miért alakítják át állandóan a légzsilip kamrát?
    Ez a mostani már az 5. verzió amit látok. Nekem az első narancssárga is tetszett.