Star Citizen
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Utoljára szerkesztette: TokraFan, 2018.12.22. 03:20:42
"War is hell" Start Citizen Referral kód: STAR-Y7FJ-ZQGX https://www.starcitizen.hu/
Torzi
X56-on javított kicsit a Logitech, de az nem SC-hez való, mert lassú a gázkar (nem tudod gyorsan rángatni). Repszimhez jó inkább.
Utoljára szerkesztette: TokraFan, 2018.12.19. 20:42:44
Amúgy ezzel a VPC T-50es throttle-el nagyon szemezek de a 300 ájrós ár elég húzós, meg eu shopban nincs is.
"War is hell" Start Citizen Referral kód: STAR-Y7FJ-ZQGX https://www.starcitizen.hu/
Hidd el, ha én elkezdek rajongani valamiért, marha nehezen engedem el. Képzelheted, mennyi negatív tapasztalatot kellett olvasnom ahhoz, hogy letegyek arról, hogy egyszer ilyenem legyen.
De már más szelek fújnak, két éve Logiteché a Saitek, szóval remélem a minőségi gondok is a múlté.
Bárhogy is döntesz, jól gondold át mi lenne a kényelmes.
Például ha star citizen mellett akarod használni másra is akkor a hotas rendszer ideális lehet.
Ha leginkább csak star citizenre használnád akkor lehetsz kicsit kreatívabb is, elvégre több irányú mozgás lehetséges star citizenben mint egy repülő vagy helikopter szimulátornál.
Például nálam ha megjön a Constellation Delta akkor külön Joy rendszer lesz Star Citizenhez mint a szimulátorokhoz.
Így nem zavarodok bele.
Paladin
X52-vel semmi gond nincs, amennyiben a Pro verzióról beszélünk! A simával voltak minőségi gondok.
Utoljára szerkesztette: TokraFan, 2018.12.19. 01:00:48
Viszont ezen kívül (mármint a T16000M FCS flight pack) teljes értékű hotast ennyiért nem kap az ember. Német amazonról kb 55 a három tagú pakk. A többi itt kezdődik pedál nélkül.
Ami a konfigurációt illeti, nyilván ízlés kérdése. Mivel én repszimezek, hasonló séma áll kézre itt is, különben minden ösztönt resetelni kéne 😊
Vagy esetleg egy olyan verzió, hogy jobb+bal joy, plusz tolókar, plusz még pedál is. És akkor a pedált csak légiharcban használnám tolóerőszabályzónak. Mer nekem tetszik a tolókaron, hogy vannak még gombok. Azt is lehetne, hogy a jobb oldali joy az egy profibb joy, a bal oldali ez a T16000, és pedál és tolókar is. Megzavarodnék a sok lehetőségtől. 😄
TWCS egyszer volt a kezemben, az is barátnál és nem túl hosszú időre.
Tehát minden amit írtam róluk nem mérvadó információ.
T16000M van nekem is a bal kezes tulajdonsága miatt.
Jó Joy, ha jó tudom a hozzá való szenzor ugyan az mint a warthognak. Nem egy olyan Joy ami szét esik 1 év után.
Viszont mint írtam korábban, nem vagyok elájulva tőle.
Az anyag használat egyszerű és maga a joy érzésre nem a legjobb, erős rúgóval van ellátva nagy a visszahúzó ereje, ami jó lenne, de centerhez közeledve nem lágyul el. Nehezebb ezáltal célon tartani.
Nem akarom lehúzni, mert ha még nem volt jobb joy a kezedbe akkor nem fognak feltűnni a hibái.
De ha már volt egy X52 es a kezedbe, vagy egy VKB Gladiátor akkor nagyon nehéz egy ilyennel repülni.
A Ravcore azért javasoltam, mert attól függetlenül, hogy egy árkategóriába van a T16000M el messze jobb minőséget képvisel, de mint ahogy írtad te is ettől még a T16000M jó Joy.
TWCS-en egyébként a thumbstick két tengelyén kívül is három van (maga a gázkar, a billenő elöl, és egy tekerő bal oldalt).
A t16000m egyébként van szettben is a twcs-sel, meg hármas szettben pedállal - az a legolcsóbb beszerezehető teljes konfig tudtommal, és imádom 😊
Például az egyik jó alternatíva, ha az olcsóbbak között nézel gázkart a Thrustmaster TWCS verziója.
Van alapból a gáz adagoló kar.
Elöl van hozzá egy újabb tengely amit az ujjaiddal tudsz jobbra-balra mozgatni.
Van hozzá egy 4 irányú analóg thumbstick, ez + 2 tengely, de ezt inkább nem veszem bele a számításba, mert ez elég pontatlan.
Tehát van 2 jól elérhető tengelyed a gázkaron, 1 a lábadnál és 3 darab a Joy-on(a Joy gáz adagolót itt nem számolom mert nehezen elérhető).
6 db olyan tengely amihez instant hozzá férsz bőven kielégítő.
Nekem azok a joy-ot jönnek be, ahol optimálisan van elosztva a HAT és normál gombok aránya. HAT-ból minimum kettő nekem is kell. :-) A twist viszont nyomós érv, anélkül -ha nincs pedál- valóban halott az egész.
Nekem a Warthogon sincs, kell is a pedál.
Utoljára szerkesztette: TokraFan, 2018.12.17. 23:50:08
"Whether you Kill or get Killed it is just a way to Kill time" Zaraki @ Bleach #36 SC SQ42: "Give in to the Hype, It is worth it" https://robertsspaceindustries.com/enlist?referral=STAR-NVZF-5CZF
Csak azt szeretném hozzátenni, hogy bár elhiszem, hogy a Ravcore jobb minőségű, de a tájékozatlanabbak kedvéért tegyük hozzá, hogy a t16000M hagyományosan az egyik legjobb minőségű joy ebben az árkategóriában.
Csak hogy nehogy valaki azt higgye, hogy rosszabb=rossz. 😉
(Rossznak még a Hotas X-et se mondanám, pedig az jóóóval lejjebb van a minőségi skálán)
De ha az 1 Joy és a gáz kar a legszimpatikusabb még javaslok hozzá később egy repülőgépekhez használt pedált forgáshoz vagy forduláshoz.
Utoljára szerkesztette: lonvard, 2018.12.17. 08:31:22
Egyébként két joynál az előre gázadást azt az egyik joy folyamatos nyomvatartásával érem el? Csak mert nekem semmilyen olyan megoldás nem jó, amiben a joy-t folyamatosan tolnom kell előre. Két joynál hogyan történik a tolóerő szabályzás? Ez a fő kérdésem lényegében.
lonvard: A ravcorehoz tartozó gáz kar meglepően pontos. Kezdésnek megfelel.
Későbbiekben vagy gázkart érdemes venni hozzá, vagy egy balkezest Joy-t, de ahogy macleody is írta nincs belőle balkezes verzió, kivéve ha nyomtatsz egyet 3D nyomtatóval.
De azt is érdemes megfontolni, hogyha végeredményben két olcsóbb Joyyal akarod játszani a játékot akkor érdemes a T16000M et választani egyből, mert lehet hogy rosszabb minőség mint a Ravcore de átalakítható balkezessé. Így ha később veszel még egyet két ugyanolyan joyod lesz.
Na összezavarodtál már kellőképpen?
Utoljára szerkesztette: Hogthar, 2018.12.16. 18:24:44
urben a HOTAS nem effektiv.
"Whether you Kill or get Killed it is just a way to Kill time" Zaraki @ Bleach #36 SC SQ42: "Give in to the Hype, It is worth it" https://robertsspaceindustries.com/enlist?referral=STAR-NVZF-5CZF
KERESLET = KíNÁLAT
kifogyott a vasérc vagy az aluminium vagy a műanyag WTF?
Viszont a Gladiátor 40-50 K kategória és külföldről kell beszerezni, a Ravcore meg max 20 K.
Azért is írtam, mert ha valaki olcsóbb jobb minőségű Joy-t akar, akkor a Ravcore egy megfelelő belépő Joy erre.
A műanyag olcsóbb verzió, de jó minőségű a ravcore-nál is. A vertikális twist axis gyenge, én mondjuk nem nagyon használom sehol, de az se az elviselhetetlen kategória.
A szenzor viszont ugyanolyan tehát a irányításra minőséget kapsz.
Ha össze kell hasonlítani a vele egy árkategóriában lévő Joy-okkal (pl.: Trustmaster t16000M vagy a Logitech wingman), akkor a Ravcore messze kenterbe veri őket.
Azt is érdemes hozzátenni, hogyha bárki komolyabban gondolja a szimulátor szintű repülést, akkor érdemes elgondolkozni egy felsőbb kategóriás Joy-on.
Utoljára szerkesztette: Hogthar, 2018.12.14. 07:36:44
"Gladiator Mk.II Pro: there is a limited stock at the moment. We plan to maintain the stock with some extra production batch but as this product is based on discontinued Gladiator joystick, the stock will not last long. MCG version is also expected."
Hogthar
A Ravcore nem 1:1 Gladiator! Sokkal olcsóbb műanyagból van, az elektronika is sokkal olcsóbb kínai, ellentétben a VKB eredetijével, illetve a twist axis tudtommal analóg a Javelinben, míg az eredetiben szenzoros.
Utoljára szerkesztette: TokraFan, 2018.12.14. 03:07:41
Csak lehetne, mert mindkettő out of stock.
De többen mondták, hogy ezt gyk elbukta a crytek.
CefreTeam™ A valóság olyan illúzió, amelyet az alkohol tartós megvonása idéz el?.
A Gladiator Mk.II est teljesen kiadták nekik. Ez a Ravcore Javelin.
Volt szerencsém mind kettőt forgatni. Nagyon hasonló a kettő, a különbség hogy más fajta Abs-ből van a burkolat és a vertikális Z tengely érzésre rosszabb, kicsit pontatlanabb a Javelin-en.
De az X és az Y tengelynél nincs különbség, vagyis én nem vettem észre.
Ez azért lehet érdekes mert a Ravcore Javelint lehet itthon kapni olcsóbban.
Összehasonlításként:
Ravcore Javelin és a Gladiator Mk.II
Kezdő beugró Joy-ok közül az egyik legjobb szerintem.
Utoljára szerkesztette: Hogthar, 2018.12.13. 07:35:50
hivatalos oldal
Sőt ha a Gladiator Pro verziót vagy a Gunfightert választod ott is a grip részlegen kitudod választani a Kg12 es markolatot.
Gladiator pro és a Gunfighter mk.II
A VKB masszív full fém mechanika, hall szenzorral, de beszerezni kvázi lehetetlen, állandóan out of stock, magyar forgamazó nincs, ezért a gariztatás problémásabb egy kicsivel. X52-ből pedig csak a Pro-t szabad megvenni!
Paladin
A sima X52-vel voltak bajok. A Pro már sokkal jobb lett..
Utoljára szerkesztette: TokraFan, 2018.12.12. 17:50:26